Zamieszczone przez Yoshi_80
Zobacz posta

Zamieszczone przez dabyl
Zobacz posta
Patrząc od strony czysto marketingowej do "zwykłego zjadacza chleba" pewnie bardziej będzie przemawiał napis "filtry pierwszego rzędu" niż "filtry trzeciego rzędu" na ulotce opisującej produkt.
![]() Ktoś chwalący się fitlrem 3 rzędu moze napisać, że "Zastosowano filtry 3 rzędu, które dzięki swej wyższej skutecznosci fitlracji są najodpowiedniejsze do stywnych kompozytowych głośników. Filtry te precyzyjnie wydzielają pasma poszczególnych głośników co pozwala wyższą wierność i precyzję przekazu. Głośniki pracują w najlepszym dla nich zakresach częstotliwości a dzięki skutecznej filtracji nie są obciążone sąsiednimi pasmami co czesto ma miejsce przy filtrach niższych rzędów. Wyższa skuteczność fitlracji pozwala również zredukować potencjalne problemy fazowe występujące w pasmach wspólnych, widoczne podczas pomiarów zestawu pod kątami. Dzięki temu kolumny te są mniej czułe na ustawienie i gwarantują nienaganną jakość przekazu nawet w trudnych warunkach mieszkaniowych w których nie zawsze możemy sobie pozwolić na wydzielenie niemałego przecież miejsca dla zespołów głośnikowych" Jak wspomniał Racjonalny, ideologię można dorobić dowolną ![]() | ![]() |
Co do dorabiania ideologi, kazda firma audio jakas dorabia. Bo to banalnie proste. Wszystko ma wady i zalety, podreslamy wiec wady piszac jakie to wspaniale i wyjatkowe kolumny zrobilismy, a o wadach "niechcacy" zapominamy. I w ten sposob mozna wypromowac szerokopasmowke ARZ jako przetwornik audiofilski ![]() Zreszta tak jest we wszystkim - kiedys myslalem, ze zrobie idealne kolumny bo beda takie i taki, a nikt na to nie wpadl. Guzik prawda. Im bardziej odchodzimy w jakas skrajnosc tym wiecej wad wylazi z drogiej strony. Wiec doszedlem do wniosku, ze najlepsze beda kolumny "zwykle". Podobnie ze wzmacniaczami - czytalem np. o teoriach wzmacniaczy bez sprzezenia zwrotnego i znow przeszlo mi przez mysl, ze zrobie taki, bo to jest super, a nikt an to nie wpadl. Wpadli i to dawno, a ze nie produkuja, to znaczy ze istnieje ku temu konkretny powod. Wiec wzmacniacz rowniez mam "zwykly". Jak to powiedział Yoshi - tu nie ma drogi na skroty ![]() Nie wiem co ja sie taki wylewny zrobilem :mellow: | ![]() |
Skomentuj