Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maronix opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez chudystg
    Ja podobnie jak wektor nie bede sie wypowiadal na temat nowej konstrukcji matronix'a bo nie mialem z nia nic wspolnego. Zdanie o tej firmie mam juz dobrze wyrobione dzieki poprzedniej konstrukcji na TDA. Musze potwierdzic ze to o czym pisal wektor to w 100% prawda: panel z najzwyklejszej blachy, filtr jak dla mnie co najmniej smieszny (nie mial chyba wiecej niz 6dB nachylenia), zle podlaczony potencjometr od glosnosci, poprzerywane sciezki laczone drutem. Wzmacniacz pogral moze z godzine do eksplozji ukladu, czego przyczyna prawdopodobnie bylo zwarcie sciezek (cieniutkim kawalkiem cyny) przy TDA. Zwarcie zostalo usuniete, TDA wymienione, podlaczony normalny filtr do suba. Po jakmis roku TDA znowu padlo (tym razem bez fajerwerkow). Tak wiec z tego wzmaka zostalo jedynie trafo kondy i mostek. Zrobilem kolesiowi wzmaka na LM3886 i smiga. Jesli czyta to ktos kto jest zainteresowany zakupem wzmacniacza matronix to zdecydowanie radze zwrocic sie do irka, chociaz nie widzialem jego wzmacniaczy i tak jestem pewny ze nie robi fuszerki, bo same dobre opinie widzialem na temat jego wzmacniaczy.
    Ten post dotyczy innego nowego modelu więc prosze go nie porównywać ze starym zwłaszcza na TDa7294 bo to inna klasa i nie ma porównania z TDA7294.
    Pozatym temat ten ma zmienić poglądy pisane powyżej i związane "ze starymi dziejami".

Skomentuj

Mi Marcin podesle na probe wersje 300W to postaram sie ja opisac i jak mi sie spodoba to kupuje juz wczesniej mniałem wzmacniacz od niego i naprawde jest spoko.

Skomentuj

Jeżeli coś się z nim stało to po to jest gwarancja żeby reklamować i z tym nie było by problemów.
        Jak reklamowac cos co sie zupelnie zmienilo... ....filtr musialem wywalic i kupic jakis AKTYWNY. Wszystko zostalo zamocowane na panelu (nie na kawalku blachy)... itp. Za duzo zmian. Zreszta w tym wzmacniaczu nie bylo co naprawiac... ...calosc powinna zostac zaprojektowana i zrobiona od poczatku.

Ten post dotyczy innego nowego modelu więc prosze go nie porównywać ze starym zwłaszcza na TDa7294 bo to inna klasa i nie ma porównania z TDA7294.
        Ten post dotyczy wzmacniaczy matronix.... ...no chyba ze jakos zle odczytalem temat.

...a co do roznicy klas... ...hmmm pierwszy raz slysze zeby roznica w klasie polegala na robieniu bubli (nie chodzi mi tu o koncowke mocy tylko o jej wykonanie)... Rozumie ze im mocniejszy wzmacniacz tym bedzie lepiej wykonany?

Skomentuj

matronix.pl, mam takie pytanie: jak wygląda sprawa gwarancji Twojego wzmacniacza, jeżeli kupuję wersję z potenjometrami na płytce (taka byłą na allegro). PRzecież wiadomo, że nie będe miał płytki na zewn aby móc regulować - trzeba samemu wylutować te elementy, wlutować kable i zrobić jakiś panel etc. Zakładając, że po takiej modyfikacji (tzn nie z jej winy, powiedzmy po jakimś czasie) wzmacniacz się zepsuje, to czy oddając Ci go do serwisu, nie otrzymam odpowiedzi "sprzęt nosi ślady ingerencji użytkownika, przez co nie obejmuje go gwarancje" lub coś w tym rodzaju? Pytam z ciekawości.

