Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wyglada na kopie 27-300, chociaz jak tak patrze to stwierdzam ze sztywniejsze zawieszenie, krotsza cewka - moze grac nieco lepiej, a na pewno ma wyzszy SPL

Skomentuj

a mnie sie wydaje ze to lekko odswiezony te sam glosnik z pomiarem mocy w tym ich nowym systemie :P

Zamieszczone przez STX
      Power MLS/1h (RMS) 450 (30-1000 Hz) Watt
      Power Handling AES (RMS) 300 (30-1000 Hz) Watt

Skomentuj

hmm moim zdaniem głośnik chyba raczej pod kolumny niż pod subwoofer ale przy tak niskim Qts nawet nie ma co go symulować bo bzdury wyjdą...

Generalnie gdyby dali mu jakąś lekką membranę od estradówki i króciutką cewkę to był by rewelacyjny głośnik do nadstawek o ogromnym SPLu

Skomentuj

nosmaster czasem tak bywa. Irek robi idealne zwrotnice ale nie uwzględnai BS. Jest o tym temat w innym dziale.

Skomentuj

Ciekawe czy w tym nowym 27-450 wkońcu zastosowali sztywniejszą membrane, bo wg. mnie to była jedna z najwiekszych wad seri sc.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
              Generalnie gdyby dali mu jakąś lekką membranę od estradówki i króciutką cewkę to był by rewelacyjny głośnik do nadstawek o ogromnym SPLu
              panowie - przeciez to jest ten sam glosnik! (chyba). roznica w efektywnosci bierze sie ze sposobu pomiaru. przeciez oni tam podaja 2,83V wiec glosnik ma 91db SPLu :P

Skomentuj

panowie - przeciez to jest ten sam glosnik! (chyba). roznica w efektywnosci bierze sie ze sposobu pomiaru. przeciez oni tam podaja 2,83V wiec glosnik ma 91db SPLu :P
                niezupelnie - cewka jest krotsza i zawieszenie sztywniejsze. a moze jeszcze cos...

Skomentuj

pewnie cewka z alu :)

głośnik ma faktycznie 94dB (dokładnie 93,84 według Win isd)

zawieszenie jest podwyższone czyli głośnik będzie miał większe wychylenie niszczące

to tyle co widać z fotki, parametrów i czego się domyślam :)

wystarczy że zmienili szczelinę i już będzie kolosalna różnica jak to się mówi "na oko to chłop w szpitalu umarł :) "

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                    zawieszenie jest podwyższone czyli głośnik będzie miał większe wychylenie niszczące
                    no nareszcie, to w sumie była największa bolączka wszystkich stxów 27 xxx x xx.

Napewno jest alu cewka - w krótce chyba we wszystkich głośnikach będzie prawdopodobnie.

Swoją drogą to sporo się tych głośników robi, aż za dużo.

Skomentuj

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Nieźle tam muszą pracować:) Jeszcze słyszałem że na dniach mają wprowadzić jakiś driver

Skomentuj

Ten pierwszy już jest od dłuższego czasu, za to ten drugi...jak dla mnie troche "padaczkowato" wygląda :P Jako zamiennik do altus'ów może sie nadać...

Jeżeli chodzi o ilość głośników, to pewnie niegługo starą serie będą wycofywali ze sprzedaży.

Skomentuj

Ja jestem ciekawy kiedy będzie dostępny nowy samochodowy STX na alu membranie i jaka będzie jego cena. Może w końcu będziemy mieli głośnik parametrami i jakością zbliżony do Ravemastera, Lanzara Max 12 i Mivoca :wink:

Skomentuj

Akurat lanzar max12 jest świetnym wyznacznikiem jakości...

Skomentuj

Wszyscy go polecają na forach, zresztą mój kolega ma go pod carpowerem i gra fajnie. Wszędzie albo ravemaster, albo lanzar. Zobaczymy co pokaże stx :wink: AP też mi podchodzi, ale linki idące do cewki się urywają i w ogóle głośnik ma kilka wad. Myślę, że w tym nowym nie będzie takich wad.

Skomentuj

Zauważcie że ten głośnik http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb Jest jednocześnie w głośnikach niskotonowych i estradowych Ciekawy zabieg

Skomentuj

A to co za głośnik Stx'a panowie? http://www.allegro.pl/item332880899_...subwoofer.html

Skomentuj

wyglada na stara serie - klik

no chyba ze sie myle, bo sam nie wiem? :P

Skomentuj

stara seria lub jeden z prototypów które w wakacje można było kupić u stxa na wolumenie za grosze ;]

Skomentuj

Właśnie tak mi coś nie pasowało z tą membraną z włóknem szklanym, bo stx chyba zrozumiał, że gówniane są te membrany i celulozowe są lepsze. Mogła by wyjść 25, ale z serii akx. Mógłby być świetny na bas do kolumn 3-drożnych

Skomentuj

Obie są kiepskie, ale membrany z włókna szklanego były dużo cięższe, lakierowana celuloza jest już w miarę, jednak do klasy średniej i tak sporo im brakuje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X