Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Problem jest taki, że Echo1 kupił głośnik który u producenta jest linią prostą a on ma tatry na wykresie.
    No właśnie i wracamy do podstawowego problemu - weryfikacja problemu - dla tego potrzebuję tego głośnika.
    Kolega jakoś nie ma zamiaru go nam wysyłać.

Nie wykluczam, że głośnik jest uszkodzony - taki efekt może również powodować przełamanie membrany lub kopułki przeciwpyłowej.

Jeśli głośnik jest uszkodzony/niezgodny z opisem a producent sam wychodzi z inicjatywą rozwiązania problemu to nie rozumiem czemu ktoś nie chce go do tej naprawy oddać - nie sądzicie, że trochę to dziwne? Chociaż oczywiście ma do tego prawo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
      Jeśli głośnik jest uszkodzony/niezgodny z opisem a producent sam wychodzi z inicjatywą rozwiązania problemu to nie rozumiem czemu ktoś nie chce go do tej naprawy oddać - nie sądzicie, że trochę to dziwne? Chociaż oczywiście ma do tego prawo.
      Tego akurat też nie rozumiem.
      Jeśli STX opłaciłby wysyłkę w obie strony to nic nie stoi na przeszkodzie.
      Jeśli jednak stwierdzicie że jest Ok i obarczycie klienta kosztami wysyłki to będzie już mniej ciekawie.

Skomentuj

Nie obciazy po takiej glupiej aferze:)

Skomentuj

Co do wyglądu charakterystyk stx'a to faktycznie mało czytelne, ale żeby nie było przykładowo tonsil też kiedyś stosował "grubą kreske" i mocne wygładzanie.
          http://www.tonsilsklep.pl/galerie/to...otono_1515.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
            Tego akurat też nie rozumiem.
            Jeśli STX opłaciłby wysyłkę w obie strony to nic nie stoi na przeszkodzie.
            Jeśli jednak stwierdzicie że jest Ok i obarczycie klienta kosztami wysyłki to będzie już mniej ciekawie.
            A uwazasz, ze stx powinien zapłacić za to jak głośniki okaza sie sprawne?
            Chyba zartujesz.

Napisałem czysto hipotetyczne!
            Last edited by lklukasz; 16.12.2014, 17:08.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hmm, ale przecież było jasno napisane - również o kosztach przesyłki:

Zamieszczone przez S. Trzaskowski Zobacz posta
              Z racji wskazanego przypadku rzekomego wadliwego głośnika z serii SCX naszej produkcji, bardzo proszę użytkownika Echo1 o odesłanie nam rzeczonego egzemplarza w celu oceny rzekomej wady na podstawie pomiarów weryfikacyjnych. Z racji na niedogodność wynikającą z procesu wysyłki itp. jesteśmy gotowi wysłać w pierwszej kolejności nowe egzemplarze głośników przed wysyłką wadliwego. Bardzo proszę użytkownika Echo1 o email na PW lub na stx@stx.pl z danymi do wysyłki nowych głośników. Bez względu na wynik ekspertyzy nowe egzemplarze głośników nie muszą być odsyłane do naszej firmy. Mam nadzieję że taka inicjatywa wpłynie na określenie stanu faktycznego dotyczące tej sprawy. Oczywiście nie będzie Pan ponosił żadnych kosztów wysyłki, na wskazany adres wyślemy kuriera z naszej strony po odbiór "wadliwego" głośnika.
              (wadliwy -nie zgodny z opisem podanym przez producenta)
              No chyba, że ja nie umiem czytać ....

Skomentuj

przeciez napisali ze najpierw wysla nowe...

Skomentuj

STX zawsze WSZELKIE wątpliwości stara się rozstrzygnąć na KORZYŚĆ klienta.
                  Jeśli mamy choć 0,1% wątpliwości odnośnie tego jak doszło do uszkodzenia zawsze będzie to naprawa gwarancyjna.
                  Obecnie klient ma dużo więcej praw niż producent.
                  Echo1 twierdzi, że głośnik od początku był wadliwy miał kilka możliwych opcji:
                  1) oddać głośnik do naprawy gwarancyjnej
                  2) odstąpić od umowy na podstawie niezgodności towaru z umową (do 6 miesięcy czasu)
                  3) zwrócić głośnik bez podawania przyczyny (do 10 dni)

Nie skorzystał z żadnej z tych opcji - mimo bardzo korzystnych warunków (wykraczających poza obowiązujące minimum) proponowanych przez sprzedawcę.

