Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co wy na to ze Takero stracil moda...?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zajaranyy, wiesz, mi też było sie trudno pogodzić, że najlepszy kolega z podwórka zrobił wałek na uzebzpieczeniach na kilkudziesieciu osobach, a później jeszcze na dodatek go wsadzili do paki za handel narkotykami.

Niech to taki fajny przyjaciel.

Skomentuj

zajarany w tym problem,ze ja tez takero wierzylem.... nawet w momencie kiedy wciskal mi te wszystkie bajki,ze w visatonie i wszedzie tak juz jest,ze glosniki sie roznia od siebie. Wierzylem mu bo wychodze... a moze raczej wychodzilem z zalozenia,ze nie zawsze 2ga osoba chce mnie oszukac... zawsze podchodzi sie z jakas rezerwa , ale w przypadku Takero tak bardzo zalezalo mi na jego pomocy,ze rowniez tak samo jak Ty wplacilem mu najpierw cala kase i pomimo jego bajek wierzylem mu dalej ( do pewnego momentu ) ... poprostu nawet ta w.w. rezerwa w tym przypadku nie istniala . Przejechalem sie i to bardzo, a przypadkow , w ktorych najblizszy kolega/ przyjaciel / znajomy / brat / maz zona / corka / matka czy ojciec OSZUKAL kogos sa z pewnoscia tysiace i tego jestem pewien.... wiec czemu by sie to nie mialo zdarzyc wlasnie tutaj ?

Skomentuj

ja od Takero tez bralem w ciemno rzeczy opierajac sie tylko na jego opisie slowym, wysylalem kase zawsze bylo okey.

Skomentuj

mIKI alez nikt nie twierdzi,ze tak nie bylo . Przeczytaj dokladnie to co napisalem tutaj w tym dlugim poscie ( jak i w wielu innych ) . Mi ( z reszta nie tylko mi ) chodzi o ten jeden przypadek , ta jedna sprawe i to jedno zachowanie .

Skomentuj

wydaje mi sie ze Takero stracil miej gdy pozbawiono go mederki niz my... forumowicze.
            i tylko o to chodzi:)

Skomentuj

Witam, po pierwsze pragne nadmienić, że nie jestem bratem takero. Poznaliśmy sie na spocie którymś tam razem z SW i Kudłatym i jakoś tak zaczeliśmy sie kumplować.

Widze że rozpętała sie wielka burza o tak naprawde nie wiadomo co. Widziałem oba te głośniki, fakt pod lupą ich nie oglądałem, więc możliwe że nie zauważyłem że z jednym jest coś nie tak. Wydaje mi sie jednak że gdyby było tak że jeden z głośników jest full wypas nówka a drugi to regenerowany rupieć jak ktoś to określił różnica powinna być widoczna odrazu. Niewiem, nie zauważyłem różnicy ale to i tak nie ważne. Wcale nie jest również powiedziane że takero musiał o tym wiedzieć, głośniki te przeleżały tak naprawde u niego w szafie przez pare miesiecy bo nie było kasy na dokupienie reszty na zfinalizowanie projektu 3way. Potem miał dzwona i potrzebował kasy i tylko dlatego je sprzedał, nie dlatego że jeden był do kitu a drugi ok. Poza tym wielu mu zarzuca że sciemnia w opisach swoich aukcji na allegro, owszem mnie tez to troche razi ale nie robi tak bez celu( takie opisy trafiają do najliczniejszej liczby drechów :] ) ale mimo tego nigdy nie skłamał w opisie że coś jest dobre a takim nie było.. no chyba że tą sytuacje uznamy za taką.

Problem leży też w tym że kolega Liber jedynie organoleptycznie ocenił ze jeden głośnik sie nie nadaje, a gdzie chociażby ich pomiary na udowodnienie że z jednym jest coś nie tak? Może nawet wystarczyło by ich obu posłuchać w odpowiedniej obudowie a nie kartonie by dojść do wniosku że wszystko jest ok lub nie koniecznie (nie przesądam jak jest bo nigdy niema 100% pewności)

to tyle celem wyjaśnienia. Dla waszej wiadomości, nie przysłał mnie takero i nie rozmawialiśmy o tym bo ostatnio i tak nie mam z nim kontaktu ale myśle że skoro mam wiedze na ten temat to warto było ją przekazać by może nieco rozjaśnić sytuacje.

