Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie nikt nie chce się sądzić nienawidze sądów w polsce... Chodzi bardziej o "marudzenie" im...

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      Panowie nikt nie chce się sądzić nienawidze sądów w polsce... Chodzi bardziej o "marudzenie" im...
      Oj tam, pomylili się, zdarza się. Po co im jeszcze utrudniać? Sam zresztą wiesz jak to jest z klientami o czym świadczy Twój niedawny temat o zniszczonych kolumnach

Skomentuj

benek161 wiem jak jest z klientami i wiem ze dostane pozew do sądu... w tamtej sprawie. Dlatego tez to co zrobili czyli Sorryyy pomyłka wydaje mi się mało. Mogli chocby oddać te Logitechi po kosztach... bez własnej prowizji... juz by to lepiej wyglądało i mysle ze ktos pewnie by skorzystał.
        Ruszyło mnie to co usłyszałem przez telefon... "...wie pan te głsoniki warte sa kilkanascie razy tyle nie oddamy ich za darmo to nie była łatwa okazja..."

PS. Osobiscie max za te głosniki dla mnie to 50zł.... ale chodzi raczej o fakt

Skomentuj

Trochę rozmawiałem z przez e-mail z gościem odpowiedzialnym za obsługę sklepu. Pozwolę sobie przytoczyć fragment jego meila:
          Aby dodzwonic się do wszystkich bioracych udział w licytacji - 57 osób siedziałem wczoraj na telefonie 10 godzin, a i tak nie z każdym udało się porozmawiać - niektóre telefony nie zostały odebrane.
          Do tego wysłanie do każdego maila, równolegle do rozmów telefonicznych, by zawiadomić jak najszybciej.
          Prócz tego odpowiedzi na dodatkowe maile od różnych osób zainteresowanych sprawą,
          do tego cała komunikacja z Allegro, przeglądanie logów co robią 2 dalsze osoby - tylko ta aukcja miała prawie 1000 wejść, czyli prawie 1000 wpisów z adresami IP, dokładnym czasem, które trzeba zestawić z danymi o aktywności na naszym serwerze by sprawdzić czy ktoś nie włamał się na konto, no po prostu masa roboty dla zespołu ludzi.
          Serwis Allegro poinformował nas, że potrzebuje tygodnia na zabezpieczenie danych i zbadanie ich, to też jest jakas miara ile pracy jest do wykonania.
          Więc postanowiłem mając świadomość ilości pracy po pierwsze poinformować użytkowników u sytuacji, podczas gdy moi koledzy zajmują się stroną techniczną.

Acz niejeden użytkownik nie zwróci uwagi ile z taką sprawą jest pracy, ani ile osób jest do zawiadomienia.
          Pewne rzeczy są po prostu nie do zamknięcia w dobę czy dwie...

Ja to im współczuję, dużo odkręcania i roboty z tym. Jak dla mnie temat skończony, trzeba być człowiekiem i zrozumieć że każdy ma prawo się pomylić :)

Skomentuj

benek161 ja to rozumiem... masa roboty... jak się nie pilnuje interesu to tak jest Współczuje wszystkim... ale...

PS. To co pokazałeś to juz widze kolejna "inna" śpiewka jaką dane mi przeczytać od nich

Skomentuj

Nie na temat...
              ale chodzi raczej o fakt
              No tak... Sprecyzuj tylko, że chodzi o fakt skorzystania na czyjejś oczywistej pomyłce.

Swego czasu Lorenc otworzył sobie konto na Allegro - na jednej z pierwszych aukcji wystawił jakąś tam wysokotonówkę (już nie pamiętam modelu) w cenie jednej sztuki, a w aukcji wpisał, że chodzi o parę. Była o tym dyskusja na forum i większość stwierdziła "spoko, jesteśmy fair i nie kupujemy" - oprócz bodajże jednego forumowicza, który kupił te głośniki właśnie za pół ceny. I powiedz mi, kto w tej sytuacji zachował się nie fair? Kto stracił przez zwykłą pomyłkę, a kto zyskał świadomie wykorzystując sytuację? Kto jest w tej sytuacji spoko, a kto jest kutasem? Szczerze mówiąc po postawie jaką teraz prezentujesz pod znakiem zapytania stawiam słuszność Twoich racji w sprawie "sporu", o którym ostatnio zakładałeś temat. Jednego dnia beczysz, ze ktoś chce Ciebie wmanewrować w jakieś koszta, innego sam chcesz to zrobić sprzedawcy na Allegro - choć już przecież wiesz, że się po prostu pomylił.

