Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może nie opłacili serwera i wyłączyli a tak poważnie to SoundWave musiałby wejść bo my możemy tylko domniewywać co się stało. A miałem zamawiać... :(

Skomentuj

SW ma miesiąc urlopu i sie leni
      Cieżko sie nawet do niego dodzwonić :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Cieżko sie nawet do niego dodzwonić
        to osmieliles sie mu przeszkadzac?

Skomentuj

Poczekamy. W końcu będą musieli uruchomić :biggrin:

---------- Post dodany o 13:38 ---------- Poprzedni post o 11:32 ----------

Stronka już działa, ale nowości żadnych na niej nie ma.

Skomentuj

Nie na temat...
            no pewnie :)
            Jak moze odemnie telefonu nie odbierać? To oburzające
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy w STX można by zamówić fronty do wysokotonowców z innym rozstawem otworów do zamocowania?

Skomentuj

Nie wiem - podejrzewam, że nie. Zapewne zamawiają fronty z już gotowym otworowaniem i nie wiercą tego u siebie. Choć, kto wie - zapytać nie zaszkodzi.

Skomentuj

A same oryginalne fronty można kupić?

Skomentuj

Kwestia dogadania się. Musisz dzwonić i rozmawiać. Może można :)
                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Tak, fronty da sie kupic. Sam mam w zapasie do PJ i PC bo glosniki lubia mi spadac :/

Z innymi otworami raczej nie zamowisz bo nie maja na to czasu.
                      Fronty wykojuja sami, tylko maluja w zewnetrznej firmie.

Skomentuj

Czy STX ma w planach wprowadzenie do oferty waveguide dla swoich głośników kopułkowych? Najlepiej jakby tubka była podobna do WG148R

Skomentuj

Masz kupę dziwnych pytań jakbyśmy byli forum firmy STX. Pytaj się u źródła.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jakis czas temu sprawdzalem czy mozna GDWK PC stosowac zamiennie z GDWK PJ

tym razem sprawdzilem caly projekt zwrotnicy - NOWY GDN 14 SCX + GDWK PC

jak widac na wykresie mozna zastosowac zwrotnice irka i da sie tego sluchac.
                            jednak ma to swoje wady. wokal i wysokie tony potrafia zagluszac namiastke basu z tego glosnika...

UWAGA - GŁOŚNIKI W ZGODNEJ FAZIE!
                            jedyna roznica w stosunku do oryginalnego projektu

nowa zwrotnica wymaga troche czasu

---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post o 20:06 ----------

taka delikatna roznica w glosnosci a juz basu jest duzo wiecej w odsluchu

Skomentuj

Jak wygląda sprawa z przypadku projektu 3-drogi stx? rozumiem, że pc również w tym przypadku wymagało by korekty zwrotnicy, a co z resztą przetworników czy też się zmieniły?

Skomentuj

Reszta przetworników też się zmieniła.

Skomentuj

Paweł nad ta zwrotka to trzeba jeszcze popracować :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Paweł nad ta zwrotka to trzeba jeszcze popracować
                                    od czasu tych wykresow juz slucham 3 wersji

Skomentuj

2 tygodnie temu z nudów poskładałem skrzynki dla 14scx i pc + oryginalny projekt zwrotnicy i potwierdzam, że da się tego połączenia słuchać i nie jest tak tragicznie. Paweł, mówisz że lepiej jest w zgodnej fazie - muszę przelutować i posłuchać.

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                                        Reszta przetworników też się zmieniła.
                                        Jesteś pewny? bo o ile pjotka ma tylko nową nazwe to srednio i nisko maja stara w nawiasie, może to tylko kwestia wprowadzenia nowego nazewnictwa?

Skomentuj

Jestem tego pewny, składałem ostatnio 3-drogi i oprócz pj, zmienił się także gdm i musiałem przerabiać zwrotnice. Parę tygodni później STX wprowadził także nową wersje GDNa, która ma całkiem inne parametry.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X