Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

diyaudio.pl SUX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

umberto konkurencja? Jak ktos chce pozadek to niech na audiomanie wejdzie i tyle:)
    Lukasz pisal ze beda zmiany na stronie głownej i co? dalej same starocie...
    Co do sprzedazy forum, to gdzies js pisał ze chce 20tys zł:)

Skomentuj

Wiecie co? A ja mam to gdzieś!Walcze z odwrotka i wiem gdzie uderzyć aby uzyskac to czego oczekuje.A to forum?Poprostu go lubie,i tyle.I co by sie nie działo to i tak będe obecny.I se będe posty nabijał
      No bo co tu mówić?Ręce opadaja :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
        Co do sprzedazy forum, to gdzies js pisał ze chce 20tys zł:)
        niewiem czemu ale od razu skojarzylo mi sie allegro i alegro speszyl alard :) chyba wiecie o co mi chodzi... :) hehe

Skomentuj

no co poniektorzy nie byli od lipca na forum... wydaje mi sie ze sa tez tacy ktorzy wpadaja tu zrboc chyba tylko i wylacznie porzadek... bo dexter sie pojawia ale raczej nie pisze... problem jest tez taki ze praktycznie wszyscy moderatorzy zostali chyba modami od tak... wchodza na forum i o jestem modem... przynajmniej tak mowil dexter i SW chyba tez nie wiem czy igod z nimi o tym rozmawial itp itd nie wnikam.. ale jesli zostali przydzieleni od tak sobie no to faktycznie moze to eygladac tak jak wyglada... choc wsumie nic oficialnie nei pisali ze chca sie zrzez moderowania jednak przy ostatniej rozmowie chyba dexter mowil ze ma to w dupie bo nikt nie docenia tego co robi... moze trzeba by ich jakos zagrzac do pracy... poza tym wydaje mi sie ze jest tu kupa smieci i garstce ludzi ciezko to ogarnac a poza tym jak usuna post to zaraz jest awantura...(za takie cos to wogole ban powinien odrazu byc)...no apropo nabijania postow to codziennie bilans prowadze.... taka mini ksiega przychodow i rozchodow... zawsze trzeba wyjsc na zero

Skomentuj

bany to w ogole sie powinny posypac... juz nie bede pisal kto ale przeciez ile razy ktos pyta o to samo i to w 2 dzialach naraz? albo 3 takie same tematy sa...

Skomentuj

Ja powiem tak kopjowanie sprawdzonych konstrukcji nie jest złe, ale miło by było zeby każdy użytkownik sam sprawdził jak to dział zaczal sie dokształcac skombinował aprature pomiarowąl pomierzył, pozmienial, poeksperymentował. Ja sam bym chial zrobić dobrego jig'a i nauczyc sie tego i owego ale niestety jak zwykle problem z kasą. Może komus sie zdawac ze to co było zrobić jig'a ale jak ktoś nie ma stałych dochodów (uczen/student na garnuszku u rodzicow) i równolegle robi kolumny i ma jeszcze inne plany jig'a odkałda sie na drugi plan. No ale w koncu trzeb sie zmobilizowac i ja mam taki zamiar :]

Fajnie by było zeby każdy nowy użytkownik forum dostawal jig'a heheh marzenia :]

Skomentuj

Zgadzam się z wami ale niezgadzam się z tym że robimy tylko na stx i teslach wystarczy spojrzeć w diy powstało kila konstrukcji mieszancy na innych głosnikach np peerlesy vify tonsile.

Skomentuj

śmieszne jest to że to co tutaj piszemy też już było wałkowane :)
                  -tworzenie nowej strony
                  -ew kupienie
                  -składki na serwer
                  -ten cały temat o moderatorach
                  -sprawa z nowymi userami
                  możnaby długo wymieniać ...
                  jednak z 2 strony brak działania....
                  dopiero ostatnio coś ruszyło, ale potem znów stanęło....

moje zdanie jest takie że trzeba zacząć od mianowania nowych modów.
                  Ludzi którzy na forum są często, kreatywnych :) itp.
                  Ciekawe jak na to wiadomo kto zareaguje,
                  ale w razie czego mam kandydatury:

Umberto
                  Wiśnia
                  Esh0
                  Wovo
                  EZO (choć ostatnio dość żadko bywa

co Wy na to ?

