Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez stanby Zobacz posta
    Pogromco mitów- zła wiadomość Neutriono mają aż 4 wzmocnienia w tym 2 ściany skośne do neutralizacji fal stojących.
    Pogromco do czego się przyczepisz jak już będzie wiadomo że to fakt?
    Postaraj sie kolego zrozumiec fakt, ze pisalem o slabej obudowie Fx200, a nie nowosci STX. W nowosci STX nie podoba mi sie wyglad obudowy i tyle. Prosciej juz nie potrafie.

Skomentuj

Pogromco mitów ale prościej się jednak da jak przestaniesz pisać w temacie nowości w STX o kolumnach sprzed ~ 5 lat . Dlatego też uważam twoje działanie za przemyślane z zauważalnym efektem. "Prosciej juz nie potrafie"

Skomentuj

Zwrocilem tylko uwage przy okazji rozmowy na temat nowosci. Jak widac spotkalo sie to z odpowiedzia wiec zostalem zmuszony do sprecyzowania mojej wypowiedzi. Skoro producent pokazujac nowy produkt wzial pod uwage niedopracowania z poprzednich modeli, a nowy jest zbudowany solidniej, to tylko sie cieszyc. Problem polega w nadinterpretacji tego co napisalem. Z reszta rynek i czas sam zweryfikuje nowe kroki. Dalej jednak twierdze, ze estetetyka produktu jest przecietna, co wydaje mi sie posunieciem dziwnym, poniewaz konkurencja jest ogromna, a wielu klientow kupuje nie tylko uszami ale i oczami.

Podsumowujac. Mozna bylo ladniej.

Skomentuj

Pogromco poniżej link podany jako bardzo dobry przykład przez kogoś z tej dyskusji:
          http://www.uhfmag.com/Montreal2005/day1.html

Powiedz szczerze, kolumny Sonus Faber w podanym przykładzie kosztują 15 razy więcej od stx. Czy wyglądają na 15 razy ładniej?
          W moim przekonaniu również, Sonus Faber z tym potworem nie jest wart nawet 100 zł do stajni z arabami.
          Czy kiedykolwiek zabierałeś głos w dyskusjach na temat wyglądu kolumn innych firm krajowych czy takich jak wyżej Sonus Faber ale tych z wyglądem negatywnym?
          Zauważ, że nawet w naszym kraju jest kilkanaście firm produkujących kolumny więc pewnie kilkadziesiąt modeli razem wziętych w ostatnich miesiącach. I teraz wniosek - te kilkadziesiąt nowych kolumn w Polsce wyprodukowanych nie stanowi nawet 1% wpisów wobec jednego modelu STX. Czy już rozumiesz swój zapał pisania o każdej nowości STX? Jak nie znasz przyczyny twojego zapału to wyręczę cię w następnym poście.
          Last edited by stanby; 02.09.2014, 23:29.

Skomentuj

Pogromco poniżej link podany jako bardzo dobry przykład przez kogoś z tej dyskusji:
            http://www.uhfmag.com/Montreal2005/day1.html

Powiedz szczerze, kolumny Sonus Faber w podanym przykładzie kosztują 15 razy więcej od stx. Czy wyglądają na 15 razy ładniej?
            Bryla jest moze kontrowersyjna, ale wykonanie i detale sa najwyzszej jakosci, wiec moze sie podobac. Poza tym mysle, ze graja nawet wiecej niz 15 razy lepiej niz STX.

Czy kiedykolwiek zabierałeś głos w dyskusjach na temat wyglądu kolumn innych firm krajowych czy takich jak wyżej Sonus Faber ale tych z wyglądem negatywnym?
            Zauważ, że nawet w naszym kraju jest kilkanaście firm produkujących kolumny więc pewnie kilkadziesiąt modeli razem wziętych w ostatnich miesiącach. I teraz wniosek - te kilkadziesiąt nowych kolumn w Polsce wyprodukowanych nie stanowi nawet 1% wpisów wobec jednego modelu STX. Czy już rozumiesz swój zapał pisania o każdej nowości STX? Jak nie znasz przyczyny twojego zapału to wyręczę cię w następnym poście.
            Daruj sobie. Kupilem juz troche rzeczy od STX i dalej bede kupowal. Rzygac mi sie chce jak czytam takie posty, ktore maja sugerowac jakas moja stronniczosc. Predzej doszukalbym sie tego u Ciebie. Chcesz poznac wiecej mojej opinii o innych, krajowych kolumnach? Prosze bardzo, podaj przyklad, chetnie sie wypowiem jesli Cie to tak bardzo interesuje.