Co do takero to z tego co mi mówił nie ma ochoty już tu oraz na AM zaglądać i pewnie już tego nie zrobi. Jedni nawet sie z tego pewnie ucieszą, innym będą mniej zadowoleni a jeszcze innym to wisi..

Niewiem jak zakończy sie ta sprawa ale jeszcze raz chce podkreślić że z tego co wiem takero nie miał nic do ukrycia sprzedając te głośniki i nie miał na celu nikogo oszukać.

By uciąć spekulacje że bronie takero, owszem bronie ale nie do tego stopnia by kogoś okłamywać i jeśli bym wiedział że coś jest nie tak z głośnikiem nie pisał bym takich postów.

Skomentuj

to Viper odpowiedz mi na jedna bardzo prosta rzecz .....
                CZEMU OCZERNIL MNIE PISZAC,ZE UWALILEM GO JAKIMS BUTAPRENEM I NAZWAL MNIE ZLODZIEJEM ? SKORO WIE CO SPRZEDAL TO MOZE TO DOSTAC W TAKIM SAMYM STANIE Z POWROTEM - NIE MA NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU .

CO DO STANU TEGO GLOSNIKA - JESLI KOMPETENTNA OSOBA W VISATONIE MOWI,ZE NIA MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ABY GLOSNIKI ROZNILY SIE KLEJEM TO TAK W ISTOCIE MUSI BYC . Z RESZTA TO NIE JEST TYLKO OPINIA TEGO CZLOWIEKA ,A WIELU LUDZI, KTORYCH SIE O TO PYTALEM ( ZNAWCOW TEMATU )

Tak czy inaczej takero dal popis.... i nawet nie chce tego odkrecic - a szkoda. Ja nie mialem i nie mam zadnego interesu w tym aby robic mu pod gorke ( tak jak on zrobil mi ) , malo tego ja nie mialem najmniejszego powodu,zeby go oszukiwac, bo tak nie postepuje osoba, ktorej na zbudowaniu czegos bardzo zalezy. PROSTE I LOGICZNE . na reszte Twoich wyjasnien ( nie mowie,ze calych ) czy watpliwoscie proponuje lekture moich wszystkich postow zarowno tu jak i na AM . JEsli to nie wystarczy proponuje moje gg lub PW .

A jesli jestes w takich dobrych stosunkach z takero jak piszesz powyzej to przekonaj kolege aby odebral swoje NIENARUSZONE glosniki spowrotem i odeslal mi 250zl . Oboje nic nie stracimy oprocz nerwow..... i jego reputacji dobrego i uczynnego czlowieka ( z wlasnej winy ) .

Jeszcze jedno . Skoro widziales te glosniki przed sprzedaza to nie powinienes miec watpliwosci,ze wygladaly one tak samo jak na zdjeciach , ktore ja przeslalem . Nie trzeba miec sokolego wzroku aby zauwazyc to co zauwazylem ja . I NIE TRZEBA PISAC,ZE UWALILEM JE BUTAPRENEM .

A NIE WIERZ,ZE TAKERO SIEDZI TERAZ WPATRZONY W SCIANE I UBOLEWA NAD TYM JAK BARDZO LOS GO SKRZYWDZIL . Jedyna osoba jaka moglby sie tak zachowac moige byc ja.... ale tego nigdy nie zrobie bo dla mnie pieniadze to nie wszystko... liczy sie bardziej uczciwosc i honor .

a problem nie lezy w tym co ja organoleptczynie ocenilem... problem lezy w zachowaniu Twojego kolegi .

