Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://stx.pl/index.php/product/list/new/1 no to kino domowe :wink:

Skomentuj

czy to nie jest bledem jesli tam pisze ze kolumny moga wspolpracowac z ampli ktorego impedancja wyjsciowa wynosi od 4 do 8 ohm?

Skomentuj

to było w ich ofercie przynajmniej od roku
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Po prostu złożyli to "do kupy" :roll:

Skomentuj

były te zestawy całe, po prostu ostatnio jakiś czas były wyłączone.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
              czy to nie jest bledem jesli tam pisze ze kolumny moga wspolpracowac z ampli ktorego impedancja wyjsciowa wynosi od 4 do 8 ohm?
              nie , po prostu głośniki mają 8R, więc współpracują ze wzmakami które obsługują <=8R :P

Skomentuj

Jakieś biedne kolumny do kina domowego dali, ale nadal nie widać zwrotki do 18AWX...

Skomentuj

Zamieszczone przez STX
                  Witam.
                  Prawdopodobnie projekt Diy będzie gotowy na 29 listopada.
                  Pozdrawiam
                  S.A.
                  STX

Skomentuj

No to widzę dolphin123,że nie musisz się spieszyć bardzo z budową kolumn na AWX :wink: Zaczekamy na projekt, ale myślę, że po takim czasie powinno być to już świetnie dopracowane i będą to konkretne kolumny miażdżące jakieś polskie siesty, maestro itp. oraz zawstydzą niektóre zagraniczne kolumny wyższej klasy.

Skomentuj

takero, chodzi mi o dobór słow jedynie :)

Skomentuj

elvis18, spieszyc nie spieszyc, chcialbym jednak juz miec zrobione budy na cacy i wygrzewac to wszystko, aby obiektywnie je opisac jak bedzie docelowa zwrotka

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
                          Jakieś biedne kolumny do kina domowego dali
                          proste w budowie ale w 100% poprawne i nawet dobrze brzmiace
                          oczywiscie jak na ta cene :P

Skomentuj

no jak STX opublikuje dobrze opracowaną zwrotkę i dolphin123 oceni je pozytywnie to bye bye monacor & vifa.

te "kina" STXa może i przyzwoite ale wyglądają wybitnie dupowato.

Skomentuj

amdr mysle ze ciezko bedzie to porownac mi do kepa, bo mialem go jakis czas temu, a druga sprawa ze to inna cena, wiec bede go ocenial pod katem jakosc/cena i zobaczymy przede wszystkim czy w tej cenie jest bezkompromisowy

Skomentuj

Nawet jak mam wziąć 300zł za KEPy i 200 za XT19 to nie dołożę nic do STX'a (440zł) i od razu mogę kupić komplet na 5.0 :) Jakoś mi szkoda 300zł na kolejne XT19 kiedy można od 320zł licytować na allegro 4szt. XT25.

Jakoś nie czuję Hi-End'u jak słucham swoich kolumn :roll: no nic, i tak czekam na opinie :)

Skomentuj

dostalem dzisiaj paczke z nowym STXem - GDN 30-500-2x4 AA

glosnik jest oparty na dosc juz znanym aluminiowym odlewanym koszu
                                  wykonany jest calkiem niezle ale i tak czasami da sie znalezc denerwujace wady (zadziory lub jakas nierownosc)
                                  membrana to aluminiowa nowosc. ale za cholere nie widac ze to alu :???: zawieszenie gorne jest bardzo fajne - nie za duze i nie za male. wykonane jest z dziwnej gumy. wcale nie przypomina w dotyku gumy - jest bardzo sliska jakby lakierowana. no i ten "metaliczny" kolor :mrgreen:
                                  kopolka - niedosc ze znudzily mi sie juz za duze kopolki to w dodatku nadal nie rozumiem po jaka cholere to czyms maluja?! to sie lepi jeszcze troche :???:
                                  no i sami widzicie ze klejenie troche sie uwidocznilo :P

resor dolny - PODWOJNY! :shock:
                                  az sie troche zdziwilem :P
                                  miedzy resorami idzie plecionka do podlaczenia cewek. nie jest wpleciona w resor - poprostu biegnie pomiedzy. mam tylko nadzjeje ze nie bedzie sie obijala o te resory...

cewka - 50mm nawijana na chyba rowniez aluminiowy karkas. przez te gigantyczne otwory w koszu (NICZYM NIE OSLONIETE :!: ) widac ja w calej okazalosci :P
                                  nie zdziwie sie jak dlugo posiedze przy tym otworze zeby ja podziwiac :P
                                  uzwojenia cewek sa 2 i podlacza sie je po przeciwnych stronach glosnika. wygodne do laczenia szeregowego. ale do rownoleglego juz moze denerwowac...
                                  terminale podlaczeniowe - no przynajmniej jest sprezynka :???: bo jakosc tego czegos nie zachwyca...

podlaczylem go narazie pod mostek TDA w celu wygrzania. nawet niezle sie rozbujal :P
                                  ale do x-maxa to mu daleko :P

jutro zadzwonie po jakiegos kolege ze skrzynka 12" to sie potestuje

Skomentuj

No wygląda nawet nawet
                                    Nie wiem czy to takie zdjęcie a może kurz ale ten resor górny wygląda trochę jak z jakiejś pianki/gumo pianki, gdzieś w jakimś głośniku taki widziałem. Takie jakby drobinki w sobie ma połyskliwe.

Napisz od razu Pawle coś jak go "przyciśniesz" :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      zawieszenie gorne jest bardzo fajne - nie za duze i nie za male. wykonane jest z dziwnej gumy. wcale nie przypomina w dotyku gumy - jest bardzo sliska jakby lakierowana. no i ten "metaliczny" kolor :mrgreen:
                                      to przecież pianka jest :P

Skomentuj

Testuj Pawcio testuj, mysle o tym glosniku do suba pasywnego...

Skomentuj

Jak mozesz to przetestuj tez w domu czy sie sprawdzi.

Skomentuj

Czaruję...