Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 rzad to "minimalistyczne filtry"? :huh:

Skomentuj

Pewnie chodzi o to, ze nie trzeba było nic latać pułapkami
      Ale tak to bywa jak sie samemu projektuje sobie głośniki pod konkretne rozwiazanie
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        2 rzad to "minimalistyczne filtry"?
        Coś muszą napisać w tej gazecie...

Skomentuj

Filtr składający się z cewki i kondensatora jest filtrem 2 rzędu a trudno go nazwać rozbudowanym.. .

Skomentuj

zawsze mogli sie ograniczyc do konda i cewki :p
            lub sam kond na wysokie jak w chinszczyznie

Skomentuj

Myśle, ze jakby odpowiednio przygotowali sobie głośniki to było by to do zrobienia
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

stx czesto wprowadza zmiany w produkowanych glosnikach i nas o tym nie informuje

tym razem wyszlo na plus!

glosnik W.18.200.8.MCX http://stx.pl/w-18-200-8-mcx.html dostal nowy kosz i nowy terminal do podlaczenia kabli

kosz poza 8 otworami, oferuje nam pancerna wytrzymalosc - jest zrobiony z 1mm blachy! :o :thumbsup:
                a taki drobiazg jak terminal w koncu jest skierowany w poprawna strone

Skomentuj

Fajnie, że jest lepiej ale 8 otworów na głośnik 18cm średnicy to troszkę za dużo. 6 moim zdaniem by wystarczyło i wygląda lepiej. A przy 1 mm grubości blachy to już na pewno wystarczy. Duży plus za terminal.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    glosnik W.18.200.8.MCX http://stx.pl/w-18-200-8-mcx.html dostal nowy kosz i nowy terminal do podlaczenia kabli
                    Według niektórych desantowców zrzucanych na forum wszystkie głośniki już dawno osiągnęły doskonałość.

A teraz poważnie. Gumowe zawieszenie w starszej wersji W.18.200.8.MCX było przyklejone na butapren przez co z łatwością można było je oderwać od kosza. W Teslach próba oderwania zawieszenia od kosza kończyła się rozerwaniem gumowego zawieszenia. W prawie wszystkich midbasach resor jest tak sklejony że jest stale odkształcony. Nie wiem jak teraz to wygląda ale kiedyś nawet w najtańszych Tonsilach nie było z tym problemu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                      Gumowe zawieszenie w starszej wersji W.18.200.8.MCX było przyklejone na butapren przez co z łatwością można było je oderwać od kosza.
                      Echo1 - po raz kolejny wprowadzasz czytających w błąd

W prawie wszystkich midbasach resor jest tak sklejony że jest stale odkształcony
                      Echo1 - jest to twoja następna wypowiedż wprowadzająca czytających w błąd

S. Trzaskowski
                      STX

Skomentuj

Zamieszczone przez S. Trzaskowski Zobacz posta
                        Echo1 - po raz kolejny wprowadzasz czytających w błąd
                        Osobiście odrywałem gumowe zwieszenie w tym głośniku.

Zamieszczone przez S. Trzaskowski Zobacz posta
                        Echo1 - jest to twoja następna wypowiedż wprowadzająca czytających w błąd
                        Mam wkleić zdjęcia?

Zaraz będzie straszenie sądem?
                        Last edited by Echo1; 18.06.2016, 18:10.

Skomentuj

a wklej
                          byle rzeczowe argumenty a nie przepychanki!

Skomentuj

Osobiście kupiłem cztery pary głośników STX i nie mam żadnych uwag.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Osobiście kupiłem cztery pary różnych głośników STX i nie mam żadnych uwag.

Skomentuj

A nie lepiej było odesłać na reklamację do producenta?

Mam wkleić zdjęcia?

Zaraz będzie straszenie sądem?
                              Tak, bardzo proszę wkleić zdjęcia na tym forum publicznym, które udowodnią, że masz rację. Jeżeli chodzi o straszenie sądem to uważam że jesteś przewrażliwiony. W moim przekonaniu każdy kto nie popełnia przestępstwa nie powinien mieć podstaw do obaw, tym bardziej, że jest osobą nie związaną z branżą i nie wypowiada się negatywnie o konkurencji, przytaczając publicznie pseudo dowody.

S, Trzaskowski
                              STX

Skomentuj

Echo ty juz kiedys miales problem z głośnikiem i robiłeś zamieszanie na forum.
                                A jak ci Stx zaproponował naprawę to nie chciałeś odesłać
                                Pokaz ten głośnik i udowodnij co piszesz bo jesteś niewiarygodny
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja swego czasu kupiłem 4 x 14 SK, 2 x 18 AWX i 2 x wysokotonowy AWX i żaden z głośników nie był uszkodzony.

Skomentuj

Mam wkleić zdjęcia?
                                    Po co pytasz w ogóle ? Jak chcesz być traktowany poważnie to od ręki należy wklejać zdjęcia.

Skomentuj

Nie no świetny argument - a odkleił się sam? jak nie to znaczy, że klej był dobry.

Na tej zasadzie można powiedzieć, że walnąłem młotkiem w szybę to się stłukła - tandeta.

Skomentuj

To co mogę dorzucić od siebie, to mój najmłodszy potomek wciska non stop kopółkę od pcx'a i wraca do pierwotnej postaci któryś raz z kolei
                                        Dobry materiał

Echo, butapren to bardzo dobry klej z długoletnim doświadczeniem, i świetlana przyszłością o ile unijne dyrektywy za smród go nie ubiją

Skomentuj

Echo co z tym zdjęciem?
                                          Bo do robienia dymu jesteś pierwszy
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...