Skomentuj

Liber, jak już pisałem, nie przyglądałem sie im tak dokładnie by zauważyć takie różnice. Powiem szczerze, że inny kolor kleju może ale nie musi przesądzać o tym że coś było w głośniku grzebane bo jeśli tak to niewiem jakim cudem ktoś odlepił górne zawieszenie od membrany i spowrotem je tak przykelił że niema na nim śladu odrywania od membrany bo wizualnie wygląda tak samo jak to z drugiego głośnika.
                  Mam w domu dwa visatony w200NG i jeden ma beżowe zawieszenie dolne a drugi jasno pomarańczowe, i o czym to świadczy? o niczym głośniki kupiłem sam w visatonie jako nówki i mają identyczne parametry(tragincze z resztą..) Może głośniki były wyprodukowane w innym czasie i stosowali w ich produkcji inny klej? kto wie..

Co do sprawy zwrotu głośników i oddania Ci pieniędzy za nie to nie mam na to żadnego wpływu bo taką decyzje musiał by podjąć sam takero i mi nic do tego.

Skomentuj

a masz pewnosc,ze Takero mial tylko te dwa glosniki ? Moze widziales dwa identyczne.... a sprzedal mi ten sam model tyle,ze starszy ? TO CZYSTA SPEKULACJA , tak samo z reszta jak pomysly coniektorych. Jesli Takero jest uczciwym czlowiekiem to powinien sie zgodzic na ponowna wymiane, a co najwazniejsze nie powinien pisac tego steku bzdur pod moim adresem, bo to mnie uderzylo najbardziej....( najlepsze bylo to,ze ja sie niby do czegos przyznawalem) i gdyby nie ten fakt to mysle,ze cala sprawa miala inny final .

Ja gwarantuje i stawiam na to swoje dobre imie,ze oddam takie same glosniki i w takim samym stanie jak je otrzmyalem . Mysle,ze taka opcja jest SPRAWIEDLIWA . Bo o samych oszczerstwach mozna zapomniec... natomiast o lezacym bezuytecznie glosniku ( ktorego nie moge posrednio przez takero sprzedac) raczej ciezko jest zapomniec . Oczywiscie mowie o tym dobrym glosniku, bo tego 2giego to nawet bym sie nie osmielil komukolwiek sprzedac - NAWET S. WONDEROWI .

Sam projekt suba zawiesilem z kompletnie innych powodow ( przyczyny osobiste ) i co najwazniejsze zawiesilem go po tym jak zglosilem wszystkie watpliwosci takero -- a zglaszalem mu je na biezaco... a on na biezaco opowiadal mi bajki ( ktore mozesz przeczytac w wycinkach naszych rozmow ) .

Skomentuj

Zamieszczone przez Liber
                      a masz pewnosc,ze Takero mial tylko te dwa glosniki ? Moze widziales dwa identyczne.... a sprzedal mi ten sam model tyle,ze starszy ? TO CZYSTA SPEKULACJA
                      Tak mam pewność że miał tylko te dwa które Ci sprzedał. Kupił je jakiś czas temu na allegro.

Skomentuj

eh... i to wszystko o 300zł??
                        kilka postow bylo takich ze takero nie nalezy do ludzi biednych, wiec jakby nie byl pewny co do stanu glosnikow po wyslaniu (co zaznaczal pare razy) to by sie zgodzil na zwrot glosnikow od Libera i pieniedzy...
                        ja tez mialem taki problem z gosciem na allegro jak kupilem glosniki wysokotonowe Visatona, tez mowil ze wszystko ok, a jednk jeden gral duzo ciszej niz drugi, no ale jednak w koncu zwrocil kase i wszystko zakonczylo sie dobrze, i tu powinno byc podobnie
                        300zł to nie majatek, po co sobie psuc repuracje na forach czy na allegro...

