Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no i wlasnie o tym pisalem
    jednym sie spodoba innym nie

Skomentuj

Na tym audiostereo jest na razie jedna opinia z której niewiele wynika poza tym, że "wygrał" z seasem. Jak czas pozwoli to spróbuję zaaplikować tego stx'a z innym głośnikiem i zobaczę czy coś się odmieni.

Paweł to, że ci zagrało lepiej od XT19 mnie nie dziwi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Paweł to, że ci zagrało lepiej od XT19 mnie nie dziwi.
        tylko ze XT19 nadal jest w kolumnach
        sprzedalem D25AG
        ale i tak STX jest lepszy od obu w/w

Skomentuj

XT19 jest totalną porażką dla mnie. D25AG nie trafia w mój gust.
          Skoro ceramik nie ma swojego charakteru, to wielu ludziom będzie się podobał. Jednym pasuje delikatny Usher, w tym też mi, ale za to nie spodobała mi się ani trochę ceramiczna kopułka accutona kilka razy na as. Wnioskuję, z tego co tu napisano, że w tym typie właśnie jest ceramik stxa co accuton, chirurgiczny ale nic od siebie melodyjny.. Za jakiś czas też będę go aplikował kuzynowi, więc zobaczymy.

Skomentuj

dolphin123 widzę, że mamy bardzo podobny gust i spostrzeżenia. Obie ww vify również uważam za najgorsze głośniki tej firmy. Zgadzam się co do oceny ushera, gra melodyjnie, ma dobry mikroklimat, mnóstwo barw i dźwięków. STX jest w brzmieniu bardzo powściągliwy, czasem miałem wrażenie jakby niektórych dźwięków w ogóle nie grał, które normalnie słychać na każdej innej konstrukcji.

Skomentuj

mi tez nie pasuje xt
              z reszta już kilka razy o tym wspominałem

chyba nie pomylę się jeśli powiem, ze awx jest lepszy od xt
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                tak
                sluchajac MX-140 pierwszy raz powaznie pomyslalem o sprzedazy moich kolumn

Skomentuj

STX jest w brzmieniu bardzo powściągliwy, czasem miałem wrażenie jakby niektórych dźwięków w ogóle nie grał, które normalnie słychać na każdej innej konstrukcji.
                  Moze po prostu nie podbarwia i nie daje nic dodatkowego od siebie.

Skomentuj

przeciez o tym piszemy od jakiegos czasu

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Stwierdziłem to już brdzo dawno temu:) Nawet bardziej mi on pasuje od DX25, nie jest taki ostry.

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
                      No i dlatego może mieć wielu zwolenników jak seas 27TBFC/G.

dolphin123 widzę, że mamy bardzo podobny gust i spostrzeżenia.
                      Jest wiele głośników jak właśnie Usher, który mi i Tobie pasuje. Bywały jednak takie, które wręcz odwrotnie Jednak wydaje mi się, że to ze względu na Twoje preferencje dobrych szerokopasmówek. Swoją drogą bardzo chciałbym posłuchać T9950 i AL130, którego Sewerynowi kiedyś zwrotkowałeś z XT25. Dwa różne materiały, ale mogłoby być ciekawie jak w przypadku kepa i morela które posiadałem:)
                      Last edited by dolphin123; 03.04.2011, 21:40.

Skomentuj

Paweł S., testowałeś już tego nowego 12"? Chodzę po ścianach z ciekawości

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Napisał pegelmesser
                          No i dlatego może mieć wielu zwolenników jak seas 27TBFC/G.
                          przy tym STXie to seas bardzo duzo dodaje od siebie :P
                          mimo ze faktycznie to dobry glosnik i faktycznie malo co dodaje od siebie

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
                          Paweł S., testowałeś już tego nowego 12"? Chodzę po ścianach z ciekawości
                          niestety koledzy sa tak pomocni ze od tygodnia przywoza wzmacniacz i suba

Skomentuj

Nowości w postaci rezystorów :)
                            http://stx.pl/rezystor-sqp-12r-20w-stx.html
                            ...i inne...

---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post o 18:57 ----------

O ile pamięć mnie nie myli, to w marcu miały być nowe midbasy 8" ("kontynuacja serii AWX") Ile w takim razie trzeba dać jeszcze czasu STX`owi ... :) ?

Skomentuj

poganiajcie Sound Wave'a to chlopak albo sie sprezy i zacznie robic szybicej... albo sie zalamie i nie zrobi nic :P

Skomentuj

Wlasnie chyba sie zalamal, bo cos dlugo nie chce umiescic wykresow THD ceramika :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Nowości w postaci rezystorów http://stx.pl/rezystor-sqp-12r-20w-stx.html ...i inne...
                                  10W mogli by wprowadzić

te sa nowe:
                                  http://stx.pl/rezystor-metalizowany-rss-3r6-5w.html
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyżby znowu podnieśli ceny głośników?

Skomentuj

Tak, już kilka dni temu.

Skomentuj

ceny rosną ale co z tego jak głośników najważniejszych jak nie było tak nie ma (AWX)... jak i membrany biernej do nowej 8 też nie widzę... nowego średniaka też puki co jeszcze nie ma choć i tak chyba mnie to już nie martwi, czytając opinie o ceramicznym odechciało mi się 3way na ceramiku, nowej 8 i właśnie wspomnianym średniaku.. nom chyba że kiedyś powstanie też zwrotka nie tylko do kompletu stx a jakiejś innej wysokotonówki.

Skomentuj

Ta firma odstrasza detalicznego kupującego od siebie jak tylko potrafi :) A może chce wejść w rynek przedmiotów elitarnych i specjalnie tak reguluje ilość towaru, by znalazienie ich głośników było wielkim wyczynem, przez co produkt w niektórych kręgach zyskuje na atrakcyjności

Skomentuj

Czaruję...
                                          X