Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może na dolnej ściance umieszczony... Nie mniej jednak zastanawia mnie fakt czy nie lepiej byłoby kupienie jednego droższego woofera zamiast 4tańszych.

Skomentuj

Na pewno będzie różnica w ciśnieniu z 4 a z 1:-)

Skomentuj

ooo - ten TB ktory wpadl mi w oko jakis czas temu
        jak opracuje zwrotnice to sobie zapozycze

Skomentuj

Sory za zamieszenia spowodowane po-weekendowym "roztargnieniem", wooferki są oczywiście 3

Skomentuj

Shiver
            Na jednej z fotek (formatki, głośniki) są wyraźnie 4szt. Chyba sam autor się pomylił i położył 1 za dużo.
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Chyba wiem w czym rzecz :) Układ jest 3,5 drożny więc możliwe że 1 woofer który jest schowany pracuje na bardzo niskim basie (ew. jeszcze jeden-dwa z frontowych) a reszta ciągnie nieco wyżej. Trochę to kombinowane ale buda jest closed stąd może chęć podniesienia spl na niskich pasmach.

Skomentuj

Transducers used: 1" dome (STX) + WG / 5" (TB Speakers) / 4x7" (STX)
                3.5-way; closed box
                tak wiec panowie szukac brakujacego ogniwa

Skomentuj

Układ Izobaryczny ?
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Patrząc na wymiary kolumny i fakt obudowy closed nie widzę zasadności takiego rozwiązania.

Skomentuj

a do mnie dzisiaj dotarly GDWK AK oraz troche kondow
                      jak znajde troche czasu to wkladam je w obudowe i slucham

podobno sa duzo lepsze od PJtek a jakos nigdy nie pomyslalem zeby wydac te pare grosza wiecej...

Skomentuj

No to sprzeczne zdania co chwilę... Z tego co pamiętam zawsze czytałem tylko opinie, że nie warto dopłacać do ak, bo pj w swojej cenie jest rewelacyjna :)

Skomentuj

zobaczymy jak odslucham obie jednoczesnie
                          pora kondy wsadzic w druga zwrotnice strojona

Skomentuj

a mnie ciekawi jaka skutecznosc osiagna 4szt 17sw i czy przypadkiem nie jest wyzsza od slabej efektywnosci ceramika?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może tak być, ale może być też to zamierzone w celu zwiększenia dolnych rejestrów.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                czy przypadkiem nie jest wyzsza od slabej efektywnosci ceramika?
                                a niby po co on ta tubke na ceramika dorobil?

Skomentuj

a no racja...
                                  Nie zajarzylem
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html nie wiem dlaczego tego wczesniej nie zauwazylem

Skomentuj

http://stx.pl/wm-stx-15-2-500-8-f-s-mc.html

http://stx.pl/wm-stx-15-2-500-8-f-s-mc-duplikat-1.html

Ten pierwszy może być ciekawą opcją do tanich nadstawek na 15 cali.

Skomentuj

GDN 18 AWX i kiepska kopułka tonsila jako fabryczny zestaw Santon X1?
                                        http://allegro.pl/santon-x1-wspanial...812501917.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          jako fabryczny zestaw Santon X1?
                                          NIE..... "Na aukcję wystawiam system głośnikowy SANTON X1. Para kolumn DIY, zbudowana na przetwornikach:
                                          Sopran GDWK 10/80/7 EX.
                                          Niskośredniotonowy GDN 18-140-8 AWX."

Skomentuj

Czaruję...
                                          X