Na tym audiostereo jest na razie jedna opinia z której niewiele wynika poza tym, że "wygrał" z seasem. Jak czas pozwoli to spróbuję zaaplikować tego stx'a z innym głośnikiem i zobaczę czy coś się odmieni.
Paweł to, że ci zagrało lepiej od XT19 mnie nie dziwi.
XT19 jest totalną porażką dla mnie. D25AG nie trafia w mój gust.
Skoro ceramik nie ma swojego charakteru, to wielu ludziom będzie się podobał. Jednym pasuje delikatny Usher, w tym też mi, ale za to nie spodobała mi się ani trochę ceramiczna kopułka accutona kilka razy na as. Wnioskuję, z tego co tu napisano, że w tym typie właśnie jest ceramik stxa co accuton, chirurgiczny ale nic od siebie melodyjny.. Za jakiś czas też będę go aplikował kuzynowi, więc zobaczymy.
dolphin123 widzę, że mamy bardzo podobny gust i spostrzeżenia. Obie ww vify również uważam za najgorsze głośniki tej firmy. Zgadzam się co do oceny ushera, gra melodyjnie, ma dobry mikroklimat, mnóstwo barw i dźwięków. STX jest w brzmieniu bardzo powściągliwy, czasem miałem wrażenie jakby niektórych dźwięków w ogóle nie grał, które normalnie słychać na każdej innej konstrukcji.
STX jest w brzmieniu bardzo powściągliwy, czasem miałem wrażenie jakby niektórych dźwięków w ogóle nie grał, które normalnie słychać na każdej innej konstrukcji.
Moze po prostu nie podbarwia i nie daje nic dodatkowego od siebie.
dolphin123 widzę, że mamy bardzo podobny gust i spostrzeżenia.
Jest wiele głośników jak właśnie Usher, który mi i Tobie pasuje. Bywały jednak takie, które wręcz odwrotnie Jednak wydaje mi się, że to ze względu na Twoje preferencje dobrych szerokopasmówek. Swoją drogą bardzo chciałbym posłuchać T9950 i AL130, którego Sewerynowi kiedyś zwrotkowałeś z XT25. Dwa różne materiały, ale mogłoby być ciekawie jak w przypadku kepa i morela które posiadałem:)
ceny rosną ale co z tego jak głośników najważniejszych jak nie było tak nie ma (AWX)... jak i membrany biernej do nowej 8 też nie widzę... nowego średniaka też puki co jeszcze nie ma choć i tak chyba mnie to już nie martwi, czytając opinie o ceramicznym odechciało mi się 3way na ceramiku, nowej 8 i właśnie wspomnianym średniaku.. nom chyba że kiedyś powstanie też zwrotka nie tylko do kompletu stx a jakiejś innej wysokotonówki.
Ta firma odstrasza detalicznego kupującego od siebie jak tylko potrafi :) A może chce wejść w rynek przedmiotów elitarnych i specjalnie tak reguluje ilość towaru, by znalazienie ich głośników było wielkim wyczynem, przez co produkt w niektórych kręgach zyskuje na atrakcyjności
Skomentuj