Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Sklephifi Wroclaw Zobacz posta
    Jesteśmy dużym salonem więc szukamy nowych "inspiracji handlowych".
    a mi Wasze kolumny podobaly sie najbardziej na calej wystawie
    srednie i wysokie tony bajka! :drool:
    wiem juz na co zbierac pieniadze

pozdrawiam
    Pawel S - ten w koszulce poprawianej markerem :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      a mi Wasze kolumny podobaly sie najbardziej na calej wystawie
      srednie i wysokie tony bajka!
      wiem juz na co zbierac pieniadze
      Które konkretnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
        Jak kolumny przetwarzają coś poniżej 80Hz to dla niektórych jest to już nieakceptowalne...
        I wlasnie dobrze by bylo, jakby potrafily to odtworzyc prawidlowo. Widzisz, gdy ktorys raz z kolei wpadlem do Waszego pokoju, w srodku nie bylo nikogo, a z kolumn lecial Chris Jones. Usiadlem i sluchalem. Ten utwor obnazyl problemy z basem tego systemu. To nie jedynie moja opinia, poniewaz w tym czasie wchodzilo kilka osob i kazda komentowala koszmarny bas i wchodzila. Oczywiscie nie mozesz tego potwierdzic, bo Ciebie tam nie bylo. Poza tym wyrazilem sie jasno, ze na takim poziomie cenowym, nie wymagam idealu i jedynie napisalem swoja opinie na temat basu, ktory byl wymagajacych kawalkach solidnie przewalony. Jak sie wrzuci Toto czy cos w podobie, to trudno szukac tam niskiego zejscia, bo te nagrania tego nie maja, wiec kolumny sobie z taka muza poradza.

Zamieszczone przez Sklephifi Wroclaw Zobacz posta
        Te sugestie p. Pogromcy mitów w żadnym przypadku niepotwierdziły się podczas naszych odsłuchów.
        Może kolega słuchał nie swojej CD? Dlatego też ważnym jest oceniać dźwięk na podstawie swoich płyt, bardzo dobrze nam zananych.
        Co prawda trochę musieliśmy poczekać ale dało się namówić. Yellow Zebra, stara ale...
        Bardzo dziekuje za ten wpis. Brakowalo mi wlasnie momentu, w ktorym przy krytce produktu STX, wpadaja jakby nie wiadomo skad czlonkowie towarzystwa wzajemnej adoracji, probujac nieudolnie zamazac jakiekolwiek niepochlebne opinie o produkcie. Niestety poraz kolejny osoby zwiazane z firma STX i ich TWA zachowuja sie bardzo nieprofesjonalnie, zeby nie powiedziec dziecinnie i glupio.

Wszystkiego dobrego naganiacze! :)

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
          Które konkretnie?
          opisalem i pokazalem w temacie o audio show

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Bardzo dziekuje za ten wpis. Brakowalo mi wlasnie momentu, w ktorym przy krytce produktu STX, wpadaja jakby nie wiadomo skad czlonkowie towarzystwa wzajemnej adoracji, probujac nieudolnie zamazac jakiekolwiek niepochlebne opinie o produkcie. Niestety poraz kolejny osoby zwiazane z firma STX i ich TWA zachowuja sie bardzo nieprofesjonalnie, zeby nie powiedziec dziecinnie i glupio.

Wszystkiego dobrego naganiacze!
          dlaczego regułą jest to ze hejter w sieci jest spoko w kontakcie na zywo? :???:
          dlaczego nie powiesz takich rzeczy osobiscie na wystawie?
          to samo tyczy sie innych naszych forumowiczow...

Skomentuj

dlaczego regułą jest to ze hejter w sieci jest spoko w kontakcie na zywo?
            dlaczego nie powiesz takich rzeczy osobiscie na wystawie?
            to samo tyczy sie innych naszych forumowiczow...
            Paweł, a co i komu mialem powiedziec? Gdzie tu widzisz hejt? Jak Mariana paczki dudnily na pol hotelu, to mu to powiedzialem, tak jak kilka innych osob. Komu mialem powiedziec w pokoju STX jak nikogo nie bylo? Tym bardziej SW.
            Chcesz szczerosci czy lizania 4 liter? Sorry, z tym drugim to nie u mnie, czy to na necie czy na zywo.

Skomentuj

Mi się też jakoś bas w pokoju nie podobał. Ktoś na forum pisał, że wszędzie jednakowy, a moim zdaniem buczało. Nie wnikałem bo warunki kiczowate.
              Ale część wystawców potrafiła na dłuższej ścianie ustawić kolumny, żeby za bardzo w rogach nie stały.

