Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Jak zaplacisz mi przesylke w obie strony, to jutro odslylam. Pasuje?
    Pogromco mitów - jest zwykłym ujadaczem robiącym celowo bagno z dyskusji. Załatwiłem Ci tak jak chciałeś w stx - nie musisz płacić przesyłkę a tu proszę, chciał ale już nie chce WIĘC PO CO BYŁA TA DYSKUSJA?

wierze ze producent stanalby na wysokosci zadania i glosnik wymienil, ale to nie o to tutaj chodzi!
    NO TO SIĘ ZDECYDUJ O CO CI CHODZI, PRZECIEŻ CHCIAŁEŚ WYMIANY, CZŁWIEKU JAK MOŻNA BYĆ TAK OGRANICZONYM I NIE PAMIĘTAĆ CO CHCIAŁEŚ WCZORAJ OD STX A DZIŚ JUŻ ZMIENIŁEŚ ZDANIE!

Glosnik siedzi juz w obudowie, przykrecony, polutowany i naprawde nie chce mi sie tego dalej ciagnac
    Na potrzeby forum nie było problemu żeby pojechać po stx-e i wyjąć głośnik z obudowy odlutować odkręcić. Załawiłem dzisiaj tak że nawet wyślą ci głośnik bez odsyłania uszkodzonego. PASUJE? jak sądzę chyba jednak nie bo nie to było główną przyczyną twojej akcji.
    - i na tym chyba czas zakończyć dyskusję z naganiaczem p. Twórcą Mitów.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    tandby, człowieku daj sobie siana. Jakie szukanie sprawiedliwości? Dobrze się czujesz?
    Szczytche jak masz ochotę na siano to nie musisz mnie nim raczyć a co do szukania sprawiedliwości jak widzisz kończy się ucieczką tchórza więc rzeczywiście źle się czuję wśród szczekających kundli, którzy nie potrafią wyjść z honorem i nie załatwić sprawy do końca z resztą sprawy, którą jak zawsze sami zaczęli.
    Last edited by stanby; 30.09.2014, 19:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez stanby Zobacz posta
      Na potrzeby forum nie było problemu żeby pojechać po stx-e i wyjąć głośnik z obudowy odlutować odkręcić
      Nie wiem kim jesteś, w sumie mam to gdzieś...
      Ale takie z tyłka wzięte domysły to sobie z powrotem je włóż.
      Myślisz że PM przykręcił tak krzywy głośnik do obudowy, a potem odkręcił żeby zrobić zdjęcie?

Skomentuj

Nie na temat...
        Co się tu wyprawia

Skomentuj

NO TO SIĘ ZDECYDUJ O CO CI CHODZI, PRZECIEŻ CHCIAŁEŚ WYMIANY, CZŁWIEKU JAK MOŻNA BYĆ TAK OGRANICZONYM I NIE PAMIĘTAĆ CO CHCIAŁEŚ WCZORAJ OD STX A DZIŚ JUŻ ZMIENIŁEŚ ZDANIE!
          hahahah rozbawiłeś mnie tym.Wczoraj to ty niemal błagałeś go o to żeby to on wymienił głosnik. Nie widziałem nigdzie żeby PM chciał wymieniać głośnik.

Zamieszczone przez ifonik Zobacz posta
          Dopóki idzie sprzedaż, jest zarobek i zysk, dopóty nie ma powodu by cokolwiek w jej sposobie zmieniać.
          Czyli mam rozumieć, że koszt jednego głośnika jest mniejszy niż opakowania i bardziej się opłaca wysłać drugi głośnik niż go lepiej zapakować? Takie podejście jest moim zdaniem brakiem szacunku do klienta.

Szczytche
          Widzę złośliwość pełną gębą albo problemy z czytaniem.
          Żeby nie było, że jestem hipokrytą - literówka w mojej wypowiedzi nie była zrobiona z premedytacją.

