Zamieszczone przez Adam_85
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Wiecie co, ja się kolejny raz przekonałem że nie cena czyni dźwięk. STX to kawał uczciwej inżynierskiej roboty. A chyba większość producentów ma podejście "wziąć gówno, opakować w papierek, sprzedać murzynowi jako cukierek". Po wizytach w wielu pokojach zostawał mi niesmak. Nie po STX bo się zdecydowanie broniły. Jakbym czegoś szukał do kupienia, bardzo mocno bym się nad nimi pochylał.
Skomentuj
-
Dzięki temu że nasz pokój był na tym samym piętrze co STX'a miałem przyjemność posłuchać zarówno nowych electrino 150 jak 250. Jeśli ktoś mi powie, że te zestawy nie grają to go wyśmieje. Za 1200 zł możemy kupić plastik z marketu który puka lub fajnie grający sprzęt od STX. Każdy wie jaka jest akustyka pokoi w Sobieskim, mimo to zestawy dawały rade. Osobiście najbardziej podobały mi się Neutrino, wyskie tony to było to co lubię. Nie umiem opisywać dźwięku, ale jeśli ktoś ma możliwość odwiedzić salon STX'a to zachęcam. Sam planuje zabrać kilka płyt i przejechać się posłuchać w ciszy i spokoju.
PS. Nie słyszałem żadnego dzwona w Neutrino, mi się naprawdę bardzo podobały :)Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaDzięki temu że nasz pokój był na tym samym piętrze co STX'a miałem przyjemność posłuchać zarówno nowych electrino 150 jak 250. Jeśli ktoś mi powie, że te zestawy nie grają to go wyśmieje. Za 1200 zł możemy kupić plastik z marketu który puka lub fajnie grający sprzęt od STX. Każdy wie jaka jest akustyka pokoi w Sobieskim, mimo to zestawy dawały rade. Osobiście najbardziej podobały mi się Neutrino, wyskie tony to było to co lubię. Nie umiem opisywać dźwięku, ale jeśli ktoś ma możliwość odwiedzić salon STX'a to zachęcam. Sam planuje zabrać kilka płyt i przejechać się posłuchać w ciszy i spokoju.
PS. Nie słyszałem żadnego dzwona w Neutrino, mi się naprawdę bardzo podobały :)
I warto też wspomnieć o cenie bo jak za takie granie ta cena jest mega. I ja sam się zastanawiam nad kupnem neutrino 250.Last edited by andiandi2103; 09.11.2015, 11:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaI ja sam się zastanawiam nad kupnem neutrino 250.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postatam chyba jest pcx na górze?
po przekroju glosnika widac co mozna w jednym glosniku zmieniac
w neutrino gral ALX w ulepszonej wersji (ta sama kopulka, naped prawdopodobnie jak w AWX)
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaI ja sam się zastanawiam nad kupnem neutrino 250.
w elektrino 250 wysokie tony mniej szelescily. zasluga 3 drog
basu bylo za to baardzo duzo :o
ale o dziwo wszystko bylo na swoim miejscu i niczego nie brakowalo
jedynie neutrino w tym pokoju nie sluchalem :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaPCX lub cos pokrewnego
po przekroju glosnika widac co mozna w jednym glosniku zmieniac
w neutrino gral ALX w ulepszonej wersji (ta sama kopulka, naped prawdopodobnie jak w AWX)
elektrino! trzeba sie nauczyc nowego nazwenictwa
w elektrino 250 wysokie tony mniej szelescily. zasluga 3 drog
basu bylo za to baardzo duzo :o
ale o dziwo wszystko bylo na swoim miejscu i niczego nie brakowalo
jedynie neutrino w tym pokoju nie sluchalem :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSluchalem jedynie Electrino fx 150
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatrzeba sie nauczyc nowego nazwenictwaPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSluchalem jedynie Electrino fx 150, bas byl w tych kolumnach koszmarny, jeden wielki, dudniacy rezonans
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSluchalem jedynie fx 150, bas byl w tych kolumnach koszmarny, jeden wielki, dudniący rezonans.
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTeż to słyszalem, łupanie jak z jakiegoś suba, ale chyba było to podkręcone specjalnie lub takie nagranie..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postatam chyba jest pcx na górze? w tej cenie nie ma lepszej kopułki.
Mowili ze to modyfikowany awx.
Skomentuj
-
Napiszę ogólnie o wystawie przy tej okazji.
Dziwny jest ten świat... jak w klasyku
na innym znanym forum tj. AS czasami zaglądam tu i tam, starzy wyjadacze piszą że STX pokazał swietne produkty.
W niedzielę udaliśmy się na odsłuch po sobotnich sugestiach od znajomych branżowców i rzeczywiście Electrino
grały fantastycznie, żadnych zastrzeżeń, co było unikatem na tej wystawie i nie tylko 'price/quality".
Jesteśmy dużym salonem więc szukamy nowych "inspiracji handlowych".Posłuchaliśmy prawie wszystkiego na tegorocznej AVS.
Ta wystawa pozostawiła mi w pamięci dwa bardzo ważne aspekty to znaczy: nie wszystko drogie jest dobre
(przykład beznadziejnego zestawu za 7melonów) a po drugiej stronie STX z wyjątkowo udanymi produktami za cenę 5000 razy niższą.
Dokładnie jak ktos tam wyżej zauważył, STX odwalił kawał dobrej inżynierskiej roboty, co było widać chciażby na pokazanych przekrojach nowych głośników prezentowanych na wystawie.
Te sugestie p. Pogromcy mitów w żadnym przypadku niepotwierdziły się podczas naszych odsłuchów.
Może kolega słuchał nie swojej CD? Dlatego też ważnym jest oceniać dźwięk na podstawie swoich płyt, bardzo dobrze nam zananych.
Co prawda trochę musieliśmy poczekać ale dało się namówić. Yellow Zebra, stara ale...
p.s.
Przy okazji pokój DIY zrobił pozytywne na nas wrażenie. może coś z tego się .. urodzi. Równie dobrze pokój AS, szególnie ten model na Seasach, brawo.
Harpia, Akkus, Pylon oraz szerokopasmowiec Cube na bardzo wysokim poziomie, gratulacje. Tonsil jak na razie odstaje od reszty, może wyciągnie wnioski, trzymamy kciuki.Last edited by Sklephifi Wroclaw; 09.11.2015, 19:07.
Skomentuj
Skomentuj