Od 3 lat nabiegunnik wygląda tak jak w tym na zdjęciu z wystawy (czyli jest rozszerzany na dole) co pozwoliło na powiększenie otworu dekompresyjnego bez nadmiernego przesycenia rdzenia.
W PCX które posiadam otwór dekompresyjny ma średnicę 15mm. Jaka jest średnica otworu teraz produkowanych?
Jeeeah w końcu coś nowego:biggrin: dosyć ciekawie zapowiadają się nowe zabawki STX'a :) jak by tak jeszcze udostępnili kilka nowych przetworników to było by super
W nowych wysokotonowcach otwór dekompresyjny ma średnicę 14mm czyli jeszcze mniej niż było w poprzednich wersjach. Za to większa jest komora utworzona przez drugi doklejony magnes, ale co z tego gdy otwór w środkowym nabiegunniku jest za mały.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Dodam tylko że wszystko co znajduje się pod aluminiowym frontem jest połączone mocnym klejem.
Panowie, takie pytanie z innej beczki: który z głośników niskotonowych STX zagra jako tako z jednym TDA w subie? Bas nie musi kruszyć murów :-), będzie używany w większości do muzyki (rock, pop, żadne łubu-dubu). Nie będzie grało na imprezach, raczej spokojne słuchanie, takie uzupełnienie dołu do kompletu z monitorami na egzotycznym GTC 15/40/1 + alx.
W.22.200 też będzie OK.
Co do TDA to ja bym w 4 ohmach go nie używał przy subie... no chyba że to ja miałem problem ze wzmacniaczem, bo z głośnikami 4 ohmowymi było kiepsko, gdy się podgłośniło to "strzelał prądem" :) z głośnikami 8 ohmowymi już tego efektu nie było.
W.22.200 też będzie OK.
Co do TDA to ja bym w 4 ohmach go nie używał przy subie... no chyba że to ja miałem problem ze wzmacniaczem, bo z głośnikami 4 ohmowymi było kiepsko, gdy się podgłośniło to "strzelał prądem" :) z głośnikami 8 ohmowymi już tego efektu nie było.
Może twoj scalak był jakiś felerny albo miałeś podrube czasami problemem była podkładka termoprzewodzaca pod TDA o zbyt dużej rezystancji termicznej ,może nie wyrabiał z temp na 4ohm , miałem tę kostkę ale przykręconą bezpośrednio do radiatora przez pastę termo srebrna a sam radiator odizolowany od masy chodziło to malinowo na +-30V wazne aby nie przesterować wzmaka , takiego STX w22.200 napędzi z palcem w nosie :)
W.22.200 też będzie OK.
Skomentuj