Jeśli chodzi o zasilanie basów to można spokojnie kupić końcówkę crowna xti i pobawić się z dsp i napewno wyjedzie taniej niż te moduły😊.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AudioVideoShow 2018 - wrażenia
Collapse
X
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaMarian - nie wiem o co Ci chodzi z Operą Grand Callas - paczki za 40 kzł para, z tyłu dwa HDS, z przodu SS9700 + Seas U18RNX/P + 2x customowy Scan Speak 22 cm alu z koszem od serii Classic (dawnego Reveleatora). Paczka solidnie i przyzwoicie wykonana. Biorąc pod uwagę, że te kolumny nowe można kupić za 30 kzł, to i tak przestawiają one niezłą wartość jakość/cena. Dużo lepszą niż np. Sonus Faber Lilium czy Olympica.
genialne granie!!!
spokojne, nie natarczliwe, idealnie zbalansowane
gralo WSZYSTKO!
mozna bylo tam siedziec godzinami!
pozniej poszlismy do polecanego pokoju 516
tez przyjemne granie ale duzo bardziej nachalne i mial braki na basie, mimo wiekszego glosnika :p (mial gorke, nie gral liniowo tym basem)
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaZ tego co wpadło w mój gust to całkiem ciekawa średnica i góra.
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaNo i ostatni to mój absolutny nr 1 wystawy, OB od Tri-Art Audio
Żywe, mocne, ciepłe koncertowe granie. Na tym materiale muzycznym co akurat trafiłem granie dla mnie było wzorcowe.
swojej muzyki nie wlaczalem
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez brainlogout Zobacz postaJak się spisały monitorki Lusztiego? Zrobi ktoś recenzję ? :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Paweł, co do Opery Grand Callas to mam odmienne zdanie. Byłem posłuchać...
Spokojnym i nie natarczliwym bym tego nie nazwał, wysokie szeleściły a średnica lekko denerwowała... Delikatnie, ale jednak. Osobiście próbował bym coś z tym zrobić gdybym ja je projektował... a przynajmniej wymienił bym te okropne wkrety.
Ale każdy ma inny słuch, to co jednemu sie podoba, drugiemu juz nie.Last edited by marian; 18.11.2018, 21:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaTa obudowa opery jest ze skajówy jak w secondzie czy za tą cenę dali naturalną skórę?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaWidziałeś kiedyś jednolity błam o takiej wielkości?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPaweł, co do Opery Grand Callas to mam odmienne zdanie. Byłem posłuchać...
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaTa obudowa opery jest ze skajówy jak w secondzie czy za tą cenę dali naturalną skórę?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJa widziałem, ponad 6 m^2 :)
Krzysiek trzymajcie tą krowę bo nie wiadomo co jeszcze życie przyniesie :>Last edited by jaro4444; 19.11.2018, 08:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaOczywiście nie obyło się też bez festiwalu "grubych pyt"Last edited by luigi; 19.11.2018, 08:51.
Skomentuj
-
Sorki za powtórkę, ale wcześniej wpisałem chyba w niewłaściwym wątku.
Panie i Panowie,
Wielkie gratulacje za ciekawy pokój, przemyślaną organizację i najlepszą atmosferę na AVS!
Fajnie że przepinaliście zestawy nie za często i nie za rzadko, tak w sam raz. Podczas krótkiego pobytu (tak ze 2-3 godziny) można było posłuchać w zasadzie wszystkiego. No i super pomysł z oznaczaniem tego co to jest co stoi i które akurat gra ;-)
Miła i niezmanierowana ekipa w pokoju też była super. Nie znam z imienia ani wyglądu kto jest kto ale i tak to nie budowało jakiejś bariery.
Piszę to jako uczestnik raczej sąsiedniego forum (tego na a...) a okazjonalny diyaudio.
Ps. A jakbyście zdradzili tajemnice z naszej krótkiej rozmowy, co to za monobloki Ravena które tak udanie wypadły w konfrontacji z i-ampem, to już wogóle byłbym szczęśliwy.
Pozdrawiam, Marcin
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie na temat...
Granie do dupy, nie warto
Pozdrawiam ;-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa gdzie je sluchales?
Nie wiem czy to DAC, czy co innego, ale dla mnie ten dźwięk nie był "spokojnym" dźwiękiem.
Zresztą po tym AVS doszedłem do wniosku że nawet nie ma sensu pisać jak co grało, bo każdy słyszał inaczej... a już na pewno nie ma co "porównywać", co grało "lepiej", bo każdemu "lepiej" grało co innego.
Trzeba robić swoje a z AVS brać jedynie inspiracje.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaFajna impreza i kolejna okazja spotkać się z forumowiczami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaWidziałeś kiedyś jednolity błam o takiej wielkości? :>
Ps. Wrzućcie jakąś fotorelacje :thumbup:
Skomentuj
Skomentuj