Skomentuj

abandon shit

Skomentuj

Cóż chcecie naprawiać świat zacznijcie od siebie. Moderatorzy nie mogą kontrolować wszystkiego chociazby bardzo chcieli.
                      Wczoraj mniej wiecej o tej porze, może ciut poźniej odznaczałem "wszystkie fora jako przeczytane". Wchodze po owych niecałych 24h i co widze "posty nieprzeczytane 175" , no k... cyborgiem to ja jeszcze nie jestem !! Kiedy ja to przejże ?

Nie można w kółko odsyłać ludzi do opcji szukaj z kilku względów. Po pierwsze wyszukiwarka nie działa doskonale, w ogóle ktoś z doradzjących opcji szukaj próbował sam ja wykorzystać ? Pewnie nie bo by wiedział czym to grozi. Mnustwo straconego czasu a pewnie sie niczego nie doszukasz. Im wiecej postów na forum tym bardziej nie znajdziesz tego czego szukasz.
                      Przetrenowałem to niedawno na forum o kompach gdzie chciałem poszukać rozwiązania problemu z płyta główną .. i co , wyszukiwara wywaliła mi topic, marne 45 stron. Spoko mam całą noc na przeglądanie . Z czego 3/4 to jakieś debilne posty nic nie wnoszące, rozmowy o dupie maryni , pompujące tylko długość topika. U nas jest to samo. Po prostu nie pisać o bzdurach.

Na cały ten syf generowany przez nowych uzytwkoników powinien być osobny dział w stylu "ośla łączka" gdzie sami by zamieszczali pytania lub pytania niskiego poziomu merytorycznego byłby tam przenoszone. Na pewno ktoś by im tam odpowiadał a reszta nazwijmy ich "power userów" miałaby pozostała częśc forum do prowadzenia poważnych rozmów na poważne tematy o ile takie w ogóle sie pojawią.

Skomentuj

A moze bysmy zrobili wybory na moderatora ?. Takie cos jak prezydent, okreslona kadencja, wybierani co jakis czas przez uzytkownikow o conajmniej 100 postach. Bylby to jakas ankieta albo cos, zeby zglosic sie na moderatora trza by bylo np 800posotwo i 2 albo 3 konstrukcje (chociaz to moze nie bo to cios dla madrych-biednych, bez urazy oczywiscie ). MOzna by zrobic takie cos jak skargi na moderatora, po przejzeniu przez innych forumowiczow/moderatorow, ewentualne wywalenie z grona modow.

pozdro

Skomentuj

w sumie działy jak "kosz" czy "ośla łączka" też by się przydały...
                          Yoshi_80, właśnie o tym pisze, skoro nie macie czasu może potrzeba Wam pomocy ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                            Na cały ten syf generowany przez nowych uzytwkoników powinien być osobny dział w stylu "ośla łączka" gdzie sami by zamieszczali pytania lub pytania niskiego poziomu merytorycznego byłby tam przenoszone. Na pewno ktoś by im tam odpowiadał a reszta nazwijmy ich "power userów" miałaby pozostała częśc forum do prowadzenia poważnych rozmów na poważne tematy o ile takie w ogóle sie pojawią.
                            To jest oki pomysł, ale sam piszesz że moderzy się nie wyrabiają (znaczy się Ty, Lukasz i SW, bo Dextera i rk dawno nie widziałem, a irek sam się przyznał że nie wiem po co mu moderator), więc potrzeba nowych. Znowu na nowych nie zgodzi się Igod pewnie (który pisze w codrugim temacie na lukarze, a tutaj nawet nie zajrzy). I tak kółko się zamyka.