A co do Twoich wcześniejszych produktów, także miałem okazję mieć u siebie dwa wzmacniacze (to były ten na tda7294, jeszcze masz je w ofercie, od spodu zaklejone filcem). No niestety, ale jakość lutów była porażająco niska, cud że w ogóle się tam cyna trzymała... no ale teraz widzę po tmy wzmacniaczu że wygląda to dużo lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez dalex1
            Mi Marcin podesle na probe wersje 300W to postaram sie ja opisac i jak mi sie spodoba to kupuje juz wczesniej mniałem wzmacniacz od niego i naprawde jest spoko.
            Łukasz też dostanie na testy ten wzmacniacz za niedługo.

Zamieszczone przez wektor
            Jeżeli coś się z nim stało to po to jest gwarancja żeby reklamować i z tym nie było by problemów.
            Jak reklamowac cos co sie zupelnie zmienilo... ....filtr musialem wywalic i kupic jakis AKTYWNY. Wszystko zostalo zamocowane na panelu (nie na kawalku blachy)... itp. Za duzo zmian. Zreszta w tym wzmacniaczu nie bylo co naprawiac... ...calosc powinna zostac zaprojektowana i zrobiona od poczatku.

Ten post dotyczy wzmacniaczy matronix.... ...no chyba ze jakos zle odczytalem temat.

...a co do roznicy klas... ...hmmm pierwszy raz slysze zeby roznica w klasie polegala na robieniu bubli (nie chodzi mi tu o koncowke mocy tylko o jej wykonanie)... Rozumie ze im mocniejszy wzmacniacz tym bedzie lepiej wykonany?
            Troszkę się tu nie zrozumieliśmy. Tamten wzmacniacz to stare dzieje i tego już własciwie nie sprzedaje... różnica klas hmm nie wiem co masz do zażucenia w nowszej wersji? Płytki sa oryginalnie robione na zamówienie w jednej z polskich firm tak więc płytka jest czasem dużo lepsza niż w podobnych wzmacniaczach za podobna kasę.
            Od razu wspominam tu, że ten wzmacniacz, który był testowany kosztuje tylko 274 zł i jest wart każdej wydanej złotówki. Jakbyś go widział na własne oczy to byś zmienił zdanie.
            Jeszcze apropo panela to również jest zmieniony i proszę go nie porównywać z „blachą od piwa” bo to porządny kawał blachy 2 mm.

Zamieszczone przez esh0
            matronix.pl, mam takie pytanie: jak wygląda sprawa gwarancji Twojego wzmacniacza, jeżeli kupuję wersję z potenjometrami na płytce (taka byłą na allegro). PRzecież wiadomo, że nie będe miał płytki na zewn aby móc regulować - trzeba samemu wylutować te elementy, wlutować kable i zrobić jakiś panel etc. Zakładając, że po takiej modyfikacji (tzn nie z jej winy, powiedzmy po jakimś czasie) wzmacniacz się zepsuje, to czy oddając Ci go do serwisu, nie otrzymam odpowiedzi "sprzęt nosi ślady ingerencji użytkownika, przez co nie obejmuje go gwarancje" lub coś w tym rodzaju? Pytam z ciekawości.

A co do Twoich wcześniejszych produktów, także miałem okazję mieć u siebie dwa wzmacniacze (to były ten na tda7294, jeszcze masz je w ofercie, od spodu zaklejone filcem). No niestety, ale jakość lutów była porażająco niska, cud że w ogóle się tam cyna trzymała... no ale teraz widzę po tmy wzmacniaczu że wygląda to dużo lepiej
            Nie ma problemów problemu gwarancją. Nawet jak wyrazisz (luk każdy inny klient) chęć takiego wzmacniacza to mogę zaproponować nawet od razu wyprowadzony kabel z potencjometrami (bo po co wylutowywać itd.?). Od razu fabrycznie wszystko będzie zrobione no chyba, że samemu chcesz to też nie widzę przeciwwskazań byle były potencjometry o takich samych wartościach oczywiście.

