Zamieszczone przez konradzik88
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Ja porownuje awx do 9950 - moze to troche niesprawiedliwe ale awx na tle ushera jest bardziej ostry i szorstki chociaz poprawny. Ogolnie lubie awx jako wysokotonowke ale bardziej ostrej bym juz nie strawil raczej<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaJa porownuje awx do 9950 - moze to troche niesprawiedliwe ale awx na tle ushera jest bardziej ostry i szorstki chociaz poprawny. Ogolnie lubie awx jako wysokotonowke ale bardziej ostrej bym juz nie strawil raczej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaCzy 18awx mają bardziej powtarzalne parametry niż 15awx?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA moze by tak tego taniego stx'a połączyć z wavecorem?
14 czy 17SCX?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale chyba bym bral 17 bo basu wiecej
Skoro Wavecor jest taki dobry i można go nisko ciąć, to aż się prosi aby użyć 17-stki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSkoro Wavecor jest taki dobry i można go nisko ciąć, to aż się prosi aby użyć 17-stki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaakurat SCXy ladnie graja srednimi tonami
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaCzy 18awx mają bardziej powtarzalne parametry niż 15awx?
Skomentuj
-
Witam Serdecznie
Jeśli mogę się wtrącić - Jak przeszkadzam to powiedzcie :)
Potwierdzam pomiary Pawła. I słowa Pogromcy. Węglówki w jednakowej aplikacji grają bardzo podobnie. Im tańszy być mniej "wyrafinowania" Chociaż wyrafinowanie to Duże słowa dla tanich głośników
Wykopałem stare pomiary wykonane w tej samej wytłumionej obudowie szer. 18cm ścięte górne krawędzie niezaokrąglone. AWX może być już nieaktualny - od pewnego czasu dostajemy wraz z dostawami nowy model z kopułką zawieszoną na innym kołnierzu - Bardzo podobnym do tego z PCX.
Drugi wykres to już pomiary razem z ALX na zółto. Pomiary w warunkach "chronionych" bez wpływu obudowy na pasmo ( Ale nie w odgrodzie - żeby ktoś sobie nie dopowiedział :)
PS. odnośnie tematu z ostatnich wpisów. Mam pomiary 14-17 SCX i FGX zarówno w obudowach jak i w warunkach "chronionych" mogę powklejać jeśli są zainteresowani. O ich brzmieniu nie chce pisać każdy odbiera inaczej . Dla jednych rewelacja dla innych masakra :) Ale głośniki powinno się oceniać raczej w relacji do ceny i bliźniaczej konkurencji jeśli jest :)
pozdrawiam
Adam Zapotoczny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaMam pomiary 14-17 SCX i FGX zarówno w obudowach jak i w warunkach "chronionych" mogę powklejać jeśli są zainteresowani. O ich brzmieniu nie chce pisać każdy odbiera inaczej .
Skomentuj
Skomentuj