Zrób proszę nam wszystkim przysługę i nie wypowiadaj się więcej, bo przez twoje posty robi się tu jeden wielki syf i zamiast pomóc swojej marce szkodzisz jej.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
            hahahah rozbawiłeś mnie tym.Wczoraj to ty niemal błagałeś go o to żeby to on wymienił głosnik. Nie widziałem nigdzie żeby PM chciał wymieniać głośnik.
            kolega chyba ma problemy z czytaniem lub nie chce czytać tak jak napisał Pogromca Mitów Przecież on wyraźnie żądał od stanby żeby załatwił koszty wysyłki we własnym zakresie. No i kto ściemnia?

Pogromca podniósł temat że jest poszkodowany przez STX. Stanby załatwia wymianę bez żadnych kosztów. Pogromca jednak nie chce już tej pomocy. Kto tu jest naganiaczem? Nagonkę w tym przypadku zrobił Pogromca gdyż jak widać wcale nie jest zainteresowany wymianą głośnika. O co tu chodzi?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
              Albo będzie normalna dyskusja albo nie będzie żadnej .

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                Wystarczy tego...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

od prawie miesiaca jestem warszawiakiem, a koledzy jakims dziwnym trafem nie maja dla mnie czasu... to postanowilem wykorzystac wolny weekend i umowilem sie na wizyte w STXie

mialem przyjechac na chwile, a spedzilem tam 3 godziny sluchajac wiekszosci kolumn!

tak wiec postanowilem podzielic sie z wami moja opinia o tych kolumnach

STX F-130 n
                  http://www.stx.pl/kolumny-stx-f-130-czarny.html
                  male 3 drozne monitory na 8" basie
                  bardzo malutkie rozmiary jak na 8". maja moze one z 15l pojemnosci
                  brzmienie konturowe z lekko wycofana srednica. basu jest dosc duzo, ale trzeba sluchac glosniej lub wlaczyc podbicie na wzmacniaczu
                  z racji wielkosci obudowy bas nie schodzi za nisko
                  glosnosci czy stereofonii nie moglem ocenic bo grala tylko jedna :(

STX F-200 n
                  http://www.stx.pl/stx-f-200-n-kolor-czarny.html
                  najwieksze zaskoczenie! nie spodziewalem sie takiego brzmienia z takich kolumn w takiej cenie! :o
                  pasmo w pelni poprawne z nieco wieksza iloscia niskich tonow
                  wysokim nie moglem nic zarzucic
                  srednie naturalne, lekkie i przyjemne
                  bas byl zaskakujaco niski i mocny jak na 16cm
                  bardzo mile mnie zaskoczyly tym ze potrafily poprawnie odtworzyc audiofilska muzyke, jak i zwykla wspolczesna muzyke z radia
                  z muzyka dyskotekowa lepiej sobie radzily na basie. potrafily pieknie "kopnac" zeby chwile pozniej przeciagnac "miekki bas"
                  jezeli mialbym dzisiaj wyjechac z kolumnami z tego sklepu to F-200 bylyby drugie w kolejnosci!

STX F-280 n
                  http://www.stx.pl/stx-f-280-n-kolor-calvados.html
                  blizniacza konstrukcja do F-200, ale na wiekszych glosnikach (zarowno sredniotonowy i niskotonowe)
                  pasmo rowniez pelne i poprawne, ale juz mniej "fascynujaca" srednica niz w mniejszym modelu
                  bas z racji na wieksze glosniki jest lepszej jakosci i potrafi nizej zagrac.
                  nie wiem jak glosno potrafi to zagrac bo tego nie sprawdzalem :p

STX F-360 n
                  http://www.stx.pl/stx-f-360-n-kolor-czarny.html
                  opis praktycznie jak wyzej. jedynie bas schodzi jeszcze nizej... a jakosci nie moglem sprawdzic bo staly tak niefortunnie ustawione ze odsluch nie byl zbyt dobry :/
                  dla maniakow glosnosci - tez nie sprawdzalem jak to glosno zagra :p
                  ale sprzet raczej do domu niz na imprezy