Przedewszystkim proszę się wzorować na opini Łukasza bo on jest bez stronny i on miał wzmacniacz na testach. [/b]

[ Dodano: 2005-08-27, 01:00 ]
            Co do montarzu to te fotki powinny wystarczyć:
            http://www.matronix.pl/WST200TP/znaczek.jpg

http://www.matronix.pl/WST200TP/dol.JPG

http://www.matronix.pl/WST200TP/lewa_strona.JPG

http://www.matronix.pl/WST200TP/filtr.JPG

http://www.matronix.pl/WST300TP/filtrDP.JPG

Chyba montarz nie budzi zastrzeżeń.

Skomentuj

Widze, ze dyskusja sie rozkreca wiec tez sie dolacze.

Po pierwsze wydaje mi sie ze jednak Lukasz jest stronniczy, ale to tylko moje osobiste zdanie(do tej pory takie konstrukcje byly dla niego conajmniej smieszne)

Jak ktos wczesniej wspominal lepiej brac u Irka. Mam od niego wzmachola 2xtadeusz w sumie tda rozlecialo sie na dzien dobry, ale tylko i wylacznie z mojej winy. Wrocil do irka, a nastpenie znowu do mnie i napedza juz kupe czasu peerless sls12,a ja nie narzekam i jestem zadowlony.

WIdzialem poprzednie konstrukcje MATRONIX na allegro i wygladały troche lepiej od mojego poprzedniego wzmacniacza ktory sam robilem, a tadek latał po całym pokoju ..taki ze mnie elektronik .

Uwarzam, ze jesli chcesz by ktos ten wzmacniacz przetestował podeslij go do irka, umberto, soundwave'a, a zwlaszcza ten ostatni przetestuje go ekstremalnych warunkach bo ma swira i zjaral juz nie jedna rzecz

Pozdrawiam i zycze powodzenie w handlu oraz zadowolonych klientow (a na razie widze, ze koledzy nie byli)

Skomentuj

Nie jestem elektronikiem ale patrząc na załączone foty to pomysł z tym radiatorem uważam za troszke trefny.
                Po pierwsze trany są montowane na skraju radiatora,każdy chyba wie jaki to ma efekt.Stąd pewnie potrzeba wiatraka.Mój holton ma nie wiele większe żebro i wiatraka nie potrzebuje a spokojnie wyciaga 400W.
                Po drugie faktycznie jest brak swobodnego przepływu przez żebra,płytka skutecznie je hamuje.Co z tego że ciepło idzie do góry jak chłodniejsze powietrze jest blokowane od dołu.
                Po trzecie może być spory problem z zamontowaniem tego wzmaka w obudowie suba z uwagi na usytuwanie radiatora.

Proszę tego nie odbierać jako krytyki lecz poprostu małe uwagi co do konstrukcji.Może było by warto wprowadzić pewne modyfikacje.

Skomentuj

Matronix plytka moze i jest duzo lepiej wykonana, ale rozmieszczenie elementow jest nadal zle. Jak w kazdej (chyba) waszej konstrukcji zaklada, ze rediator bedzie lezal na plytce. Komplikuje to nie tylko przeplyw powietrza, ale odbiera kupujacemu mozliwosc montazu z radiatorem wystawionym na zewnatrz (a to bardzo dobre rozwiazanie). Nie mysleliscie o umieszczeniu wszystkiego (oprocz trafa) na jednym panelu z radiatorem wyprowadzonym na zewnatrz? Ta duza plytke mozna wtedy podzielic na np. dwie mniejsze.
                  Jeszcze jedno pytanko: czy w nowych produktach stosujecie aktywny filtr dp i subsonic (jezeli tak to o jakim nachyleniu) czy jakas regulacje jak w ukladzie z TDA?

