Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No i poszedl za EUR 788,50

powiedzial bym ze tanio, bo za 3300 nie kupisz w sklepie takiego cedeka :)
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Moim zdaniem ten odtwarzacz CD jest bardzo słaby. Raz, że sam DAC od Sony gra bardzo przeciętnie, a przynajmniej nigdy nie trafiłem na dobrego i moim zdaniem ich zmiana z Burr Brown czy innych DAC'ów (Philips, Analog Devices, itp.) była głupotą, a dwa, że ogólna budowa tego odtwarzacza CD jest taka sobie zważywszy na jego cenę:

Skomentuj

Na tle serii 7 moze i tak, ale ja napsialem o nowych

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          ić, ale to nie zmienia faktu, że i tak CD muszę kupić. Niestety pliczki w internecie są zazwyczaj średniej jakości w porównaniu do płyt CD wytłaczanych w Japonii.
          Święta prawda :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Moim zdaniem ten odtwarzacz CD jest bardzo słaby. Raz, że sam DAC od Sony gra bardzo przeciętnie, a przynajmniej nigdy nie trafiłem na dobrego i moim zdaniem ich zmiana z Burr Brown czy innych DAC'ów (Philips, Analog Devices, itp.) była głupotą, a dwa, że ogólna budowa tego odtwarzacza CD jest taka sobie zważywszy na jego cenę:

Tu jednak sie nie zgodzę
          Serii X.ES wg mnie nic nie brakuje
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Tu jednak sie nie zgodzę
            Posiadam w domu X7ESD z PCM56-K i tutaj się zgadzam, ale akurat co do DAC'ów od Sony - nie podobają mi się.

Trzeba pamiętać, że część serii Sony X.ES jest na kościach firm trzecich (Burr Brown, Philips, itp.), a część na ich własnych kościach. Z czego te drugie nigdy nie zachwyciły mnie i raczej staram się je omijać.

Skomentuj

Nie na temat...
              A gdzie te japońskie krążki nabywacie?

Skomentuj

Nie na temat...
                ebay
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...

Możesz poszukać tez nagrać realizowanych przez stockfish'a
                  Maja równie dobra jakość
                  Bez problemu dostępne w Polsce
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A cóż to za seria ? :)
                    Znałem tylko serie Sony ES domowego audio i XES w samochodówce , o takiej kropkowanej pierwszy raz słyszę

Skomentuj

Nie na temat...
                      w miejscu kropki powinna byc cyfra

UWAGI MODERATORA

Proszę uzupełnić post o odpowiedni tag
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        w miejscu kropki powinna byc cyfra

UWAGI MODERATORA

Proszę uzupełnić post o odpowiedni tag
                        Znaczy źle zrozumiałem wypowiedź :)
                        W sprzętach domowych Sony seria ESPRIT miała zawsze odzwierciedlenie w dopisku ES przy modelu urządzenia
                        Ty natomiast chciałeś w ten sposób wyróżnić serię cedeków z serii ES , które miały dodatkowo literkę X w nazwie modelu :)

Skomentuj

http://allegro.pl/wzmacniacz-nad-319...tml#tabsAnchor (WZMACNIACZ NAD 319 + ORYGINALNY PILOT + PUDŁO) (WZMACNIACZ NAD 319 + ORYGINALNY PILOT + PUDŁO) (WZMACNIACZ NAD 319 + ORYGINALNY PILOT + PUDŁO)

Potrzebuję wzmacniacza i znalazłem w/w NADa. Co sądzicie? Warto wierzyć w opis aukcji?

Skomentuj

Uprzedzając pytania.

Cena jest okazyjna jak za najwyzsza serie, 800 i 830 cenie bardziej niz 870
                            Bardzo rzadko trafia sie w sprzedazy podobnie jak 830

allegro.pl/sony-ta-f800es-i6033325930.html?utm_medium=LikeButton&utm_source= Facebook

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                              Uprzedzając pytania.

