Warto kupić tę gazetę żeby przeczytać ten test?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJa kupiłem w e-kiosku za bodajże 9 PLN. Czy jest to dużo? Ludzie wydają 600 PLN na fajki co miesiąc i żyją, a jak ktoś wyda te 10 PLN na gazetkę to na pewno nie zbiednieje :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTak rzetelne jak poprzednich kolumn?
Moim zdaniem wygląda na "nienaciąganą".
Skomentuj
-
Ja przeczytałem dzisiaj .
I żałuje .
Zaraz wywołam burzę a może nawet dostanę pozew z sądu :P
Ale co tam .
Dawno nie czytałem recek w branżowej prasie ograniczam się zwykle do oglądania obrazków ...
i co widzę na tych obrazkach ?
2 rząd na nisko średniaku , bez żadnej pułapki na rezonans na metalowym głośniku i jak byk niewycięty rezonans na pomiarach :???:
Przecierałem oczy ze zdumienia . Czytam reckę i co ? No recenzent wprawdzie wspomina, że może być to od rezonansu ale bierze to za dobrą monetę zamiast od razu piętnować i rozdać punkty :???:
Rozumiem że takie coś może zrobić totalny amator, nieosłuchany itd. ale recenzent w poważnej gazecie ?
I w jaki sposób taka zwrotnica w ogóle wyszła na zewnątrz :???:
Taki błąd może popełnić amator .
Zwrotnice do FX200 czy AWX-ów wyglądają na przemyślane i dopracowane rzeczy a tutaj taki kaszan :???:
Trochę przykro że w wyższy segment wchodzicie z tanim efekciarstwem .
Byłem też entuzjastycznie nastawiony do przetworników .
Rezonans na 4.3k znacznie ten entuzjazm ostudził .Last edited by raven1985; 24.09.2014, 18:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaRozumiem że takie coś może zrobić totalny amator, nieosłuchany itd. ale recenzent w poważnej gazecie ?
Tekst się omija, gazetki i inne recenzje ogląda się dla obrazków.Last edited by .3lite; 24.09.2014, 18:58.
Skomentuj
-
Z tym, że recki w takich czasopismach są mało wiarygodne to się zgodzę, jednak aż tak wielkiego naciągania być nie może. Pacuła chyba przy okazji testu impuls audio biadolił na to, że kolumny były jeszcze w fazie dopracowywania i jak to określił, jeśli nie będą grać to je odeśle i poczeka na poprawę. Więc myślę, że jeśli coś jest faktycznie skopane to po prostu taka recka nie idzie do druku i udajemy, że niczego nie było.
A co do STXowych kolumn, to raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow. Może STX też chce troche tego wow, aby wybić się z tłumu. To pewnie tanie kolumny będą, więc na tym pułapie cenowym wszyscy konkurenci będą robić na jakimś polu wow. Może akurat ten stx przekona do siebie klientów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postao raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow
kompletny amator? Chyba tak bo jak można oceniać brzmienie bez odsłuchu? Może jest dopiero na etapie wycinania rezonansów kosztem właśnie ... tego czegoś co nazywa się "życiem w głośnikach"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNiektórzy twierdza, ze taki rezonans nadaj jasności brzmieniu
Jak widać, czar pryska gdy pokazuje się pomiary... i nie ważne jak dany produkt gra.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaA co do STXowych kolumn, to raven sam napisałeś przy projekcie 3way że na zwrotce gdzie rezonans nie był tak mocno tłumiony było wow.
Tutaj jest na 4.3k i w ogóle nie wycięty przy podobnym podziale ~2k .
Chyba czujesz różnice ?
Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1 Zobacz postatego czegoś co nazywa się "życiem w głośnikach"
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaMoże akurat ten stx przekona do siebie klientów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJak widać, czar pryska gdy pokazuje się pomiary... i nie ważne jak dany produkt gra.Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTutaj jest na 4.3k i w ogóle nie wycięty przy podobnym podziale ~2k .
Chyba czujesz różnice ?
Skomentuj
Skomentuj