Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sa dwie mozliwosci

1. Albo sie napasł/zaopatrzył wystarczajaco wczesniej :)
    2. Albo tal dobrze sie te jego kolumny sprzedają, ze jeszcze sa
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      2. Albo tal dobrze sie te jego kolumny sprzedają, ze jeszcze sa
      chyba na to bym postawil

Skomentuj

Z punktu widzenia firmy, mógł złożyć takie zapotrzebowanie STXowi, że w zamian wycofali je z rynku dla detalicznych klientów.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          że w zamian wycofali je z rynku dla detalicznych klientów.
          ale glosnik nie jest wycofany... nadal jest na stronie, tyle ze nie da sie go kupic :p

Skomentuj

Czyli na jedno wychodzi:) Wszyscy wiemy, że ta strona nie funkcjonuje za dobrze i system nie jest zautomatyzowany ze stanem magazynowym.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              i system nie jest zautomatyzowany ze stanem magazynowym..
              chyba to koryguja recznie raz na pare miesiecy :p

Skomentuj

No i dlatego problem jest z głośnikami bo nikt nie kontroluje stanu magazynowego na stronie a klienci milion pytań zadają :)

Skomentuj

A tak wygląda ceramik w środku:

Niestety, jeden na pewno nie przeżył a drugi prawdopodobnie jest mocno poturbowany po pierwszym uruchomieniu BG9. Muszę napisać do STX-a zapytanie o możliwość zakupu nowych membran. Szkoda.

Skomentuj

odpalales nowy wzmacniacz na drogich kolumnach? :???:
                    ja zawsze odpalam na "smieciach" w razie jakby poszlo stale czy cos :(

Skomentuj

Nie całkiem. Każda z osobna końcówka zachowywała się poprawnie na byle jakim głośniku. Więc uznałem, że wszystko jest ok. Odłączyłem Zbigi V3 i po prostu w to miejsce podłączyłem BG9. No i coś poszło nie tak. Musiał się wzbudzić i to dosłownie przy pierwszym włączeniu nie dają mi żadnych szans na reakcję. No i nie było żadnych podstaw aby tego nie robić skoro zachowywał się całkowicie prawidłowo przy uruchomieniu i testowym odsłuchu. Fakt, że każda końcówka solo. Nieładnie z jego strony.

Skomentuj

I nawet kondy w zwrotnicy nie pomogły?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak widać, cewka w jednym miejscu czarna, rezystancja pojedyncze części oma. O widzisz. Zapytam. Stałe na wyjściu = spalony GDN, wzbudzenie = spalony GDW. Dobrze myślę ? Stałe na wyjściu nie zabija GDW, prawda?
                          Last edited by Jacek Zieliński; 28.03.2015, 19:44.

Skomentuj

Przeciez kondensator zatrzymuje stałe
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdzieś spotkałem się odmiennym zdaniem na ten temat. Chyba odpuszczę naprawę. Na stronie STX membrana kosztuje prawie 90 PLN poza tym, że oczywiście nie jest dostępna.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                Gdzieś spotkałem się odmiennym zdaniem na ten temat
                                Taaaaa....
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chyba ktoś na elektrodzie udowadniał, że stałe napięcie potrafi zabić dowolny głośnik za zwrotnicą.

Skomentuj

Hehe, na elektrodzie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Sapere Zobacz posta
                                      nigdzie nie dzwoniłem. Ja kupuje od ręki, nawet berylowe w wersji beta :)
                                      W kabulu maja wszystko. Zwłaszcza w tym pod Warszawą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                        Chyba odpuszczę naprawę.
                                        A pisałeś do nich może przewiną cewkę :)
                                        Szkoda głośnika .

Skomentuj

Muszę rozmawiać na temat 2 szt, drugi tak jak myślałem też dostał po dupie i właśnie wyzionął ducha. Napiszę. Zobaczymy. Szkoda mi ich bardzo. Najlepsze jakie miałem w życiu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X