Skomentuj

Tak czytam i czytam i na początku tematu o nowym produkcie stx myślałem że Pogromca ma racje. Po kilku postach miałem już obawy że tak nie jest. Teraz po przeczytaniu wszystkich ostatnich doszedłem do wniosku że Pogromca mitów jednak pogubił się w "zeznaniach: -) i sciemnia.
              Pogromco nie kto inny lecz Ty sam we własnej osobie przywołałeś FX-200 do dyskusji przy okazji nowego produktu STX a nie jakaś tam inna osoba. Przypadek (KBM) ? :)

Skomentuj

Klony stx w natarciu? Czy na tym forum naprawde nie mozna napisac niczego niepochlebnego na temat STX, bo zaraz zlatuja sie klony i fanboye?

Wroc do poczatku i czytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, moze w koncu zrozumiesz moja uzasadniona krytyke.

Skomentuj

Zamieszczone przez Halowin Zobacz posta
                  Tak czytam i czytam...
                  Ja również czytam, i dziwne mam wrażenie, że nagle zaczęły się wypowiadać osoby z zaledwie kilkoma postami... jak na audiostereo.
                  Przypadek?

Skomentuj

Pogromco wytłumacz dlaczego przytoczyłeś FX-200 jako nowość STX?

Skomentuj

Zamieszczone przez Halowin Zobacz posta
                      Pogromco wytłumacz dlaczego przytoczyłeś FX-200 jako nowość STX?
                      Nic takiego nie napisał.

Skomentuj

Yyy tak sobie czytam i czytam i sam się zastanawiam gdzie on to przytoczył? o.O

Temat brzmi: "Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko" a nie "Nowości Stx...." więc czemu miałby nie wspomnieć o "słabej" budzie FX-200? (nie jeden marketowy sprzęt za tą kasę powstydzi się takiego wykonania)

Fakt faktem że nie jest najlepsza. Teraz jest nowy produkt, poczekamy zobaczymy ocenimy. Z tego co piszecie są poprawki w porównaniu do starszych wersji więc jest dobrze...
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zacytuję pogromcę odnośnie FX-200 : "Zwrocilem tylko uwage przy okazji rozmowy na temat nowosci"

Marian tego nie da się inaczej przeczytać chociaż wiem że chciałbyś inaczej więc:
                          po 1. jednak coś takiego Pogromca napisał jak wyżej wskazałem.
                          po 2. Wypowiadanie się na tym czy innym forum jest podejrzliwie przypadkowe? No to masz problem w tematach o STX.
                          Last edited by Halowin; 03.09.2014, 00:33.

Skomentuj

Nie wiem czy to sie jeszcze leczy czy sie z tym umiera? Natarczywosc stx'wych fanboyow jest obrzydliwa. Producent powinien cos z tym zrobic, bo przez ich dzialanie zniecheca potecjalnych klientow do swoich produktow.

Skomentuj

Pogromco mitów, została dokładnie przedstawiona manipulacja z Twojej strony. Nikt inny lecz to Ty zacząłeś dyskusję o starych FX-200 w temacie o nowościach.