STX FS-250 n
                  http://www.stx.pl/stx-fs-250-n-kolor-czarny.html
                  cos juz nieco lepszego
                  tutaj juz zaczynalo sie przyjemnie i dluzej sluchalem plytek audiofilskich (lub czegos lepiej zrealizowanego :p )
                  pasmo pelne w pelni poprawne
                  basu nieco wiecej, ale spodziewalem sie nizszego basu po rozmiarze
                  tutaj zaczynal juz dzwiek sie odrywac od kolumn
                  scena bardzo dobra
                  uniwersalna kolumna dla kogos pomiedzy poczatkujacym a osluchanym
                  mnogosc kolorow sprawia ze kazdy znajdzie cos dla siebie. pierwszy raz widzialem bialy jesion i wyglada to ciekawie
                  niestety zapomnialem sprawdzic na klubowej muzyce :( nie moglem sie doczekac "wisienki na torcie"

o MX-140 i FX-300 nie bede nic pisal bo wszystko juz bylo na forum
                  ale scena w fx-300 mnie rozwalila - kolumny rozstawione bardzo szeroko i dosc blisko mnie... a mialem wrazenie ze wokalista spiewa z centralnego umieszczonego pod tv!

no i wisienka na torcie, czyli NEUTRINO!

faktycznie okazalo sie ze kolumna ma kwadratowy przekroj w rzucie od gory. moze nie wyglada to za estetycznie, ale nie ma tragedii.
                  zapewne wynika to z tego ze woofer gra w calej kolumnie bez zbednych komor balastowych
                  jest to jedyna rzecz ktorej potrafilem sie czepic!
                  fornir bez zastrzerzen, glosniki pieknie spasowane w podfrezowania, piekna tkanina na maskownicy! rowniez na koncu tunelu (kto ma dzieci ten zrozumie )
                  podstawka solidna i estetyczna. powaznie - nie bylo sie czego czepic poza tymi proporcjami

glosnik wysokotonowy juz widzielismy - wyglada identycznie jak sprzedawany ALX
                  woofer widzialem pierwszy raz
                  kosz jest albo nowy, albo przetoczony bo nie widac stozka odlewniczego jaki jest w AWXach
                  olbrzmi korektor fazy robi wrazenie!
                  aluminiowa matowa membrana na bardzo miekkim zawieszeniu o duzym skoku

no to odpalamy
                  pierwsze sekundy sluchania i... mam wrazenie ze cos gra tu dziwnie...
                  ale muzyka sie rozkrecila i wszelkie watpliwosci minely
                  brzmienie jest zupelnie nie metalowe!
                  spodziewalem sie brzmienia podobnego do aluminiowego seasa 27TBFC/G. a tu niespodzianka w postaci bardzo cieplego i detalicznego brzmienia! :o
                  pasmo idealnie wyrownane! idealnie wpasowuje sie w moj gust
                  wysokie zupelnie nie ostrzace - wg mnie znacznie przyjemniejsze i ciekawsze brzmienie od AWXa!
                  srednie tony - nie wiem gdzie tu byl podzial i co jaka partie odtwarzalo... ale sluchalo sie tego niezwykle wciagajaco
                  bas byl najlepszej jakosci z calego sluchanego asortymentu!
                  nawet AWXy wymiekaly!
                  glosnik ma bardzo duzy x-max jak na 18cm, co bylo wyraznie widoczne (mimo ze jestem krotkowidzem! )
                  basu nie jest bardzo duzo, ale jest niezwykle przyjemny, cieply a pasmo przetwarzania bylo w zupelnosci wystarczajace do codziennego sluchania
                  bas ma specyficzna miekka barwe charakterystyczna dla glosnikow o wiekszym x-max
                  przesluchalem CALA plyte easci bez przelaczania utworow tak brzmienie wciagalo

po zmianie plyty na bardziej dynamiczna muzyke pojawily sie pierwsze problemy
                  neutrino kompletnie nie nadaja sie do muzyki klubowej!
                  D&B tez nie okazal sie zbyt dobry na te kolumny :( jedynie pokazaly jak potrafia uspokoic fatalnej jakosci nagrania
                  ale lepsze jakosciowo nagrania, jak moj ulubiony infected mushroom, graly nadal zachwycajaco!

