Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak propos koloru głośników to ostatnio pisałem do nich w sprawie słynnego zestawu z forum a pytałem o to czy byłaby możliwość zamówienia głośników z innym kolorem membran (mnie akuratnie biały interesował lecz miałem je już wcześniej zamówione) . Odpisali mi ze jest taka możliwość :grin: Lecz za dopłata :???: to już nie było mile bo za komplet trzech głośników zawołali sobie dodatkowe 150 zł za malowanie :???:

Taki mały off topic.
    Wie ktoś czym najlepiej można by pomalować membrany na biało??

Skomentuj

bo nie maja bialych membran, tylko szare i zolte, jesli slynnym zestawem jest 15 akx + dx25tg.

Skomentuj

Chodzi mi o GDN 22-140-8 SCX, GDM 14-150-8 SCX i GDWK 9-200-8 PJ :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
          GDWK 9-200-8 PJ
          ten nie jes juz produkowany od dawna :P

maxxx222, kup farby modelarskie w sprayu. tanie (5-6zl), szybko schna, sa elastyczne i lekkie

tez leza u mnie na polce malowane glosniki na bialo :P (tylko ze olejna przy okazji remontu :lol: )

Skomentuj

Jest jeszcze membranka ceramiczna :twisted:

A co do przekładek... Patrząc na dane techniczne powinno pasować... Tylko że AWX to nie tylko membrana a cała konstrukcja głośnika która jest inna niż PJ... Chociaż PJ plus membranka ceramiczna fajnie by wyglądało :) (tylko ciekawe jak grało?)

Skomentuj

A jak ma się ten AWX do choćby Vify XT19? Bo nie wiem czy robić nowe skrzynki pod XT19 i SPH165KEP czy sprzedać je i robić już 5.1 na nowych STX'ach.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                A jak ma się ten AWX do choćby Vify XT19? Bo nie wiem czy robić nowe skrzynki pod XT19 i SPH165KEP czy sprzedać je i robić już 5.1 na nowych STX'ach.
                a jak myslisz ile osob mialo okazje posiadac oba pomierzyc, posluchac, po prostu sprawdzic ?

;p

Skomentuj

no pytam bo może ktoś słuchał, a jak nie XT19 to choćby XT25.
                  kminię czy nie zrobić tyłów na monacorach sph 102 kep, fajnie wychodzą w symulacjach, chociaż finansowo trochę by mi było szkoda kolejne xt19 kupować, szukać używek gdzieś. alternatywą jest właśnie zestaw na nowych chwalonych stx'ach.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                    na nowych chwalonych stx'ach.
                    Narazie pozostańmy przy nowych Nikt ich jeszcze dobrze nie sprawdził...

Skomentuj

a ja mam zlawiadomosc
                      niech ktos z was zasymuluje kupwanie cokolwiek w STXie - zobaczcie ile wolaja za wysylke :!: :shock:
                      i to wcale nie jest pomylka

Skomentuj

36,60zł kurierem za parkę AWX'ów plus dwa 15 AKX - normalna cena za kuriera.

tyle samo za parkę 18SCX, parkę 14SCX i parkę AWX. Cena jak najbardziej OK.

Skomentuj

a za jednego 14 sk tez 36zl... troche nie bardzo.

Skomentuj

no nie wiem czy taka normalna jak kupowalem swoje glosniki: 2gdn scx, 2gdm scx i 2gdwka pj + para terminali to mnie to wynosilo 25zl kurierem

Skomentuj

36zl to normalna cena?
                              a powiedzcie mi dlaczego za taka sama paczke (30kg) z polinka place 20zl?
                              no i nawet z STXa jakis czas temu placilem te 20zl :mad:

Skomentuj

u mnie z firmy przy podpisanej umowie mamy paczki do 31kg za 15zł
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

to i u mnie kosztuje kilkanaście zł netto, a wysyła się klientom po 29... dlatego nie dziwię się tym 36zł, chociaż mogli zrobić 25 za najmniejsze paczki (1 zestaw).

Skomentuj

kurierem za pobraniem płacę teraz 40zł równe ;o;o bo zamówiłem właśnie 2x 18Akx, no to sie w głowie nie mieści, 35zł to ja zaołaciłem za taka sama przesyłkę amplitunera 15kg a pudło 5razy większe...
                                    Ostatni raz zamawiam w STXie, strasznie długo trwa realizacja, zamówilem w niedziele, w środę dopiero przysłali mi potwierdzenie zamówienia, będzie koło piątku jak nie w poniedziałek...

Skomentuj

no to pogorszyli obsługę klienta... jeśli chcą zadziałać z DIY to muszą się poprawić. 40zł masakra. u mnie nie ma różnicy w koszcie przelew/pobranie.

Skomentuj

hehe a nie tak dawno o podobnej sferze tutaj gadaliśmy ;p......swego czasu podobnie zaczynal tonsil robic :razz:

jasne ze maja umowe z jakas firmą kurierską nie wyobrażam sobie innej sytuacji ...
                                        więc chyba jasną rzeczą jest po co zawyżanie kosztów przesyłki ;p

swoją drogą takie praktyki to po prostu perfidna bezczelność i tyle ......cenię ucziwość czasem lepiej żeby koszt wyrobu był po prostu dobrze skalkulowany i wyższy a nie prostackie zagrywki ...czyli niby tanio ale odbijemy to sobie na wysyłce....

takim praktykom czy to allegro czy ktokolwiek inny mówimy nie ...

a offtopowo widzieli ?
                                        http://www.seas.no/index.php?option=...271&Itemid=247

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                          Jest jeszcze membranka ceramiczna :twisted:

A co do przekładek... Patrząc na dane techniczne powinno pasować... Tylko że AWX to nie tylko membrana a cała konstrukcja głośnika która jest inna niż PJ... Chociaż PJ plus membranka ceramiczna fajnie by wyglądało :) (tylko ciekawe jak grało?)
                                          Przekładki membran w tych nowych AWX chyba się mijają z celem. Przypominam, że w cenie 123 zł jest Seas 22taf/g a 155 zł 27tbfc/g.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X