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post o 15:05 ----------

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
              trzeba być człowiekiem i zrozumieć że każdy ma prawo się pomylić
              I o to chodzi.

Skomentuj

PS. To co pokazałeś to juz widze kolejna "inna" śpiewka jaką dane mi przeczytać od nich
                LOL, a co mają pisać? Tak proszę pana wysyłamy panu laptopa w nagrodę? Weź skończ już bo sam o ciekawą rzecz na forum płaczesz (problem z uszkodzonymi kolumnami u klienta) a jak przychodzi do wykiwania kogoś to jesteś pierwszy i już chcesz wszystko za darmo dostawać...

Ludzka rzecz się pomylić, zobaczymy jak ty kiedyś tak wpadniesz na Allegro i spotkasz kopie samego siebie jako kupującego.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                  No tak... Sprecyzuj tylko, że chodzi o fakt skorzystania na czyjejś oczywistej pomyłce.

Swego czasu Lorenc otworzył sobie konto na Allegro - na jednej z pierwszych aukcji wystawił jakąś tam wysokotonówkę (już nie pamiętam modelu) w cenie jednej sztuki, a w aukcji wpisał, że chodzi o parę. Była o tym dyskusja na forum i większość stwierdziła "spoko, jesteśmy fair i nie kupujemy" - oprócz bodajże jednego forumowicza, który kupił te głośniki właśnie za pół ceny. I powiedz mi, kto w tej sytuacji zachował się nie fair? Kto stracił przez zwykłą pomyłkę, a kto zyskał świadomie wykorzystując sytuację? Kto jest w tej sytuacji spoko, a kto jest kutasem? Szczerze mówiąc po postawie jaką teraz prezentujesz pod znakiem zapytania stawiam słuszność Twoich racji w sprawie "sporu", o którym ostatnio zakładałeś temat. Jednego dnia beczysz, ze ktoś chce Ciebie wmanewrować w jakieś koszta, innego sam chcesz to zrobić sprzedawcy na Allegro - choć już przecież wiesz, że się po prostu pomylił.
                  Dabyl i .3lite albo nie czytacie ze zrozumieniem albo a raczej bank mnie obraziliście. Łatwo się ocenia nie czytając ze zrozumieniem.

Czy ja napisałem ze chce to za 14zł czy chce kogoś nacinać na koszta??? Czy napisałem ze powinno dzwoniąc i przepraszając zaproponować np ten zestaw w ramach przeprosin po promocyjnej cenie np bez własnej marży? Czy to tak duzo?? 95% tych co kupili nie chcieli by tego... ale wyglądało by w pełni profesjonalnie.

Aha i ten złu zibi w ramach kłócenia się ze sklepem napisał do nich taka właśnie uwagę mailowo... "Uważam że przepraszając można było zaproponować ten zestaw....". Czyli chce wykiwac kogoś na kase i łapac sie okazji prawda?? Ludzie zanim coś z oskarązeniami napiszecie pomyslcie...
                  Last edited by dj_zibi; 13.03.2012, 15:46.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Łatwo się ocenia nie czytając ze zrozumieniem.
                    Co tutaj rozumieć? Goście się walnęli - cóż, każdy może się pomylić. Ty nie jesteś na tym w żaden sposób stratny, a pomimo to już drugą stronę prezentujesz swoją postawę roszczeniową - przeprosiny, głośniki po kosztach i najlepiej jeszcze myszka gratis. Co tutaj jest trudnego do zrozumienia? Jak dla mnie sprawa oczywista - chciałbyś na tym coś ugrać i tyle.

