Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam ponownie i nie czekając na "pomoc" klientów w celu szybszego reagowania na problemy, przed chwilą skończyłem sprawdzanie przyczyn:

1. dotycząca zamówienia/rezygnacji z zamówienia
    - złożył Pan zamówienie w naszym sklepie dnia 1 sierpnia, 1 sierpnia jest dniem wolnym od pracy w naszej firmie (jak każda sobota i niedziela) o czym można się dowiedzieć na stronie głównej naszego sklepu internetowego
    - w poniedziałek został do Pana wysłany email z danymi do przelewu
    - we wtorek sprzęt nie został wysłany, gdyż nie otrzymaliśmy wpłaty z Pańskiej strony
    - również we wtorek wysłał Pan do nas email w którym informuje o rezygnacji z zamówienia podając jako przyczynę brak reakcji z naszej strony (nie wiem co było powodem niedostarczenia poczty, czasami się tak dzieje)
    - dziś w godzinach porannych skontaktowała się z Panem osoba odpowiedzialna za realizację Pańskiego zamówienia/rezygnacji w naszej firmie, prawda? Poinformował Pan w niej ponownie o rezygnacji z zamówienia, gdyż kupił Pan sprzęt w innym sklepie, prawda?

Reasumując powyższą skargę na dział obsługi klienta w naszej firmie chciałbym Pana osobiście przeprosić za jeden dzień oczekiwania na odpowiedź spowodowany odrzuceniem poczty przez serwer.

2. dotyczy reklamacji
    Wszystkie głośniki reklamowane po 23 sierpnia zostały wysłane do reklamujących. Na dzień dzisiejszy nie mamy na stanie żadnych głośników reklamacyjnych. Zgodnie z prawem producent ma obowiązek rozpatrzeć reklamację w ciągu 14 dni roboczych od daty przyjęcia po czym dokonać naprawy w późniejszym terminie. Proszę zwrócić uwagę, że pomimo okresu urlopowego zrealizowaliśmy wspomnianą tu reklamację/naprawę w ciągu 10 dni roboczych więc nie rozumiem Pańskiej skargi, chyba że istnieje inny powód, o którym nie wspomniał Pan w powyższej skardze.

Z poważaniem
    Sławomir Trzaskowski
    STX
    Last edited by S. Trzaskowski; 05.08.2015, 15:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez S. Trzaskowski Zobacz posta
      Pana Pogromcę Mitów bardzo proszę o podanie modelu głośnika, który został nam przekazany jako reklamacja.
      Prosze bardzo:
      W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X

2. dotyczy reklamacji
      Wszystkie głośniki reklamowane po 23 sierpnia zostały wysłane do reklamujących. Na dzień dzisiejszy nie mamy na stanie żadnych głośników reklamacyjnych. Zgodnie z prawem producent ma obowiązek rozpatrzeć reklamację w ciągu 14 dni roboczych od daty przyjęcia po czym dokonać naprawy w późniejszym terminie. Proszę zwrócić uwagę, że pomimo okresu urlopowego zrealizowaliśmy wspomnianą tu reklamację/naprawę w ciągu 10 dni roboczych więc nie rozumiem Pańskiej skargi, chyba że istnieje inny powód, o którym nie wspomniał Pan w powyższej skardze.
      Ciesze sie, ze informacja na forum pomogla w przyspieszeniu calej sprawy. Nie nazwalbym jej skarga, tylko krotka informacja w temacie glosnikow STX. Nie chce tutaj rozwleklac calej sprawy, choc nie ukrywam ze jestem zasmucony samym faktem koniecznosci odeslania glosnika, ktory przyjechal wadliwy. Prosze zwrocic uwage, ze nie domagalem pokrycia moich kosztow wysylki glosnika, ktory dostalem wadliwy ( moglem domagac sie natychmiastowej wymiany glosnika lub zwrotu z tytulu rekojmi ). Zamiast dac zarobic Wam, to teraz zarobili dwaj przewoznicy.
      A co do terminu 14 dni dni roboczych na naprawe, to chyba przeciez nie jest powod, aby szanujaca sie firma musiala trzymac swoich klientow az tak dlugo, bo przepisy na to pozwalaja? 10 dni to dalej lepiej niz 14 :)

Jak dobrze, ze mamy nasze forum...

