Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
    mam zludzenie optyczne jakies bo widze krzywa membrane i kosz xD
    Membrana i kosz są ok. Może Ci się tak wydawać, bo to wytłumienie membrany jest krzywo naklejone no i nie podoba mi się nasmarkany klej. Ogólnie dobry średniak nie ma się czym zachwycać nie deklasuje stareńkiego gdm 18/80 na średnich tonach wg mnie, a powinien.

Skomentuj

Ja porownuje awx do 9950 - moze to troche niesprawiedliwe ale awx na tle ushera jest bardziej ostry i szorstki chociaz poprawny. Ogolnie lubie awx jako wysokotonowke ale bardziej ostrej bym juz nie strawil raczej
      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
        Ja porownuje awx do 9950 - moze to troche niesprawiedliwe ale awx na tle ushera jest bardziej ostry i szorstki chociaz poprawny. Ogolnie lubie awx jako wysokotonowke ale bardziej ostrej bym juz nie strawil raczej
        Ja miałem równocześnie SS9700, Wavecora TW30 i AWXa to dla mnie AWX był najostrzejszy i dokładnie jak piszesz szorstki(zapewne przez niski podział z 15AWX) i akurat ta ostrość mi się podobała.

Skomentuj

Pc, pcx i awx maja podobne pasma, bo wszystkie maja te same membrany i chyba tez cewki
          Pozniej wkleje pomiary wszystkich 3

Skomentuj

ALX ma wyrazie inne pasmo, najrowniejsze ze wszystkich stx ( poza ceramikiem )

Skomentuj

A moze by tak tego taniego stx'a połączyć z wavecorem?
              Byłby fajny tani zestaw z glosnikami za 300zl
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy 18awx mają bardziej powtarzalne parametry niż 15awx?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                  przesadzasz troche

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    A moze by tak tego taniego stx'a połączyć z wavecorem?
                    Którego dokładnie?
                    14 czy 17SCX?

Skomentuj

Nie wiem
                      A ktory lepszy?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jeszcze nie bawilem sie za dlugo 17 SCX wiec nie wiem ktory lepszy
                        ale chyba bym bral 17 bo basu wiecej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          ale chyba bym bral 17 bo basu wiecej
                          Te tak uważam skoro to ma "grać"... bo znów by było że mało basu.
                          Skoro Wavecor jest taki dobry i można go nisko ciąć, to aż się prosi aby użyć 17-stki.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Skoro Wavecor jest taki dobry i można go nisko ciąć, to aż się prosi aby użyć 17-stki.
                            akurat SCXy ladnie graja srednimi tonami

Skomentuj

O ktorym wavecorze myslicie, zeby sie w tych 300 zl zmiescic?
                              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                akurat SCXy ladnie graja srednimi tonami
                                To muszę przyznać. 14 ciągnie równo dość wysoko, zresztą widać to też po pomiarach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                  Jak mialem 18awx, to nie udalo mi sie zblizyc z fs do podawanego przez producenta. Musialbym poszukac, ale bylo jakos ponad 40 hz.

Skomentuj

Pawle bardzo niewielkie różnice w tych trzech głośnikach na tym wykresie. Jak wypadają w charakterze brzmienia i który najlepiej współpracował by z 17 SCX? Słuchałem PC.X i faktycznie jest szorstki i na dłuższą metę irytujący troszkę.

Skomentuj

im drozsze tym bardziej kulturalne

jak PCXy i AWXy szorstkie to chyba pora przetestowac ALXa

Skomentuj

Witam Serdecznie
                                        Jeśli mogę się wtrącić - Jak przeszkadzam to powiedzcie :)
                                        Potwierdzam pomiary Pawła. I słowa Pogromcy. Węglówki w jednakowej aplikacji grają bardzo podobnie. Im tańszy być mniej "wyrafinowania" Chociaż wyrafinowanie to Duże słowa dla tanich głośników

Wykopałem stare pomiary wykonane w tej samej wytłumionej obudowie szer. 18cm ścięte górne krawędzie niezaokrąglone. AWX może być już nieaktualny - od pewnego czasu dostajemy wraz z dostawami nowy model z kopułką zawieszoną na innym kołnierzu - Bardzo podobnym do tego z PCX.

Drugi wykres to już pomiary razem z ALX na zółto. Pomiary w warunkach "chronionych" bez wpływu obudowy na pasmo ( Ale nie w odgrodzie - żeby ktoś sobie nie dopowiedział :)

PS. odnośnie tematu z ostatnich wpisów. Mam pomiary 14-17 SCX i FGX zarówno w obudowach jak i w warunkach "chronionych" mogę powklejać jeśli są zainteresowani. O ich brzmieniu nie chce pisać każdy odbiera inaczej . Dla jednych rewelacja dla innych masakra :) Ale głośniki powinno się oceniać raczej w relacji do ceny i bliźniaczej konkurencji jeśli jest :)

pozdrawiam
                                        Adam Zapotoczny

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                          Mam pomiary 14-17 SCX i FGX zarówno w obudowach jak i w warunkach "chronionych" mogę powklejać jeśli są zainteresowani. O ich brzmieniu nie chce pisać każdy odbiera inaczej .
                                          Wklejaj Pan :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X