Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No i w końcu...(nie do konca:P) GDM 14-150-8SCX są... Ale znowu brak 22-140-8 SCX... Nie wiem czy oni na zlosc tak specjalnie robia czy co. :/

Skomentuj

Piszcie maila no ludzie...

Skomentuj

http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html
        Było...?

Skomentuj

Nie było. Ciekawe jak brzmią te nowe membranki bo parametry są całkiem ok :)

Skomentuj

nie bylo
            robimy tanie 3 drogi?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html
              10-cio calowy wofer a tylko 4 otwory montazowe na sruby fi 4, nawet wizualnie to kiepsko wyglada nie mówiąc o dobrym mocowaniu głośnika

Skomentuj

Do poniedziałku powinna się pojawić 12" też o bardzo ciekawych parametrach i bardzo ciekawym dźwięku :)

Skomentuj

a kiedy szerokopasmówki? :lol:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                    10-cio calowy wofer a tylko 4 otwory montazowe na sruby fi 4, nawet wizualnie to kiepsko wyglada nie mówiąc o dobrym mocowaniu głośnika
                    A może kosz ma dostateczną sztywność i więcej otworów nie trzeba? Jak 4mm to za mało, to wiertarka do ręki i rozwiercić można. Mam dwa mniejsze głośniki z tej serii (180mm) i membrany wyglądają naprawdę ciekawie. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdziłeś, że kiepsko to wygląda, ale jeśli na podstawie tego małego zdjęcia...

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                      Sorry ale czepiasz się, 10 cali to w sumie jeszcze głośniczek. Do testów montowałem ponad 10 kilowe 15stki na 4ry śruby i po wpakowaniu w nie kilowata mocy nic się nie działo więc nie wiem po co to dramatyzowanie.

Skomentuj

no tak, ten sam problem szczekających. Jak nie ma się do czego przy.. to za mało otworów i tak w koło Maciejubenquyoshikomii.
                        A teraz zobacz KOMii że Manger czy też Vifa jednak zastosowali CZTERY OTWORY!!! dla 10"
                        Proszę teraz dorobić ideologię na rzecz powyższą mając na uwadze tą poniższą:
                        http://www.loudspeakershop.eu/glosni...103-p-821.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                          Do poniedziałku powinna się pojawić 12" też o bardzo ciekawych parametrach i bardzo ciekawym dźwięku
                          Ale kłamczuch, już jest

http://www.stx.pl/w-stx-12-2-500-8-f-s-mc.html

Skomentuj

slyszalem tylko szerokopasmowke na tych membranach ale to mi wystarczylo zeby stwierdzic ze one nareszcie brzmia ciekawie (w porownaniu do starych papierowych)
                            tak wiec ja bym juz planowal nowe 3 drogi :P
                            tylko jak to bedzie wygladalo 10cm GDM z 10 lub 12"? :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                              Nie na temat...

Kurcze jakby miał trochę rms mniejszy to ja już wiem co bym na tym zrobił
                              Głośnik podobny jest do daytona DC300-8 a ten znowu gra tylko w OB albo TL. BR musi mieć okł. 70L ale przy tym trochę "przymula", OZ też nie mała bo okł. 60L żeby się nie dusił i grał nisko - dlatego skreśliłem te obudowy. TL wychodziła prze ogromna (2m to takie całkowite minimum) Co ciekawe najlepiej gra w stosunkowo małej odgrodzie (decha 40cmx40cm + dwie łopatki po bokach też 40x40cm przykręcone prostopadle, na środku) Lecz dayton ma lepszy "opad" ch-ki do 20Hz okł. -8db ... Więc najniższe w stx`ie trzeba by "wyciągać" więc raczej OB odpada :/ a szkoda bo za dwa te stx`y (na jedną str.) wyszło by tylko troszkę więcej jak za jednego dc300-8. Chyba jednak wracam dalej robić 3W na daytonach w OB (po dwa na kolumnę) z średnio tonowym w hornie ....

Tego 10" strasznie korci mnie sprawdzić w TL Więc.....

Skomentuj

A ja bym chciał żeby stx wypuścił jakiegoś rasowego subniskotowca, coś na nowych membranach (fajne by było Alu) z podwójnym napędem i Xmax matematycznym tak z minimum 15mm w jedną stronę Sądzę że miałoby to niezłe wzięcie do CA a i jakiś fajny subek do kina można by zmajstrować.

Skomentuj

Shiver, nie do konca cieie rozumiem...
                                  GDN AA jest dobry i robi niezle zamieszanie i nisko schodzi...
                                  jedyne co by mogli zrobic to 15" do samochodu
                                  tez sa tacy debile co by to kupili

Skomentuj

nie ma w STX'ie porządnego głośnika subwooferowego, a szkoda:'/

Skomentuj

W niektórych aplikacjach niestety mogłoby mu zabraknąć możliwości mechanicznych, nie chodzi mi tu o suba 50l@35hz bo tu faktycznie z zapasem da radę. Mnie chodzi raczej o coś kalibru XXLS (albo nawet i lepiej). No i chyba ktoś wspominał że AA nie będzie już produkowany?

Skomentuj

Tysiac wooferkow, midwooferkow, a dobrej kopulki sredniotonowej dalej brakuje... W takim glosniku upatrywalbym realnego podniesienia jakosci dzwieku z glosnikow STX.

Skomentuj

Słusznie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X