Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dostanie drugi taki sam to mu się odechce.

Skomentuj

No właśnie nie bardzo, później pomierzę parametry to sprawdzę czy się mocno różnią.

Skomentuj

Pomierz, pomierz ja też mam trochę wątpliwości. Fs dla 14/100 SCX wychodzi mi prawie 60hz a karta podaje 45hz. Spora rozbieżność moim zdaniem.

ps. Mam nadzieję że zaraz nie zostanę zaatakowany za powyższe wątpliwości..

Skomentuj

to ze resor jest krzywo wklejony, ale glosnik dziala nie bedzie podstawa do reklamacji... wiec ja bym sie nie bawil i nie narazal sie na koszta
          chyba ze to faktycznie wyraznie krzywo jest wklejone

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Pomierz, pomierz ja też mam trochę wątpliwości. Fs dla 14/100 SCX wychodzi mi prawie 60hz a karta podaje 45hz. Spora rozbieżność moim zdaniem.
          ale wygrzane juz?
          przypominaj sie to pomierze swoje

Skomentuj

Paweł: może nie jest to podstawa do reklamacji ale jeśli dbają o dobrą twarz to w wypadku zachcianki klienta powinni go naprawić/wymienić.

Skomentuj

dobrze to rozumiem. ale pomysl - to polska i tani produkt...

Skomentuj

a w innym wątku Sound Wave twierdził że jest niedopuszczalne by jakaś firma buble sprzedawała
                Last edited by Echo1; 19.04.2014, 09:17.

Skomentuj

Może tu zadam te pytanie, w odpowiednim dziale:

-czy oba głośniki, niskotonowy i średniotonowy 15 AWX wyglądają tak samo?
                  -czy mają takie same konektorki do przylutowania kabla?

Skomentuj

Może wyślij emaila do stx będziesz miał info z pierwszej ręki?

Skomentuj

Szkoda że padł dysk w moim kompie to bym pokazał jak krzywo potrafi kleić światowa elita ....

Może to razić Wasze oczy ale w większości przypadków te "krzywe" nie ma znaczenia .
                      Jeśli cewka porusza się centrycznie w szczelinie to w 90% przypadków drobne kosmetyczne wpadki nie wyjdą nawet w pomiarach .
                      Ważne by w poszczególnych egzemplarzach podatność zawieszenia się nie zmieniała np z powodu umazania klejem.

Wiekszy problem to wady których nie widać gołym okiem . zmienna wysokość wklejania cewek - to było powszechne u alpharda , cewki wklejone nie centrycznie ( np Focal w latach 90) , złe dolne resory - Tonsil , zbyt duża szczelina w obwodzie magnetycznym - tu znów alphard szczególnie te z membranami żółtymi z włókna szklanego

Skomentuj

Nie wiem czy cos to komus pomoze, ale wrzucam pomiary impedancji parki popularnych gdn i parki gdm. Dokladny model w opisie pomiaru.
                        Glosniki prosto z pudelka, moim zdaniem trudno sie czego czepiac. Mierzone szumem rozowym.

Skomentuj

Słaba powtarzalność GDN-22-140-SCX

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mógłby ktoś też wrzucić pomiary impedancji AWX?

Skomentuj

Slaba? jak dla basowego glosnika to bardzo dobra. Rozrzut kilku % jest w pelni akceptowalny.

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                            Mógłby ktoś też wrzucić pomiary impedancji AWX?
                            Jakiego AWX? Mam gdn awx 15 i gdwk awx ale tylko po sztuce.

Skomentuj

Szczególnie mi chodzi o awx 15. Mógłbyś też zrobić zdjęcie tylnej strony membrany i dolnego resoru?

Skomentuj

Prosze bardzo:

Glosnik nieuzywany. Pobudzany krokowa sinusoida.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Tak sie skada ze czekam na 2 sztuki 22-140 SCX . Jakbys Pogromco sprawdzal je w lini to daj znac

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                    Jakbys Pogromco sprawdzal je w lini to daj znac
                                    Bede sprawdzal, bo projektuje caly zestaw w 3way STX z TL dla basu i srednich :)

Skomentuj

Fs awx dużo wyższe od katalogowego.

Skomentuj

Z rozpedu podlaczylem jeszcze kopulke AWX gdwk, glosnik nieuzywany. Jakis niezly sztywniak mi sie trafil, ciekawe kiedy zmieknie i osiagnie te blisko 740hz?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                        Fs awx dużo wyższe od katalogowego.
                                        Sa dwa wyjscia:
                                        1 moja metoda pomiarowa jest do kitu
                                        2 glosniki potrzebuja solidnego wygrzewania

ale jak zaznaczylem, to sa pomiary praktycznie z pudelka, oceniajcie je w ramach ciekawostki, nie ma sensu wydawac wyrokow.

Skomentuj

Nawet jak wygrzejesz wysokotonowki to fs nie wiele spadnie
                                          Mi spadł o 50Hz
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X