http://stx.pl/index.php/product/list/new/1 no to kino domowe :wink:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
No to widzę dolphin123,że nie musisz się spieszyć bardzo z budową kolumn na AWX :wink: Zaczekamy na projekt, ale myślę, że po takim czasie powinno być to już świetnie dopracowane i będą to konkretne kolumny miażdżące jakieś polskie siesty, maestro itp. oraz zawstydzą niektóre zagraniczne kolumny wyższej klasy.
Skomentuj
-
Nawet jak mam wziąć 300zł za KEPy i 200 za XT19 to nie dołożę nic do STX'a (440zł) i od razu mogę kupić komplet na 5.0 :) Jakoś mi szkoda 300zł na kolejne XT19 kiedy można od 320zł licytować na allegro 4szt. XT25.
Jakoś nie czuję Hi-End'u jak słucham swoich kolumn :roll: no nic, i tak czekam na opinie :)ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
dostalem dzisiaj paczke z nowym STXem - GDN 30-500-2x4 AA
glosnik jest oparty na dosc juz znanym aluminiowym odlewanym koszu
wykonany jest calkiem niezle ale i tak czasami da sie znalezc denerwujace wady (zadziory lub jakas nierownosc)
membrana to aluminiowa nowosc. ale za cholere nie widac ze to alu :???: zawieszenie gorne jest bardzo fajne - nie za duze i nie za male. wykonane jest z dziwnej gumy. wcale nie przypomina w dotyku gumy - jest bardzo sliska jakby lakierowana. no i ten "metaliczny" kolor :mrgreen:
kopolka - niedosc ze znudzily mi sie juz za duze kopolki to w dodatku nadal nie rozumiem po jaka cholere to czyms maluja?! to sie lepi jeszcze troche :???:
no i sami widzicie ze klejenie troche sie uwidocznilo :P
resor dolny - PODWOJNY! :shock:
az sie troche zdziwilem :P
miedzy resorami idzie plecionka do podlaczenia cewek. nie jest wpleciona w resor - poprostu biegnie pomiedzy. mam tylko nadzjeje ze nie bedzie sie obijala o te resory...
cewka - 50mm nawijana na chyba rowniez aluminiowy karkas. przez te gigantyczne otwory w koszu (NICZYM NIE OSLONIETE :!: ) widac ja w calej okazalosci :P
nie zdziwie sie jak dlugo posiedze przy tym otworze zeby ja podziwiac :P
uzwojenia cewek sa 2 i podlacza sie je po przeciwnych stronach glosnika. wygodne do laczenia szeregowego. ale do rownoleglego juz moze denerwowac...
terminale podlaczeniowe - no przynajmniej jest sprezynka :???: bo jakosc tego czegos nie zachwyca...
podlaczylem go narazie pod mostek TDA w celu wygrzania. nawet niezle sie rozbujal :P
ale do x-maxa to mu daleko :P
jutro zadzwonie po jakiegos kolege ze skrzynka 12" to sie potestuje
Skomentuj
Skomentuj