Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No już się tak nie podbużajcie Każdy lubi bronić swojego :p A do pracowników... to nie jest troling, niektórzy po prostu nabrali jakiegoś nastawienia. Poczekajcie... benek jak zrobi budy do niech i przetestuje, to sam wyciągnie wnioski. A to że jakaś dziwna sztuka mu siętrafiła to inna sprawa ( miejmy nadzieję że jest dziwna tylko z wyglądu).

To ja zgodnie z tematem... kiedy zobaczymy te szerokopasmówki? Można jakieś małe szczegóły co do konstrukcji, materiał membrany? (chciałbym kiedyś zrobić projekt z szerokopasmówkami, mam nadzieje że do tego czasu stx je zrobi :) )

Skomentuj

Nie na temat...
      Mnie również zaistniała sytuacja coraz bardziej denerwuje. Zamiast merytorycznej dyskusji przez całe strony ciągną się kłótnie o jakiś terminalach, czy też teraz o jakiś plusach namalowanych pisakiem. Przebijanie się przez takie dyskusje jest męczące.
      Proszę obie strony o zawieszenie broni.

Skomentuj

Zamieszczone przez wikktor Zobacz posta
        To ja zgodnie z tematem... kiedy zobaczymy te szerokopasmówki?
        a F155 i F180? Niby sprzedawane pod inną nazwą ale produkt z Józefowa
        Zamieszczone przez wikktor Zobacz posta
        A to że jakaś dziwna sztuka mu siętrafiła to inna sprawa ( miejmy nadzieję że jest dziwna tylko z wyglądu).
        Już zostało wyjaśnione że długopis to "sprawka" poprzedniego właściciela gdyż w ogóle nie posiadały oznaczonej biegunowości. Jest nawet paragon że kupowane w siedzibie firmy więc nie u jakiś pośredników
        Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Proszę obie strony o zawieszenie broni.
        Jakoś agresywnie nie zareagowałem, opisałem tylko w miarę obiektywnie jak to wygląda. A że STXa trzeba tylko chwalić pod niebiosa bo inaczej zostaniesz najechany przez pracowników (a w zasadzie jednego i tego samego pod różnymi "postaciami")

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
        Jak tak dalej bedzie i takie wpisy beda pozostawione bez zadnych dzaialn ze strony moderatorów, to zaloze osobny temat i bede zbieral podpisy o zbanowanie klonow stxowskich pracownikow
        Ja si pierwszy podpiszę

Skomentuj

Nie na temat...
          Nie no załamka, ja tylko dla żartów napisałem że jestem pracownikiem STX. Absolutnie tak nie jest. Chciałem dać koleją zabawkę dla monotematycznego benka. Zauważcie że co drugi wpis Benka dotyczy STX :) Chyba maniak.
          Zgadzam się w 100% że od Soudwave, Yoshiego, Irka można naprawdę wiele się dowiedzieć ale jeżeli chodzi o Benka można tylko dowiedzieć się jakie kiepskie są produkty tej firmy. Innymi słowy Benek jest dla mnie laikiem z zacięciem trollingowym przeciwko STX. Nic nigdy ciekawego nie dowiedziałem się od tego człeka.
          To na tyle, temat dla mnie zakończony w tej kwestii.
          Last edited by lklukasz; 18.01.2012, 08:15.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            Panowie jeszcze jeden post nie na temat i wyplacam nagrody...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://stx.pl/stx-fs-250.html -chyba zapomnieli o 1 z przodu 599 zł za takie kolumienki interesujące.

Skomentuj

Zamieszczone przez zodiak Zobacz posta
                http://stx.pl/stx-fs-250.html -chyba zapomnieli o 1 z przodu 599 zł za takie kolumienki interesujące.
                Oni w ogóle coś na tym zarobią? To ile muszą kosztować głośniki? Bo jakoś na stronie ich nie widzę

Skomentuj

zauwazcie, ze cena za sztuke...
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jakby nie było lklukasz, cen a jest naprawdę dampingowa.. 4 głośniki, zwrotka, kolce maskownica, cokół no i trzeba to jeszcze poskładać!
                    Niezależnie jak to gra, nieźli sa ;-)