Przy ilości produkowanych przez nas głośników zawsze może trafić się wadliwa sztuka której nie wyłapie kontrola jakości - takie problemy istnieją w każdej firmie - czasami nawet nowy samochód potrafi się zepsuć, czasami nawet nowa żarówka nie działa - ale właśnie z takich powodów ktoś wymyślił gwarancję.

Rozumiał bym całe zamieszanie gdyby głośnik do nas trafił i obarczyli byśmy kogoś kosztami przesyłek, diagnostyki i na koniec powiedzieli, że się czepia - sytuacja jest jednak zupełnie inna.

Skomentuj

Niech ktoś w końcu zmieni ten temat w wątku !!! Od tygodnia wałkowane jest to samo! Gościowy chcą wymienić głośnik za darmo a ten nie chce bo się czegoś tam boi.
                    Jak ktoś jest średnio kumaty to też wie, że charka na stronie jest wygładzona. Kupuje lub nie kupuje głośnika za jedyne 50-60zł. Ja się dziwię, że STX traci czas na rozwiązywanie takich spraw na forum, strata czasu, a każda wypowiedź otwiera puszkę pandory kolejnych mądrali. Bez sensu.

Skomentuj

Mozesz głośniki wyslac do mnie.
                      Ja zawioze je do stx'a i odesle ci drugie

Tylko ja bede miał twoj adres
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        A uwazasz, ze stx powinien zapłacić za to jak głośniki okaza sie sprawne?
                        Chyba zartujesz.
                        Myślę że dla świętego spokoju opłaciliby co z resztą potwierdzono.
                        Skojarzyłem ostatnią sytuację akkusa który przyznał kody rabatowe po zakończonej promocji czarnego piątku i pomyślałem że kilkanaście złotych dla STXa nie będzie problemem co potwierdził SW i P.Trzaskowski.
                        Zakończmy już te gadanie bo faktycznie niczego nie wnosi.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Tylko ja bede miał twoj adres
                        Buahha TY na serio ? Dajcie spokój jak nie chce niech nie wysyła, może już przestał być wadliwy :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        przeciez napisali ze najpierw wysla nowe...
                        Nie doczytałem w tym całym zgiełku. Mój błąd.

Skomentuj

Buahha TY na serio ? Dajcie spokój jak nie chce niech nie wysyła, może już przestał być wadliwy
                          Chciałem pomoc
                          Ale jak juz jest sprawny to ok
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie ma przymusu korzystania z uprawnień gwarancyjnych. Temat jest o głośnikach STXa a nie o rozważaniu kto i dlaczego nie chce korzystać z gwarancji.

Echo1 trzymał się w temacie tego wątku. Kupił tani głośnik o rewelacyjnych parametrach wg wykresów, nieco mniej rewelacyjnych ale bardzo dobrych wg zapewnień z różnych internetowych źródeł.
                            Zmierzył go u siebie. Stwierdził, że dzwoni jak Zygmunt na Wawelu więc nie ma zamiaru nic na takim głośniku robić. Informacją tą się podzielił na forum służącym do tego celu. Dokładnie tylko tyle napisał.

Potem wysypały się komentarze zamydlające tę informacje rozważaniami dlaczego nie chce skorzystać z gwarancji. Stwierdził że nic na nim robić nie będzie i nie chce mu się zawracać głowy rozpamiętywaniem tego faktu. To też jest prawo klienta. Może sobie z niego popielniczkę zrobi.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Skojarzyłem ostatnią sytuację akkusa który przyznał kody rabatowe po zakończonej promocji czarnego piątku i pomyślałem że kilkanaście złotych dla STXa nie będzie problemem co potwierdził SW i P.Trzaskowski.
                              Rożnica polega na tym że kupon rabatowy to nie są że tak powiem realne pieniądze. Rabat to wirtualna waluta zależna od marzy a nie kosztów własnych?. Jakiś towar wyceniony jest np. na 100zł a sprzedawany za 200zł po czym udzielony na niego jest rabat -40% to sprzedawca wciąż na nim zarabia. :) Naprawdę to się na tym nie znam ale na logikę, tak ja to widzę.