Skomentuj

A dla mnie ta sytuacja która miała tu miejsce ( wpis kogoś z STX i pytanie o szczegóły ) jest co najmniej śmieszna.

Na forum coś się pojawiło, ktoś dał z forum cynk że źle się pisze o firmie i już sprostowanie od nowego użytkownika...

Pisałem tam kilka razy z różnymi pytaniami, ( dostępność głośników, czas oczekiwania ) nigdy odpowiedzi nie dostałem, a jak dostałem to połowiczne, na czym zakończyłem z tą firmą mieć cokolwiek wspólnego, straty marne bo głośników nie kupuje dużo i często, ale ile takich sytuacji jak moje jest?

Firma z potencjałem ale cóż, trzeba dawać zarobić firmą z zagranicy, a szkoda bo lubię wydawać kasę na Polskie produkty, chociaż kasa krąży w kraju...

Pozdrawiam.

Skomentuj

gucio, trudno sie z toba nie zgodzic!
          jak pisalem, ja na szczescie problemow nie mialem... ale jak widac inni nie mieli tyle szczescia

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
            A dla mnie ta sytuacja która miała tu miejsce ( wpis kogoś z STX i pytanie o szczegóły ) jest co najmniej śmieszna.

Na forum coś się pojawiło, ktoś dał z forum cynk że źle się pisze o firmie i już sprostowanie od nowego użytkownika...
            Gucio, wygląda na to, że wypowiedział się sam właściciel co chyba nie często się zdarza na forach.. I nie przypuszczam aby to była podstawiona osoba.

- - - - - aktualizacja - - - - -

szkoda bo lubię wydawać kasę na Polskie produkty, chociaż kasa krąży w kraju...
            Tonsil Ci pozostaje 😄 poziom podobny

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              Gucio, wygląda na to, że wypowiedział się sam właściciel co chyba nie często się zdarza na forach.. I nie przypuszczam aby to była podstawiona osoba.
              Nie twierdzę że to ktoś podstawiony, ale sam fakt wypowiedzi na forum mnie dziwi i śmieszy. Każdy powinien być traktowany równo...

A może podam tu mój adres @ z którego wysyłam zapytania, albo w zapytaniach będę dodawał informację iż jestem forumowiczem diyaudio.pl .... może wtedy by mi odpowiedzieli i bym używał ich produktów .... nie pomyślałem o tym wcześniej :)

Skomentuj

Nie twierdzę że to ktoś podstawiony
                jak za pierwszym razem pan slawek napisal na forum to tez myslalem ze ktos sobie jaja robi... ale to potwierdzona osoba!

ale sam fakt wypowiedzi na forum mnie dziwi i śmieszy.
                przeciez od dawna wiadomo ze kolega Sound Wave tam pracuje...

albo w zapytaniach będę dodawał informację iż jestem forumowiczem diyaudio.pl .... może wtedy by mi odpowiedzieli i bym używał ich produktów .... nie pomyślałem o tym wcześniej
                userzy diyaudio.pl maja priorytet obslugi?! :thumbsup:

Skomentuj

Nie odpisują zle... odpisza i wyjaśnia sprawe tez zle :(
                  Dajcie spokoj... cieżko za wami trafić :/

Dzieki Slawek za wizytę i zapraszamy czesciej
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Nie odpisują zle... odpisza i wyjaśnia sprawe tez zle :(
                    Dajcie spokoj... cieżko za wami trafić :/

Dzieki Slawek za wizytę i zapraszamy czesciej
                    Mnie to olewają tam po całości to już dałem Sobie z nimi spokój, ale śmieszne akcje że na forum zaczęło się źle mówić o firmie to od razu ktoś z STX'a reaguje publicznie i pokazuje że jednak są równi i równiejsi....

