Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

https://www.facebook.com/AudioVideoP...type=3&theater
    pojawil sie test nowych STXow
    ma ktos prenumerate?

Skomentuj

https://stx.pl/foton-mx-140.html

https://stx.pl/foton-fx-300.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
        Od 3 lat nabiegunnik wygląda tak jak w tym na zdjęciu z wystawy (czyli jest rozszerzany na dole) co pozwoliło na powiększenie otworu dekompresyjnego bez nadmiernego przesycenia rdzenia.
        W PCX które posiadam otwór dekompresyjny ma średnicę 15mm. Jaka jest średnica otworu teraz produkowanych?
        Last edited by Echo1; 17.12.2017, 20:04.

Skomentuj

Nie na temat...
          pisz do nich na maila :p

Skomentuj

Zapytałem o to bo właśnie ten otwór jest wąskim gardłem uniemożliwiającym dalsze obniżenie rezonansu mechanicznego.

Skomentuj

Jeeeah w końcu coś nowego:biggrin: dosyć ciekawie zapowiadają się nowe zabawki STX'a :) jak by tak jeszcze udostępnili kilka nowych przetworników to było by super

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                jak by tak jeszcze udostępnili kilka nowych przetworników to było by super
                Chodza sluchy, ze ponoc beda sprzedawane glosniki dla diyowcow :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Chodza sluchy, ze ponoc beda sprzedawane glosniki dla diyowcow :)
                  Jak by to powiedział Skiper z pingwinów ... Lodzio miodzio panowie lodzio miodzio :biggrin:
                  Z kąd te słuchy ? Sound Wave coś wypaplał przez przypadek

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                    Z kąd te słuchy ? Sound Wave coś wypaplał przez przypadek
                    wystarczylo odwiedzic ich na audio show i pogadac
                    duzo bardziej rozmowni niz tutaj :p

Skomentuj

W nowych wysokotonowcach otwór dekompresyjny ma średnicę 14mm czyli jeszcze mniej niż było w poprzednich wersjach. Za to większa jest komora utworzona przez drugi doklejony magnes, ale co z tego gdy otwór w środkowym nabiegunniku jest za mały.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dodam tylko że wszystko co znajduje się pod aluminiowym frontem jest połączone mocnym klejem.

Skomentuj

https://stx.pl/w-18-180-8-fcx_v2.html

Czyżby to z nowych FX-300 :rolleyes:

Skomentuj

nowy kosz widze

ktos testuje roznice? :p

Skomentuj

Ciekawe który z forumowiczów będzie pierwszy i ulepi coś fajnego z tych głośników :biggrin:

Skomentuj

Panowie, takie pytanie z innej beczki: który z głośników niskotonowych STX zagra jako tako z jednym TDA w subie? Bas nie musi kruszyć murów :-), będzie używany w większości do muzyki (rock, pop, żadne łubu-dubu). Nie będzie grało na imprezach, raczej spokojne słuchanie, takie uzupełnienie dołu do kompletu z monitorami na egzotycznym GTC 15/40/1 + alx.

Skomentuj

W.20.300 w którejś z wersji powinien się nadać :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W.22.200 też będzie OK.
                                  Co do TDA to ja bym w 4 ohmach go nie używał przy subie... no chyba że to ja miałem problem ze wzmacniaczem, bo z głośnikami 4 ohmowymi było kiepsko, gdy się podgłośniło to "strzelał prądem" :) z głośnikami 8 ohmowymi już tego efektu nie było.

Skomentuj

a pytales czy sprzedadza swoje glosniki z subwooferow? tam przeciez tez zasila je jedna kostka tda

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      W.22.200 też będzie OK.
                                      Co do TDA to ja bym w 4 ohmach go nie używał przy subie... no chyba że to ja miałem problem ze wzmacniaczem, bo z głośnikami 4 ohmowymi było kiepsko, gdy się podgłośniło to "strzelał prądem" :) z głośnikami 8 ohmowymi już tego efektu nie było.
                                      Może twoj scalak był jakiś felerny albo miałeś podrube czasami problemem była podkładka termoprzewodzaca pod TDA o zbyt dużej rezystancji termicznej ,może nie wyrabiał z temp na 4ohm , miałem tę kostkę ale przykręconą bezpośrednio do radiatora przez pastę termo srebrna a sam radiator odizolowany od masy chodziło to malinowo na +-30V wazne aby nie przesterować wzmaka , takiego STX w22.200 napędzi z palcem w nosie :)
                                      Last edited by kokoelloko; 09.01.2018, 18:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        W.22.200 też będzie OK.
                                        Też o nim myślałem ;-)

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        a pytales czy sprzedadza swoje glosniki z subwooferow? tam przeciez tez zasila je jedna kostka tda
                                        A mają w zwyczaju to robić? To by mi nawet pasowało, bo one są 4ohmowe, nie musiałbym wymieniać trafa, bo mam 2x24V

Bo tego W.27.400.8.MCW to już chyba ten wzmak nie rozbuja za bardzo?

Skomentuj

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
                                          Bo tego W.27.400.8.MC to już chyba ten wzmak nie rozbuja za bardzo?
                                          Nie ma szans.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X