No to mamy gotowy głośnik do zamontowania w subie w domu i chyba po to powstał. To nie to samo co stary AP. Fs 23hz :shock: membrana z polipropylenu. Zalecana obudowa 65 litrów strojona na 30hz, czyli teoretycznie powinien bardzo nisko zejść na basie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Jesli faktyczne parametry beda zgadzac sie z tym co podaje producent, to w koncu doczekalem sie glosnika na jaki dlugo czekalem. Swietne parametry do bezkompromisowego ( i taniego ) basu w linii transmisyjnej. Bedzie mozna zrobic pasywny jak i aktywny subwoofer, do wyboru wg. potrzeb.
Brawo STX.
Skomentuj
-
celowalem w 1/6 bardziej. Dlugosc tunelu jedynie 1.5m. Na pomiarach z bliskiego pola i tak dostaniesz wiarygodnej informacji jak daleko zapedza sie TL. Realne zejscie zmierzysz tylko analizatorem widma plus jazda sinusem po niskich czestotliwosciach. W moim pomieszczeniu monitor zapedza sie w 30hz.
Nie lubie pomiarow w bliskim polu, sa dla mnie niewiarygodne w rzeczywistym odsluchu. Jedynie od czasu do czasu posilkuje sie nimi.
Skomentuj
-
Coś nowego wiadomo o tym projekcie na AWX? Bo już dawno miał ukazać się projekt na stronie stxa, a tu dalej cisza. Chyba, że chcą połączyć AWX'y z nową kopułką ceramiczną nad którą pracują i która miała się ukazać przed końcem tego roku. No chyba, że pracują teraz nad zwrotnicą do MTM, bo nie tylko monitorki na AWX mają powstać, a duże kolumny podłogowe z dwoma AWX w układzie MTM konkurencja dla Tonsilowskiego Maestro i Siesty. Też coś słyszałem, że ma się pojawić jakaś nowa 15AWX, ale nie wiem czy to średniotonówka ma być, czy mniejszy brat 18AWX.
Skomentuj
Skomentuj