Ale jednak przód a tył naped to nie to samo. W bmw jak masz 150 km pod maska wystarczy na zakręcie mocniej wdusić i już ładnie idzie (czasem nawet za ładnie :P) bokiem :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
drift na parkingach
Collapse
X
-
fwd to najlepiej bokiem postawic delikatnie dohamowując w zakrecie.... jezeli chodzi o brak uzycia recznego
ostatnio wyciagnalem autko na oblodzony plac... letnie oponki + esp off = troche zabawy
ale nie ma to jak poszalec awd.. tu niestety musze zabierac ojcu ;D
takero, zapodaj jakies fotki tego e60 ... super sa te autka
Skomentuj
-
tak czytam i czytam.. i widzę że drifciaży ( albo ślizgaczy) jest tu niamało..
Ja mam Hondkę Civc Coupe.. jak wiadomo przednio napędowy... a ślizgałem się boczkiem nie jeden raz bez użycia ręcznego..
Najlepiej pojechać na duży plac i wyczuć auto..
Robisz dwa manewry kierą w lewą i w prawą poczym przed pierwszym ujmujesz gazy a na drugim dodajesz tak aby tył auta został wypchnięty siłą odśrodkową..
Lecz to będzie krótki drift bo przód zacznie kierować sie i wyprowadzać auto..
Jak chcesz poświrować to jedynie ręczny wchodzi w grę.. :cool:
Przed wejściem dobrze zredukować aby mieć zapas mocy i obrotów, krótki strzał ręcznego i lecisz bokiem po czym lekka kontra i lecisz bokiem strzał z hamulca nożnego i ostra kontra kierą strzał z ręcznego i lecisz drugim bokiem.. poczym ujmujesz całkowicie gaz i hamujesz bo plac ci się kończy.. :roll:
Ja się tak bawię pod Tesco w Lublinie z ziomkami...
Fajna zabawa ale jak nie masz wyczutego auta.. to nie polecam. :cool: a tylno napędówka to całkowicie inna szkoła jazdy...
I nie mówicie że Audi nie da się bokiem postawić.. Ja A6 w 2,5TDi leciałem bokiem.. co prawda zawiecha nie pozwala na takie manewry bo zbyt miękka jest i zabardzo rzuca w środku..
Ale MOją Qpuą.. to oj niejeden zakręt tak zbieram zimą.. ( fakt dodałem kilka stabilizatorów i zawiechę mam regulowaną..)
Jak się chce i ma się troche wyobraźni to się zrobi wszytsko...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kadwidzę że drifciaży ( albo ślizgaczy) jest tu niamało..
Zamieszczone przez kadI nie mówicie że Audi nie da się bokiem postawić..
i moj ulubiony http://pl.youtube.com/watch?v=_Dfz-FJlRcM ten to musi miec niezleo powera
Skomentuj
Skomentuj