Skomentuj

Po pierwsze gwarantuje, że Łukasz nie byl stronniczy i w żaden sposób nie nażucałem mu jego tekstu, który tutaj napisał. Pewnie i dalej są śmieszne ale pod uwage musiał wziąść fak wartości tego wzmacniacza, który jest tani. Niestety testy kogoś innego (zaproponowanego) mogly by być stronnicze bo z założenia były by negatywne co widać po 1 postach oraz to, że konkurencji nie podoba się nowy model.
                    Nie rozumię też dla czego ciąge ten wzmacniacz jest porównywalny z TDA7294, jest na pewno większej mocy za co na pewn o z biegiem czasu kupujący będą się myśle wypowiadać tu na forum. Mówicie, że płytka za duża no ale nie bierzecie pod uwage, żę ścieżki są naprawde duże (no chyba, że chcecie wzmacniacz zasilać ścieżką 3 mm. Po drugie na jednej płytce jest filtr Dp, wszelkie zabezpieczenia, automatyczny regulator obrotów wentylatora, zasilacz (kondnstatory zaraz przy tranzystorach mocy), przesównik fazy, opóźnione załączanie głośnika. Co to daje w efekcie?
                    Po 3 nie łączymy wszystkichelementów osobno jak to przeważnie (kupujecie układ z tda filtr id... osobno) i możecie się liczyć z faktem, że połączenia te mogą prowadzaić do "buczenia" układu poprzez żle prowadzoną mase i wtedy zaczynają się kombinacje... Tutaj wszystko jest na jednej płytce i nie trzeba robić zbędnych połączeń i wszystko jest już. Wystarczy przykręcić, podłączyć i dziala.

Nie wiem czy nikt tego nie zauważył no ale policzmy, na allegro sprzedawany mostek TDA to koszt 130 zł, który jest właściwie goły bez radiatora, transformator i co najmniej filtr DP. Nie liczmy już transformatora i porównajmy to z wersja WST200 (bez panela i trafa). Kupujemy mostek TDA za 130 + filtr Dp za 50 zł do tego radiator co najmniej 15 zł w sumie wychodzi 195 zł!
                    Model WST200 sprzedaje za 74 lub zdażyło się na allegro po 169 zł. A osobiście nie wiem jak mam porównywać WST200 z mostkiem na TDA... jakbym uważał, że jest lepszy to również bym sprzedawal ten mostek ale na peno nie jest do porównania i jest tańszy!
                    Tyle o TDA...

Matronix plytka moze i jest duzo lepiej wykonana, ale rozmieszczenie elementow jest nadal zle. Jak w kazdej (chyba) waszej konstrukcji zaklada, ze rediator bedzie lezal na plytce. Komplikuje to nie tylko przeplyw powietrza, ale odbiera kupujacemu mozliwosc montazu z radiatorem wystawionym na zewnatrz (a to bardzo dobre rozwiazanie). Nie mysleliscie o umieszczeniu wszystkiego (oprocz trafa) na jednym panelu z radiatorem wyprowadzonym na zewnatrz? Ta duza plytke mozna wtedy podzielic na np. dwie mniejsze.
                    Jeszcze jedno pytanko: czy w nowych produktach stosujecie aktywny filtr dp i subsonic (jezeli tak to o jakim nachyleniu) czy jakas regulacje jak w ukladzie z TDA?
                    Sprawa radiatora.
                    Moim zdaniem to szukanie dziury w całym (tak jak to napisał Łukasz)... Po 1 najważniejsze jeżeli wzmacniaczowi wystarcza ten radiator to w czym problem? Nie bądźmy śmieszni tyle zasłania ten radiator co i nic i przepłw jest a w wersji z wentylatorem ułatwia to przebiego powietrza bo z dołu pompuje powietrze uniemożliwiając ujścią w dól tak więć jest to zabieg celowy.
                    Po 2 przy projekcie byl wybór zastosowaniu większego radiatora a mniejszego ale z wentylatorem (pisze tu teraz o wersji 300W). Porównując wyszło, że cena obydwu bedzie praktycznie taka sama ale zastanówmy się dalej, co będzie skuteczniejsze i pewniejsze? Skoro pewnijszym i lepszym rozwiązaniem jest wymuszać chldzenie a cena taka sama to oczywuistym jest że padł na to wybor. Żeby udoskonalic tą decyzje dodano automatyczną regulację obrotów tego wentylatora, tak więc jeżeli nie wykożystujemy jego duzej mocy to wentylator kręci sie pomalutku nie przeszkadzając w niczym.
                    Po 3 efektem tego jest mniejsza awaryjność końcówki z wentylatorem niż bez.
                    Dodatkowa ideologia montarzu tego modułu jest taka, że lepszym rozwiązaniem jest dać go do środka niż wyprowadzać na zewnątrz. Dla czego?
                    Otuż wypraktykowane to juz bylo od starszej wersji wzmacniacza, lepiej jest go umieścić w pobliżu wylotu br co na pewno lepiej go wychlodzi niż wyprowadzenie go na zewnątrz. Dodatkowo minusem wypowadzenia jest to, że po 1 mamy więcej roboty z wycinaniem... uszczelnianiem. Po 2 zamiast tłumiącego drewna w ścianie mamy kawałek aluminim co na pewno wplywa negatywnie na jakość dźwięku.
                    Zapraszam do przeczytania artykulu http://matronix.pl/?cmd=pikus który został napisany przez mojego klienta, który własnie tak wykonał swój wzmacniacz.
                    Tu dodatkowe nie opublikowane fotki w których widać, że radiator chlodzony jest oprzez wylot br:
                    http://matronix.pl/images/pikus7.jpg

