Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ale po co TB jak sluchalem bardzo fajnie brzmiaca szerokopasmowke produkcji STXa rowniez na membranie z tej samej seri? poczekamy az wejdzie do produkcji i sie zrobi cos oryginalnego
    a to ja nic o tym nie wiem
    napisz coś więcej
    rozmiar itd
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to byla chyba 16cm szerokopasmowka na papierowej membranie ze stozkiem wysokotonowym
      stalowy kosz wiec nie powinno byc drogie

brzmial napewno lepiej niz ARZ6608

Skomentuj

ja myslalem o tanich papierowych teslach ktore byly na allegro
        do tego mission + niezbyt skomplikowana zwrotnica i mamy alternatywe dla altusa
        Paweł a taki gdm 18/80 jak w Altusie 300 jest byłby zły? Tylko, że one drogie są... Gdm SCX pewnie lepszy i tańszy, tylko stylistycznie by nie pasował.

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
          a taki gdm 18/80
          pomysl byl "byle tanio" a stosujac SCXa czy tonsila juz bardzo tanio nie bedzie
          idac tym tokiem myslenia mozna poczekac na nowego GDMa na membranie z tej samej seri

Skomentuj

z tego co widziałem to dzisiaj ruszył WM.STX.6,5 z tej serii. Wersja średnio tonowa pewnie za jakiś czas też powstanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
              WM.STX.6,5
              wm? mid-woofer? czy jak to rozszyfrowac?

---------- Post dodany o 12:43 ---------- Poprzedni post o 12:42 ----------

juz sprawdzilem - Woofer Midrange

Skomentuj

dokładnie czyli nisko-średniotonowy. Z tego co wiem to powinien kosztować koło 30-40zł (oczywiście to nieoficjalne info).

Skomentuj

Sound Wave a jak tam WM8" ? (mogą być także nie oficjalne info )

Mam jeszcze takie pytanko; czy przy zakupie w STX występuje opcja wysyłki pocztą ? ew. czy jeśli zamówię coś to można ewidentnie i w 100% wykluczyć wysyłkę kurierem GLS (ta firma spedycyjna to jakaś pomyłka! Ja wiem że są najtańsi na runku, ale w oczach odbiorcy firma "ginie" za to co oni wyprawiają... - przegięcie na maxa... )

Nie na temat...
                  Pytam ponieważ ostatnio jak coś zamawiam i się następnie dowiaduje że paczkę wiezie GLS to się wole iść już "pochlastać" ostatnio GLS jechał dwa tyg. ! z fili oddalonej ode mnie zaledwie o 90km!
                  Fornir jak zamówiłem pocztą w poniedziałek to we wtorek wysłali a w czwartek w południe już miałem (i to przez cała Polskę szła paczka!) a na dodatek jeszcze taniej!

Sry za ten OT, ale myślę że jest on wartościowy gdyż podsumowując - PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ KURIERSKĄ GLS ! (no chyba że szkoda komuś dopłacić te 5 zł za innego kuriera a chce później czekać 2tyg....)
                  PS Nie pamiętam już teraz dokładnie który, ale chyba "Siódemka" albo "OPEK" potrafią przyjechać nawet o godz. 22 :) (aż bałem się wyjść z domu bo myślałem że to jakieś jaja :razz: )

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    czy przy zakupie w STX występuje opcja wysyłki pocztą ?
                    raczej watpie
                    musieliby jechac na poczte specjalnie a nie wiem czy w tej miejscowosci byla poczta...
                    Nie na temat...

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ KURIERSKĄ GLS !
                    to co piszesz to przypadek z twojej okolicy. ja u siebie chwale wlasnie JEDYNIE GLS! bo cala reszta to porazka - najgorzej robia chlopaki z DHLa
                    jakosc uslug nie zalezy od firmy tylko od jej pracownikow
                    kolega pracowal w DHLu i poznalem troche warunki panujace w takich firmach

co nie zmienia faktu ze faktycznie obecnie poczta poprawila jakosc swoich uslug i na nich od lat nie narzekam

Skomentuj

Nie na temat...

Jak byście zobaczyli co koleś z DPD robi z paczkami gdy do naszej firmy przyjeżdża to by wam cenka opadła... to spoko koleś ale pakowanie paczek na samochód w jego wydaniu to masakra,małe paczki normalnie dostają skrzydeł... dużymi nie rzuca bo za ciężkie,w zamian za to dostają z kopa i szorują po podłodze na koniec auta...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Nagraj go na telefon i wyślij do DPD, będzie po problemie -- dobrze by było jeszcze trafić reklamację za uszkodzony sprzęt.

