Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioVideoShow 2018 - wrażenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"...In all honesty the finish on some of the projects would put many pro-manufacturers to shame and the sound quality with whatever was playing in the room was equally impressive..."

Co tu można dodać Panowie, GRATULACJE !!!

Skomentuj

Zapowiedzieli, że będą się kontaktować z forum. Ciekaw jestem co z tego wyniknie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        To w zasadzie jak zwykle z omnipolarami - dźwięk jest wszędzie i nigdzie - za cholerę nie da się zlokalizować źródeł pozornych.
        Dokładnie mam to samo.
        Jest tak samo co rok. Wypełnienie dźwiękiem pomieszczenie jest duże ale dźwięk pływa. Nie mozna palcem wskazać źródeł ze sceny
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

https://www.fidelity-magazin.de/2018...ei-charaktere/

Skomentuj

A mi sie w tym roku bardzo podobały małe monitorki na szerokopamowkach. Zreszta jak od paru lat juz.
            A jeszcze lepiej jak są aktywne. To jest ciekawostka bo głośniki kosztują grosze a grały bardzo dobrym i dużym dźwiękiem.

Szerokopasmowka, mały głośnik niskotonowy strojony membrana bierna, całość aktywnie na dsp ze wzmakiem hypexa
            Możliwość podpięcia źródeł bezprzewodowych i co najciekawsze obudowa z betonu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Cena 12tys €
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W relacji niżej jest więcej zdjęć z naszego pokoju:

Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zostaliśmy także wspomnieni na rosyjskim diyaudio.rs. Ciekawe, że relacja po angielsku :)
                https://www.diyaudio.rs/topic/9236-a...ljskoj/?page=1
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

a diyaudio.rs to nie jest czasem Serbia

Skomentuj

Tak Serbia
                    .ru to Rosja
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez arkotik Zobacz posta
                      a diyaudio.rs to nie jest czasem Serbia
                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Tak Serbia
                      .ru to Rosja
                      Oj tam, oj tam... :P

Skomentuj

Ja z tym gościem rozmawiałem... Mówił że wspiera środowisko diy :)
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ja go po twarzy poznaje
                          od zawsze go widuje na kazdej wystawie

Skomentuj

Napisalem do hifipig, zobaczymy.
                            Mielismy sie odezwac.... sami.

Skomentuj

Odpisali.
                              Chcą cos napisać o organizatorach pokoju i o 2-3 naszych projektach.

Jeśli dowiem się coś więcej to będę do Was pisał

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Posłuchajcie tego
                                http://www.highfidelity.pl/@main-3374&lang= swiezy test

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Ktos rozpoznał kopulke?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

https://www.avhub.com.au/news/hi-fi/...me-tech-440489

https://www.youtube.com/watch?v=Xw9QEmt8ts4

Skomentuj

Parę zdań o AS ode mnie. To tylko moja ocena. I nie każdy się musi zgadzać.

Skończyłem jeść klopsy z Pawel_luk1 patrzę a tam idzie gość z koszulką diyaudio z łysinką jak ten z brazzers [emoji6] Podzeszliśmy okazało się, że Marian [emoji16]
                                      Na tle setek ludzi koszulka była widoczna z kilometra [emoji16]

Odnośnie wystawy
                                      Strasznie dużo ludzi. Ludzie narzekali, że bilet drogi. Uważam, że powinien 100zl kosztować i 120zł za 3 dni. By tych Januszy co robią sztuczny tłum, co nie mieli w weekend z sobą co zrobić by skutecznie odstraszyło.
                                      I tak nic nie kupią a tylko blokują przejście innym. Przepraszam za te zrzędliwe słowa. Ale jak widzę sprzęt za 300 tyś i biegające dzieci wokół, czy ludzi siedzących tyłem na pufach do kolumn, a ja nie mogę posłuchać to mnie krew zalewa.
                                      Najlepszy był Janusz co usiłował wjechać wózkiem dziecięcym z niemowlakiem do pokoju odsłuchowego. No nie powie mi nikt, że go AS zaskoczyło jak zima drogowców. Całościowo wystawa bardzo wporzadku. Byłem pierwszy raz i na pewno nie ostatni.

Odnośnie dźwięku
                                      W moim odczuciu 95 procent na stadionie to było efekciarstwo i darcie "papy".
                                      W mbl tak bas napieprzał, że do przesady. To miał być hiend czy kino?
                                      Wilson to samo. Efekciarstwo i darło się coś na średnicy. Szybko wyszliśmy.
                                      Zero przyjemności odsłuchu. W moim odczuciu lekko zmarnowana sobota.
                                      Natomiast w Sobieskim doszły mnie takie słuchy, że słabo gra bo pomieszczenia trudne, i że w każdym pokoju tak samo gra.
                                      Pojechaliśmy i co się okazało.
                                      W większości pokojów grało. Płynęła muzyka. Dla tego mogło się komuś wydawać, że wszędzie podobnie.
                                      Oczywiście można było tam szukać, że to, że tamto. Ale ogólnie było bardzo wporzadku. I kilka zaskoczeń.
                                      Fajne granie w pokój diyowców.
                                      Niestety w Sobieskim zwiedzilem tylko 4 piętra. Brakło czasu. Pogoda nie dopisała w drodze powrotnej a Warszawy do Wrocławia jest kawałek. I tai na 22 byliśmy w domu. W tulipie już nie byliśmy.
                                      Jeszcze sobie ponarzekam jak typowy Polak. Co z parkowaniem na Sobieskim.
                                      10zł za godzinę w hotelu. Lekko ich pop...

W moim odczuciu z tego co słuchałem wygrały Opera. Coś tam lekko ostrzyło ale ogólnie bardzo fajne. Płynęła muzyka.
                                      Fajne też Hatbeth i kilka innych co już nazw nie pamiętam. Głównie na Satori. Jbl bardzo fajne te pomarańczowe. Wyleciało z głowy ale trochę fajnych było.

Można łatwo było zobaczyć w których pokojach gra. Było tam sporo ludzi i nie wychodzili. A tam gdzie była chęć zobaczenia jak pieniądze grają. Ludzie wchodzili 2 min i wychodzili.

Fajnie, mogłem się spotkać z chłopakami z forum. Pogadać na żywo nie tylko przez Internet.

A jeszcze sobie ponarzekam. Czemu tego AS nie robią gdzieś w środku Polski [emoji16]

Jak ktoś dotrwał do końca tych narzekań to gratuluję [emoji23]
                                      Last edited by kondrax; 01.12.2018, 21:49.
                                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                        I tak nic nie kupią a tylko blokują przejście innym.
                                        a kto tam kupuje? :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          a kto tam kupuje? :p
                                          No ja obiad kupiłem i parkingi [emoji23]

Ale ci co są zainteresowani poważnie słuchają. Potem biorą namiary i jadą już głębsze kroki podejmować.
                                          A Janusze połazi, zmarnuje dzień i do domu. Jak by nie było AS to by poszedł po sklepach połazić z nudów.
                                          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X