Na pierwszym planie to waveguide Visatona?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDosc skromna stolarnia, ale jest wszystko co potrzeba.Normalnie az mi slinka pociekla :|
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNo trudno byłoby się niezgodzić.. Fajna mała manufaktura.działalność non profit powiedzmy każdy obi co może taka mała audio komuna
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaNa pierwszym planie to waveguide Visatona?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Panowie, zauważyłem że im więcej ludzi zaczyna interesować się STX'ami to ceny zaczynają bardziej wariować. Nie ma sensu kupować na siłę, jest sporo innych przetworników fajnie brzmiących. Nie warto na siłę wspierać rodzimego przemysłu bo poza drenażem waszych kieszeni nic dobrego to nie przyniesie. Sam osobiście posiadam zestaw na AWX i ceramiku ale kupowałem przetworniki gdy były dostępne a ceny nie były z kosmosu.
Skomentuj
-
No z cenami przeginają.. a jakość wykonania pozostawia trochę do życzenia.. np kupiłem 10 awx - 2szt i oba mają inne kosze(grubość) przy tym drugi dodatkowo ma uwalone pół kosza klejem albo czymś.. i co mam odsyłać na swój koszt..??!! Szczerze to nawet nie chce mi się bawić, od razu powinni załatwić sprawę jak należy..Last edited by Adam_85; 02.05.2015, 11:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kiku1976 Zobacz postasam osobiście posiadam zestaw na AWX i ceramiku ale kupowałem przetworniki gdy były dostępne a ceny nie były z kosmosu.
dolar poszedl w gore, co odbija sie na wszystkim
narzekalismy na sposob pakowania - udalo mi sie wywalczyc pakowanie glosnikow w styropiany, co niestety tez podnioslo ceny (ktos juz kupil tak pakowane glosniki?)
wzrost ceny ceramika tez mi pan slawek wyjasnil. szkoda ze nie napisze tego oficjalnie bo by to sporo wyjasnilo
ale fakt, ceny AWXow juz robia sie malo konkurencyjne :???:
Skomentuj
-
Sam kiedyś zastanawiałem się nad zakupem modelu FX-300, ze względu na całkiem dobre recenzje. Sprawdziłem ceny wstecz z 2-3 lat i okazuje się że kolumny są droższe obecnie o 400-500 zł. Skoro jakość wykonania się nie zmieniła to czemu cena podskoczyła aż tyle? Jestem w stanie zrozumieć że materiały mogą drożeć ale nie aż 500 zł na komplecie stereo :-O. Parę pozytywnych recenzji i jazda . . .
Podobnie rzecz się miała z kolumnami rodzimej produkcji BMN, model B2. Recenzja w jakimś magazynie i cena wzrosła... ale o ile ! W dniu testu - 990 zł, dziś... 1700 zł. Normalnie szał.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaudalo mi sie wywalczyc pakowanie glosnikow w styropiany, co niestety tez podnioslo ceny (ktos juz kupil tak pakowane glosniki?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toorop Zobacz postaSam kiedyś zastanawiałem się nad zakupem modelu FX-300, ze względu na całkiem dobre recenzje. Sprawdziłem ceny wstecz z 2-3 lat i okazuje się że kolumny są droższe obecnie o 400-500 zł. Skoro jakość wykonania się nie zmieniła to czemu cena podskoczyła aż tyle? Jestem w stanie zrozumieć że materiały mogą drożeć ale nie aż 500 zł na komplecie stereo :-O. Parę pozytywnych recenzji i jazda . . .
na glosnikach wzrost cen jest uzasadniony. ale z calymi kolumnami to masz racje
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZnajomy będzie kupował 8" samochodowy, to się okaże.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kiku1976 Zobacz postaPanowie, zauważyłem że im więcej ludzi zaczyna interesować się STX'ami to ceny zaczynają bardziej wariować. Nie ma sensu kupować na siłę, jest sporo innych przetworników fajnie brzmiących. Nie warto na siłę wspierać rodzimego przemysłu bo poza drenażem waszych kieszeni nic dobrego to nie przyniesie. Sam osobiście posiadam zestaw na AWX i ceramiku ale kupowałem przetworniki gdy były dostępne a ceny nie były z kosmosu.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postafakt, ceny ida w gore... ale to nie tylko ich "widzimisie"
narzekalismy na sposob pakowania - udalo mi sie wywalczyc pakowanie glosnikow w styropiany, co niestety tez podnioslo ceny (ktos juz kupil tak pakowane glosniki?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazawsze mozesz zrobic sobie DIY!
Skomentuj
-
Jakby nie patrzeć cena dolara nie wzrosła proporcjonalnie do cen głośników, więc nie ma co wszystkiego zganiać na dolara. Poza tym STX mógłby czasem robić jakieś promocje na dany typ głośników.
W DIY nie chodzi o cięcie kosztów choć czasami wychodzi taniej, chodzi raczej o satysfakcję z wykonanej pracy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazlecanie komus podnosi cene.
ale chodzilo tu raczej o jakosc wykonania
jak liczysz sie z kasa i chcesz miec ladnie wykonane skrzynki to kup neutrino.
tam juz sie nie bylo do czego przyczepic(poza proporcjami obudowy :p )
Skomentuj
Skomentuj