Łatwo zarzucić komuś czytanie bez zrozumienia w momencie, gdy ten ktoś po imieniu nazwie intencje, jakie Tobą kierują i są one... no nie ma się czym pochwalić.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                      Co tutaj rozumieć? Goście się walnęli - cóż, każdy może się pomylić. Ty nie jesteś na tym w żaden sposób stratny, a pomimo to już drugą stronę prezentujesz swoją postawę roszczeniową - przeprosiny, głośniki po kosztach i najlepiej jeszcze myszka gratis. Co tutaj jest trudnego do zrozumienia? Jak dla mnie sprawa oczywista - chciałbyś na tym coś ugrać i tyle.

Łatwo zarzucić komuś czytanie bez zrozumienia w momencie, gdy ten ktoś po imieniu nazwie intencje, jakie Tobą kierują i są one... no nie ma się czym pochwalić.
                      Dalej nie czytasz ze zrozumieniem i miedzy wierszami(myszka). Oraz nie widzisz ze NIC od nich nie chce tylko INFORMACYJNE napisałem im wiadomość jak byłoby w dobrym guscie łagodzić sprawę.

Czy to tak duzo?? 95% tych co kupili nie chcieli by tego... ale wyglądało by w pełni profesjonalnie.
                      Tu chodzi o wyglad sytuacji

A pomysł z czyms po kosztach, to kopia sprawy jaka była 2-3x z aparatami i pomylonym przecinkiem w cenie. Wtedy 2 duze sklepy foto w polsce tak zaproponowąły i wyszły z twarza dla wszystkich Oczywiście chyba tylko 1 osoba skorzystała w zamian dostała aparat "po kosztach" a sklep cieszy się wielkim zaufaniem. Na codzien zajmuje si sprzedawaniem moich i nie tylko moich usług fotograficznych i wiem ze czasem zaproponować więcej niz mniej. Zawsze jest to lepiej postrzegane. Paradoksalnie takie zachowania moga działać na ich reklamę... .

Pomyśl chłopie ze dając np propozycje za ta wpadkę darmowej wysyłki kurierem(tracą 15-25zł) Idziesz do nich następnym razem po coś bo na starcie masz taniej. Oni mają reklamę i zaufanie klientów za takie zachowanie i zyskują, ty też

Robi się duzy OT.

Skomentuj

Pierwszy negatyw

http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg
                        low-END

Skomentuj

Co sie dziwic, w koncu to kobieta...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Co sie dziwic, w koncu to kobieta...
                            Bardziej mi "wredną babą" lub "babsztylem" zalatuje....

Skomentuj

Zamieszczone przez Acnjagoda
                              "Witam jakieś żarty towar wystawimy opisany ,ja Kupiłam a odpowiedz od sprzedawcy ,, A głośników nie ma,,"

No cóż, nie mogłem się powstrzymać ; d

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                Dobra Panowie koniec tego offtopa !
                                i przypominam o tagu [offtopic] bo poleca ostrzeżenia!
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.kamami.pl/index.php?productID=339

Skomentuj

Zasilacz Chieftec 750W, odpinane kable:

http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-...210691490.html

Skomentuj

Wy sie plastikowymi logitechami podniecacie a ja takie perełki znalazłem http://allegro.pl/grlich-vk170-gorli...206055327.html
                                      Troche przesadził z cena ale cóz.
                                      Tesle też znalazłem http://allegro.pl/2x-tesla-arn-312-0...207181842.html
                                      Szkoda że narazie mnie na te cudeńka nie stać:crying: http://allegro.pl/diy-fullrange-fost...195922440.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                        Czy ja wiem czy taka okazja?
                                        Tu masz taniej: http://nowyelektronik.pl/searchsklep...=opis&nr=25132

Skomentuj

Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                                          Czy ja wiem czy taka okazja?
                                          Tu masz taniej: http://nowyelektronik.pl/searchsklep...=opis&nr=25132
                                          Nowego elektronika mam pod nosem,juz dawno go nie maja
                                          Ale jak ktos by chcial to widziałem ze maja stx awx

Skomentuj

Czaruję...