Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a właśnie ok 20 litrów to dla kumpla totalny max

Skomentuj

mniejszy masz tylko 17SW+MB 5-12litrów

Skomentuj

Ten nowy samochodowy STX zapowiada się świetnie. Xmax 14mm, BL 19 T.m i 140zł, zdumiewające. Ciekawe jak się sprawdzą w OZ z korekcją do liniowych 20hz. Przy takim xmax pewnie będzie pięknie pomrukiwać najniższym basem, no i przy takim BL nie powinno mulić. No to teraz tylko odłożyć na 2 sztuki, i to jak najszybciej, zanim wszystko wykupią i będzie trzeba czekać pół roku

fcbarca86 niecierpliwie czekam na recenzje

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
          Xmax 14mm
          Tylko, że to jest p-p czyli cała amplituda wychylenia, znaczy ma 7mm w jedną i 7mm w drugą stronę.
          Tak wnoszę na podstawie lektury katalogów głośników innych producentów.

Skomentuj

Kiedy będą dostępne 18-140-AWX ?

Skomentuj

Zamieszczone przez artur.ek Zobacz posta
              Kiedy będą dostępne 18-140-AWX ?
              tak trudno wyslac e-mail do producenta z zapytaniem?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cześć
                Ja czekam, na wersje głosników do domu, bo ponoc podział takowy istnieje.
                Ewentualnie wziąłbym ten jeśli tylko wyjdzie 4ohm, bo mam sub300 Irka i szkoda mi jego potencjału marnować grając nim na 8ohm
                Jak coś kupię, to oczywiście Ci napiszę
                pozdrawiam

Skomentuj

Wie ktoś może czy w STX będzie młodsze rodzeństwo z serii AWX?
                  Mam na myśli tutaj zrobić efektowe jak i centralny, aby mi pasowały do frontów.

Skomentuj

Pewnie będzie jakaś "13nastka" albo jakiś średniak do tych nowych wooferków żeby stworzyć 3way z prawdziwego zdarzenia :) No może za jakiś czas zobacze co te STX warte :) Ktoś kupił tego 8calowca? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
                      Wie ktoś może czy w STX będzie młodsze rodzeństwo z serii AWX?
                      Mam na myśli tutaj zrobić efektowe jak i centralny, aby mi pasowały do frontów.
                      tak, bedzie GDM i GDN 15
                      szczegolow nie znam

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        tak trudno wyslac e-mail do producenta z zapytaniem?
                        Może nie trudno wysłać ale trudno odpowiedzieć. Ufam bardziej informacjom kierowanym do większego grona.

Skomentuj

Też mam plany na centrala i efektowe, ale z obecnych 18 za drogo wychodzi
                          Kiedyś pytałem o to stx i dostałem odpowiedz, ze będą takie przetworniki, bo planuja w ogóle wypuścic sami centralny jakiegos i surroundy do fx-300
                          Ale na ile plany sie nie zmieniły to nie wiem
                          pozdr

Skomentuj

skoro powstały 2ddrogi, 2,5d i teraz wszedł ceramik i woofer do 3dróg to na bank będzie średniak i mniejszy gdn pod kino. Głupotą byłoby nie wypuszczenie takiej partii.. Pytanie tylko kiedy to powstanie, na razie proponowałbym sporo cierpliwości...

Skomentuj

Żeby do Świąt Bożego narodzenia zdążyli, to się będę cieszyć :P

Skomentuj

http://www.spxaudio.pl/

Taka mała ciekawostka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  ale w jakim celu? po to jest zrobiona zeby cewka byla wentylowana
                                  Chodziło mi o to nie zeby zatykać wentylowanie tylko założyć jakiś filterek żeby nie zasysał paprochów :) jakiś kawałek gąbeczki takiej jak na mikrofony ;] naprzykład ;] wentylowanie bedzie i paprochów nie zassie ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                    Chodziło mi o to nie zeby zatykać wentylowanie tylko założyć jakiś filterek żeby nie zasysał paprochów jakiś kawałek gąbeczki takiej jak na mikrofony ;] naprzykład ;] wentylowanie bedzie i paprochów nie zassie ;]
                                    W głośnikach wielu producentów taka gąbeczka jest i skutecznie utrudnia zabrudzanie szczeliny.

Skomentuj

Gąbeczka albo siateczka Ogólnie tam niema za bardzo co wleciec jak sie obudowe dobrze zrobi :) Trzeba czystość zachować a nie :)

Skomentuj

No ale skoro u niektórych dzwonienie wystąpiło przez "obcego w szczelinie" to taki minimalny zabieg typu gąbeczka w otworze powinien pomóc zapobiegawczo :]

Skomentuj

Zgadzam się :) Ale co to za monter jak mu dzwoni rozumiem jak cewka o karkas łupie ale żeby dzwoniło nie ten kosciół

Skomentuj

Czaruję...
                                          X