stx nie podpisuje swoich glosnikow montowanych w kolumnach
GDWK wyglada jak PCX, ale pisali ze to nowy glosnik. widac cos tam zmienili
GDN jest na nowej bialej membranie - nie widzialem tego jeszcze nigdzie
No klon chyba już mało opłacalny przy 1100 zł za parę..
Dokładnie.
Tak samo było z Usherami S-520 (Akkus V1).
Ktoś kiedyś nawet klona wykonał i wyszło mu chyba tylko 100zł mniej, za co został pojechany na forum :)
Paweł jakie to klony, jak to podobno inne głośniki. Pewnie się nie dowiemy czy tam siedzi PCX czy coś innego. Dla mnie to brzmiało jak PCX, ma aktualnie w domu więc osłuchany jestem tym głośnikiem, ale różnie może być.
Najważniejsze, że podobno ten nowy głośnik (rozcięty) z prezentacji ma być dostępny od nowego roku :)
Pewnie się nie dowiemy czy tam siedzi PCX czy coś innego. Dla mnie to brzmiało jak PCX, ma aktualnie w domu więc osłuchany jestem tym głośnikiem, ale różnie może być.
a slyszysz roznice miedzy PCX, AWX i PC?
w kazdym siedzi ta sama kopulka! wiec charakter beda mialy taki sam! a to ze kazdy rozni sie jakims drobiazgiem... to nie kazdy moze uslyszec
ja np nie slysze roznicy miedzy PCX a AWX mimo ze widac ja wyraznie na wykresie
To są gotowe, całkiem fajnie grające kolumny za 1.2kzł. Po co to klonować ? Zrozumiałbym gdyby były brzydkie, ale takie nie są. Mają fajne proporcje, niezły cokolik z kolcami, dobrej jakości elementy, odpowiednie wzmocnienia w środku a na dodatek wykonanie stoi na solidnym poziomie.
Jak po AS zobaczyłem cenę to się zastanawiałem czy STX tego po kosztach nie robi, a ktoś jeszcze chciałby to klonować? To już lekkie przegięcie jest
Paweł...
To że jest projekt na 17SCX, to nie znaczy że to klon electrino.
Przede wszystkim to najpierw trzeba się zastanowić czy coś budujemy czy kupujemy. Trzecim wyjściem jest zastanowienie się czy w ogóle opłaca się budować, czy zbudowany zestaw w tej kwocie będzie na pewno lepszy jakościowo.
Electrino 150 prezentują na prawdę fajne granie w tej cenie. Ten zestaw na pewno jest półkę wyżej od zestawów w sklepach typu media markt, jakieś wharfedale, dali, jamo i inne wynalazki, których cena jest często dużo wyższa.
Sama budowa (wzmocnienia i ograniczenie litrażu) w środku też jest niczego sobie i nie robiona po najtańszej linii oporu. Jest zrobiona tak, jak większość diywoców by sobie tego oczekiwała budując swój niedrogi zestaw 2drożny.
a slyszysz roznice miedzy PCX, AWX i PC?
w kazdym siedzi ta sama kopulka! wiec charakter beda mialy taki sam! a to ze kazdy rozni sie jakims drobiazgiem... to nie kazdy moze uslyszec
ja np nie slysze roznicy miedzy PCX a AWX mimo ze widac ja wyraznie na wykresie
Skomentuj