Fajnie było. Mnie bardzo zaskoczyły YG te czarne smutne takie, fajnie grały szybko i precyzyjnie, cena cóż ;] na AVS prawie wszystko było za drogie. Podobał mi się również sweda jednak nie wiem skąd opór na puszczanie zamówionych utworów skoro mieli pętle z wybranych dobranych pod zestaw kawałków- Panie od lamp trochę otwartości, w tym przedziale cenowym mógł być ktoś na sali kto słucha by kupić. Co ciekawe na MBL każdy mógł sobie puścić coś swojego, facet pytał czy ma ktoś płyty i bez zbędnego czekania i smutnego rozczarowania (ayon)- no dobra blond siostry były zaskakujące- puszczał i o dziwo ludziom sie podobało, że jest różnica w sposobie grania- nagrania. No i nasz pokój, cóż dla mnie super, atmosfera ekstra, cieszę się, że mogłem poznać niektórych z Was. Przy okazji bardzo dziękuję za wasz wkład pracy. Miło mi się słuchało konstrukcji na sb, Sławomir i Martyniuk zatłukli mnie ;] bas bez tłumienia poprzestawiał ściany- szok, że to tak gra- małe SB. Bardzo przystępnie i miło dla człowieka, który się zaczytuje w forum i czuje jakiś mentalny związek.
Śmiesznie się oglądało te wszechobecne węże hi endowe pytony, żółwie kondycjonery, anakondy interkonekty, obite blacha ze złota krasnoludów wpięte w te niegodziwe kontakty z najtańszym drutem w ścianie ;] aż się chciało ślepe testy proponować ale nie piszę tego ze złośliwości tylko z tego jak to tyje z roku na rok ;] będzie trzeba jeszcze szersze podstawki. Bardzo fajny pokaz zrobił Wilson audio i dAgoslino, samo granie nie moja baja, jeden z Kolegów mówił, że wina DAC- moim zdaniem bardzo ostro było, za ostro ale kiedy ja tak głośno słuchałem muzyki? W sobotę przed samym końcem koleś odpuścił Jazz i Dire Straits sięgając po elektronikę i moje klimaty. Te Wilsony z monoblokami wytrzepały dywany, mega dyskoteka ;] fajne podejście prowadzącego, zupełnie się nie napinał i puszczał na prawdę ciekawy materiał. I było to inne trzepanie niż to na piętrze gdzie był forumowy pokój- tam trzepały takie białe wąskie i głębokie szafki z Tonsilem(?) i z Zimmerem na spółę.
Jeśli chodzi o zaskoczenia to bardzo podobała mi się prosta TL z głośnikiem CUBE polskiej firmy z Poznania- szeroko pasmowy wyglądem przypominał coaxialny, współosiowy. Grało to tak kompletnie, tak miło dla ucha, że byłem zdziwiony. Pomyślałem, że coś tak prostego- lubię proste rzeczy- musi zagościć u mnie w domu jednak cóż ;] 5k... za głośnik... euro. Dużo za egzotykę jednak mega ciekawie.
Pozdrowienia dla Panów z pokoju loudspeakershop, te monitory na berylu u góry robiły robotę, mega fajny zrównoważony dźwięk z fajnym dołem i szczegółową górą, super ekipa z naszych stron więc niech żyje Małe Trójmiasto Kaszubskie ;D Akkus jak zawsze mega jakość.
Pozdro dla Paprocha mojego współtowarzysza. Dzięki.
Na wystawie audio wygrywa z video, co mnie akurat nie martwi. Ale żeby nie było jednostronnie, na początek ekran.
Wrażenie nr 2.
Brak hostess. Istniejące wyjątki potwierdzają regułę. I komu one przeszkadzały? Cukierki dla zwiedzających ich nie zastąpią :crying:
Bez foto : (
Wrażenie nr 3.
Ciasno, duszno, głośno (otoczenie, nie muzyka) i preferencje muzyczne prezentujących. Czy audiofilskie, przeważnie jazzowe impresje, to
jest to, czego słucha na co dzień większość? Gdzieś grała Tracy Chapman, jej pierwsza płyta i to było piękne. W innych pokojach nie zagrzałem miejsca,
nie będę więc opisywał wrażeń odnośnie brzmienia.
Potwierdzę tylko zamieszczoną wcześniej opinię, przyjemnie było w 516,
ciekawie brzmiały też podstawkowe aktywne, co prawda wspierane subem.
Wrażenie nr 4.
Tu oferowali kit i głośnik iskotonowy,
prezentowali... nie wiem co to było, spawarka, akcelerator ; ) ?
Bidna jakaś ta firma, tu i tam wyroby nie pomalowane albo i bez obudów,
więc jest nad czym dumać ; )
Wrażenie nr 5.
