Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

drift na parkingach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale jednak przód a tył naped to nie to samo. W bmw jak masz 150 km pod maska wystarczy na zakręcie mocniej wdusić i już ładnie idzie (czasem nawet za ładnie :P) bokiem :)

Skomentuj

heh, ostatnio sporo bawię się nowym 530d , w zasadzie od lutego będzie to mój wóz służbowy :P
      Tym to się dopiero jeździ, w sumie to i bez śniegu się bawić w boki można - szczególnie na tych małych rondach przy arkadii
      ESP się do końca nie wyłącza, ale co tam :P

Skomentuj

No i właśnie o tym mówie Nie trzeba ani sniegu, ani szutru, tylko troche odwagi żeby mocniej wdusić :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
          tylko troche odwagi żeby mocniej wdusić
          trzeba mieć jeszcze czym wdusić

Skomentuj

A to też prawda...zwłaszcza smutno sie robi jak wskazówka spalania przy każdym takim depnieciu sobie ląduje poza skalą (30l/100km), bo same autko nie jest aż tak drogie :)

Skomentuj

fwd to najlepiej bokiem postawic delikatnie dohamowując w zakrecie.... jezeli chodzi o brak uzycia recznego

ostatnio wyciagnalem autko na oblodzony plac... letnie oponki + esp off = troche zabawy

ale nie ma to jak poszalec awd.. tu niestety musze zabierac ojcu ;D

takero, zapodaj jakies fotki tego e60 ... super sa te autka

Skomentuj

http://pl.youtube.com/watch?v=NAgFX5NQbTg

to jest dopiero drifting na parkingu :)

Skomentuj

damiani, jak ma sie czym to mozna...
                  jak chcesz sobie poogladac cos z naszej okolicy to poszukaj driftu po koszalinskim torze kartingowym

Skomentuj

tak czytam i czytam.. i widzę że drifciaży ( albo ślizgaczy) jest tu niamało..

Ja mam Hondkę Civc Coupe.. jak wiadomo przednio napędowy... a ślizgałem się boczkiem nie jeden raz bez użycia ręcznego..

Najlepiej pojechać na duży plac i wyczuć auto..
                    Robisz dwa manewry kierą w lewą i w prawą poczym przed pierwszym ujmujesz gazy a na drugim dodajesz tak aby tył auta został wypchnięty siłą odśrodkową..

Lecz to będzie krótki drift bo przód zacznie kierować sie i wyprowadzać auto..

Jak chcesz poświrować to jedynie ręczny wchodzi w grę.. :cool:

Przed wejściem dobrze zredukować aby mieć zapas mocy i obrotów, krótki strzał ręcznego i lecisz bokiem po czym lekka kontra i lecisz bokiem strzał z hamulca nożnego i ostra kontra kierą strzał z ręcznego i lecisz drugim bokiem.. poczym ujmujesz całkowicie gaz i hamujesz bo plac ci się kończy.. :roll:
                    Ja się tak bawię pod Tesco w Lublinie z ziomkami...
                    Fajna zabawa ale jak nie masz wyczutego auta.. to nie polecam. :cool: a tylno napędówka to całkowicie inna szkoła jazdy...

I nie mówicie że Audi nie da się bokiem postawić.. Ja A6 w 2,5TDi leciałem bokiem.. co prawda zawiecha nie pozwala na takie manewry bo zbyt miękka jest i zabardzo rzuca w środku..

Ale MOją Qpuą.. to oj niejeden zakręt tak zbieram zimą.. ( fakt dodałem kilka stabilizatorów i zawiechę mam regulowaną..)
                    Jak się chce i ma się troche wyobraźni to się zrobi wszytsko...

Skomentuj

Zamieszczone przez kad
                      widzę że drifciaży ( albo ślizgaczy) jest tu niamało..
                      prawd jest tak ze ta zabawa jest kosztowna wiec wlasnie raczej sie slizgaja a nie driftuja...

Zamieszczone przez kad
                      I nie mówicie że Audi nie da się bokiem postawić..
                      pewnie ze sie da :mrgreen: http://pl.youtube.com/watch?v=cQlI-YFzDo8
                      i moj ulubiony http://pl.youtube.com/watch?v=_Dfz-FJlRcM ten to musi miec niezleo powera

Skomentuj

http://pl.youtube.com/watch?v=EelFrLk2aB0

ciekawe co mu za silnik wpakowali :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X