[ Dodano: 2006-10-01, 02:15 ]
                        a po za tym to co jest z takero? mam nadzieje ze nie popelnil samobojstwa... od czwartku nie byl zalogowany a forum..
                        nie zalamuj sie, bo jak nic nie piszesz to tak samo jak bys sie przyznal do winy, jesli uwazasz ze masz racje to sie bron, bo Liber w porownaniu do ciebie robi to bardzo dobrze

[ Dodano: 2006-10-01, 02:18 ]
                        aha, no i czytanie calego materialu tutaj i na audiomanii zajal mi sporo ponad 30 min ;/, troche sie nameczylem,
                        no i tekst ze Visaton robi takie glosniki ze kazdy wyglada inaczej stawia Ciebie w niezbyt dobrym swietle jako specjaliste na tym forum ;/, bo chyba nie ma takiej firmy ktora by puszczala seryjnie jakis produkt i kazda sztuka by inaczej wychodzila

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                          aha, no i czytanie calego materialu tutaj i na audiomanii zajal mi sporo ponad 30 min ;/, troche sie nameczylem,
                          no i tekst ze Visaton robi takie glosniki ze kazdy wyglada inaczej stawia Ciebie w niezbyt dobrym swietle jako specjaliste na tym forum ;/, bo chyba nie ma takiej firmy ktora by puszczala seryjnie jakis produkt i kazda sztuka by inaczej wychodzila
                          A jednak tak sie zdarza, szczególnie w seriach budżetowych, do której należy ten W250 i te moje nieszczęsne W200NG z innymi zawieszeniami dolnymi..

Nie jest to problem tylko visatona, generalnie wszystkich producentów tyle, że u jednych zdarza sie to częściej u innych rzadziej. Teraz wszystko idzie na zysk i ilość, nikt nie patrzy na minimalne niedomagania najtańszych modeli.

Skomentuj

A no właśnie, kwestia taka: czy ktoś (Liber) sprawdził, czy parametry głośnika odbiegają znacznie jeden od drugiego? Bo to chyba od tego powinno się zacząć.

Jeśli nie, to znaczy... to znaczy, że kupił dwa dobre głośniki i tyle.

Jeśli odbiegają, sprawa jasna - jeden był np. naprawiany. Idzie wtedy taki ktoś na policję, składa doniesienie, że ktoś sprzedał mu towar inny niż być powinien. Czeka jakiś czas, jeśli policja nic nie załatwi, to wtedy robi, za przeproszeniem, koło dupy, drugiej osobie. Jednak jeśli sprawa znalazła by się na policji, a Takero faktycznie by zawinił, to gwarantuję, że od razu by oddał pieniądze.

No ale tak, lepiej załatwić wszystko tak, żeby pół Polski wiedziało. Żenada.

Fakt, zachowanie Takero w topicu na AM było dość... dziwne, ale z drugiej strony patrząc co się działo na DA, gdzie Takero został oczerniony, widocnzie postanowił nie być dłużny.

Skomentuj

I ja zgadzam się z esh0, ktoś zrobił na DA, gdzie takero cieszył się i chyba dalej cieszy uznaniem koło tyłka, więc ten postanowił zrobić to samo na audiomani, proste. Może zachowanie nie jest zbyt dojrzałe ale można je zrozumieć. Chcę tylko przypomnieć iż wszystko zaczęło się od słynnego textu "To nie jest atak na Takero..."

Skomentuj

Z tego co pamietam gdy takero został wybrany na stanowisko moda dużo osob sie smiało i nie wierzyło "takero modem buahhahah" Jednak do tej pory chyba najlepiej dbał o porzadek na forum i próbował je zreanimować za czasów rzadów igoda. Teraz skoro juz takero nie jest modem proponowalbym zeby nowego moderatora wybrali uzytkownicy, a nie "grupa trzymajca władze". Forum jest tworzone dla nas i przez nas wiec użytkownicy powini miec jakies prawo głosu.

Przy okazji niech każdy spojży na date ostatniej wizyty SW i zastanowi sie co to za moderator którego nie było przez 3 miesiace na forum :lol: Nie zebym coś miał do SW fajny gośc, ale stanowisko moderatora do czegos zoobowiazuje. Wiec proponuje zabrać dla SW moda i dac go komus kto będzie wykonywał sumiennie swoje zadania, a dla SW na pocieszenie dac VIP'a. Podobnie wyglada sytuacja z irkiem bywa cześciej niż SW na forum no ale tez nie wystarczajco czesto. Zreszto jak sam kiedyś powiedział gdy wraca z pracy do domu ma lekko dosc tego wszytkiego i chce troche odpoczać