Tu high fidelity połączono z high dimensions.
Wrażenie nr 6.
Altus wiecznie żywy. Bez tubek na wysokich za to z pianką na średnich.
Wrażenie nr 7.
Ciekaw byłem co usłyszę, zobaczę w pokoju opisanym na liście wystawców jako SB Acoustics. A tam Wejherowo : )
Korzystając z okazji zapytałem o "coming" PFC-X-R. Na razie nie ma, ale sympatyczny gospodarz obiecał czujność.
Ciekaw byłem co usłyszę, zobaczę w pokoju opisanym na liście wystawców jako SB Acoustics. A tam Wejherowo : )
Korzystając z okazji zapytałem o "coming" PFC-X-R. Na razie nie ma, ale sympatyczny gospodarz obiecał czujność.
No właśnie Panowie jak Wam grały monitory w pokoju loudspeakershop,
bo dla mnie był to jeden z lepszych zestawów, SBA Beryl i Duelund Kevlar 8",
jeśli ktoś coś pamięta proszę o opinie,
projekt ma być w tym tygodniu udostępniony na stronie...,
Edit: może nie udostępniony co możliwy do kupienia
Dobrze grało, z monitorow były najlepsze w odbiorze. Ciężko jednak stwierdzić nie mając porównania bezpośrednio. Ja lubię takie granie i oversized 2 way do mnie przemawiają, świetna klarowna gora bardzo analityczna i fajny bas. Jakby byla wersja aktywna od razu bym brał
No właśnie Panowie jak Wam grały monitory w pokoju loudspeakershop,
bo dla mnie był to jeden z lepszych zestawów, SBA Beryl i Duelund Kevlar 8"
Jak dla mnie dźwięk w jakimś sensie wyjątkowy, podejrzewam że duże znaczenie miał tu tweeter.
Jakby na wysokich nie było słychać głośnika tylko sam dzwięk. Chociaż to zestawienie z Duelundem
chyba nie do końca mi podpasowało, jakby za dużo wysokich i średnica zbyt delikatna.
Może to wynika z niskiego podziału?
W każdym bądź razie był to dźwięk wyróżniający się, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Podobnie coś nowego dla mnie to dźwięk z omnipolarów. Może to kwestia przyzwyczajenia,
jednak słuchając ich czuło się jakiś dziwny niepokój, nie do końca będąc w stanie zlokalizować
dokładnie skąd dźwięk dochodzi. Raczej wolę standardowe kierunkowe podejście.
Podobnie coś nowego dla mnie to dźwięk z omnipolarów. Może to kwestia przyzwyczajenia,
jednak słuchając ich czuło się jakiś dziwny niepokój, nie do końca będąc w stanie zlokalizować
dokładnie skąd dźwięk dochodzi. Raczej wolę standardowe kierunkowe podejście.
To w zasadzie jak zwykle z omnipolarami - dźwięk jest wszędzie i nigdzie - za cholerę nie da się zlokalizować źródeł pozornych.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Fotorelacji nie mam, ale po trochu będę wklejał zdjęcia kolumn które mi "grały".
Wiadomo że gra cały system, ale mnie akurat najbardziej interesowały kolumny
Jeśli chodzi o małe, klasyczne kolumny: Chartwell LS6F (pokój Audiopunkt, 411 lub 415)
Scootera "hyper hyper" nie grały, ale małe składy jazzowe grały przepięknie :)
Mi też się te Grahamy podobały.
Podobały mi się też Harbethy, JBL L100 Classic i Opery Grand Callas.
Wiem, że rozrzut stylistyczny spory, ale po prostu te mi się podobały. Podobało mi się też sporo manufaktur w Sobieskim, ale było tego tyle, że nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać. :rolleyes:
W JBL-u puszczali na L100 rocka, hard-rocka, metal, raczej przeciętne nagrania i grały bardzo dobrze. Zadziornie i z kopliwym basem, ale nic nie męczyły na średnicy.
Opery Grand, fakt, że na takiej Jopkowej potrafiły zaszeleścić, ale generalnie bardzo dobre granie. Stereofonia wszerz i w głąb była kapitalna. Można było pokazywać palcem źródła pozorne przy kolumnach rozstawionych gdzieś na 6 m. No i bas z nich robił niezłą robotę. Jak trzeba było to sobie plumkał, a jak trzeba to potrafił przywalić z impetem, bez oglądania się na resztę.
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Jakaś taka cisza o tym jak grały graty w naszym pokoju, coś się razem nie zgrało, było tak za...ście, że do tej pory nie możecie wydusić z siebie słowa.
Czekam na parę opinii, bo zrobiłem sobie takiego smaka na odsłuch w pokoju 408, a musiałem wyjechać z Wa-wy.
Skomentuj