MX-150 neutrino osobiście mi się podobają właśnie dlatego że maja ten pasek ale nie każdy pasek równy sobie dla przykładu najwybitniejsza wydawałoby się firma jeżeli chodzi o wyrafinowany design - Sonus Faber a tu proszę taki gniot z tej firmy z ohydnym obrzydliwie grubym pachem Sonus Faber Stradivari Homage http://www.uhfmag.com/Montreal2005/day1.html
Czasem warto spytać forumowiczów, co myślą np. o tym pasku, zanim takie obudowy się wykona i zaprezentuje.
W jakim celu jak każdy ma inną wizję i docelowo forumowicz nie będzie kupującym? :) Tak chciał autor i tyle. Ile ludzi tyle zdań na ten temat, więc każdy podąża swoją ścieżką.
Jeżeli projekt jest projektem komercyjnym to fajnie, żeby się podobał szerszej rzeszy ludzi, a nie tylko projektantowi.
W końcu wygląd jest często ma duży wpływ przy wyborze kolumn.
dokładnie tak jak kolega napisał, towar powinien się ogólnie podobać klientom jeżeli ma być sprzedawalny.
STX ma wstawkę, która łamie pewne kanony i wyróżnia się z tłumu jak napisał Soundwave.
Łamanie kanonów często kończy się wpadką a taką w mojej ocenie zaliczył Sonus Faber ze Stradivari za 14 000 zł więc jak to się ma do wyglądu za 2000 zł?
W mojej ocenie STX wygląda ciekawie a Sonus Faber Stradivari wygląda tragicznie.
Panowie dorośnijcie w końcu.. nikt nie będzie wrzucał projektów na fora internetowe i pytał czy ładne czy brzydkie. Napewno zrobili analizę potencjału rynku i potrzeb w inny sposób niż opinia forumowiczów :) unikając subiektywnych i indywidualnych animozji czy czarny pasek jest brzydki czy ładny.
Zgadza się, ale weź tu teraz takich znajdź i zapytaj, niby kogo i w jaki sposób? chodząc po ulicy i pytać przypadkowych przechodniów?
My przynajmniej jesteśmy w temacie
Echo1 cytat: Najpierw wszyscy muszą się dowiedzieć te kolumny dobrze brzmią.
Klasyczny przykład wypowiedzi branżowca.
I tak jak napisał Iklukasz nikt nie słuchał a Echo1 już ma ocenę wizjonerską.
Niech wypowiadają się osoby które miały jakikolwiek związek z tymi kolumnami. Proszę nie róbmy znowu dennej dyskusji. Echo1 jak masz coś do powiedzenie do podaj fakty a nie branżowe ściemy.
Jeżeli projekt jest projektem komercyjnym to fajnie, żeby się podobał szerszej rzeszy ludzi, a nie tylko projektantowi.
A jak na razie to mamy dużo więcej pozytywnych opinii niż negatywnych odnośnie tego paska - zwróćcie uwagę na producentów mebli - teraz łączenie drewna z np. paskiem czarnego szkła czy szczotkowanego aluminium jest modne.
To była bardziej odpowiedź do stwierdzenia "po co pytać ludzi skoro autor projektu tak chciał" niż odniesienie się do wyglądu kolumn, który w zasadzie mi się podoba.
Mi się podobają :) Oooi zaskoczyłem wszystkich. Jak są w fornirze to za 2500 mogą puszczać na rynek. Zakładając, że woofer się sprawdzi i że na górze jest T.STX.4.1.250.6.F.A.SC.X może być fajna opcja dla wielu.
Skomentuj