Skomentuj

hmm jesli sprawa rozchodzi sie o glosniki zakupione na allegro i sa takie problemy to uwazam ze sprawa powinna sie rozwiazac w podobny sposob.. nie wiem zawiesic go czy co.. a to ze sie nie pojawia to wsumie wcale mu sie nie dziwie...jesli racja byla by po jego stronie a jest jak jest to mi wcale nie chcialo by sie wszystkich bezowocnie przekonywac do swoich racji... pomyslal bym " nie chca mnie to nie".. taka akcja nie jest przyjemna dla goscia ktory sie staral tutaj... jest wiele innych miejsc gdzie moze sie udzielac i nie musi posiwecac temu tyle czasu co tu...na allegro po takiej akcji ktos dostaje negatywa i ewentualnie jakies zawieszenie raczej do skasowania kata to zadko dochodzi... wiec optymalnym wyjsciem bylo by go zawiesic w obowiazkach moderatora na jakis czas choc na jego miejscu wcale by mi sie tu nie chcialo wracac... wogole smieszne to troche... najlepsze jest z ta odchodzaca kopolka no ale nic kolega mowi ze sie nie zna no to spoko... ja mialem bardzo "iedbale"przyklejona kopolke w tonsilu 20/80/2 takie rzeczy sie zdazaja...no ale nic przecierz glosnik sie do niczego nie nadaje... lol

Skomentuj

Odpisze na Wasze posty jak przyjde z pracy .

Jak na ta chwile to powiem tylko,ze nie kupowalem od Takero glosnikow na allegro i wydaje mi sie,ze nie zadaliscie sobie tyle trudu co np. greg00 aby przeczytac wszystko na AM i tuatj . Moze byscie zropzumieli w czym tkwi problem . Jestem ciekaw jak Wy byscie sie czuli OSZUKANI i nazwani ZLODZIEJAMI .

esh0 - wiesz czemu tutaj ? nie ? TO ODSYLAM DO PIERWSZYCH PARU POSTOW NA AM - bedziesz wiedzial i moze zrozumiesz jak pan_membran (ostatnie posty). TO NIE JA TO WSZYSTKO ZACZALEM !

Kudlaty - watpie czy bys chcial miec glosnik z popekanym klejeniem i odchadzącą kopulka.... jesli jest inaczej to zachecam Cie do kupna tego dobrego Twoim zdaniem przetwornika . Jakos specjalisci, ktorzy wypowiadali sie na ten temat ( a rozmawialem ostatnio z kilkoma osobami ) mieli zgola odmienne zdanie od Twojego .

A parametrow nie mierzylem z jednej prostejh przyczyny NIE MAM SPRZETU , a jak sie o to pytame w.w. specjalistow to chciecli za taka usluge od 30 do 50 zl .... a nie chce ladowac kolejnych pieniedzy by potwierdzic tylko ich zdanie . Z reszta mam powazniejsze wydatki na glowie w tym momencie.

Skomentuj

Liber, jeśli głośniki były by nie sprawne, to odzyskałbyś również pieniądze, które musiałbyś wydać na pomiary. Ale tego na forum się nie załatwi. Od tego są odpowiednie urzędy i instytucje.

Z mojej strony EOT. Nie podoba mi się zachowanie i Takero i Libra. Jeden nie wiedział co zrobić, to zrobił koło dupy na forum publicznym, drugi nie był dłużny i pojechał po rywalu również.

Skomentuj

Czy Ty nie rozumiesz,ze ja mu nie zrobilem kolo dupy .... a na pewno nie pierwszy ! On pierwszys nazwal mnie zlodziejem i oszustem ........

normlanie krew mnie zalewa..... sobie czlowiek moze humor popsuc na caly dzien . Ide do pracy przynajmniej nie bede o tym myslal . Irytuje mnie powtarzanie w kolko tego samego . A co do instytucji to chyba sam nie wiesz jak one dzialaja wiec nie dawaj takich propozycji .

Skomentuj

takie sprawy zalatwia sie osobiscie, gdyby mnie ktos zrobil w jajo nastepnego dnia zapuklabym mu do drzwi.
                                          a co jesli oba glosniki trzymaja paramerty?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X