Niektórzy narzekają na te awx, gdy grają na tej zwrotce. No i własne upodobania odgrywają zasadniczą rolę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaszkoda ze zalecany do zamknietej bo bym zaszalal i zrobil tanie 3 drogi na papierowych glosnikach :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaJak szaleć to szaleć, dolep dodatkowy magnes dla zbicia Qts i masz niskim kosztem głośnik grający w br Fajnie że ma małą moc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaNiektórzy narzekają na te awx, gdy grają na tej zwrotce. No i własne upodobania odgrywają zasadniczą rolę.
i to wlasnie glownie przez wysokotonowke
tak wiec mozliwe ze zdazaja sie jakies bledy w zwrotnicach bo jak slyszalem MX-140 to bylem pod duzym wrazeniem i nigdy bym nie powiedzial ze to slabe glosniki
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaFajnie że ma małą moc.
przeciez nie kazdy dysponuje wzmacniaczem 300w a takie kolumny wlasnie napedza sie wzmacniaczem max 100w
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSkoro ten nowy 12" jest dedykowany do closed to może wyjść fajny tani i mały monitor ala Harbeth albo Altus na domówki
ja mam pelno projektow w realizacji wiec narazie sie wstrzymam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaktos do mnie pisal ze jego kuzyn (?) zrobil FX-300 i graly gorzej od dali icon
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzeciez nie kazdy dysponuje wzmacniaczem 300w a takie kolumny wlasnie napedza sie wzmacniaczem max 100w
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano to kto kupuje pierwszy na testy?
Skomentuj
-
Ja też bym coś kupił do linii,zastanawiam się nad 10" lub 12",miał by to być sub na imprezy plenerowe,grill na działce itp. Wczoraj właśnie zrobiłem test z moją linią na GDN-17-200,pomruk basu było słychać nawet kilkadziesiąt metrów. Nie mówię że trzęsło portkami ale coś tam już było słychać :) Teraz chcę zrobić tak aby na prawdę było można powiedzieć że "jest bas" i słychać go ze 100mTen nowy 12" będzie dobry czy po prostu będzie za "cienki"? bo z wyglądu to on przypomina mi starą serię...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa też bym coś kupił do linii,zastanawiam się nad 10" lub 12",miał by to być sub na imprezy plenerowe,grill na działce itp.Zamieszczone przez marian Zobacz postaTen nowy 12" będzie dobry czy po prostu będzie za "cienki"?
A jak bas na powietrze to może nie T-line tylko Horn na estradowcu (np. tapped - http://www.youtube.com/watch?v=7Z0ay...eature=related )
http://www.youtube.com/watch?v=w9TX9...eature=related (- od 1min. liście już zaczynają tańczyć :razz: )
Skomentuj
-
Ja jestem ciekawy jakby to grało z doklejonym magnesem tak jak SW kiedyś doklejał. Głośnik nadal by pracował w obudowie zamkniętej, ale może zwiększyłaby się jego szybkość i by wzrósł SPL. Ciekawe jakby się zmieniły jego parametry, bo ten napęd trochę słaby mi się wydaje. Głośnik wydaje mi się fajny łatwo go napędzić, bo realnie pewnie ma z 80w rms. Może byłby konkurencją dla papierowych Tonsili. Jak się sprawdzi, to może z jakimś papierowym średniakiem tonsila go połączyć i jakąś kopułką i byśmy mieli 3-way.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postajak bas na powietrze to może nie T-line tylko Horn na estradowcu
To moje EqTomy: http://www.youtube.com/watch?v=3cSybzcIc9s (to co słychać pod koniec filmu to nie "pierdzenie" głośnika,po prostu zaczęło się wszystko trząść i musiałem szybko wyłączyć.
Skomentuj
-
Wspomniany Tapped Horn to bardzo ciekawe rozwiązanie. Mimo iż jest to tuba to brzmieniowo zbliżony jest do bass reflexu (chodzi o nasycenie najniższego basu bo w klasycznych tubach wykładniczych zwykle jest go za mało) przy tym zapewnia naprawdę niezłą skuteczność. Z 18sto calowego głośnika dobrej klasy idzie osiągnąć spl rzędu 101-102db z wata przy zachowaniu dość szerokiego pasma od dołu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez elvis18 Zobacz postaJak się sprawdzi, to może z jakimś papierowym średniakiem tonsila go połączyć i jakąś kopułką i byśmy mieli 3-way.
do tego mission + niezbyt skomplikowana zwrotnica i mamy alternatywe dla altusa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaalbo jakąś szerokopasmówkę tb i dwie drogi nisko cięte- nie słyszałęm ani jednego, ani drugiego). Mam na stanie Visaton'owski BG13P - dosyć głośny (92dB) i z pazurem - tutaj na szczęście L-pad nie robi nic złego temu "pazurowi" i głośnik nawet tłumiony gra bardzo fajnie. Myślę, że spróbuję je pożenić w niedługim czasie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJedyna szerokopasmówka, jaką bym tutaj widział (akurat z tych dostępnych u Killera) to chyba W4-1320SI http://www.zap-audio.pl/parametry/TB%20W4-1320SI.pdf .
słuchałem kolumn Audium Comp 5 na w3-1364 to mniejszy brat wymienionej przez ciebie wyżej i muszę powiedzieć, że do tej pory chodzą mi po głowieJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaalbo jakąś szerokopasmówkę tb i dwie drogi nisko cięte
poczekamy az wejdzie do produkcji i sie zrobi cos oryginalnego
Skomentuj
Skomentuj