Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Warto kupić tę gazetę żeby przeczytać ten test?

Skomentuj

Ja kupiłem w e-kiosku za bodajże 9 PLN. Czy jest to dużo? Ludzie wydają 600 PLN na fajki co miesiąc i żyją, a jak ktoś wyda te 10 PLN na gazetkę to na pewno nie zbiednieje :P

Można sobie poczytać, zawsze jakaś chwila odpoczynku :)

Skomentuj

Nie na temat...
        ja mam w domu takie jedno miejsce do czytania i oglądaia AV

Skomentuj

Byłem dziś w Empiku i czytałem recenzję.
          Wygląda na rzetelną.

Skomentuj

Wczoraj byłem w empiku i nie mieli.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Ja kupiłem w e-kiosku za bodajże 9 PLN. Czy jest to dużo? Ludzie wydają 600 PLN na fajki co miesiąc i żyją, a jak ktoś wyda te 10 PLN na gazetkę to na pewno nie zbiednieje :P
              Bardzo trafne spostrzeżenie. Gazeta to 10 zł na miesiąc i tak naprwde nie odczujesz tego, jak będziesz miał czas to poczytasz jak nie to wrócisz do czytania innym razem. Warto kupić.

Skomentuj

Tak rzetelne jak poprzednich kolumn?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W kazdej gazecie sa rzetelne testy :) i kazdy produkt jest co najmniej dobry.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Tak rzetelne jak poprzednich kolumn?
                    Przeczytaj i sam oceń.
                    Moim zdaniem wygląda na "nienaciąganą".

Skomentuj

Ja przeczytałem dzisiaj .
                      I żałuje .
                      Zaraz wywołam burzę a może nawet dostanę pozew z sądu :P
                      Ale co tam .

Dawno nie czytałem recek w branżowej prasie ograniczam się zwykle do oglądania obrazków ...
                      i co widzę na tych obrazkach ?
                      2 rząd na nisko średniaku , bez żadnej pułapki na rezonans na metalowym głośniku i jak byk niewycięty rezonans na pomiarach :???:
                      Przecierałem oczy ze zdumienia . Czytam reckę i co ? No recenzent wprawdzie wspomina, że może być to od rezonansu ale bierze to za dobrą monetę zamiast od razu piętnować i rozdać punkty :???:
                      Rozumiem że takie coś może zrobić totalny amator, nieosłuchany itd. ale recenzent w poważnej gazecie ?
                      I w jaki sposób taka zwrotnica w ogóle wyszła na zewnątrz :???:
                      Taki błąd może popełnić amator .
                      Zwrotnice do FX200 czy AWX-ów wyglądają na przemyślane i dopracowane rzeczy a tutaj taki kaszan :???:

Trochę przykro że w wyższy segment wchodzicie z tanim efekciarstwem .

Byłem też entuzjastycznie nastawiony do przetworników .
                      Rezonans na 4.3k znacznie ten entuzjazm ostudził .
                      Last edited by raven1985; 24.09.2014, 18:30.

Skomentuj

Jaka to Gazeta? Audio?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kazdy srednio rozgarniety orangutan tez wie, ze testy w gazetach to bzdury :) tam nie mozna sobie pozwolic na rzetelna ocene, bo by sie wylecialo z roboty. Wszystko ma byc co najmniej dobre, ale nie slabe. Szczegolnie ze na stronie obok jest reklama producenta lub dystrybutora.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Rozumiem że takie coś może zrobić totalny amator, nieosłuchany itd. ale recenzent w poważnej gazecie ?
                            Przecież nic nowego nie odkryłeś. Zresztą, każdy sponsorowany tekst tak wygląda, wystarczy poczytać recenzje Pacuły w internecie i okazuje się, że jak to PM napisał - wszystko jest co najmniej dobre.

Tekst się omija, gazetki i inne recenzje ogląda się dla obrazków.
                            Last edited by .3lite; 24.09.2014, 18:58.

Skomentuj

Z tym, że recki w takich czasopismach są mało wiarygodne to się zgodzę, jednak aż tak wielkiego naciągania być nie może. Pacuła chyba przy okazji testu impuls audio biadolił na to, że kolumny były jeszcze w fazie dopracowywania i jak to określił, jeśli nie będą grać to je odeśle i poczeka na poprawę. Więc myślę, że jeśli coś jest faktycznie skopane to po prostu taka recka nie idzie do druku i udajemy, że niczego nie było.

A co do STXowych kolumn, to raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow. Może STX też chce troche tego wow, aby wybić się z tłumu. To pewnie tanie kolumny będą, więc na tym pułapie cenowym wszyscy konkurenci będą robić na jakimś polu wow. Może akurat ten stx przekona do siebie klientów.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                o raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow
                                Jak widać wow jest pod warunkiem że nie zrobi tego STX :)
                                kompletny amator? Chyba tak bo jak można oceniać brzmienie bez odsłuchu? Może jest dopiero na etapie wycinania rezonansów kosztem właśnie ... tego czegoś co nazywa się "życiem w głośnikach"

Skomentuj

Niektórzy twierdza, ze taki rezonans nadaj jasności brzmieniu :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Niektórzy twierdza, ze taki rezonans nadaj jasności brzmieniu
                                    Ale też w tej gazecie napisano, że w niektórych momentach był aż "zgrzyt zębów", czy jakoś tak...

Jak widać, czar pryska gdy pokazuje się pomiary... i nie ważne jak dany produkt gra.

Skomentuj

A co do STXowych kolumn, to raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow.
                                      Był filtrowany i częściowo wycięty i był na 10k .

Tutaj jest na 4.3k i w ogóle nie wycięty przy podobnym podziale ~2k .
                                      Chyba czujesz różnice ?

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1 Zobacz posta
                                      tego czegoś co nazywa się "życiem w głośnikach"
                                      Kolejny klakier .

Może akurat ten stx przekona do siebie klientów.
                                      Raczej zrazi .

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Jak widać, czar pryska gdy pokazuje się pomiary... i nie ważne jak dany produkt gra.
                                        Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Tutaj jest na 4.3k i w ogóle nie wycięty przy podobnym podziale ~2k .
                                        Chyba czujesz różnice ?
                                        Jak gra to super, ale jak opisany jest dzwon i widać skąd się bierze to pytanie czemu tego nie wycięli? Może udałoby się w okolicach as podjechać do STXa, posłuchać zobaczyć.. :)

Skomentuj

kazdy wie lepiej, a nikt z nas tego nie sluchal!
                                          wiec ja bym poczekal do pierwszego odsluchu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X