http://matronix.pl/images/pikus8.jpg

Urzydkownik i konstruktor w jednym tego suba bardzo sobie go chwali.

Radiator jest wystarczający co świadczy o tym, że przy nawet bardzo dużym "katowaniu" go nie wylancza się tak więc nie wiem w czym macie problem?

Nie wiem co sznaowny kolego chciałby zmienic w ustawieniu?
                    Przede wszystkim w pojekcie pod uwage bierze sie jakość dźwięku bo chyba bez różnicy jest potencjalnemu klientowi gdzie znjduje się dany tranzystor?

Matronix
                    Tak oczywiście aktywny filtr DP 12 dB/okt + przesówkik fazy. Widać to na tym zdjeciu:
                    http://www.matronix.pl/WST300TP/filtrDP2.JPG

Pozdrawiam i dzięki za dyskusje.

Skomentuj

Porównując wyszło, że cena obydwu bedzie praktycznie taka sama ale zastanówmy się dalej, co będzie skuteczniejsze i pewniejsze? Skoro pewnijszym i lepszym rozwiązaniem jest wymuszać chldzenie a cena taka sama to oczywuistym jest że padł na to wybor.
                      W przypadku chlodzenia komputera tak... ...w przypadku sprzetu audio lepsze jest chlodzenie pasywne a wentylatory stoduje sie dopiero gdy nie ma mozliwosci zainstalowania wiekszego radiatora albo sam radiator by juz nie wystarczyl.
                      Juz nie wspomne o szumie ktory generuje taki wentylator a dodatkowo obudowa br go jeszcze wzmacnia.

Dodatkowa ideologia montarzu tego modułu jest taka, że lepszym rozwiązaniem jest dać go do środka niż wyprowadzać na zewnątrz. Dla czego?
                      Otuż wypraktykowane to juz bylo od starszej wersji wzmacniacza, lepiej jest go umieścić w pobliżu wylotu br co na pewno lepiej go wychlodzi niż wyprowadzenie go na zewnątrz. Dodatkowo minusem wypowadzenia jest to, że po 1 mamy więcej roboty z wycinaniem... uszczelnianiem. Po 2 zamiast tłumiącego drewna w ścianie mamy kawałek aluminim co na pewno wplywa negatywnie na jakość dźwięku.
                      Zapraszam do przeczytania artykulu http://matronix.pl/?cmd=pikus który został napisany przez mojego klienta, który własnie tak wykonał swój wzmacniacz.
                      Tu dodatkowe nie opublikowane fotki w których widać, że radiator chlodzony jest oprzez wylot br:
                      http://matronix.pl/images/pikus7.jpg
                      1. Bass reflex nie sluzy do chlodzenia radiatora.
                      2. A co w przypadku obudowy zamknietej ktora jest dodatkowo mocno wytlumiona? Czy tam sam radiator i wentylator ktory miesza ograniczona iloscia powietrza tez wystarczy?