Ja już napisałem, albo nie odpowiadać w ogóle, albo odpowiedzieć lub skierować do odpowiedniego tematu i nic wiecej ponadto nie pisać, to możę zrobi się jakotaki porządek (marzenie ściętej głowy...)

Skomentuj

w tej oślej łączce trzeba by przykleic standardowe posty i tam dbac o porzadek. Jak z tamtąd nic nie wylezie to juz bedzie duzo lepiej. Mozna by tez wrzucic tam kilka prostych projektow z dokladnym opisem i moze jakos to bedzie funkcjonowało.

Skomentuj

Ośla łaczka mogłaby praktycznie bez moddingu. No bo po co, skoro to bedzie forum o z góry określonym pozmie merytorycznym. Po drugie jak tam bedzie sie pojawiało z 5-10tematów dziennie nastąpi to szybka dezakualizacja poprzednich tematów. Oczywiście będzie mozna moderować. Porżądek powinien sie sam utrzymywac , jak na audiomanii :].

Skomentuj

Ja dodam od siebie jeszcze jedno spostrzezenie. Jestem na tym forum juz od bardzo dawna chociaz ilosc postow moze mowic cos innego. Tez czasami mnie razi ze ktos zaklada po raz setny ten sam watek. Ale pytam sie co z tego? Bardziej zaczyna mnie denerwowac agresja ze strony niektorych forumowiczow, od razu wala z grubej rury. Po co? Co to zmieni? Wiadomo ze zawsze sie znajdzie ktos kto nie przeczyta regulaminu, nie dostosuje sie a moze po prostu chce sobie zrobic konstrukcje jak najszybciej bez zaglebiania sie w temat. W tym momencie albo mu pomagamy albo nie... Temat sam wygasnie i po sprawie. Wiadomo ze takie forum musi byc zarzadzane przez sztab ludzi ktorzy maja pewna swobode, ale w tym przypadku jestesmy skazani na pewne ograniczenia. Popieram "osla laczke".

Pozdrawiam.

Skomentuj

a ja to mam w dupie te tesle i stx'a :) ...nie czytam postow tych glosnikach ogladam gotowe konstrukcje patrzac na ich wykonanie estetyczne!

nie ma co sie zloscic juz dawno temu napisalem ...za co dostalem "zjeb" ze to forum nigdy nie wybrnie z tego badziewia: STX Tesla Tonsil ...nawet jak "gipsy2" pomaga nam w takim watku:
                                    http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=4074&start=350

to co z tego!?
                                    jak nikomu nie chce sie oszczedac itp ....

BTW juz tyle razy bylo to pisane ...ze tez mam to w dupie i nie bede setny raz pisal.

Skomentuj

Popieram yoshiego ciężko jest wyszukać coś przy uzyciu opcji szukaj. Dużo tego za duzo. Wiecie co pewnego rzau jakiś rok temu na elektroda.pl było bardzo aktywnych dwóch modów tomaszo(ten co jest i u nas) i tremolo. Masakra ospisywali w każdym temacie ale jak widze chłopaki wymiekli juz tomaszo zadko zagląda a tremolo dał sobie spokój. Cięzko jest okiełznac tylu ludzi i im zawsze doradzic lub wysłać gdześ indziej. Wg Mnie owinien powstac też dział w którym będziewmy wyrazać swoje opiniie na temat okreslonych głosników np jeden temat dla Gdn 16-50-6 jeden dla :) arn 150. wszystkie za i przeciw tych głosników bo większość zapytań na forum tego sie tyczy!!!!

Skomentuj

no to rece mi opadly

Skomentuj

nie wiem TT czy te ręce to przezemnie ale zauwaz zę większośc pytan na forum to jest czy ten xxxxx głosnik jest dobry a tak kowalski wskakuje szuka odpowiedniego tematu ze swym głośniczkiem i juz wszystko wie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X