Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

może konkurs ?;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja tam wystartowałem, nie z powodu nagród, ale żeby sprawdzić wiedzę właśnie
    Nie no, sprawdzenie się jest generalnie cenniejsze niż kolejny głośnik do kolekcji. Co nie zmienia faktu, że miłoby było coś wygrać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
      kurcze,chcialem zacytowac wlasnie o tym tlumieniu wlasnym membran no ale niemoge etgo znalezc :|
      uoooo no to rzeczywiscie siary sobie narobilem.....

Skomentuj

http://diyaudio.pl/faq.php#7.

Skomentuj

A ja nie bede sciemniac bo wystartowałem dla nagród bo niby po co jest ten konkurs A zabardzo sie wiedzy tutaj nie sprawdzi raczej umiejętnosc pozyskiwania informacji. Chociaż jesli ktoś che moze spróbowac odpowiedziec na pytani bez pomocy naukowych no ale to już chyba trzeb mieć spora wiedze bo skad niby milem wiedziec jak sie nazywa system do pomiarow STXa :] albo w ktorym roku opatentowano cos tam

Skomentuj

faktycznie :P teraz ja sobie zrobilem siare no ale trudno,wiem ze bylo ale sie zbylo,bo z pamieci tego napewno niewzialem

[ Dodano: 27-01-06, 16:07 ]
            to czego uzywa stx do pomiarów bylo bardzo banalne,wystarczy zajzec na charakterystke jakiegos glosnika,alboczytac na forum ze stx nieumie mierzyc charakterystyk mimo ze ma system clio :P

Skomentuj

No i stad wlasnie wiemy ze stx ma clio ;-) a nie z ich stronki

Skomentuj

nie wiem czy pisac ile błedow 10/10 :(( ale sam fakt ze podjołem sie juz mnei cieszy

Skomentuj

Witam

Jeśli chodzi o pytanie z rezonansem... chociaz o rezonans podstawowy, a ten oblicza się wzorem 344/2*odległość.

Jeśli chodzi o pytanie z zawieszeniem progresywnym to dostałem różne odpowiedzi, moja z wyników może jest średnio precyzyjn, ale każdy wie o co chodzi. Prawie wszystkie odpowiedzi były prawidłowe.

Zabieram się za sprawdzanie.

Skomentuj

miłego sprawdzania czekamy na wyniki

Skomentuj

Wszystkie odpowiedzi zostały sprawdzone, a wyniki opublikowane w dziale konkurs.

Przed losowaniem sprawdzę wszystkie prace jeszcze raz i policzę, ponieważ bardzo łatwo się pomylić (masa liczb). Po za tym niektóre osoby wysłały po kilka razy, z róznych maili. Trochę się zgubiłem.

Może z 40% osób dostosowało się do zasad, czyli plik nazwany imieniem itp.

Jeśli gdzieś się pomyliłem proszę się tutaj wpisywać.

Jeszcze w sprawie pytanie odnośnie SymmetricDrive. Gdyby chodziło o drugą generację zaznaczył bym to :-)

Skomentuj

A ja jeszcze mam pytanie odnosnie losowania, jak to bedzie zrealizowane, czy pomiedzy osobami ktore zrobily 0 bledow zostana rozlosowane 3 nagrody czy tylko nr1, a ci co zrobili 1 blad nagroda nr 2; 2 bledy nagroda nr 3?

[ Dodano: 2006-01-28, 13:22 ]
                        yyy soryy, juz chyba doczytalem o losowaniu,

Skomentuj

Witam,

zamieszczam tutaj wyniki juz sprawdzone, jakby ktos nie zauwazyl, ze sa w zakldace konkurs :) . a wiec:

