Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kriss.pl Zobacz posta
    Ma ktoś już dostępny ten artykuł?
    We wrześniowym papierowym wydaniu Audio-Video jest...

Skomentuj

pora isc do empiku

Skomentuj

na razie jest w e-kiosku

Skomentuj

Temperatura rośnie i sprzedaż AV, może usłyszymy chociaż kilka subiektywnych zdań o dźwięku od konstruktora, bo często recenzje w tego typu pismach mają niewiele wspólnego z rzeczywistością.
          Soud Wave, macie te kolumny wystawione w Józefowie?

Skomentuj

Ok kupiłem w e-kiosku te wydanie, PW
            Last edited by kriss.pl; 06.09.2014, 13:54.

Skomentuj

ja preferuje wydania papierowe. a tych jeszcze w sprzedazy brak :(
              dopiero wrocilem ze sklepow a tam nadal wydania z lipca :/

Skomentuj

Ja w inmedio juz miałem w ręku wydanie wrześniowe. Pewnie w empiku tez jest.

Skomentuj

Czy w AV są pomiary tych kolumn?

Skomentuj

Tak są pomiary.

Skomentuj

Zamieszczone przez kriss.pl Zobacz posta
                      Ja w inmedio juz miałem w ręku wydanie wrześniowe. Pewnie w empiku tez jest.
                      w takim razie koszalin jest daleko w tyle bo w obu brak :/

Skomentuj

No cóż w sumie nie spodziewałem się takiej sytuacji rozwoju, kiedy publikując (moja wina :biggrin:) zdjęcia nowej konstrukcji STX w komentarzach usłyszymy szalę goryczy w względem wyglądu jakiegoś paska cóż hehehe każdy ma jakieś prawo do swojej interpretacji, ale w rzeczy samej pasek nie gra tylko (nowy) przetwornik lub nowe przetworniki, co projektanci, w jakiś tam sposób, ale nie do końca tak bywa uwzględnili. My jedynie możemy sobie bzdetnie spekulować, choć nie zawsze, bo mamy jakieś tam prawo.

- - - - - aktualizacja - - - - -

usłyszymy zobaczymy

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                          Na spalony głośnik ? No nie wiem . Dobra a jeśli mi już minie gwarancja ?
                          A jak spali ci sie glosnik w sonusach albo B&W?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            A jak spali ci sie glosnik w sonusach albo B&W
                            To to jeszcze da radę - a co będzie jak uszkodzi się głośnik np w telewizorze?

Nigdy nie było problemu jak w kolumnach STX'a uszkodził się komuś głośnik - czy to z powodu wady produkcyjnej czy winy użytkownika a nawet ze starości i nie ma znaczenia czy było to w okresie gwarancji czy po. Powoli zaczynają do nas trafiać kolumny z lat 1990-1995 -czyli ponad 20 letnie - niema problemu - też je naprawiamy - nawet jeśli te głośniki nie trafią do sprzedaży detalicznej to z naprawą nie będzie problemu.

Skomentuj

No a jak z tym AudioShow?
                              Są jakieś plany?

Skomentuj

Nie na temat...
                                Dobre pytanie. Mam spalone kopułki SEASa - co radzicie ? Idzie gdzieś dostać zestaw naprawczy albo zamiennik jakiś czy coś ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Dobre pytanie. Mam spalone kopułki SEASa - co radzicie ? Idzie gdzieś dostać zestaw naprawczy albo zamiennik jakiś czy coś ?
                                  pisz do producenta. bylo juz na forum ze wysylali darmowe zawieszenia do wooferow

Skomentuj

Znasz politykę B&W czy Sonusa ? Bo ja nie ale nie wydaje mi się żeby firmy z taką renomą nie załatwiły sprawy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                    To to jeszcze da radę - a co będzie jak uszkodzi się głośnik np w telewizorze?

Nigdy nie było problemu jak w kolumnach STX'a uszkodził się komuś głośnik - czy to z powodu wady produkcyjnej czy winy użytkownika a nawet ze starości i nie ma znaczenia czy było to w okresie gwarancji czy po. Powoli zaczynają do nas trafiać kolumny z lat 1990-1995 -czyli ponad 20 letnie - niema problemu - też je naprawiamy - nawet jeśli te głośniki nie trafią do sprzedaży detalicznej to z naprawą nie będzie problemu.
                                    No to jest satysfakcjonująca odpowiedź, dobrze to słyszeć
                                    Co do telewizora to zawsze możesz kupić inny i tak wszystkie rzężą . Pozatym wielu zapewne i tak ma podłączone zestawy audio pod TV. Ja w ogóle TV nie oglądam od kilku lat nawet nie mam kabla antenowego i nic mi nie odbiera

Skomentuj

Co do telewizora to zawsze możesz kupić inny i tak wszystkie rzężą . Pozatym wielu zapewne i tak ma podłączone zestawy audio pod TV. Ja w ogóle TV nie oglądam od kilku lat nawet nie mam kabla antenowego i nic mi nie odbiera
                                      Tu generalnie chodziło mi o samo podejście niektórych firm do "napraw". Nie koniecznie musi to być w tym telewizorze głośnik - co jak padnie np. podświetlenie matrycy? Dostaniesz oryginał - szczerze wątpię. Zamiast telewizora niech to będzie pralka - niech padnie moduł sterowania - sytuacja może się zdarzyć jak pokazuje przykład Pawła S.

Skomentuj

Znasz politykę B&W czy Sonusa ? Bo ja nie ale nie wydaje mi się żeby firmy z taką renomą nie załatwiły sprawy.
                                        Cos mi sie wydaje a nawet jestem pewny, ze szybciej do stx'a dostaniesz zamienny glosnik niz do ww
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak przy okazji zapytam - wczoraj testowalem moje kolumienki na nie co wiekszych poziomach glosnosci i zauwazylem ze jeden glosnik (14 scx) juz przy raczej srednim poziomie zaczyna strzelac, trzeszczec czy jak to tam nazwac (drugi wytrzymuje znacznie wiecej) i co w takiej sytuacji? kwalfikuje sie do naprawy czy wymiany gwarancyjnej?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X