Cena jest okazyjna jak za najwyzsza serie, 800 i 830 cenie bardziej niz 870
                              Bardzo rzadko trafia sie w sprzedazy podobnie jak 830

allegro.pl/sony-ta-f800es-i6033325930.html?utm_medium=LikeButton&utm_source= Facebook
                              Nie możesz się powstrzymać od wstawiania linków do sprzętów Sony które nie grają najciekawiej , natomiast w cenie z reguły dodana jest jeszcze kwota odpowiadająca rocznikowi teściowej ? :)
                              To warte jest ledwie połowę tej kwoty
                              Załóż może osobny wątek "Sprzęty Sony ES w cenach dla jeleni łykających ściemę jak pelikany"

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                Nie możesz się powstrzymać od wstawiania linków do sprzętów Sony które nie grają najciekawiej , natomiast w cenie z reguły dodana jest jeszcze kwota odpowiadająca rocznikowi teściowej ?
                                Załóż może osobny wątek "Sprzęty Sony ES w cenach dla jeleni łykających ściemę jak pelikany"
                                Kolego kolmen - kolejny Twój offtopic w temacie z linkami do Allegro. Każdy ma tu prawo wrzucić link z aukcją, która wydaje się mu okazją. Koledze Bumpalump te wzmacniacze grają na takim poziomie i to jego sprawa i subiektywna opinia. Tobie nie muszą grać do czego oczywiście masz prawo, ale to nie znaczy, że za każdym razem masz to komentować. Żyj i daj żyć innym. Krótko jesteś na forum, ale zaczynam mieć wrażenie, że prawda w audio jest tylko jedna - Twoja...
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                  za marzenia nie karaja

Skomentuj

http://allegro.pl/glosniki-basowe-md...029983477.html (Głośniki basowe MDS Audiophile Power 1090 12") - nie moje, wydaja sie ciekawe ale sam nie potrzebuje wiec wrzucam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Nie na temat...

Kolego kolmen - kolejny Twój offtopic w temacie z linkami do Allegro. Każdy ma tu prawo wrzucić link z aukcją, która wydaje się mu okazją. Koledze Bumpalump te wzmacniacze grają na takim poziomie i to jego sprawa i subiektywna opinia. Tobie nie muszą grać do czego oczywiście masz prawo, ale to nie znaczy, że za każdym razem masz to komentować. Żyj i daj żyć innym. Krótko jesteś na forum, ale zaczynam mieć wrażenie, że prawda w audio jest tylko jedna - Twoja...
                                      Nie na temat...
                                      Masz rację :)
                                      Czasami za bardzo zapędzam się w piętnowaniu bzdurnych wpisów :)
                                      Jednak umieszczanie w tym temacie jako OKAZJE linków do aukcji na których wystawiane są sprzęty za zawyżoną kwotę uważam za zwykłą głupotę i zaśmiecanie wątku

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                      Nie na temat...

za marzenia nie karaja

Nie na temat...
                                      Jeszcze kilka lat temu te wzmacniacze można było kupić bez problemu za 600 do 800 zł
                                      Inflacja nie postępuje tak szybko aby usprawiedliwić kilkukrotny wzrost cen
                                      Aukcje Sony ES które linkujesz są tylko odzwierciedleniem marzeń o fortunie handlarzy próbujących wyrwać maksymalną kasę za sprzęt niewarty takich wydatków
                                      A to że rzadko już te urządzenia są widywane na rynku wtórnym to wynik utylizacji większości z nich z powodu starości

I dla jasności - gdybym miał takie marzenia - przestrzeliłbym sobie uszy :)

Aby ten wpis nie był tylko i wyłącznie OT zamieszczam link do prawdziwej okazji :
                                      http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-i6034861442.html (WZMACNIACZ SONY)
                                      Dźwiękiem i budową z serią ES nie ma co się równać , ale z pewnością nie gra kilkadziesiąt razy gorzej :biggrin:

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Jeszcze kilka lat temu te wzmacniacze można było kupić bez problemu za 600 do 800 zł
                                        To były jakies pojedyncze przypadki, pochwal sie sam na czym grasz :)
                                        Last edited by Bumpalump; 12.03.2016, 12:31.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Bumpalump przypomnieć ci ostrzeżeniem o stosownych tagach?
                                          Juz na tej stronie raz zwracałem uwagę!
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...