Andrzej Bartula - 9 błędów (2, 4, 6, 10, 11, 12, 16, 17, 18)
                          Andrzej Panek - 4 błędy (13, 17, 18, 19)
                          Adam Rusak - 2 błędy (4, 18)
                          Bartosz Rafalski - 9 błędów (2, 4, 9, 11, 16, 17, 18, 19, 20)
                          Damian Gawroński - 1 błąd (11)
                          Damian Moras - 11 błędów (2, 4, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20)
                          Jakub Kosik - 3 błędy (11, 19, 20)
                          Janusz Grobelny - 3 błędy (4, 18, 19)
                          Janusz Stryczniewicz - 2 błędy (11, 18)
                          Jarosław Bielski - 4 błędy (4, 6, 7, 12)
                          Kamil Karkut - 4 błędy (2, 10, 11, 18)
                          Kamil ********* - 3 błędy (4, 18, 19) -(dane usunięte na prośbę użytkownika)
                          Kamil Ziom - 4 błędy (2, 10, 11, 18)
                          Krzysztof Skowronek - 2 błędy (10, 16)
                          Krzysztof Tanaś - 3 błędy (4, 18, 19)
                          Leszek Nowak - 3 błędy (2, 6, 11)
                          Łukasz Nieścierewski - 2 błędy (2, 11)
                          Łukasz Zieliński - 1 błąd (20)
                          Marcin Wasila 0 błędów
                          Mateusz Pampuch - 12 błędów (1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 16, 17, 18, 19, 20)
                          Michał Grzelczak - 0 błędów
                          newborn (?) - 3 błędy (7, 11, 20)
                          Paweł Wolny - 4 błęy (2, 12, 17, 19)
                          Piotr Begier - 3 błędy (4, 9, 20)
                          Przemek Banaś - 3 błędy (2, 18, 19)
                          Sebastian Oller - 8 błędów (2, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 18)
                          Sławomir Brodziak - 3 błędy (7, 10, 18)

Skomentuj

widze ze na 18 sie wylozyla wiekszosc... uzywalem wzoru no ale cuz,widocznie zly znalazlem.

Skomentuj

Gratulacje nieomylnym :), oczywiscie gratuluje wiedzy. Chłoapki moze przedstawcie sie jak na forum przystalo, bo po tych waszy "nickach" (Michał Grzelczak, Marcin Wasila) to nie wiadomo kto jest kto

Skomentuj

Michał Grzelczak = ja

jest maly problem, poniewaz mialo byc 10 osob, a jest tak : 2 sooby - 0bledow 2 osoby - blad 3 osoby - 2 bledy i 9 osob - 3 bledy. Razem 16 :| A bez nich 7 osob, ciekawe jak to rozwiazac ? :|. Prosze tylko nie dogrywka, to bedzie za dlugo trwalo.

pozdro

Skomentuj

4 osoby z dwoma błędami.
                                  No zobaczymy jak to js rozwiąże.

Skomentuj

Właściwie powinno być tak że nagrody otrzymuja tylko osoby z najmniejszą ilością błędów, w naszym przypadku bezbłędne. I jeśli byłyby takie 3 osoby to nagrody: pierwszą, drugą i trzecią losujemy między tą trójką. Jeśli bezbłędnych będzie dziesięciu to losujemy 3 nagrody wśród tej dziesiątki.
                                    Więc jeśli będzie jeszcze jedna bezbłędna osoba to reszta może szykować się do nastepnego konkursu :o)
                                    To taka moja propozycja

Skomentuj

Gratuluje wszystkim !!!

a w szczególności tym z 0 błędów :)

Skomentuj

Tasior, bo tu nie trzeba szukać wzorów, tylko trzeba to rozumieć... pierwszy rezonans jest przy częstotliwości dla której fala jest dwa razy dłuższa niż odległość między ścianami...

Skomentuj

eeee ja myślalem ze może z połowa osob będzie mial zero błędow a tu zonk :] Pamiętam z początku jak przejzałem wszytkie pytania to moze troszke sie przestraszyłem, ale potem jak przysiadlem na spokojnie to luzik nie było tak źle. Powiem wam że niektore wzory wyprowadzalem metodą dedukcji :] a potem szukąłem czy dobrze to zrobiłem.

js nawet alfabetycznie ułozyłes no no no :]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X