Dostanie drugi taki sam to mu się odechce.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
to ze resor jest krzywo wklejony, ale glosnik dziala nie bedzie podstawa do reklamacji... wiec ja bym sie nie bawil i nie narazal sie na koszta
chyba ze to faktycznie wyraznie krzywo jest wklejone
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPomierz, pomierz ja też mam trochę wątpliwości. Fs dla 14/100 SCX wychodzi mi prawie 60hz a karta podaje 45hz. Spora rozbieżność moim zdaniem.
przypominaj sie to pomierze swoje
Skomentuj
-
Szkoda że padł dysk w moim kompie to bym pokazał jak krzywo potrafi kleić światowa elita ....
Może to razić Wasze oczy ale w większości przypadków te "krzywe" nie ma znaczenia .
Jeśli cewka porusza się centrycznie w szczelinie to w 90% przypadków drobne kosmetyczne wpadki nie wyjdą nawet w pomiarach .
Ważne by w poszczególnych egzemplarzach podatność zawieszenia się nie zmieniała np z powodu umazania klejem.
Wiekszy problem to wady których nie widać gołym okiem . zmienna wysokość wklejania cewek - to było powszechne u alpharda , cewki wklejone nie centrycznie ( np Focal w latach 90) , złe dolne resory - Tonsil , zbyt duża szczelina w obwodzie magnetycznym - tu znów alphard szczególnie te z membranami żółtymi z włókna szklanego
Skomentuj
-
Slaba? jak dla basowego glosnika to bardzo dobra. Rozrzut kilku % jest w pelni akceptowalny.
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaMógłby ktoś też wrzucić pomiary impedancji AWX?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaJakbys Pogromco sprawdzal je w lini to daj znac
Skomentuj
-
Z rozpedu podlaczylem jeszcze kopulke AWX gdwk, glosnik nieuzywany. Jakis niezly sztywniak mi sie trafil, ciekawe kiedy zmieknie i osiagnie te blisko 740hz?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaFs awx dużo wyższe od katalogowego.
1 moja metoda pomiarowa jest do kitu
2 glosniki potrzebuja solidnego wygrzewania
ale jak zaznaczylem, to sa pomiary praktycznie z pudelka, oceniajcie je w ramach ciekawostki, nie ma sensu wydawac wyrokow.
Skomentuj
Skomentuj