niestety nie potrafilem sie skupic na szukaniu "dzwona" o ktory czepial sie raven - tam akustyka jest nie za ciekawa i rezonowalo wiele rzeczy razem z muzyka :/
                  tak wiec czepianie sie o zwrotnice dopiero po dlugim odsluchu u siebie w domu...
                  gdyby bylo mnie stac to bym dzisiaj z tymi kolumnami wyjechal!
                  tak mi sie spodobaly

zapomnialem opisac jednej rzeczy - irkowy selektor!
                  cos rewelacyjnego!
                  jest sobie osobna skrzynka wielkosci odtwarzacza CD
                  podlaczonych jest tam kilka zestawow (ok 6 sadzac po ilosci kolumn ktore sluchalem) i dostajesz do reki pilocik
                  na pilocie do wyboru
                  - rozne kolumny
                  - 2 zrodla
                  - 2 wzmacniacze

i tak sobie siedzisz i bez ruszania tylka odsluchujesz co chcesz!

Skomentuj

http://www.stx.pl/stx-neutrino-fx-150.html
                    neutrino trafily do sprzedazy!

jak widac jest cos dla narzekajacych na ten pasek

Skomentuj

Ok, ale wątku nie zamykaj przy tej okazji :P

No i mają wersje z paskiem na froncie i bez niego :)
                      Trochę dziwne, że wenge nazywają modyfikowany heban, a orzechem palisander santos modyfikowany, ale co tam.. :)
                      Last edited by dolphin123; 24.11.2014, 20:07.

Skomentuj

Z tego co się orientuję, to on był zamknięty

Skomentuj

a dla słyszących dzwony ?
                          Też coś jest ?

Nie :(
                          Czuje się pominięty.

Skomentuj

Ej, ja też słyszę dzwony

Skomentuj

Ale kto zapłaci 2200 za STXy??? Będą tacy??? Jak myślicie???

Skomentuj

Jak grają to mogą być faworytem w swojej cenie nawet. Zobacz co rynek proponuje w nowych kolumnach do 3kzł... Niewiele...

Skomentuj

Mnie martwi fakt znikniecia z oferty glosnika wysokotonowego ALX... Czy jest to jakos powiazane z nowymi glosnikami Neutrino?

Skomentuj

Patrząc po oznaczeniu w opisie głośnika wysokotonowego z Neutrino to raczej AWX (250 w oznaczeniu) z metalową membraną.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                      Mogą się obronić bo pewnie w tej kasie są dobre mimo dzwona
                                      Konkurencja w tej cenie to plastik fantastik z okleiną
                                      Fajnie że mierzą coraz wyżej .

Ciekawy jestem tych głośników niby jakieś szpecjalistyczne alu to jest
                                      Może wycofali te ALX żeby wrzucić jakąś nowość ?
                                      Może te z neutrino wejdą do oferty .

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Ok, ale wątku nie zamykaj przy tej okazji :P
                                        temat byl zamkniety zeby unikac awantur

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                        FX-300 kosztuja 2600zl a zobacz jak sa u nas popularne
                                        ja slyszalem neutrino i bym to kupil

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Może wycofali te ALX żeby wrzucić jakąś nowość ?
                                          Może te z neutrino wejdą do oferty .
                                          Jak wiadomo kopulki alu sa podatne na uszkodzenia ciekawskich paluchow. Boje sie, ze jak cos sie stanie z nimi, to bedzie problem z kupnem nowych ;/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X