To tylko moje spostrzeżenia :)

Skomentuj

ale śmieszne akcje że na forum zaczęło się źle mówić o firmie to od razu ktoś z STX'a reaguje publicznie
                      zobacz od jak dawna jest ten temat i jak czesto ludzie na to narzekali...
                      dopiero 2-3 raz pan slawek wypowiedzial sie publicznie!

Skomentuj

Panie S. Trzaskowski:
                        Po pierwsze dziękuję dzisiaj za kontakt z rana.
                        Po drugie skoro mamy się trzymać ram czasowych, ok fakt, zamówienie w sobotę o 15, automat przysłał mail i potwierdziłem zamówienie - brak info o gdzie przelać opłate za zamówienie.
                        W poniedziałek brak maili z Waszej strony, piszę kontrolny mail o 9 rano że zależy mi na czasie.
                        Wtorek dalej brak kontaktu z Waszej strony, zadzwoniłem rano ok 10. Po 4 próbie telefonowania odebrał chyba Pan Krzysztof i stwierdzi, że do pół godziny ogarnie temat i wyśle wszystko co trzeba na maila. Po godzinie 18 dalej zero informacji dlatego decyzja o rezygnacji.

Patrząc na to że pracujecie od godziny 10 do 17 to jakby nie było 2 dni robocze, po napisaniu również we wtorek wieczorem posta na forum, dotarł do mnie mail wysłany przez Pana Krzysztofa po godzinie 21, w którym poinformował że wedle otrzymanych informacji, mail do mnie został wysłany, przy czym wiedząc że jest z tym jakiś problem to wypadałoby w tej odpowiedzi zdublować jeszcze raz treść tej wiadomości która rzekomo do mnie trafiła! choćby po to aby nie przeciągać dalej sprawy.

Przejrzałem całą skrzynkę i niestety nie dostałem od strony stx maila z informacją o przelewie.

Przykro mi że tak wyszło, ale na prawdę to wygląda tak, że gdybym nie napisał tutaj, to zamówienie by umarło śmiercią naturalną.

Moja sugestia jest taka, że jeśli na stronie jest towar dostępny to po potwierdzeniu zamówienia przez klienta, automat powinien wysyłać info z nr konta i pozostałymi szczegółami, po co obciążać tym pracownika ?

Dla mnie temat jest jasny, rozumiem tłumaczenie o natłoku tematów po urlopie, ale jak pisałem czas mnie goni i musiałem zrezygnować. Trudno się mówi, nie żywię urazy. W przyszłości mam nadzieję zadbacie o lepszą obsługę klienta.
                        Last edited by dragon; 05.08.2015, 22:15.

Skomentuj

ja zamawiałem w STX i w Tonsilu i pomimo tego co piszecie i tak wolałbym zamówić STX niż czekać ponad tydzień na zamówienie, które powinno być wysłane tego samego dnia i dodatkowo przez godzinę słuchać babki jak opowiada koleżance co tam się u niej w weekend wydarzyło (wrzucałem zrzut ekranu z telefonu już, któregoś razu na forum)

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                            ja zamawiałem w STX i w Tonsilu i pomimo tego co piszecie i tak wolałbym zamówić STX niż czekać ponad tydzień na zamówienie, które powinno być wysłane tego samego dnia i dodatkowo przez godzinę słuchać babki jak opowiada koleżance co tam się u niej w weekend wydarzyło (wrzucałem zrzut ekranu z telefonu już, któregoś razu na forum)
                            A nie sadzisz, ze w takich przypadkach, kultura nakazuje rozlaczenie sie i nie podsluchiwanie?

