Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    a mi glosnikow od paru miesiecy nie potrafi wyslac...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      Wracamy do tytułowego wątku... Wszystkie personalne żale wg regulaminu powinno kierować się do administracji forum.

10. Administratorzy i Moderatorzy posiadają możliwość blokowania wątków, usuwania wiadomości lub przenoszenia do innego działu jeżeli (w subiektywnej ocenie Administratora lub Moderatora) dana wiadomość została napisana w niewłaściwym dziale, obniża ogólny poziom forum, jest powieleniem problemu już omówionego na forum lub w dziale artykuły na stronie głównej serwisu lub została napisana w sposób niezrozumiały (popełnienie licznych błędów ortograficznych, nieprecyzyjny opis problemu) oraz jeśli nie spełnia wymogów niniejszego regulaminu

11. Administrator/Moderator nie ma obowiązku informowania strony zainteresowanej o usunięciu wiadomości lub przeniesieniu wątku do innego działu. Możesz sprawdzić, gdzie aktualnie znajdują się twoje wiadomości korzystając z opcji "Szukaj" i wyszukując posty swojego autorstwa. Administrator i Moderatorzy nie będą odpowiadać na PW i e-mail'e z zapytaniem dlaczego post został unięty/przeniesiony/zablokowany.

12. Jeśli Twój post "zniknął" lub został przeniesiony do innego działu nie pisz kolejnego postu o tej samej treści. Dublowanie usuniętych/przeniesionych postów skutkować będzie ostrzeżeniem lub/i czasowym zakazem pisania.

13. Administrator i Moderatorzy mają w uzasadnionych przypadkach nieograniczone prawo ingerować w treść wszystkich postów zamieszczanych na forum DIYaudio.pl nie informując o tym fakcie autora postu.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        13. Administrator i Moderatorzy mają w uzasadnionych przypadkach nieograniczone prawo ingerować w treść wszystkich postów zamieszczanych na forum DIYaudio.pl nie informując o tym fakcie autora postu.
        Niezgodne z prawem, zgłaszać czy mam wypier.. bo nie akceptuje? To że możecie usunąć post wystarcza do wszystkiego.
        Last edited by dolphin123; 06.06.2013, 06:29.

Skomentuj

Informacja
          Przypominam, że obowiązuje tag offtopic...

Skomentuj

Witam,

doszły do mnie T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X i aby rozwiać wątpliwości związane z fotografią na stronie STX-a to informuję, że mają membrany w kolorze srebrnym. Proponuję dokładnie je oglądać, ponieważ obydwa z moich egzemplarzy mają delikatne, aczkolwiek doskonale widoczne na błysczącej powierzchni wady. Raczej kosmetyczne i bez znaczenia jeśli chodzi o dźwięk ale niestety mają i to widać.

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński
            Załączone pliki

Skomentuj

Zdjęć nie pokazuj tylko pisz jak gra :P

Skomentuj

Przeciez byla mowa wczesniej ze nie ma porownani z innymi metalowymi...

Skomentuj

Witam,

co mogę napisać? Faktycznie, tak jak pisze Paweł, nie mam porównania z innymi głośnikami aluminiowymi ale w brzmieniu akurat tego absolutnie nic mnie nie zraziło po posłuchaniu kilku utworów. Wydaje mi się, że nastawiałem się na coś innego a w tej chwili odnoszę wrażenie, że brzmi coś jakby łagodniej niż T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X, bez chwilami denerwujących szeleszczeń w wokalach. Wg wykresów producenta (sam jeszcze nie mierzyłem go) faktycznie jest chyba ciut cichszy i równiejszy. Nie było czasu więc gra w parze z WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X ale na mojej autorskiej zwrotnicy. No i dlatego muszę wypowiadać się o całości: wydaje mi się, że teraz jest lepiej i spokojniej na górze. I pewnie tak już zostanie lub po testach zwrotnicy naszego Moderatora ona zajmie miejsce mojej.
                  Podsumowując, dla mnie jako osoby nie osłuchanej i nie mającej punktu odniesienia, podoba mi się i nie zraziłem się, bo nie usłyszałem niczego co by mi nie pasowało. Tyle moich lamerskich opinii.

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

Jacek może śmiało je porównać do tańszego awxa za 59zł i ułatwić wybór innym, bo różnica w cenie niewielka.

Skomentuj

Tak, wydaje mi się, że na pierwszy rzut ucha jest chyba lepszy.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Jacku czy mógłbyś zmierzyć suwmiarką krawędź otworu we froncie głośnika? Chciałbym wiedzieć czy będzie pasował do waveguide Visatona.

T-STX-4-1-250-8-F-A-PC-X_-_mini.PNG

Skomentuj

Witam,

jakieś 38,5 mm. Zdaje się, że Paweł chyba rozpracował wszystkie wymiary.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

No to pasuje

Skomentuj

Nie wiem czy to dobry pomysł wsadzać aluminiaka w Waveguide - wyeksponuje Ci metal na wierzch.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                Nie wiem czy to dobry pomysł wsadzać aluminiaka w Waveguide - wyeksponuje Ci metal na wierzch.
                                To sie nadaje do tematu "najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum" :P

Skomentuj

Tak trochę z innej beczki - czy teraz domyślne segregowanie (po kodzie) wydaje się wam logiczne i czytelne?

Skomentuj

Kodzie czyli nazwie?
                                    Imho najlepiej by było wg cen rosnąco w domyśle.

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
                                      Kodzie czyli nazwie?
                                      Imho najlepiej by było wg cen rosnąco w domyśle.
                                      Naaah...byłby nieporządek, ceny mogą się zmienić i nie znajdziesz, według kodu jest dobrze, bo głośniki idą od małego do dużego, łatwo znaleźć to czego szukasz :)
                                      IMHO jest ok :)

Skomentuj

Mnie to sortowanie pasuje. Jedynie co bym dodał to podział w sekcji głośników estradowych, chociaż na nisko i wyskotonowe bo znajduje się tam już całkiem pokaźna ilość modeli :)

Skomentuj

No i problem w przypadku wyświetlania w formie kafelek, po najechaniu wskaźnikiem na głośnik wyświetla się jego specyfikacja, która nie mieści się w oknie, na dodatek nie jest możliwe otwarcie w nowej karcie specyfikacji głośnika.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X