Skomentuj

Niestety dalej nic nie rozumiesz. Otoz to nie jest temat wylacznie o nowych produktach STX, ale temat o wszystkim co dotyczy produktow STX. Kolejno, to oczym piszesz wydumales sobie i nie wiedziec czemu tak przy tym obstajesz. Zrozum wreszcie, ze moje slowa o fx200 napisalem przy okazji wpisu o nowych kolumnach. Poniewaz jestem na etapie budowy fx200 dla mojego kolegi, a projekt jest nadal dostepny, to wyrazilem jedynie luzna opinie o obudowie z tego projektu, ktora jest za licha, do zastosowanych przetwornikow. Ty jednak nie wiem czy jestes glupi czy glupiego udajesz, a moze chcesz ze mnie zrobic glupka i jednoczesnie osobe, ktora na kazdym kroku "hejtuje" produkt STX. Niestety kolego, ale cos Ci sie w glowie poprzewracalo i usilujesz postawic moja osobe w zlym swietle. Wdzisz, to wlasnie uwagi takie jak moje i innych kolegow zwracaja uwage producenta i daja mu do myslenia, co mozna poprawic i na co zwrocic uwage. Zawsze jest tak, ze jesli ktos rzeczowo przedstawia jakas krytyke, to nie zostaje ona pozostawiona bez odpowiedzi, co z reszta mozna zobaczyc wyzej...
                                Ty kolego probujesz siac jakis dziwny ferment, bylo tu takich juz kilku i pewnie beda nastepni. Postaraj sie zapamietac, ze na tym forum panuje ( jeszcze ) wolne prawo do wypowiedzi w kazdym temacie i jesli bede mial jakies sugestie i uwagi na temat produktow STX, to bede je tu zamieszczal. Tym bardziej, ze jestem ich klientem, wiec mam do tego pelne prawo. Twoje bezpodstawne insynuacje potwierdzaja tylko, ze jestes zwiazany w jakis sposob z firma STX i probujesz na sile udowdnic mi, ze moim celem jest krytykowanie marki na kazdym kroku. Niestety jestes w bledzie, powinienes skulic ogon i jeszcze podziekowac, ze ktos zamiast cmokac do produktow STX i wychwalac je pod niebiosa, to bez zbednej podniety i skrupulow moze wskazac ich pewne niedociagniecia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Klony stx w natarciu? Czy na tym forum naprawde nie mozna napisac niczego niepochlebnego na temat STX, bo zaraz zlatuja sie klony i fanboye?
                                  No co Ty wczoraj się urodziłeś że tego nie wiesz
                                  Nie można, mnie już wyzywają od idiotów na audio stereo a nawet tam nie napisałem nic na temat STxa :)
                                  Cała klika Stx'owych obrońców grasuje na obu forach, tak w ogóle kim wy jesteście ?! ( piszę do osób co mają po 2-10 postów czy coś takiego)
                                  Właśnie widzę po co wam konta na forach audio Alarm się rozległ...złe opinie na STXa...do ataku!!!
                                  Żałośni jesteście naprawdę.

Co do wspominania Fx-200 to przecież wciąż jest temat o STXie który brzmi:
                                  "Zmiany w STXie nowe głośniki i nie tylko"

Co z tego że Fxy 200 są sprzed 5 lat, sugerujesz w ten sposób że w StXie nie wiedzieli wtedy o tym że to za cienka płyta do budowy ??
                                  Polityka firmy jaka jest taka jest i albo się komuś podoba albo nie :) mam prawo o tym napisać o to robię.

Możę napiszę wam drukowanymi literami: NIE PODOBAJĄ NAM SIĘ PROPORCJE OBUDOWY. ot tyle

Skomentuj

Ty jednak nie wiem czy jestes glupi czy glupiego udajesz, a moze chcesz ze mnie zrobic glupka i jednoczesnie osobe, ktora na kazdym kroku "hejtuje" produkt STX
                                    Ale to że gdzieś powyżej napisałeś że mimo wszystko i tak będziesz kupował głośniki u nich to przegapił..:) ehh..

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                      nabiegunnikiem czy tym, że to inny głośnik?
                                      tym ze nie wspomniales nic o tej kolumnie! :p
                                      w kondensatory niebipolarne,
                                      wszystkie foliowe sa bipolarne :p
                                      i z bipolarami za 0,1 zł w zwrotnicy
                                      tu powinno byc z "elektrolitami"

Neutriono mają aż 4 wzmocnienia w tym 2 ściany skośne do neutralizacji fal stojących.
                                      czyli budowa wewnetrzna jak w fx-300?

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Ja również czytam, i dziwne mam wrażenie, że nagle zaczęły się wypowiadać osoby z zaledwie kilkoma postami... jak na audiostereo.
                                      Przypadek?
                                      trudno tego nie zauwazyc... i szczerze mowiac to juz nie pierwszy raz!
                                      panowie - to bardzo zle wyglada!
                                      wiec proponuje sie zastanowic czy warto pisac czy lepiej nie...

Natarczywosc stx'wych fanboyow jest obrzydliwa. Producent powinien cos z tym zrobic, bo przez ich dzialanie zniecheca potecjalnych klientow do swoich produktow.
                                      niestety taka jest prawda. wiec lepiej siedziec cicho

UWAGI MODERATORA
                                      panowie - koniec dyskusji o obudowach i hejtowania!
                                      kazde kolejne posty bede wywalal

Skomentuj

To nie jest głośnik dostępny w sprzedaży detalicznej - zupełnie nowa konstrukcja - właściwie to tylko panel jest ten sam.
                                        Odnośnie dostępności detalicznej jeszcze nie zapadła decyzja.
                                        Ciekawe w jakiej cenie był by wysokotonowy. Może lepiej by grały od tych obecnie dostępnych alu to by mi się przydały takie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Przypadek?
                                          estradowiec już dawno w tym syfie utonął.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X