Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sound Wave wrzucisz pomiar impedancji tego zestawu?Pozdrawiam.

Skomentuj

SoundWave czy już są na dole do posłuchania?
      bo może bym się wybrał

chociaż wolałbym ich posłuchać w odpowiednim pokoju na 1 piętrze
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak w tytule - nowości... :)
        http://stx.pl/gdn-20-80-4-sc.html
        wersja 4 i 8ohm.

Skomentuj

a gdzie obiecywane mi tyle czasu szerokopasmówki :angry:
          bo kupię tang bandy !
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fajne do ultrabudżetowego subka dla fanów OZ :)

Skomentuj

jesli dobrze widze data pomiarow 2004rok?:PP

Skomentuj

I SPL 85dB :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  I SPL 85dB
                  A czego się spodziewałeś przy takim Qts? Kolejny naiwny który myśli że 8 cali w paśmie subwooferowym osiągnie 90db.

Skomentuj

Cudów sie nie spodziewałem

Skrobnę coś odnośnie GDN 15AWX którymi dzisiaj się troszkę bawiłem. Obudowa testowa ok 13l, strojona na 40 parę Hz ((nie chcę mi się dokładnie liczyć). Podłączone pod jakiś słaby wzmacniacz unitry a źródło stare CD. Włączam pierwszy utwór i... kopara mi opadła. Można powiedzieć skrajnie niekorzystne warunki a głośniki zagrały tak że się tego nawet nie spodziewałem. Bas zwarty, punktowy, z charakterem, który lubię. Średnica chirurgiczna, nic od siebie nie dodaje (trochę za sterylne jak dla mnie). Głośnik wysoko ciągnie więc można pomyśleć o mniej wymagającej kopułce np seasie 22TAF/G. O ile seria GDN 18 AWX to dla mnie totalna porażka to te 15 odbiegają na + od nich, zupełnie inne brzmienie. Szkoda że nie ma do nich sensownej zwrotnicy (jak mówie warto połączyć z czymś lepszym niż GDWK AWX które tez mi nie spasowało) bo chętnie bym wykorzystał głośniki do monitorków.
                    Jedna jaskółka wiosny nie czyni, fanboyem stx się nie stanę ale trzeba przyznać że postępy robią

Małe porównanie z MDS08 i 13/50/9 (wiem że robione kalkulatorem ale brak aparatu :()
                    Załączone pliki

Skomentuj

a ten "nowy" GDN20/80 to nie jest to
                      http://nowyelektronik.pl/searchsklep...kotonowe%20GDN
                      tylko na czarno ?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                        esli dobrze widze data pomiarow 2004rok?:PP
                        z tego co widze to wrzucili nowe zdjecia do starego opisu

Skomentuj

Tak z ciekawości. Wiecie może dla jakich producentów kolumn, STX robi głośniki? Poza Cube Audio i Pylonem?
                          Last edited by Areek2; 22.01.2012, 23:13.
                          Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                          treningjezykowy.pl

Skomentuj

Wydaje mi się że jest mało informacji na ten temat z uwagi na to, że są strzeżone przez producentów zagranicznych i stxa. Polska firma nie ma "jeszcze" (życzę jak najlepiej) takiej renomy jak np. SS czy Vifa, i tanie głośniki z Polski mogą być nienajlepiej kojarzone w drogich, komercyjnych konstrukcjach (przykład: Totem Mite i Tonsil, konstrukcja bardzo udana ale sporo tańsza w w wersji DIY). W zasadzie to też bym się chętnie dowiedział czegoś w tym temacie (STXa).

Skomentuj

bylo juz wczesniej - takie z zoltymi wooferami i AWXem na gorze
                              cala reszta jest tajemnica
                              jak cos znajdziesz to pokaz

Skomentuj

albo http://www.harpia.pl/polski/amstaff.html z dwoma STX GDN 20-120-4 AW za nienajmniejszą kasę

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                takie z zoltymi wooferami i AWXem na gorze
                                Wisenhoff A-Series chyba

Skomentuj

Yy no mi to bardziej na daytony wygląda?

Skomentuj

Stare Harpie mialy STX, teraz Daytony.

Skomentuj

Btw. taki Amstaff byłby dość wdzięcznym obiektem do sklonowania :)

Skomentuj

Bardzo ladne kolumienki, filtry 1 rzedu i solidne przetworniki. Czemu nie? :)

Skomentuj

Tak te kolumny wizualnie mogą się podobać. Brzmieniowo zwykłemu zjadaczowi chleba też pewnie przypasują. Cena dobra, no i ile się za nią głośników dostaje ! . Te filtry 6dB to ukłon nie wiem w czyją stronę bo docelowa grupa odbiorców i tak nie będzie wiedziała o co kaman a ci którzy wiedzą, raczej nie będą w tym upartywać obietnicy wielkiej jakości dźwięku bo ta jak wiemy leży raczej gdzie indziej. Bynajmniej sama topologia filtrów 1 rzędu nie jest jej gwarantem.
                                          Dla mnie to jest symptom cięcia kosztów czego efektem jest dostosowanie całej konstrukcji poczynajac od głośników w celu uzyskania kolumny opartej na tanich filtrach 1 rzędu. Oczywiście można do tego dorobic odpowiednią historię .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X