Skomentuj

Nie na temat...
                              Pani kazała mi czekać pójdzie sprawdzić to czekałem :) wróciła do telefonu ale zamiast mnie obsłużyć to sobie z koleżanką pogadała, w końcu nie dostałem odpowiedzi bo się rozłączyła. Oddzwoniłem jeszcze raz to już odebrać nie chciała, dopiero jej kolega odebrał za 3 razem połączenie i mi powiedział co i jak

Skomentuj

Witam.
                                Drogi kliencie P.M. - ma Pan prawo zwrócić towar w określonym terminie zgodnie z obowiązującym Kodeksem Handlowym bez ponoszenia jakichkolwiek opłat z tytułu transportu. Nie uważa Pan, że naturalniejszą decyzją byłoby wysłanie do nas informacji o chęci zwrotu/wymiany wadliwego urządzenia zamiast szukania rozwiązania na forum? Jeżeli były inne przyczyny, które powodowały niemożliwość odesłania w czasie ustawowym (np. urlop/zamknięcie zakładu) to bardzo proszę o jasną informację. Jeżeli wspomniany urlop spowodował niemożliwość odesłania towaru to bardzo Pana przepraszam i należy się Panu z tego tytułu zwrot poniesionych kosztów dostawy (proszę wysłać email na stx@stx.pl z danymi do przelewu)
                                Jeżeli chodzi o szczegóły dotyczące zwróconego przez Pana głośnika to okazało się, że w magnetowodzie znajduje się odłamek stalowy. Na szczęście tego typu reklamacji są śladowe ilości więc nie dociekamy co było przyczyną i całą winą obarczamy siebie. Proszę mi wierzyć, że kto jak kto ale my dokładnie wiemy od ponad 25 lat o utrzymywaniu w nienagannym stanie stanowisk pracy. Fragmenty ferromagnetyków, najczęściej stali, mogą znajdować się na całej drodze głośnika, nawet w opakowaniu którego nie jesteśmy producentem a są tam używane np. złącza stalowe. Takie ferromagnetyczne zabrudzenia mogą pojawić się również u klienta w trakcie montażu/testu. Ale jak wspomniałem ilość tego rodzaju reklamacji jest znikoma, dla przykładu podam ogólną ilość reklamowanych głośników w naszej firmie w stosunku do ilości produkowanych głośników w skali roku.
                                Suma wszystkich wyprodukowanych w 2014 -ponad 13 tyś.
                                reklamowanych w całym 2014 roku - 87 sztuk.
                                Aktualnie nadal ilość reklamacji miesięczna zawiera się w granicach 5-7 sztuk przy produkcji miesięcznej na poziomie 1,5 tyś sztuk. Nie będę wspominał ile tak naprawdę z podanej ilości reklamowanych głośników jest ewidentnym błędem produkcyjnym, gdyż jak wcześniej wspomniałem nie ma sensu z naszego punktu widzenia dochodzić skąd np. pojawił się opiłek w magnetowodzie skoro przeszedł u nas kontrolę jakości (każdy głośnik poddany jest kontroli jakości na rzecz jakości wykonania/estetyka oraz na rzecz poprawnego funkcjonowania)
                                Zdaję sobie sprawę, że nie jest to żadnym pocieszeniem dla reklamujących. Niestety w żadnym zakładzie nie ma 100% jakości/ilości, pracują u nas normalni ludzie.
                                Przepraszam za długie wyjaśnienia ale mam nadzieję, że w przyszłości nie forum będzie platformą do składania reklamacji. Na tym kończę i mam nadzieję że Pan P.M. wyśle do nas inf o powodach, dla których nie domagał się zwrotu kosztów transportu.