Skomentuj

Nie na temat...

Wszystkiego dobrego naganiacze!
                A jak to nie pomoże pojawia się groźny właściciel.

Skomentuj

przeciez w pokoju stx bylo sporo osob z obslugi

Skomentuj

Nie na temat...
                    opisalem i pokazalem w temacie o audio show
                    Przeglądam wątek i dalej nie wiem o który model chodzi.

Skomentuj

Potwierdzam dudnienie, rezonowanie, wzbudzanie basu czy jak to określić. Zakładam, że to wynik niefortunnego ustawienia sprzętu w pokoju, ew. podbicia basu, bo jeśli nie, to rzeczywiście mogło by to być niepokojące. Poza tym odniosłem z pokoju STX pozytywne wrażenie.

Skomentuj

w tym czasie wchodzilo kilka osob i kazda komentowala koszmarny bas i wchodzila.
                        Pogromico nitów ale jak mi się coś nie podoba to ja wychodzę a nie wchodzę :) (chyba pióromysz za Ciebie powiedziało prawdę i wszedłeś)
                        hejt masz we krwi kolego bo nie da się niezauważyć twojego wyjątkowego działania przeciwko STX, takie niestety odnoszę wrażenie. Na wystawie było ze 150 wystawców a Ty nadal piszesz o tej firmie przez siebie najbardziej znienawidzonej, pisząc aż tyle o stx, daje do myślenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1 Zobacz posta
                          Pogromico nitów ale jak mi się coś nie podoba to ja wychodzę a nie wchodzę
                          Literowka. Wybacz Jasnie Panie.

hejt masz we krwi kolego bo nie da się niezauważyć twojego wyjątkowego działania przeciwko STX, takie niestety odnoszę wrażenie. Na wystawie było ze 150 wystawców a Ty nadal piszesz o tej firmie przez siebie najbardziej znienawidzonej, pisząc aż tyle o stx, daje do myślenia.
                          Dobrze sie czujesz? Czy znowu problemy z rozumieniem tekstu? Tak hejtuje firme STX, ze az ze zlosci kupuje ich produkty i polecam je innym. Nie osmieszaj sie juz i przyjmij na klate niepochlebne opinie, ktorych troche bylo. Ja wiem, ze byscie chcieli, zeby kazdy tylko cmokal z zachwytu, ale to byloby za piekne i zupelnie nierealne.

- - - - - aktualizacja - - - - -

przeciez w pokoju stx bylo sporo osob z obslugi
                          W tym momencie, w ktorym siedzialem i dudnilo jak jasna cholera, to nie bylo nikogo, gdzies sie ekipa ulotnila,a szkoda.

Skomentuj

Niektóre osoby muszą wszystko krytykować ot taka natura - różne posty, różne tematy, różne firmy - dwie stałe ciągła krytyka wszystkich i wszystkiego oraz osoba krytykująca:

Myslalem jak krotko podsumowac cala, tegoroczna wystawe. Udalo mi sie posluchac zdecydowana wiekszosc systemow i wnioski jakie mi sie nasuwaja, sa takie ze wlasciwie nie wazne co sie zbuduje i jak to brzmi. Zawsze znajdzie sie taki, kto usiadzie i bedzie cmokal jaki to cudny dzwiek plynie z glosnikow i bedzie chcial to kupic. Wlasciwie mozna zbudowac cokolwiek, nawet jesli efekt dzwiekowy jest dosc kuriozalny. Troche przypomina mi sie takie stare powiedzenie, ktore mowi ze "nie ma brzydkich kobiet, czasami po prostu brakuje alkoholu".
                            To tez prawda. Gowno i to za wielkie pieniadze!
                            Jak Mariana paczki dudnily na pol hotelu, to mu to powiedzialem, tak jak kilka innych osob.
                            To chyba takie odswiezenie starych kolumn, bo nic nowatorskiego tam nie widac. Duzo tekstu, ale posluchamy i ocenimy.
                            To moze inaczej. Czy Ty w ogole jeszcze cos slyszysz?
                            Szkoda czasu i kasy na te slabe kolumny.
                            Matryca tego aparatu ma 12mpix, ale ze jest to matryca bayera, to jej realna wartosc bedzie okolo 8 mpix, w porywach moze 9mpix. Stara pucha plus filtry AA i efekt taki ze zdjecia to mydlo.
                            Last edited by Sound Wave; 09.11.2015, 22:49.

