Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Myślałem że to Neutrino w wersji Diy bo jakieś takie lepsze proporcje no i ta podstawka

Skomentuj

I cena dobra
      A co za przetworniki w środku?

Skomentuj

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
        A co za przetworniki w środku?
        stx nie podpisuje swoich glosnikow montowanych w kolumnach
        GDWK wyglada jak PCX, ale pisali ze to nowy glosnik. widac cos tam zmienili
        GDN jest na nowej bialej membranie - nie widzialem tego jeszcze nigdzie

szerzej wypowiedziec sie moze jedynie ekipa STXa

Skomentuj

Czyli z klonu nici
          Przynajmniej na razie

Skomentuj

No klon chyba już mało opłacalny przy 1100 zł za parę..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              No klon chyba już mało opłacalny przy 1100 zł za parę..
              Dokładnie.
              Tak samo było z Usherami S-520 (Akkus V1).
              Ktoś kiedyś nawet klona wykonał i wyszło mu chyba tylko 100zł mniej, za co został pojechany na forum :)

Skomentuj

Czyli z klonu nici
                Przynajmniej na razie
                klony juz sa. nie identyczne, ale zblizone
                GDN 17 SCX w polaczeniu z PCXem gra nieco bardziej powsciagliwie na basie

wersja z FGXem jest do poprawy bo nie daje frajdy ze sluchania

Skomentuj

Paweł jakie to klony, jak to podobno inne głośniki. Pewnie się nie dowiemy czy tam siedzi PCX czy coś innego. Dla mnie to brzmiało jak PCX, ma aktualnie w domu więc osłuchany jestem tym głośnikiem, ale różnie może być.

Najważniejsze, że podobno ten nowy głośnik (rozcięty) z prezentacji ma być dostępny od nowego roku :)

Skomentuj

Pewnie się nie dowiemy czy tam siedzi PCX czy coś innego. Dla mnie to brzmiało jak PCX, ma aktualnie w domu więc osłuchany jestem tym głośnikiem, ale różnie może być.
                    a slyszysz roznice miedzy PCX, AWX i PC?
                    w kazdym siedzi ta sama kopulka! wiec charakter beda mialy taki sam! a to ze kazdy rozni sie jakims drobiazgiem... to nie kazdy moze uslyszec
                    ja np nie slysze roznicy miedzy PCX a AWX mimo ze widac ja wyraznie na wykresie

Najważniejsze, że podobno ten nowy głośnik (rozcięty) z prezentacji ma być dostępny od nowego roku
                    ale GDWK czy GDN? bo ten GDN fajnie wygladal

Skomentuj

Czyli z klonu nici
                      Przynajmniej na razie
                      To są gotowe, całkiem fajnie grające kolumny za 1.2kzł. Po co to klonować ? Zrozumiałbym gdyby były brzydkie, ale takie nie są. Mają fajne proporcje, niezły cokolik z kolcami, dobrej jakości elementy, odpowiednie wzmocnienia w środku a na dodatek wykonanie stoi na solidnym poziomie.

Jak po AS zobaczyłem cenę to się zastanawiałem czy STX tego po kosztach nie robi, a ktoś jeszcze chciałby to klonować? To już lekkie przegięcie jest
                      Last edited by waloos; 30.12.2015, 16:33.

Skomentuj

Po co to klonować
                        Waloos dobrze pisze

Poza tym jeszcze usunięcie dzwony i nie bedzie magii dźwięku
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dla siebie da sie spokojnie zrobic lepsze za te pieniadze, ale to dalej fajne gotowe paczki.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Niektorzy bana chyba powinni dostac... Po co klonowac? Dla frajdy budowania! To forum DIY! :P

Skomentuj

Paweł...
                              To że jest projekt na 17SCX, to nie znaczy że to klon electrino.
                              Przede wszystkim to najpierw trzeba się zastanowić czy coś budujemy czy kupujemy. Trzecim wyjściem jest zastanowienie się czy w ogóle opłaca się budować, czy zbudowany zestaw w tej kwocie będzie na pewno lepszy jakościowo.
                              Electrino 150 prezentują na prawdę fajne granie w tej cenie. Ten zestaw na pewno jest półkę wyżej od zestawów w sklepach typu media markt, jakieś wharfedale, dali, jamo i inne wynalazki, których cena jest często dużo wyższa.
                              Sama budowa (wzmocnienia i ograniczenie litrażu) w środku też jest niczego sobie i nie robiona po najtańszej linii oporu. Jest zrobiona tak, jak większość diywoców by sobie tego oczekiwała budując swój niedrogi zestaw 2drożny.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              stx nie podpisuje swoich glosnikow montowanych w kolumnach
                              STX opisuje swoje głośniki i te w electrino też są opisane, tyle że nie będą dostępne w detalu.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              a slyszysz roznice miedzy PCX, AWX i PC?
                              w kazdym siedzi ta sama kopulka! wiec charakter beda mialy taki sam! a to ze kazdy rozni sie jakims drobiazgiem... to nie kazdy moze uslyszec
                              ja np nie slysze roznicy miedzy PCX a AWX mimo ze widac ja wyraznie na wykresie
                              Chyba czas wyczyścić uszy albo odpocząć..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                STX opisuje swoje głośniki i te w electrino też są opisane
                                to chyba w takim razie nowosc. kiedys z ciekawosci rozbieralismy kolumny i na glosnikach nie bylo nic

Skomentuj

Pisząc klon miałem na myśl poznanie
                                  Już bym je nabył tylko nie mam gdzie postawić ale wersję podstawową z reflexem z przodu już bym wcisnoł

Skomentuj

Panowie z stx kiedy beda monitory? :)

Tez bym chetnie zakupił
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z mojej strony duży plus dla STX za pakowanie najtańszych głośników tak jak 2 lata temu pakowane były tylko AWXy :)

Skomentuj

Coś ruszyło w STX, ceny:lol:

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://stx.pl/w-18-180-8-fcx.html

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                                          Coś ruszyło w STX, ceny:lol:
                                          Ciekawe, czy poszło w kontrolę jakości :lol:
                                          Nie mogłem się powstrzymać
                                          Wiecznie narzekam:glare:
                                          -Pieniądze szczęścia nie dają
                                          -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Czaruję...
                                          X