Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Najpier to dajcie się głośnikowi zadomowić (czyt. wygrzać i uszy przyzwyczaić! np. tak jak to dolphin123
    Mój oczywiście przez ten cały tydzień grał, bo siedzi u brata w aucie. Z kolei to już 3tydzień jak sobie pogrywa...

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
      a jak ktoś pożyczy MDSa to i pare słówek powiem na temat tego który jest lepszy
      to podeslij swoj adres na PW

---------- Post dodany o 17:48 ---------- Poprzedni post o 12:19 ----------

dotarla paczka z STXa

nowa samochodowa 30-stka
      lata sobie swobodnie po kartonie. moze bo ten potezny resor gorny wszystko amortyzuje :P
      na zdjeciach tego nie widac ale membrana jest lustrzana

nowa kopolka ceramiczna ktorej obecnie nie bedzie w sprzedazy. ale spokojnie - ogolnie w blizej nieokreslonej przyszlosci bedzie dostepna
      tutaj widac ze do pakowania sie niezle przylozyli.
      przeraza mnie to ostrzezenie - nowa kopolka to 63,70zl czyli polowe ceny glosnika!

a na koniec nowa 8" do samochodu
      wiecej fotek pozniej - teraz pora konczyc skrzynki do testow :P
      Last edited by Pawel S.; 23.03.2011, 17:22.

Skomentuj

Nie na temat...
        Pawel S, nastepnym razem przed wrzucenie fotek na Ihack zaznacz, zeby nie przeskalowywal do rozdzielczosci 800x600 tylko do mozliwie najwiekszej ;p

Skomentuj

Nie na temat...
          nigdy ta opcja nie byla zaznaczona...
          nie wiedzialem ze teraz sie zaznacza autmatycznie
          juz podmieniam

Skomentuj

Nie na temat...
            No to "dałeś czadu" Paweł
            Sam, sobie.... czy na zamówienie.... ?

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            na zdjeciach tego nie widac ale membrana jest lustrzana
            Na zdjęciu wgląda jak by była przezroczysta

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              Sam, sobie.... czy na zamówienie.... ?
              sam sobie i do tego osobiscie...
              i byl u mnie i sie nie odezwal...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nowa kopolka ceramiczna
                Pawelku, kopUłka do jasnej cholery.>:(

Skomentuj

64zł to tanio
                  Pawle co planujesz? Czy coś możesz powiedzieć o głośnikach? Najbardziej mnie interesuje kopułka

Skomentuj

czemu ceramiczna nie będzie w sprzedaży puki co ?? i w takim razie skąd ty ją masz ?? kurde ja czekam właśnie na ceramika, membranę bierną do 20 nowej i średniaka do tego i chce 3way...................... :P

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                      czemu ceramiczna nie będzie w sprzedaży puki co ?? i w takim razie skąd ty ją masz ??
                      znajomosci
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Pawelku, kopUłka do jasnej cholery.
                        przepraszam ale nie odespalem jeszcze doby poswieconej na podroz do warszawy...

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Pawle co planujesz?
                        wymiane wysokotonowki w kolumnach i 2 suby do samochodu

Czy coś możesz powiedzieć o głośnikach?
                        nie dzisiaj - musze sie wyspac :/

czemu ceramiczna nie będzie w sprzedaży puki co ??
                        z racji ograniczonych mozliwosci produkcyjnych... i tego ze spora partie zamowil juz ktos z zachodu

kurde ja czekam właśnie na ceramika, membranę bierną do 20 nowej i średniaka do tego i chce 3way...................... :P
                        na GDMa czekam od dawna
                        pan slawek rowniez, a sound wave ma tyle roboty ze nie skonczyl jeszcze tego glosnika :P

Skomentuj

64zł to tanio
                          sama kopułka do regeneracji... :)

Skomentuj

Witam. Ja także jestem bardzo ciekaw co sobą reprezentuje ten nowy 12" samochodowy, zastanawiam się nad budową subika 2x12" z jednej strony miał by służyć do robienia ciśnienia w aucie ale nie ukrywam, że miło by było jak by także w miarę przyjemnie zagrał na co dzień. Tak więc czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś pierwsze opinie. Pozdrawiam.

Skomentuj

fotek ciag dalszy

co do wykonania to czepie sie do jednego - terminale sa bardzo wygodnie rozstawione. ale sa troche za daleko co zmniejsza powierzchnie przylegania glosnika do obudowy
                              ale 5mm alu front nie ma prawa sie wyginac wiec smialo mozna stosowac uszczelki
                              jak widac terminale sa na plastiku prawdopodobnie laczacym sie z cewka... mam nadzieje ze tutaj cewka jest lepiej montowana niz w PJtce :P

w przypadku subow do samochodu mamy zupelnie nowe kosze ktorych jeszcze STX nie stosowal
                              musze przyznac ze nareszcie solidne kosze
                              dobra wentyacja, naprawde solidne wyprowadzenia na terminale i mam nadzieje ze juz sie nie bedzie wyginal podczas przykrecania (napisze jak jest jak zamontuje)

membrana jest taka sama jak w GDN 22 SW - przynajmniej tutaj wyglada to PRO
                              cewka 2"
                              ciekawie mocowany jest dolny resor - na jakims dystansie

nowy 12" rowniez ma nowy kosz
                              szeroki kolniez w tych koszach w koncu pozwoli na pozbycie sie problemow z przykreceniem glosnika przy pomocy srub a nie wkretow
                              membrana glosnika to plastik z lustrzanym frontem - uklon w strone osob kupujacych wzrokiem
                              zobaczcie dolny resor - jest wklejony odwrotnie :P
                              ale linki sa przeprowadzone przez resor wiec w koncu bedzie spokoj z latajacymi linkami

opis brzmienia jak w koncu to zamontuje
                              Last edited by Pawel S.; 24.03.2011, 21:30.

Skomentuj

Pierwsze eleganckie:biggrin:

Skomentuj

co do wykonania to czepie sie do jednego - terminale sa bardzo wygodnie rozstawione. ale sa troche za daleko co zmniejsza powierzchnie przylegania glosnika do obudowy
                                  to prawda są trochę za daleko
                                  inaczej niż moim t9950
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Pierwsze eleganckie
                                    w oryginale tez nie bylo zle :P

Skomentuj

Nie na temat...

A ja troche pomarudzę nie na temat. Zdjęcia są naprawde ładne, ale tylko w takim "marketingowym" znaczeniu. Jakiś czas temu zapanowała moda na forum by robic fotki tak, by kupiony głosnik/zrobiona kolumna wyglądały jak na okładce czasopisma. Tylko, że takie zdjęcie to moge obejrzec na stronie producenta. Po co pokazywac fotki, skoro nie mozna sobie dzięki nim wyobrazic jak w rzeczywistości wygląda głosnik?

Talent panowie macie, nie przeczę, sprzęty do cykania pewnie też, ale to chyba powinien byc utworzony nowy wątek pod tytułem konkurs fotograficzny.

Sorry Paweł, że akurat przy okazji Ciebie to pisze, ale już od dłuższego czasu widzę jak ta tendencja się nasila, szczególnie w dziale gotowych konstrukcji.

Uff, ulżyło mi.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        hehe...
                                        I zaraz ktos jeszcze napisze, ze tylko na stx-ach :)
                                        ja tam lubie ladne zdjecia
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tomq88 poczekaj aż Paweł zrobi testowe budki to porobi fotki o obudowach :P wtedy lepiej bedziesz mógł zobaczyć jak dany głośnik wygląda

Skomentuj

Czaruję...
                                          X