Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaja myslalem o tanich papierowych teslach ktore byly na allegro
do tego mission + niezbyt skomplikowana zwrotnica i mamy alternatywe dla altusa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez elvis18 Zobacz postaa taki gdm 18/80
idac tym tokiem myslenia mozna poczekac na nowego GDMa na membranie z tej samej seri
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaWM.STX.6,5
---------- Post dodany o 12:43 ---------- Poprzedni post o 12:42 ----------
juz sprawdzilem - Woofer Midrange
Skomentuj
-
Sound Wave a jak tam WM8" ? (mogą być także nie oficjalne info)
Mam jeszcze takie pytanko; czy przy zakupie w STX występuje opcja wysyłki pocztą ? ew. czy jeśli zamówię coś to można ewidentnie i w 100% wykluczyć wysyłkę kurierem GLS (ta firma spedycyjna to jakaś pomyłka! Ja wiem że są najtańsi na runku, ale w oczach odbiorcy firma "ginie" za to co oni wyprawiają... - przegięcie na maxa... )
Nie na temat...Pytam ponieważ ostatnio jak coś zamawiam i się następnie dowiaduje że paczkę wiezie GLS to się wole iść już "pochlastać" ostatnio GLS jechał dwa tyg. ! z fili oddalonej ode mnie zaledwie o 90km!
Fornir jak zamówiłem pocztą w poniedziałek to we wtorek wysłali a w czwartek w południe już miałem (i to przez cała Polskę szła paczka!) a na dodatek jeszcze taniej!
Sry za ten OT, ale myślę że jest on wartościowy gdyż podsumowując - PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ KURIERSKĄ GLS ! (no chyba że szkoda komuś dopłacić te 5 zł za innego kuriera a chce później czekać 2tyg....)
PS Nie pamiętam już teraz dokładnie który, ale chyba "Siódemka" albo "OPEK" potrafią przyjechać nawet o godz. 22 :) (aż bałem się wyjść z domu bo myślałem że to jakieś jaja:razz: )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaczy przy zakupie w STX występuje opcja wysyłki pocztą ?
musieliby jechac na poczte specjalnie a nie wiem czy w tej miejscowosci byla poczta...
Nie na temat...
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ KURIERSKĄ GLS !
jakosc uslug nie zalezy od firmy tylko od jej pracownikow
kolega pracowal w DHLu i poznalem troche warunki panujace w takich firmach
co nie zmienia faktu ze faktycznie obecnie poczta poprawila jakosc swoich uslug i na nich od lat nie narzekam
Skomentuj
-
Nie na temat...
Jak byście zobaczyli co koleś z DPD robi z paczkami gdy do naszej firmy przyjeżdża to by wam cenka opadła... to spoko koleś ale pakowanie paczek na samochód w jego wydaniu to masakra,małe paczki normalnie dostają skrzydeł... dużymi nie rzuca bo za ciężkie,w zamian za to dostają z kopa i szorują po podłodze na koniec auta...
Skomentuj
-
Nie na temat...Na jednym roku studiów (tylko pierwszym, jak się później okazało) ze mną było dwóch chłopaków, którzy dorabiali w firmach kurierskich. Nasłuchałem się opowieści pt. "co zniesie paczka i samochód" i ciężko było uwierzyć w głupotę tych ludzi. Same opowieści pewnie były mocno ubarwione ale traktowanie powierzonej własności w taki sposób nie wynikało nijak z napiętego grafiku i braku czasu, tylko z głupoty. Opowieści utwierdziły mnie w tym, że to nie jest zjawisko rzadkie, tylko dość powszechne-sam się kilkakrotnie przekonałem o tym, więc teza jest raczej słuszna. Należy mieć pretensje do firmy lub jej filii, jako całości a nie pojedynczego pracownika. To kierownictwo ustala kulturę organizacyjną a pracownicy się do niej niejako wpisują (mundurki, homogeniczny system informatyczny, kultura osobista czy higiena osobista).
Nie usprawiedliwiam pracownika, ponieważ powinien ponieść konsekwencje, choć zwolnienie to może zbyt surowa kara. Ukarałbym natomiast jego szefa, który na 100% o tym wie, lub się przynajmniej domyśla. Idąc tym tokiem rozumowania należałoby poinformować o poczynanaiach centralę a nie lokalnych szefów.
Skomentuj
-
Nie na temat...Co do wysyłki kurierem, można wybrac dwie dodatkowe opcje:
- ostrożnie szkło
- sposób magazynowania i transportowania paczki (oznaczenie spodu i góry) w przypadku transportowania płynów.
Obie niestety są dodatkowo płatne w większości firmy i kwalifikują się do sortowania ręcznego i "specjalnego traktowa", czy tak jest.. ? dobre pytania.
Spotkałem się że, kurier dostarcza paczkę do góry dnem..
Tego chyba raczej nie zmienimy, ale uwagę trzeba chyba zwrać i reklamować.
Skomentuj
-
[OFFTOPIC]Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato co piszesz to przypadek z twojej okolicy. ja u siebie chwale wlasnie JEDYNIE GLS! bo cala reszta to porazka
Z drugiej str. Ja nie mam raczej natury dogłębnego z dyskryminowania kogoś/czegoś ( w tym przypadku - firmy GLS) więc zastosuje trochę pokory... i zostanę przy tym że moja opinia o GLS dotyczy jedynie postępowania pracowników owej firmy w moim rejonie. A jak ktoś będzie miał chęć/potrzebę to sobie sam w google poczyta "opinie o firmach kurierskich".... ([nie wiem czy w przypadku GLS`a to chociaż co trzydziesta będzie pozytywna....])Last edited by ir0nhide; 10.05.2011, 16:04.
Skomentuj
Skomentuj