PS a jak by tak wgl usunąć cały ten temat? :)

Skomentuj

cały ten temat zrobił się żałosny podobnie jak temat tons.... czy to forum DIY czy marketingowo - biznesowe? bo już się gubię ...
                                Miesza się wiele tematów, przez to robi się chaos bo emocje nakręcają bezsensowne spiny ...
                                Każdy chce pokazać że jest "lepszy" ,"mądrzejszy" i ogólnie the best a reszta to same frajery ...
                                Dawno zapomniano o co chodziło w tym jak i innych tematach .
                                Ogólnie moderacja leży po całości jak Zenek narąbany pod remizą po sobotniej zabawie ..

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                                  Ogólnie moderacja leży po całości jak Zenek narąbany pod remizą po sobotniej zabawie ..

:biggrin:

Skomentuj

Ale narzekania... A raportować nie ma komu... :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez marian
                                      A wystarczy usunąć userów, którzy są tu tylko po to aby robić afery.
                                      Nie można kogoś usunąć..., publiczne forum internetowe nie jest wasze, każdy ma prawo do swojego zdania...

Skomentuj

Zamieszczone przez ifonik
                                        STX za to reaguje, we właściwy dla siebie sposób. Niedługo nie będzie już można żadnych wykresów zamieścić poza jego oficjalnymi, bo ukrzyżują.
                                        A widziałeś lub słyszałeś żeby Stx kogoś ukrzyżował albo podał do Sądu za reklamację? Znowu wmawiasz innym kłamstwo, domniemanie - JAK ZWYKLE ZERO DOWODÓW?
                                        Jak zwykle ten sam motyw - upodlić pomówić Stx.

Dla niezorientowanych: arwas to Echo1 a Echo1 to ifonik na tym forum, to jedna i ta sama osoba. Jest to klon/nieudolny producent, który na innych forach ma jeszcze więcej klonów. Zwykła chamska metoda na poprawienie własnej jakości metodą oczerniania konkurencji. Tak jak mówiłem, on nigdy nie miał tego głośnika, podany wykres dotyczy innego głośnika. Miał okazję się zreflektować i wysłać głośnik do niezależnej osoby. Nie zrobił tego. Dlaczego? Bo wie że on jako "zwykły diyowiec" nie istnieje, nikt nie zna tej trójosoby. Ze swojej strony kończę w tym wątku, dla mnie w 100% wszystko jasne.

Odnośnie wykresów Stx to też jestem za tym, żeby zaczęli podawać z większą rozdzielczością oraz z mniejszym uśrednianiem.
                                        Last edited by Kowalski Eryk 1; 17.12.2014, 21:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1 Zobacz posta
                                          Dla niezorientowanych: arwas to Echo1 a Echo1 to ifonik na tym forum, to jedna i ta sama osoba. Jest to klon/nieudolny producent, który na innych forach ma jeszcze więcej klonów. Zwykła chamska metoda na poprawienie własnej jakości metodą oczerniania konkurencji.
                                          i na mocy relacji przechodniości arwas to ifonik

Masz dowody na te pomówienia?

Tak jak mówiłem, on nigdy nie miał tego głośnika, podany wykres dotyczy innego głośnika. Miał okazję się zreflektować i wysłać głośnik do niezależnej osoby. Nie zrobił tego. Dlaczego? Bo wie że on jako "zwykły diyowiec" nie istnieje, nikt nie zna tej trójosoby.
                                          Mogę zrobić zdjęcia obu głośników które posiadam. Pomiary obu też mogę zrobić ale jak będę miał trochę wolnego czasu.

Ze swojej strony kończę w tym wątku, dla mnie w 100% wszystko jasne.
                                          cieszę się
                                          Last edited by Echo1; 17.12.2014, 23:04.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X