Następną sprawą jest sytuacja opisana przez P. Dragon. Proszę zwrócić uwagę na najważniejszą rzecz - w regulaminie naszego sklepu znajduje się wyraźna informacja dotycząca czasu realizacji zamówienia, cytuję:
                                7. Czas realizacji zamówienia wynosi zwykle 1-3 dni roboczych
                                Przykro mi ponownie, że nie spełniliśmy Pana żądań w ekspresowym tempie ale nigdy nikogo nie informowaliśmy o "expresowym" profilu naszego sklepu internetowego. Nadal uważam, że naszym błędem było niesprawdzenie czy email wysłany do Pana, został właściwie doręczony ale niestety nie mamy wpływu na takie zachowanie serwera, dzieje się to na szczęście bardzo rzadko więc z drugiej strony sprawdzanie codziennie u dostawcy internetu czy dany email dotarł bez przeszkód do adresata jest raczej dziwnym pomysłem. Dodam że dziennie obsługujemy ponad 50-100 klientów detalicznych więc emaili potwierdzających, informujących, o zrealizowanych zamówieniach, informujących o statusie przesyłki wraz z pocztą "normalną to kilkaset email dziennie. Po za tym chciałem wspomnieć, że drugiego dnia czyli we wtorek zrezygnował Pan z realizacji zamówienia czyli w drugim dniu oczekiwania. W tym przypadku również zdaję sobie sprawę, że żadnym pocieszeniem dla klientów będą setki pozytywnych komentarzy dotyczących jakości produktów naszej firmy oraz jakości obsługi (allegro, google, opinie naszych klientów na naszej stronie etc.)
                                Dziękuję za uwagę i mam nadzieję że wyjaśniliśmy sobie wszystko w tej sprawie i jeszcze raz mogę tylko przeprosić za brak usługi expresowej w naszej firmie.

Cytat Pana "gucio " - A dla mnie ta sytuacja która miała tu miejsce ( wpis kogoś z STX i pytanie o szczegóły ) jest co najmniej śmieszna.
                                Mogę również szanownego Pana Gucio przeprosić, że zabieram w ogóle głos w temacie o firmie STX. Mam taką nieśmiałą radę aby Pan nie czytał tego tematu, gdyż on z natury będzie dotyczył spraw związanych z firmą STX, przypomnę tytuł tematu - Zmiany-w-STX-ie-nowe-głośniki-i-nie-tylko

Kolejny cytat Pana Gucio:
                                ... ale sam fakt wypowiedzi na forum mnie dziwi i śmieszy. Każdy powinien być traktowany równo...

A może podam tu mój adres @ z którego wysyłam zapytania, albo w zapytaniach będę dodawał informację iż jestem forumowiczem diyaudio.pl .... może wtedy by mi odpowiedzieli i bym używał ich produktów .... nie pomyślałem o tym wcześniej

Nie twierdzę, że nasz dział obsułgi nie popełnia błędów, każdy człowiek ma prawo do błędów i wydaje mi się że ludzie powinni wyjaśnić sobie (tak jak w powyższych sprawach) co było przyczyną rzekomego złego potraktowania klienta. Mam w związku z tym honorową inicjatywę, proszę podać treści emaili, w których to został jak Pan to nazwał "olany" przez naszą firmę. Proszę zwrócić uwagę że dwa powyższe przypadki zostały tu przybliżone do osądu przez innych potencjalnych klientów. Jeżeli nie jest Pan kolejnym klonem chamskiego usera z konkurencyjnej firmy (którego osobiście nie zna żaden użytkownik tego forum!), szczekającego bez imienia i nazwiska, to powinien Pan w moim odczuciu udowodnić naszą winę. Jeżeli z przytoczonych treści będzie wynikało niedbalstwo ze strony naszego działu obsługi to osobiście Pan na tym forum przeproszę za zaistniałą sytuację.

Jeszcze raz przepraszam za długie i być może nudne wyjaśnienia. Zostałem poproszony o zabranie głosu w tej sprawie przez użytkowników tego forum, dlatego też zgodziłem się na zamieszczenie wyjaśnień.

Z poważaniem
                                Sławomir Trzaskowski
                                STX
                                Last edited by S. Trzaskowski; 06.08.2015, 14:35.