Zapraszam do przeczytania artykulu http://matronix.pl/?cmd=pikus który został napisany przez mojego klienta, który własnie tak wykonał swój wzmacniacz
                      Ze wzgledow marketingowych darowalbym sobie umieszczanie tego tego opisu i zdjec na stronce.... ...dla mnie to akurat jest antyreklama :)
                      np: http://matronix.pl/images/pikus3.jpg

Skomentuj

Jak bym mial do wyboru wentylator lub wiekszy radiator wybralbym to drugie. Chlodzenia przez b-r nigdy bym nie zastosowal, bo po pierwsze zwiekszy to swist powietrza ktory i tak juz wystepuje w wielu obudowach tego typu. Po drugie pewnie zmieni to wlasciwosci b-r nie zapewniajac swobodnego przeplywu powietrza (to tak samo jakby zakonczenie tunelu w subie umiescic 4cm od scianki obudowy). Stosowania wentylatora wewnatrz b-r rowniez nie polecam (chociaz tu pomoze troche ten regulator obrotow). Obudowa zamknieta jak dla mnie odpada dla tego wzmaka. Jedyne dobre wyjscie to zamykanie go w osobnej wentylowanej komorze.

P.S. Radiator wystawiony na zewnatrz nie pogorszy tak dzwieku jak panel bo jest od niego duzo grubszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
                          Ze wzgledow marketingowych darowalbym sobie umieszczanie tego tego opisu i zdjec na stronce.... ...dla mnie to akurat jest antyreklama :)
                          np: http://matronix.pl/images/pikus3.jpg
                          O ja pierd... Z czego to jest zrobione? Z tektury?

Skomentuj

wyglada na plastik

Skomentuj

Dajcie koledze matronixowi troche spokoju :)
                              To jak widze jego pierwsze kroki w konsumpcujnej elektronice wiec nie zameczcie go :)
                              Odwazyl sie produkowac wzmacniacz na n-mosfetach z ktorymi jak wiecie sa spore problemy. Na razie widze ze wszystko jest z wielkim zapasem bo duzo tranzystorow mocy i wentylator choc moc wcale nie jest duza. 70stopni wylaczenie termiczne, mozna i tak choc jesli to IRFP250 to wytrzymuja 175stopni wiec sie nie spoca :)
                              Na razie wyglada to amatorsko bo dla amatorow jest przeznaczone. Problematyczny montaz wzmacniacza i brak jakichkolwiek opisow to dosc spora wada. Nie wspominajac o braku autowlaczenia.

Ale jak juz robimy reklame to ja tez zaszaleje :)
                              Modul do suba jak na zdjeciu na mostku TDA ze wszystkimi bajerami i autowlaczeniem oraz prawdziwym roznicowym wejsciem wysokopoziomowym u mnie tylko 120zl :)
                              Mozliwosc zainstalowania optycznego limitera mocy!
                              Załączone pliki

