Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioVideoShow 2018 - wrażenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o zasilanie basów to można spokojnie kupić końcówkę crowna xti i pobawić się z dsp i napewno wyjedzie taniej niż te moduły😊.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
      Marian - nie wiem o co Ci chodzi z Operą Grand Callas - paczki za 40 kzł para, z tyłu dwa HDS, z przodu SS9700 + Seas U18RNX/P + 2x customowy Scan Speak 22 cm alu z koszem od serii Classic (dawnego Reveleatora). Paczka solidnie i przyzwoicie wykonana. Biorąc pod uwagę, że te kolumny nowe można kupić za 30 kzł, to i tak przestawiają one niezłą wartość jakość/cena. Dużo lepszą niż np. Sonus Faber Lilium czy Olympica.
      bylem posluchac tych kolumn w sobieskim w pokoju struss
      genialne granie!!!
      spokojne, nie natarczliwe, idealnie zbalansowane
      gralo WSZYSTKO!
      mozna bylo tam siedziec godzinami!

pozniej poszlismy do polecanego pokoju 516
      tez przyjemne granie ale duzo bardziej nachalne i mial braki na basie, mimo wiekszego glosnika :p (mial gorke, nie gral liniowo tym basem)

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
      Z tego co wpadło w mój gust to całkiem ciekawa średnica i góra.
      ciekawy glosnik na gorze, ale zbyt "szelescil" :/

No i ostatni to mój absolutny nr 1 wystawy, OB od Tri-Art Audio

Żywe, mocne, ciepłe koncertowe granie. Na tym materiale muzycznym co akurat trafiłem granie dla mnie było wzorcowe.
      ja tam dluzj posiedzialem i gralo fajnie wszystko co puszczali
      swojej muzyki nie wlaczalem

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
        Jak się spisały monitorki Lusztiego? Zrobi ktoś recenzję ? :)
        Granie do dupy, nie warto
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Paweł, co do Opery Grand Callas to mam odmienne zdanie. Byłem posłuchać...
          Spokojnym i nie natarczliwym bym tego nie nazwał, wysokie szeleściły a średnica lekko denerwowała... Delikatnie, ale jednak. Osobiście próbował bym coś z tym zrobić gdybym ja je projektował... a przynajmniej wymienił bym te okropne wkrety.

Ale każdy ma inny słuch, to co jednemu sie podoba, drugiemu juz nie.
          Last edited by marian; 18.11.2018, 21:07.

Skomentuj

Wszyscy się mylicie i wszyscy macie racje. Róbmy swoje! :)

Fajna impreza i kolejna okazja spotkać się z forumowiczami.

Skomentuj

Ta obudowa opery jest ze skajówy jak w secondzie czy za tą cenę dali naturalną skórę?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                Ta obudowa opery jest ze skajówy jak w secondzie czy za tą cenę dali naturalną skórę?
                Widziałeś kiedyś jednolity błam o takiej wielkości? :>

Skomentuj

Widziałeś kiedyś jednolity błam o takiej wielkości?
                  Ja widziałem, ponad 6 m^2 :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Paweł, co do Opery Grand Callas to mam odmienne zdanie. Byłem posłuchać...
                    a gdzie je sluchales? bo ja w struss i tam moze DAC robil robote a nie kolumny?

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                    tani skaj :p

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Ja widziałem, ponad 6 m^2 :)
                      To, że Wam się udało jednostkowo taką sztukę dorwać to nie znaczy, że producent będzie ryzykował w seryjnej produkcji.

Krzysiek trzymajcie tą krowę bo nie wiadomo co jeszcze życie przyniesie :>
                      Last edited by jaro4444; 19.11.2018, 08:06.

Skomentuj

Oczywiście nie obyło się też bez festiwalu "grubych pyt"
                        i oczywiście drewnianych podstawek pod kabliska dla ciepłego naturalnego dźwięku.
                        Last edited by luigi; 19.11.2018, 08:51.

Skomentuj

Jak tak patrzyłem na te wtyczki wystające na 20-30cm, to tak myślę, że hotel powinien obciążać za te powyrywane ze ścian gniazda z porozginanymi stykami. Kretynizm.

Skomentuj

kondycjoner sieciowy w cenie małego samochodu ma równowagę tonalną ...:biggrin:

Skomentuj

Sorki za powtórkę, ale wcześniej wpisałem chyba w niewłaściwym wątku.

Panie i Panowie,

Wielkie gratulacje za ciekawy pokój, przemyślaną organizację i najlepszą atmosferę na AVS!

Fajnie że przepinaliście zestawy nie za często i nie za rzadko, tak w sam raz. Podczas krótkiego pobytu (tak ze 2-3 godziny) można było posłuchać w zasadzie wszystkiego. No i super pomysł z oznaczaniem tego co to jest co stoi i które akurat gra ;-)

Miła i niezmanierowana ekipa w pokoju też była super. Nie znam z imienia ani wyglądu kto jest kto ale i tak to nie budowało jakiejś bariery.

Piszę to jako uczestnik raczej sąsiedniego forum (tego na a...) a okazjonalny diyaudio.

Ps. A jakbyście zdradzili tajemnice z naszej krótkiej rozmowy, co to za monobloki Ravena które tak udanie wypadły w konfrontacji z i-ampem, to już wogóle byłbym szczęśliwy.

Pozdrawiam, Marcin

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Nie na temat...

Granie do dupy, nie warto
                                LuSzTi ..zgadzam się ..dlatego biorę je do NL ...tam w wiecznej depresji zagrają lepiej :biggrin:

Pozdrawiam ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  a gdzie je sluchales?
                                  W Sobieskim.
                                  Nie wiem czy to DAC, czy co innego, ale dla mnie ten dźwięk nie był "spokojnym" dźwiękiem.

Zresztą po tym AVS doszedłem do wniosku że nawet nie ma sensu pisać jak co grało, bo każdy słyszał inaczej... a już na pewno nie ma co "porównywać", co grało "lepiej", bo każdemu "lepiej" grało co innego.

Trzeba robić swoje a z AVS brać jedynie inspiracje.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Fajna impreza i kolejna okazja spotkać się z forumowiczami.
                                  Było tak fajnie że zapomnieliśmy zrobić sobie wspólne zdjęcie... :sleep:

Skomentuj

Widziałeś kiedyś jednolity błam o takiej wielkości? :>
                                    Widziałem. Tylko na takie wykończenie idzie główna część (krupon) skóry. Sam koło roku szukałem, żeby dostać 2 tak samo duże błamy bez błędów, tylko na wycięcie tak długich pasów do moich kolumn.

Ps. Wrzućcie jakąś fotorelacje :thumbup:

Skomentuj

Ofiary AVS

Skomentuj

Nowa odmiana revelatora
                                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Wyszedł z siebie:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X