Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rzucili nową dostawę towaru w STX.
    GDN-18-140-8-AWX jest dostępny.

http://www.stx.pl/gdn-18-140-8-awx.html
    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

czyli poprostu wrocili do pracy

Skomentuj

http://stx.pl/group/nowosci

Skomentuj

no to tak jak Slawek mowil
          membrana i kopulka przeciwpylowa do nowej serii jest strasznie droga
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Są nowe membrany, to możliwe, że za jakiś czas zobaczymy nowe głośniki z węglowymi membranami. Tanie pewnie nie będą wnioskując po cenie samej membrany, a gdzie reszta.

Skomentuj

Strasznie zainteresowała mnie ta końcóweczka http://stx.pl/stx-pa-1000.html
              Ciekawe kto ja projektował i czy irek coś tam nie pomógł ogólnie jak na parametry cena wydaje sie calkiem znośna:)

Skomentuj

to chinski wyrob... Albo jakis tajwanski
                Z tego co wiem to irek sie do niej nie dotykal
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Krążek STX-DC-90-FC Cena: 53,00 zł
                  Może mnie ktoś oświecić skąd ta cena bo mało z krzesła nie spadłem jak zobaczyłem...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                    Może mnie ktoś oświecić skąd ta cena bo mało z krzesła nie spadłem jak zobaczyłem...
                    Ja strzela że to taki chłyt marketingowy... Detale zawsze najwięcej kosztują... Po co będziesz miał naprawiać głośnik jak nieco drożej wyjdzie cały nowy...

Skomentuj

http://stx.pl/cd-800-8-ti-s.html

Czy ja dobrze rozumiem że ro taki d800ti w wersji DIY?

Skomentuj

no na to wyglada, ze to diy

a co do nakladki to chyba wlokno weglowe
                        Slawek mowil mi cos o kopulkach za ponad 10euro
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

benek161 a co Ty robisz na krześle "bo mało z niego niespadłeś" :-)

Ciebie jak zwykle (chodzi o rzeczy związane o STX) trzeba wyjątkowo oświecać. A może byś tak poszukał cen surowego, prawdziwego a nie itmitacji włókna węglowego to wtedy "autoczynnie" byś dokonał samooświecenia iż cena za metr kw to minimum 100 USD i to za postać wyjściową, surową. A gdzie impregnacja, termoformowanie, ponowna impregnacja, wycinanie no i przede wszystkim koszt formy 2-częściowej tzn. matryca/stempel, gdyż niezwykle wrednym z tego co wiem jest formowanie materiałów włóknistych tej gramatury, ponoć bardzo dużo odpadów na rzecz "nieprzewidywalnego zachowywania się" włókien podczas procesu termoformowania. Dla przykładu polipropylen (folia) do formowania próżniowego może być orientowany w określonej płaszczyżnie, natomiast włókna już nie.

O wzmacniaczu PA-1000 wiem że są tylko montowane i uruchamiane w STX ale wiem, że już myślą o projekcie w klasie D, który będzie produkowany tylko u nich. Może Irek będzie w tym projekcie, nie wiem.

Skomentuj

A ja jako ciekawostkę dodam:

STX wyprodukował taką instalację dla MediaMarkt w Krakowie - przełączany utwór, i przełączany zestaw kolumn.
                            Moduł nazywa się Xtrim STX-08 z dumnym napisem Made in Poland.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              STX wyprodukował taką instalację dla MediaMarkt w Krakowie - przełączany utwór, i przełączany zestaw kolumn.
                              Moduł nazywa się Xtrim STX-08 z dumnym napisem Made in Poland.
                              zadna ciekawostka
                              Irkowi trochę się zeszło
                              ale dziala?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Irkowy taki moduł wygląda inaczej i inaczej jest obsługiwany. Coś o tym wiem bo pomagałem projektować sterownik i pisałem soft do procka do niego.
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

z tego co pamietam to rzeczywiscie nie bylo klawiatury
                                  a sterowanie mial chyba na dole

w takim razie sie pomylilem
                                  sorki
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                                    benek161 a co Ty robisz na krześle "bo mało z niego niespadłeś" :-)

Ciebie jak zwykle (chodzi o rzeczy związane o STX) trzeba wyjątkowo oświecać. A może byś tak poszukał cen surowego, prawdziwego a nie itmitacji włókna węglowego to wtedy "autoczynnie" byś dokonał samooświecenia iż cena za metr kw to minimum 100 USD i to za postać wyjściową, surową. A gdzie impregnacja, termoformowanie, ponowna impregnacja, wycinanie no i przede wszystkim koszt formy 2-częściowej tzn. matryca/stempel, gdyż niezwykle wrednym z tego co wiem jest formowanie materiałów włóknistych tej gramatury, ponoć bardzo dużo odpadów na rzecz "nieprzewidywalnego zachowywania się" włókien podczas procesu termoformowania. Dla przykładu polipropylen (folia) do formowania próżniowego może być orientowany w określonej płaszczyżnie, natomiast włókna już nie.

O wzmacniaczu PA-1000 wiem że są tylko montowane i uruchamiane w STX ale wiem, że już myślą o projekcie w klasie D, który będzie produkowany tylko u nich. Może Irek będzie w tym projekcie, nie wiem.
                                    Hmm, ok obliczmy: krążek średnicy 90mm (zagięty to weźmy ok 100mm). Pole koła: pir^2 czyli 0,05*0,05*3,14=0,00785 m^2 a to licząc ok 200USD za metr (bo impregnacja, termoformowanie, ponowna impregnacja, wycinanie no i przede wszystkim koszt formy 2-częściowej tzn. matryca/stempel) wychodzi 1,57 dolara czyli 6,30 zł za sztukę (niech Ci będzie 10zł to max maxów). I jak to się ma do 53zł? Może wytłumaczysz?

Skomentuj

włókno węglowe nie jest tak drogie, w szkutnictwie dużo się go stosuje i te jachty z niego zbudowane nie są juz tak drogie

Skomentuj

Mały błąd mi się wdał bo dolar kosztuje ok 3zł a nie 4zł czyli 1,57 dolca razy 3zł = 4,71zł. A gdzie reszta czyli prawie 50zł, Koralu?

Skomentuj

Ale chyba nie myślicie że STX będzie sprzedawał coś po cenie produkcji. Przecież oni muszą na tym zarobić.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X