Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bylo o tym juz dawno ze go wycofaja

---------- Post dodany o 22:08 ---------- Poprzedni post o 22:07 ----------

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
    Paweł Daj znac jak brzmienie 12" to może 10" będzie podobna i będzie to ciekawa oferta do samochodu
    wzmacniacz juz mam

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz posta
      A może wiesz dlaczego??
      bo wycofują go z oferty

---------- Post dodany o 22:21 ---------- Poprzedni post o 22:20 ----------

Paweł był szybszy...
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

93 mms to chyba dużo, nie znam sie na doborze parametrów głosników do samochodu ale prawie 100g drgającej powierzchni to chyba dobry muł............ktos mnie wyprowadzi z błędu?

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
          93 mms to chyba dużo, nie znam sie na doborze parametrów głosników do samochodu ale prawie 100g drgającej powierzchni to chyba dobry muł
          Może i dużo ale popatrz na parametr BL, który jest w uproszczeniu "mocą" układu magnes/cewka. Jest on stosunkowo duży więc głośnik nie powinien być "mułem".

Skomentuj

duzy MMS jest potrzebny zeby osiagnac niski rezonans
            ale wlasnie poprzez duzy BL rekompensuje sie powolnosc
            znam glosniki z duzo wiekszym MMSem a uznawane sa za dobre glosniki

Skomentuj

ok czaje, duza masa z bardzo dobrym napędem. A jesli miałbym dobierac cos do kina w domu to raczej lekka mębrana? i sory za ten OT

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                Mega kopułka przeciwpyłowa, ale właśnie takie głośniki mi się strasznie podobają
                Oooo tak. Wielka kopułka, zawieszenie jak dętka od roweru, wychylenie takie, że nieosłuchani zbierają szczęke z podłogi, aj low it! Z niecierpliwością czekam na nowego AP. Mam nadzieje, że stworzą potwora idealnego do małej OZ z korekcją

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
                  A jesli miałbym dobierac cos do kina w domu to raczej lekka mębrana? i sory za ten OT
                  glosnik z lekka membrana nie osiagnie zbyt niskiego FS
                  a nawet jak osiagnie to bedzie wymagal duzej obudowy

zwiekszajac mase membrany obnizamy Fs glosnika. oczywiscie pociaga to za soba zmiany innych parametrow
                  ale w uproszczeniu kosztem efektywnosci mamy nisko schodzacy glosnik w dosc malej obudowie
                  przy klasycznej budowie gdzie mms nie jest za wysoki aby glosnik sszedl tak samo nisko wymagana bedzie wieksza obudowa

---------- Post dodany o 17:48 ---------- Poprzedni post o 00:51 ----------

posluchalem sobie dzisiaj SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP w samochodzie w zamknietej obudowie 30 litrow
                  zasilanie nie za mocne ale wystarczalo

glosnik jak przystalo na nowego STXa nie za mula i ladnie nisko schodzi
                  w obudowie zamknietej niestety nie pokazal zbyt wiele bardzo niskiego basu ale wnetrzem samochodu ladnie zatrzasl
                  jak narazie czuje niedosyt i koniecznie musze go wsadzic w obudowe b-r

w domu pod jankiem ladnie juz sie rozbujal
                  w domu obudowa zamknieta niestety pokazuje swoje minusy... jezeli ktos nie jest zwolennikiem tego typu obudowy to koniecznie musi robic b-r
                  ale stopa perkusji ladnie masuje

Skomentuj

Hmm a jak brzmienie? miekkie, twarde, ciepłe czy naturalne?

A wygrzewałeś go wcześniej, czy to były jego pierwsze godziny pracy?

Skomentuj

glosnik gral troche w domu pod za slabym wzmacniaczem
                      pozniej brat wozil go 2 tyg w samodhodzie pod radiem (nie smiac sie, sam mi zabral)

brzmienie typowe dla subow z duzym skokiem - raczej miekkie
                      naturalny to on raczej nie jest :P
                      ale to nie przeszkadza i da sie tego normalnie sluchac
                      o dziwo udalo mi sie zgrac suba z 13cm przodem wiec bardzo niskie ciecie nie jest koniecznoscia

wiecej napisz cos jak zasile go odpowiednio w samochodzie lub dam mu obudowe b-r

Skomentuj

Informacja
                        Prawodpodobnie jutro pojawi się membrana bierna do nowego SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X
                        http://stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html

Skomentuj

Pawel S. bliżej mu do aa czy do ap?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Pawel S. bliżej mu do aa czy do ap?
                            AP nie mialem a AA postaram sie szybko zalatwic

Skomentuj

oczekiwana membrana :)

http://stx.pl/membrana-bierna-pr-stx-8-a-fc.html

Skomentuj

super - czyli magnes i cewka w tym glosniku kosztuja zaledwie 50zl :???:
                                mam nadzieje ze bedzie wart tej ceny

Skomentuj

Jest i druga:
                                  http://stx.pl/gdn-30-500-4-ap.html

Skomentuj

Szkoda, że zupełnie nie podali parametrów membrany przez co jest bezużyteczna dla innych zastosowań niż zaproponowane. Na szczęście są jeszcze membrany dytona i seasa.

Skomentuj

tylko teraz pytanie - czy material tanszej membrany bedzie wplywal na brzmienie zestawu?

Skomentuj

Yoshi, na siłę można ich użyć do innych głośników bez tych parametrów, bo przecież przykładowo w 20 litrach przy obciążeniu X mamy strojenie Y, nie zależnie od głośnika co dla nas jest najistotniejsze :)

Skomentuj

O wiele prościej by było jakby producent po prostu podał parametry.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X