Skomentuj

Szanowny Panie Trzaskowski korzystając z Pana aktywności na forum chciałbym zapytać o sprawę wysyłek głośników. Wielokrotnie w tym temacie wspomniano o tym że niedbale pakujecie głośniki, czy mógłby się Pan do tego odnieść ?

Skomentuj

Witam.

Drogi kliencie P.M. - ma Pan prawo zwrócić towar w określonym terminie zgodnie z obowiązującym Kodeksem Handlowym bez ponoszenia jakichkolwiek opłat z tytułu transportu. Nie uważa Pan, że naturalniejszą decyzją byłoby wysłanie do nas informacji o chęci zwrotu/wymiany wadliwego urządzenia zamiast szukania rozwiązania na forum? Jeżeli były inne przyczyny, które powodowały niemożliwość odesłania w czasie ustawowym (np. urlop/zamknięcie zakładu) to bardzo proszę o jasną informację. Jeżeli wspomniany urlop spowodował niemożliwość odesłania towaru to bardzo Pana przepraszam i należy się Panu z tego tytułu zwrot poniesionych kosztów dostawy (proszę wysłać email na stx@stx.pl z danymi do przelewu)
                                    Panie Sławomirze, wysylalem na adres stx@stx.pl wiadomosci, ze mam problem z glosnikiem i prosze informacje jak firma odniesie sie do mojego zgloszenia. W odpowiedzi uzyskalem jedynie informaje, ze jest urlop, sklep bedzie nieczynny, a wszelkie wiadomosci o reklamacji nalezy wysylac na adres stx@stx.pl
                                    Dla mnie sytuacja byla conajmniej dziwna, na kolejna moja wiadomosc pod podany adres nie otrzymalem zadnej odpowiedzi. Zaczekalem wiec az urlop sie skonczy i nadalem paczke tak, aby doszla w dzien otwarcia sklepu.
                                    Poraz kolejny zawiodla wasza obsluga klienta, to ze ktos ma urlop, to ja w pelni rozumiem ale nie w tym lezy problem.

Jeżeli chodzi o szczegóły dotyczące zwróconego przez Pana głośnika to okazało się, że w magnetowodzie znajduje się odłamek stalowy. Na szczęście tego typu reklamacji są śladowe ilości więc nie dociekamy co było przyczyną i całą winą obarczamy siebie. Proszę mi wierzyć, że kto jak kto ale my dokładnie wiemy od ponad 25 lat o utrzymywaniu w nienagannym stanie stanowisk pracy. Fragmenty ferromagnetyków, najczęściej stali, mogą znajdować się na całej drodze głośnika, nawet w opakowaniu którego nie jesteśmy producentem a są tam używane np. złącza stalowe. Takie ferromagnetyczne zabrudzenia mogą pojawić się również u klienta w trakcie montażu/testu. Ale jak wspomniałem ilość tego rodzaju reklamacji jest znikoma, dla przykładu podam ogólną ilość reklamowanych głośników w naszej firmie w stosunku do ilości produkowanych głośników w skali roku.
                                    Suma wszystkich wyprodukowanych w 2014 -ponad 13 tyś.
                                    reklamowanych w całym 2014 roku - 87 sztuk.
                                    Aktualnie nadal ilość reklamacji miesięczna zawiera się w granicach 5-7 sztuk przy produkcji miesięcznej na poziomie 1,5 tyś sztuk. Nie będę wspominał ile tak naprawdę z podanej ilości reklamowanych głośników jest ewidentnym błędem produkcyjnym, gdyż jak wcześniej wspomniałem nie ma sensu z naszego punktu widzenia dochodzić skąd np. pojawił się opiłek w magnetowodzie skoro przeszedł u nas kontrolę jakości (każdy głośnik poddany jest kontroli jakości na rzecz jakości wykonania/estetyka oraz na rzecz poprawnego funkcjonowania)
                                    Zdaję sobie sprawę, że nie jest to żadnym pocieszeniem dla reklamujących. Niestety w żadnym zakładzie nie ma 100% jakości/ilości, pracują u nas normalni ludzie.
                                    Dziekuje za dokladne wytlumaczenie problemu i ciesze sie, ze reklamowanych glosnikow jest niewiele. To dobrze swiadczy o firmie. Glosnik, ktory wyslalem zostal wyciagniety z pudelka dopiero przed samym montazem, wiec nie sadze abym to ja w niewiedzy przyczynil sie do jego usterki.