Skomentuj

Wiesz co irek, powaliłeś mnie normalnie.I żebu toto miało więcej poweru to momentalnie byś miał kupca.
                                Co do matronixa to widze że sie wkoło powtarza ten sam bełkot.Sorki,ale inaczej tego nazwać nie potrafię.Wentylatory to są dobre na estradzie a nie w home audio.Mnie nawet przeszkadza szum płyty w napędzie a co mówić o jakimś wiatraku.
                                Fakt faktem płytka kolos i nie tłumaczy tu niczego fakt umieszczenia wielu modułów w jednej całości.Wystarczy zerknąć ile jest wolnego miejsca między elementami.Jakbym miał schemat to pewnie bym przez niedziele w orzełku to o niemal 50% zmniejszył.To już tak mimochodem.
                                Myślę że Pan Matronix nie powinien się zbytnio denerwować tylko powinien wyciągnąć wnioski z uwag tego forum.Tych uszczypliwych i tych zupełnie normalnych.Jest ogromna szansa na zawładnięcie tym sektorem ale należy się przystosować do pewnych zasad panujących w świecie home audio.Bo z konkurencji to tylko Irka widzę,tyle że z powerem cienko.(Albo nie wtajemniczony jestem)
                                Ale ogólnie to gratuluje odwagi i inwencji.W tym chorym kraju to ryzyko na skalę życia i śmierci.Mam tylko cichą nadzieje że żadna szumowina z urzędu nie podstwai nogi tak ambitnemu przedsiębiorcy.

Skomentuj

zostawmy sprawe tego nieszczęsnego radiatora. zostawmy w spokoju tą płytke.... ale wytłumacz mi jak z trafo 2x28V (informacje biore z opisu na stronie) udało ci się wyciągnąć 200wat ?? przy ilu ohmach 1 2 ?? bo raczej nie przy 4 albo 8

Skomentuj

hehe wlasnie wlasnie skad 200w przy napieciu 42v+/-(dane ze strony)przy takim napieciu mozna osiagnac 100w/4ohm!!!!

Skomentuj

umberto -zgadzam sie w 100% z Toba. Elektronike i tak z czasem kazdy producent doskonali jednak najwiekszy problem to ta wspaniala unia. Kiedys wymagany byl tylko znaczek bezpieczenstwa B, ktorego testy kosztowaly do 2000zl a teraz musi byc CE z badaniami kompatybilnosci elektromagnetyczne i no tu juz ceny zaczynaja sie od 12000zl. Dla malej firmy chyba wiadomo co to znaczy. Co ciekawe wszystko musi miec CE nawet kolumna glosnikowa. Tylko co w takiej kolumnie mozna zbadac? Pewnie kazda odpadnie ze wzgledu na ciezar i niebezieczenstwo upadku na noge albo ze wzgledu na niebezpieczny poziom halasu (mowa o estradzie). Do tego sklepy za wczasu zadaja certyfikatow o produktach bezolowiowych. Kupic cyne bez olowiu to zaden problem, cynel niedlugo tylko taka bedzie produkowal. Jest drozsza i gozej sie lutuje ale to szczegoly. Gozej jest sciagnac wszystkie certyfikaty od sklepow sprowadzajacych elementy elektroniczne. Choc to sklepy maja z tym problem.
                                      Pracuje od 15lat przy polskiej produkcji elektronicznej i prawda jest taka ze znaczki i certyfikaty wystawia sie samemu. Problem pojawi sie tylko wtedy jak kogos popiesci prad. Jeden proces i nawet duza firma rozpada sie na kawalki. No ale taka przyszlosc polskiej elektroniki. Na razie LG Mławe gdzie ma produkcje nazwalo swoim miastem i zamierza sie rozrosnac 2-3 krotnie. Ja juz mialem propozucje tam pracowac. Kto wie czy tak sie nie skonczy...
                                      Moduly wiekszej mocy tez robie ,ale na szczescie nie musze zyc z ich sprzedazy dlatego nie spiesze sie z ich sprzedawaniem. Staram sie moje uklady publikowac w gazetach bo wiedza na papierze to jedyne co zostanie z polskiej elektroniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez matronix.pl
                                        Przedewszystkim proszę się wzorować na opini Łukasza bo on jest bez stronny i on miał wzmacniacz na testach.
                                        ROTFL... chciałeś chyba napisać: "Bo on jedyny pozytywnie opiniuje wzmacniacz" ?

NC

Skomentuj

Co by tu dużo nie gadać, każdy widzi co kupuje, także.....

A mam takie pytanie, dlaczego wczoraj niemogłem się dostać do tego posta.... coś tam "wybrany przez Ciebie temat nie istnieje" ??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X