Zamieszczone przez ir0nhide
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaa jak ktoś pożyczy MDSa to i pare słówek powiem na temat tego który jest lepszy
---------- Post dodany o 17:48 ---------- Poprzedni post o 12:19 ----------
dotarla paczka z STXa
nowa samochodowa 30-stka
lata sobie swobodnie po kartonie. moze bo ten potezny resor gorny wszystko amortyzuje :P
na zdjeciach tego nie widac ale membrana jest lustrzana
nowa kopolka ceramiczna ktorej obecnie nie bedzie w sprzedazy. ale spokojnie - ogolnie w blizej nieokreslonej przyszlosci bedzie dostepna
tutaj widac ze do pakowania sie niezle przylozyli.
przeraza mnie to ostrzezenie - nowa kopolka to 63,70zl czyli polowe ceny glosnika!
a na koniec nowa 8" do samochodu
wiecej fotek pozniej - teraz pora konczyc skrzynki do testow :PLast edited by Pawel S.; 23.03.2011, 17:22.
Skomentuj
-
Nie na temat...No to "dałeś czadu" Paweł
Sam, sobie.... czy na zamówienie.... ?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postana zdjeciach tego nie widac ale membrana jest lustrzana
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaSam, sobie.... czy na zamówienie.... ?
i byl u mnie i sie nie odezwal...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanowa kopolka ceramiczna
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaczemu ceramiczna nie będzie w sprzedaży puki co ?? i w takim razie skąd ty ją masz ??Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPawelku, kopUłka do jasnej cholery.
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaPawle co planujesz?
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaCzy coś możesz powiedzieć o głośnikach?
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaczemu ceramiczna nie będzie w sprzedaży puki co ??
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postakurde ja czekam właśnie na ceramika, membranę bierną do 20 nowej i średniaka do tego i chce 3way...................... :P
pan slawek rowniez, a sound wave ma tyle roboty ze nie skonczyl jeszcze tego glosnika :P
Skomentuj
-
Witam. Ja także jestem bardzo ciekaw co sobą reprezentuje ten nowy 12" samochodowy, zastanawiam się nad budową subika 2x12" z jednej strony miał by służyć do robienia ciśnienia w aucie ale nie ukrywam, że miło by było jak by także w miarę przyjemnie zagrał na co dzień. Tak więc czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś pierwsze opinie. Pozdrawiam.
Skomentuj
-
fotek ciag dalszy
co do wykonania to czepie sie do jednego - terminale sa bardzo wygodnie rozstawione. ale sa troche za daleko co zmniejsza powierzchnie przylegania glosnika do obudowy
ale 5mm alu front nie ma prawa sie wyginac wiec smialo mozna stosowac uszczelki
jak widac terminale sa na plastiku prawdopodobnie laczacym sie z cewka... mam nadzieje ze tutaj cewka jest lepiej montowana niz w PJtce :P
w przypadku subow do samochodu mamy zupelnie nowe kosze ktorych jeszcze STX nie stosowal
musze przyznac ze nareszcie solidne kosze
dobra wentyacja, naprawde solidne wyprowadzenia na terminale i mam nadzieje ze juz sie nie bedzie wyginal podczas przykrecania (napisze jak jest jak zamontuje)
membrana jest taka sama jak w GDN 22 SW - przynajmniej tutaj wyglada to PRO
cewka 2"
ciekawie mocowany jest dolny resor - na jakims dystansie
nowy 12" rowniez ma nowy kosz
szeroki kolniez w tych koszach w koncu pozwoli na pozbycie sie problemow z przykreceniem glosnika przy pomocy srub a nie wkretow
membrana glosnika to plastik z lustrzanym frontem - uklon w strone osob kupujacych wzrokiem
zobaczcie dolny resor - jest wklejony odwrotnie :P
ale linki sa przeprowadzone przez resor wiec w koncu bedzie spokoj z latajacymi linkami
opis brzmienia jak w koncu to zamontujeLast edited by Pawel S.; 24.03.2011, 21:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaco do wykonania to czepie sie do jednego - terminale sa bardzo wygodnie rozstawione. ale sa troche za daleko co zmniejsza powierzchnie przylegania glosnika do obudowy
inaczej niż moim t9950Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPierwsze eleganckie
Skomentuj
-
Nie na temat...
A ja troche pomarudzę nie na temat. Zdjęcia są naprawde ładne, ale tylko w takim "marketingowym" znaczeniu. Jakiś czas temu zapanowała moda na forum by robic fotki tak, by kupiony głosnik/zrobiona kolumna wyglądały jak na okładce czasopisma. Tylko, że takie zdjęcie to moge obejrzec na stronie producenta. Po co pokazywac fotki, skoro nie mozna sobie dzięki nim wyobrazic jak w rzeczywistości wygląda głosnik?
Talent panowie macie, nie przeczę, sprzęty do cykania pewnie też, ale to chyba powinien byc utworzony nowy wątek pod tytułem konkurs fotograficzny.
Sorry Paweł, że akurat przy okazji Ciebie to pisze, ale już od dłuższego czasu widzę jak ta tendencja się nasila, szczególnie w dziale gotowych konstrukcji.
Uff, ulżyło mi.
Skomentuj
Skomentuj