Skomentuj

Nie na temat...
                          a moze go poprostu postraszyc i znim podadac a nie odrazu zwalniac z pracy..?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                            Na jednym roku studiów (tylko pierwszym, jak się później okazało) ze mną było dwóch chłopaków, którzy dorabiali w firmach kurierskich. Nasłuchałem się opowieści pt. "co zniesie paczka i samochód" i ciężko było uwierzyć w głupotę tych ludzi. Same opowieści pewnie były mocno ubarwione ale traktowanie powierzonej własności w taki sposób nie wynikało nijak z napiętego grafiku i braku czasu, tylko z głupoty. Opowieści utwierdziły mnie w tym, że to nie jest zjawisko rzadkie, tylko dość powszechne-sam się kilkakrotnie przekonałem o tym, więc teza jest raczej słuszna. Należy mieć pretensje do firmy lub jej filii, jako całości a nie pojedynczego pracownika. To kierownictwo ustala kulturę organizacyjną a pracownicy się do niej niejako wpisują (mundurki, homogeniczny system informatyczny, kultura osobista czy higiena osobista).
                            Nie usprawiedliwiam pracownika, ponieważ powinien ponieść konsekwencje, choć zwolnienie to może zbyt surowa kara. Ukarałbym natomiast jego szefa, który na 100% o tym wie, lub się przynajmniej domyśla. Idąc tym tokiem rozumowania należałoby poinformować o poczynanaiach centralę a nie lokalnych szefów.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Co do wysyłki kurierem, można wybrac dwie dodatkowe opcje:

- ostrożnie szkło
                              - sposób magazynowania i transportowania paczki (oznaczenie spodu i góry) w przypadku transportowania płynów.

Obie niestety są dodatkowo płatne w większości firmy i kwalifikują się do sortowania ręcznego i "specjalnego traktowa", czy tak jest.. ? dobre pytania.
                              Spotkałem się że, kurier dostarcza paczkę do góry dnem..

Tego chyba raczej nie zmienimy, ale uwagę trzeba chyba zwrać i reklamować.
                              Last edited by lklukasz; 10.05.2011, 10:50. Powód: nie na temat

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                Marios uzywaj funkcji [offtopic]...tekst...[ /offtopic]
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

[OFFTOPIC]
                                  Nie na temat...
                                  to co piszesz to przypadek z twojej okolicy. ja u siebie chwale wlasnie JEDYNIE GLS! bo cala reszta to porazka
                                  Pawle nie będę się z Tobą kłócił , ale moim zdaniem to nie przypadek w mojej okolicy (negatywnie), a raczej przypadkiem jest że w twojej okolicy (pozytywnie) gdyż, nie dam sobie ręki uciąć oczywiście bo mam prawo do oceny GLS tylko z mojego rejonu, lecz po tym jak się niezmiernie zbulwersowałem na tą firmę kurierską zacząłem wpisywać w google hasła typu - "opinie o firmach kurierskich" i to co tam wyczytałem o GLS`ie to aż sam się dziwiłem z jakiego tytułu ta firma ma jeszcze prawo bytu, na rynku... (okazuje się że są najtańsi dlatego sprzedawcy chętnie korzystają z ich usług i nie obchodzi ich co o tym myśli klient/odbiorca... sprzedawca w takiej sytuacji ma zachowane czyste konto.... - bo przecież wysłał przedmiot kurierem.....)

Z drugiej str. Ja nie mam raczej natury dogłębnego z dyskryminowania kogoś/czegoś ( w tym przypadku - firmy GLS) więc zastosuje trochę pokory... i zostanę przy tym że moja opinia o GLS dotyczy jedynie postępowania pracowników owej firmy w moim rejonie. A jak ktoś będzie miał chęć/potrzebę to sobie sam w google poczyta "opinie o firmach kurierskich".... ([nie wiem czy w przypadku GLS`a to chociaż co trzydziesta będzie pozytywna....])
                                  Last edited by ir0nhide; 10.05.2011, 16:04.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    to popros STX o wyslanie DHLem - ostatnio oni mi przywiezli paczke z STXa

Skomentuj

Nie na temat...
                                      ir0nhide dramatyzujesz raz Ci paczka szła dłużej. Ja mam do czynienia z tą firmą od wielu lat i tylko raz nawalili ( pracownik który obsługuje mój region maił wolne a zastępca nie mógł do mnie trafić )

Skomentuj

No i jest :) WM.STX.6,5.1.80.8.F.S.MC

http://stx.pl/wm-stx-6-5-1-80-8-f-s-mc.html

Skomentuj

o kurcze nie spodziewałem się, że będzie taki tani :)
                                          Qts jest wysoki, czy taki głośnik nadaje się do tl?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X