Skomentuj

jest...
                      ciekawe jak to gra
                      bo zapowiada sie ciekawie musze powiedziec

sluchalem kiedys żółtków w połączeiu ze wstęgą monacora i grały wg mnie bardzo dobrze
                      jeśli te grają podobnie to naprawdę jest okazja
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez zodiak Zobacz posta
                        Pytanie, czy bazowym głośnikiem w tej konstrukcji czasem nie jest http://stx.pl/gdn-17-140-8-sk.html. A może tylko wymienione kopułki przeciwpyłowe..? Jeżeli na jego podstawie utworzono średniaka i niskotonowca, to cena/jakość jest ok.
                        No i pytanie co siedzi na górze? PJtka z innym frontem...?
                        Możemy sobie luźno dyskutować, domyślać się co i jak, ale pewnie się nie dowiemy dopóki ktoś tej konstrukcji nie kupi.
                        Last edited by dolphin123; 18.01.2012, 22:50.

Skomentuj

Nie wiem jak wy ale mi się podobają :)

co do niejasności może Soundwave coś wyjaśni, jeśli może.

Skomentuj

Membrany są faktycznie z takiego samego materiału jak w SK ale głośniki to inna liga :) po pierwsze w SK niema żadnych pierścieni a w głośnikach z FS-250 je zastosowano. SK to typowy midwoofer tu mogłem sobie pozwolić na optymalizację "basu do basu" i "środka do środka" czyli mamy typowy woofer z długim nawojem i relatywnie ciężkim układem drgającym dający w efekcie dużo basu i lekki układ dla średniotonowego. Siedziałem nad tymi głośnikami b. długo, żeby ich charakterystyki "kończyły się" tam gdzie chcę (niski wcześnie a średni późno ) - 100% optymalizacji pod zwrotnicę 6dB/okt . W wysokotonowy też włożyłem dużo pracy - ma dużo niższe zniekształcenia niż PJ, komora i front AL z tym wybłyszczeniem (które bardzo mi się podoba).

Skomentuj

Swietna robota SW, brawa za zwrotnice pierwszego rzedu :) Cena naprawde znakomita.

Skomentuj

A czy ten dziwny front wysokotonówki to jakiś celowy zabieg? Akustyczny? Czy chodzi tylko o wygląd i żeby taki front kojarzył się w STX, gdzie inne zestawy też mają wysokotonówkę z takim wyglądem?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Panowie mam pytanie, bo nie widziałem czy ktoś już to poruszał, czy macie może parametry membran biernych?? STX ich nie podaje, podaje tylko gotowe obudowy skrzynek z strojeniem i dokładanym obciążeniem, moja skrzyneczka jest inna to raz a dwa, chciałbym zobaczyć jak wypada BR VS MB w symulacji. Chciałbym parametry membrany od samochodziaka 8calowego :) Jeżeli ktoś ma takowe prosiłbym :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                    Siedziałem nad tymi głośnikami b. długo, żeby ich charakterystyki "kończyły się" tam gdzie chcę
                                    no ale najważniejsze brakuje, skrobnij coś jak to gra!!

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                                      no ale najważniejsze brakuje, skrobnij coś jak to gra!!
                                      Lepiej nie bo zaraz rozpęta się burza że jest stronniczy i próbuje stx'a komuś wciskać a kolumny są tak naprawdę do duszy

Skomentuj

Jak zauważyliście raczej nie opisuje dźwięku - skupiam się na parametrach, charakterystykach i innych obiektywnych rzeczach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                          Membrany są faktycznie z takiego samego materiału jak w SK ale głośniki to inna liga :) po pierwsze w SK niema żadnych pierścieni a w głośnikach z FS-250 je zastosowano. SK to typowy midwoofer tu mogłem sobie pozwolić na optymalizację "basu do basu" i "środka do środka" czyli mamy typowy woofer z długim nawojem i relatywnie ciężkim układem drgającym dający w efekcie dużo basu i lekki układ dla średniotonowego. Siedziałem nad tymi głośnikami b. długo, żeby ich charakterystyki "kończyły się" tam gdzie chcę (niski wcześnie a średni późno ) - 100% optymalizacji pod zwrotnicę 6dB/okt . W wysokotonowy też włożyłem dużo pracy - ma dużo niższe zniekształcenia niż PJ, komora i front AL z tym wybłyszczeniem (które bardzo mi się podoba).
                                          Kurcze, gdybym miał akurat wolne fundusze, to kupiłbym te kolumny i z miejsca zrobił z nich aktywne :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X