Przepraszam za długie wyjaśnienia ale mam nadzieję, że w przyszłości nie forum będzie platformą do składania reklamacji. Na tym kończę i mam nadzieję że Pan P.M. wyśle do nas inf o powodach, dla których nie domagał się zwrotu kosztów transportu.
                                    Raczej nie bede do STX wysylal wiadomosci, bo jak widze szybciej dziala "poczta forumowa" niz Wasze biuro obslugi. Zwrotu za wysylke sie nie domagam, bo teraz to juz sie mleko wylalo. Ja naprawde jestem milym gosciem, moze troche upierdliwym, ale jesli bede mial powody do niezadowolenia z produktow obojetniej jakiej firmy, to mam rowniez prawo napisac o nich na forum publicznym. Zapewne wiele osob z forum doskonale zna temat, w ktorym opisalem moje przeboje z konkurencyjna firma glosnikowa.

Prosze mi wybaczyc, ale zachowam swoje prawa do oceny towarow na forum publicznym.

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Szanowny Panie Trzaskowski korzystając z Pana aktywności na forum chciałbym zapytać o sprawę wysyłek głośników. Wielokrotnie w tym temacie wspomniano o tym że niedbale pakujecie głośniki, czy mógłby się Pan do tego odnieść ?
                                    Pytanie nie do mnie, ale odpowiem, ze glosniki nadal sa wysylane tak jak byly. Szkoda.

Skomentuj

Witam.
                                      Od kilku miesięcy (mogą pojawiać się sporadyczne przypadki głośników pakowanych bez styropianu w naszym magazynie lub w magazynach sklepów innych firm) głośniki pakowane są wraz z wkładkami styropianowymi. Opakowanie zdecydowanie lepsze od poprzednich. Niestety ceny z tego powodu wzrosły o kilka procent wiosną tego roku. W poprzednich latach uważałem, że zrost cen średnio o 4-5 % z powodu zmiany opakowania na lepsze jakościowo (wkładki styropianowe, grubsza tektura etc) w stosunku do reklamacji wynikających z "ekonomicznego" sposobu pakowania obarczają klienta zbędnym kosztem. Tzn. wzrost cen o 4-5% w stosunku do ilości reklamacji oraz kosztów z tym związanych na poziomie 1% dawało jednoznaczny sygnał o bezsensowności, jednak liczne uwagi klientów (i tu chociażby dzisiejsza uwaga P. Rfck) powodują, że lepiej obarczać klienta rzekomo bezsensowną podwyżką cen, niż tracić zaufanie, które jest z reguły bezcenne. I tu podziękowania dla osoby, która w decydującej mierze spowodowała zmianę podejścia do tematu opakowań w naszej firmie.

Z poważaniem
                                      Sławomir Trzaskowski
                                      STX

Skomentuj

wzrost cen o 4-5% w stosunku do ilości reklamacji oraz kosztów z tym związanych na poziomie 1% dawało jednoznaczny sygnał o bezsensowności,
                                        1% bo pewnie większość klientów rezygnuje ze składania reklamacji na wadliwe głośniki

- - - - - aktualizacja - - - - -

koszt został przerzucony na klientów

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                          1% bo pewnie większość klientów rezygnuje ze składania reklamacji na wadliwe głośniki
                                          Poproszę o dowód.

Z poważaniem
                                          Sławomir Trzaskowski
                                          STX

Skomentuj

Czaruję...
                                          X