Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I dziwnym zbiegiem okoliczności układ magnetyczny nagrzewa się do tej samej temperatury co cewka?
    Last edited by Echo1; 28.12.2014, 20:31.

Skomentuj

Echo1 odsylasz te głośniki czy krecisz dalej dym szukając zaczepki?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
        I dziwnym zbiegiem okoliczności układ magnetyczny nagrzewa się do tej samej temperatury co cewka?
        nigdy sie tym nie interesowalem (bo po co w domu czy samochodzie?) ale pamietam jak kolega poparzyl sie magnesem samochodowego glosnika ktorego wlasnie "katowal"

tam sa rozne materialy. kazdy ma inny wspolczynnik rozszerzalnosci, a w dodatku dochodzi przenikalnosc ciepla przez powietrze itp

Skomentuj

W STX kolejne zmiany .... cen.

Skomentuj

Bo chinczycy juz przestali pracowac za miske ryzu.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zastanawia, a zarazem wkurza mnie zawsze jedno, tj. korelacja ceny benzyny z produktami. Otóż przy wzroście cen paliwa, zawsze są podwyżki dosłownie wszystkiego, jest to logiczne poniekąd. Jednak kiedy benzyna tanieje, co ma miejsce teraz i to nie o 10 groszy a znacznie więcej, jakoś żaden sprzedawca nawet nie piśnie o obnizkach spowodowanych cenami paliwa.

Nie piję tu bezpośrednio do STXa, ich podwyżki to był tylko bodziec :)

Skomentuj

SCXy PC i PCX w górę, dużo projektów na tych przetwornikach to można zarobić

Skomentuj

No tak, dlatego znaczne obnizenie akcyzy i podatku na paliwo w naszym kraju niczego by tak naprawde nie zmienilo, ceny towarow nie zmienilby sie, tylko troche taniej by sie tankowalo. Z reszta z nowym rokiem w gory poszla minimalna krajowa, a co za tym idzie sklada zus. Producent podniesie cene produktu, a zaplaci za to klient.

Skomentuj

W STX kolejne zmiany .... cen.
                    oczywiscie, nie kto inny mogl to napisac...
                    co nie zmienia faktu ze podwyzki nie zachwycaja :/

Skomentuj

Panowie, czy ktoś może mi powiedzieć czym różni się 14SCX a 14SC, poza mocniejszym układem magnetycznym. Reszta parametrów wydaje się być bardzo zbliżona.

Skomentuj

Zastanawiam sie czy stx wprowadzi 6.5" do CA, jest przecież T.STX.2.1.200.8.N.A.PC.X wiec przydala by sie dedykowana zwrotka.

Skomentuj

rozmawialem o tym z nimi... jakies 2-3 lata temu!
                          ci ktorzy nie mogli sie doczekac stosuja AWXy 4r. polecam 15cm

Skomentuj

Znaczy ten ? : http://stx.pl/m-stx-5-1-250-8-f-a-fc-x.html . Szukalem jakis projektow zwrotnic ale nic nie ma ; /
                            Last edited by Ton1o; 03.02.2015, 19:27.

Skomentuj

Ten http://stx.pl/wm-stx-5-1-160-4-f-a-fc-x.html

Skomentuj

bo raczej nie bedzie
                                te zwrotnice co sa w zestawach samochodowych to sa prowizorki
                                w kazdym aucie trzeba troche innej zwrotnicy
                                w wielu moze pasowac ta sama...
                                ale np w innym juz masz woofer w inna strone skierowany (np 206) i juz trzeba robic inna zwrotnice!

dlatego do takich zestawow dobiera sie zwrotnice dopiero po montazu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  ci ktorzy nie mogli sie doczekac stosuja AWXy 4r. polecam 15cm
                                  :thumbup:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pytanie do SW. Wiem że zawieszenie membrany głośnika wysokotonowego jest przyklejone do nabiegunnika i powietrze wewnątrz głośnika jest szczelnie zamknięte. Czy wzięliście pod uwagę że w czasie pracy wydziela się ciepło, które zwiększa ciśnienie powodując wypychanie membrany wraz z cewką na zewnątrz?
                                    Last edited by Echo1; 03.03.2015, 17:44.

Skomentuj

Wiem że zawieszenie membrany głośnika wysokotonowego jest przyklejone do nabiegunnika
                                      nie jest!
                                      przykleja sie samo od docisku
                                      odkrec sobie front i zobacz sam

wymienialem kilka razy spalone/uszkodzone cewki

Skomentuj

Wiem
                                        A skąd to wiesz? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          A skąd to wiesz? :)
                                          Bo mam http://stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-pc.html i rozkręcałem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X