Skomentuj

nie bylo nikogo, gdzies sie ekipa ulotnila,a szkoda.
                              Pewnie bylo tak, ze "ktos" podkrecil bas/loudness pod nieobecnosc owej ekipy, bo bylo temu "komus" go za malo i wyszedl, bo zaczelo dudnic Mogles to skrecic a nie teraz piszesz, ze dudnilo

A tak na powaznie, to ja lubie jak bas dudni, brumi, huczy, kopie, grzmi. Ja to nazywam zroznicowanym basem
                              Pewnie Tobie dudnilo, bo taki byl cel realizatora nagranego utworu.
                              Trzeba bylo wrzucic swoja plyte i sie przekonac
                              Last edited by Spurek; 09.11.2015, 23:03.

Skomentuj

Niektóre osoby muszą wszystko krytykować ot taka natura - różne posty, różne tematy, różne firmy - dwie stałe ciągła krytyka wszystkich i wszystkiego oraz osoba krytykująca:
                                Badz powazny i nie zachowuj sie jak dziecko. Nie mieszaj tematow, wyciagajac co Ci z nich akurat pasuje do wlasnej teorii. Co ma wpis na temat glosnikow do matryc cyfrowych? Dajac takie wpisy tylko sie pogrążasz w ocenie mojej osoby. Ile zamieniles ze mna slow? Jedno czesc i juz wiesz o mnie wszystko, a juz szczegolnie to o czym rozmawialo sie w pokoju Diyaudio z chlopakami? Stary, nie wiem co Cie boli.

Skomentuj

Pawel S., wydaje mi się, że za bardzo bronisz STX na każdym kroku.
                                  Ja rozumiem, że poprawność polityczna musi być ale od administratora moim zdaniem powinna być wymagana bezstronność i obiektywizm. Od pewnego czasu ani tego ani tego nie widzę

Co do postu #5013, znów zaczyna się czepianie osób które piszą co myślą, a nie wchodzą w 4 litery innym. Jeśli coś komuś nie pasuje to czemu ma się z tym kryć. Forum ma formę publiczną, gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie.
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Pogromco sprawdziłeś ustawienia na wzmacniaczu w chwili zauważenia dudnienia?

żeby nie było cytuję poprzednika:
                                    "Forum ma formę publiczną, gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie"

dlatego też wyrażam swoje zdanie:)(
                                    Last edited by Kowalski Eryk 1; 09.11.2015, 23:05.

Skomentuj

Niektóre osoby muszą wszystko krytykować ot taka natura - różne posty, różne tematy, różne firmy - dwie stałe ciągła krytyka wszystkich i wszystkiego oraz osoba krytykująca
                                      Skoro słuchał tego zestawu i mu się nie podoba, to co ma napisać? Cmokać i chwalić pod niebiosa?

Panowie, czy wam się za przeproszeniem w dupie nie przewraca? Czy według was tylko przychylne opinie nie są hejtem? PM napisał konstruktywną krytykę i ma do tego pełne prawo. Najwidoczniej nie jest to odosobniony przypadek, ponieważ z tego co czytam, inne osoby też zauważyły ten problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                        A tak na powaznie, to ja lubie jak bas dudni, brumi, huczy, kopie, grzmi. Ja to nazywam zroznicowanym basem
                                        Super, ja tez, tylko tego akurat nie bylo.

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                                        Pewnie Tobie dudnilo, bo taki byl cel realizatora nagranego utworu. Trzeba bylo wrzucic swoja plyte
                                        Nie wiem jaki byl cel realizatora, nie znam go, nie pytalem. Swoja plytke? Pewnie, czemu nie, lezaly w pokoju Diyaudio, ale bas mnie tak skutecznie wygonil z pokoju STX i juz nie mialem sily tam wracac :) moze nastepnym razem, za rok.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pogromco sprawdziłeś ustawienia na wzmacniaczu w chwili zauważenia dudnienia?
                                        I co jeszcze? Moze zmienic strojenie portu i pojemnosc obudowy? Przyszedlem na prezentacje, usiadlem i sluchalem. Nie podobal mi sie bas, byl dla mnie koszmarny, reszta byla spoko i wyglad ladny. Ale mimo moich pochlebnych opinii o reszcie, chcecie mnie zjesc za krytyke basu i jeszcze probujecie mnie wysmiewac i oczerniac? To nie wiem, kto tu jest wporzadku. Tak nie zachowuja sie profesjonalisci, tylko zadufani w sobie amatorzy.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Proponuję, by osoby z "branży" miały przy swoim profilu po lewej stronie stosowną informację, by było wiadomo z kim się pisze. Celu chyba nie muszę opisywać
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X