Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a testował już ktos nową 17 stx? prosze napiszcie coś więcej o niej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
      starosc w wieku 28 lat czy za duzo piwa?
      No cóż,mnie nie pasuje ani jedna opcja ani druga.
      Zamieszczone przez Yoshi_80
      Kurde czasem sie gubie juz w tych głośnikach.
      No tak w sumie...nie ma się co dziwić,ale do tematu,faktycznie,seas potrafi przy odpowiednim traktowaniu zagrać naprawdę że tak powiem aksamitnie i kojąco nie narzucając swej dominacji w paśmie.
      XT 19 jest jak na mój gust zbyt tarkowe,25-tka wypada niby znośniej,coś z nia mozna niby zatańczyć jednak charakter pozostaje,lekka ostrzyzna której ja akurat nie lubię.
      W między czasie odleciałem od stereotypów tego forum,wpadlo mi w łapy kilka kopułek audaxa,jak dla mnie charakter wręcz poprawny,bez dominacji.Może być jedynie problem z nabyciem.

Skomentuj

umberto, napisz co to za Audaxy, bo mnie też ostatnio zainteresowała ta firma

Skomentuj

Audax tylko z drugiej ręki lub jakieś leżaki magazynowe. Firma nie istenieje juz chyba od 3 lat. Fakt głosniki miały dobrą renome, np słynne aerożelowe niskośredniaki, szkoda, że żaden nie wpadł w moje ręce.

co do stx'a to martwi mnie fakt ich pomiarów, nie mogłby byc lepszej jakosci, wyglada to tak jakby sie usprawiedliwiali jakas norma. Innym firmom to jednak nie przeszkadza dac wykres o wysokiej rozdzielczosci gdzie widac najdrobniejszy szczegól a nie półokatwowe wygładzanie. Do dupy z takim pomiarem.

Skomentuj

UKA, dużo by pisać,mam kilkanaście parek,i tak sobie w wolnym czasie przerzucam.Ogólnie polecam choć na pewno nie miłośnikom cykania.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
              Ogólnie polecam choć na pewno nie miłośnikom cykania.
              u UKAsza slyszalem tylko jedne male audaxy - i byly chba bardziej delikatne niz vifa D27...

Skomentuj

Podaj chociaż parę ciekawszych modeli. Warto kupic te tańsze modele? Co powiesz o brzmieniu tytanowych Audaxów?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                  Świeże info...w przyszłym tygodniu ma sie pojawić 15 cali (stalowy kosz, cewka 2 cale, pod koniec marca wersja z alu koszem), do końca lutego 18 cali (4 cale cewka!), a pod koniec kwietnia driver
                  dzis jest 28 luty,a glosnikow jak niebylo tak niema.

Skomentuj

mnie to jakoś specjalnie nie dziwi, stx miał już poślizgi rzędu roku ;]

Skomentuj

Dokłądnie a głośnika do suba dalej nie ma:)

Skomentuj

a zauwazyliscie ze jednego z tych nowych estradowcow przeniesli do "niskotonowcow" ?

Skomentuj

Właśnie, jeden głośnik figuruje w 2 kategoriach.. Uniwersalny :wink: ( 32-300-8-SE ).
                          Sam zastanawiam się nad 17-140-8-SCX. Przemawiają do mnie parametry i wygląd (jakoś nie lubię żółtych membran z kompozytu :lol: ), lecz martwi mnie pasmo zawężone z 2 stron. Może ktoś z szanownych użytkowników Forum miał go już w rękach i jest coś w stanie o nim powiedzieć?
                          Pozdrawiam (po długiej przerwie na DIYaudio :mrgreen: )
                          Janusz.

[ Dodano: 2008-03-08, 23:05 ]
                          Zastanawiałem się też nad 22-140-8-SCX, bo ma pasmo szersze u dołu i góry (ale obudowę musiałbym zaprojektować nową).
                          Dół pasma to w sumie mniejszy problem. Myślałem aby rozszerzyć pasmo 17-tki od dołu korzystając z korekcji Linkwitz'a. ( http://sound.westhost.com/project71.htm , http://sound.westhost.com/linkwitz-transform.htm ) (Moc i wychylenie to niewielki problem. Ale nie chcę dużych poziomów głośności, w przypadku takiej chęci korekcja byłaby wyłączana :) )
                          ps. Do moderatorów/administracji.. Dlaczego można edytować swój post jedynie 15min po napisaniu? Nawet jeśli nikt jeszcze nie odpisał, to i tak muszę nowy post stworzyć.
                          Pozdr :smile:

[ Dodano: 2008-03-08, 23:07 ]
                          Całe szczęście, pół biedy, automat dodaje treść do poprzedniego postu.. (sorry za off-topic)

Skomentuj

ma juz ktos 22-140-8-SCX dany jako sub albo niski ? interesuje mnie subek na nim. wiem ze ma go irek i czekam na info od niego ale mile widziane spostrzerzenia innych

Skomentuj

Jakos w nast tyg bede go miec... tak samo ta nowa 17nastke...

Skomentuj

no to czekam na opinie Maxi

Skomentuj

Prócz projektu HX 18 myślałem także nad czymś mocniejszym i trójdrożnym.

I zastanawiam się nad najwyższym modelem wysokotonowca STX + nowy 17 średniak + nowa 22 niskotonowa a to wsio = wysłanie głośniczków do Irka w celu zaprojektowania zwrotek :)

Zestawik myślę że wyglądał by ciekawie. A jak by grał to niedługo się okaże po pierwszych recenzjach przetworników.

Skomentuj

no i jak tam ruszylo cos w kierunku testow?

Skomentuj

Czekam na paczke :P

Skomentuj

no to w takim razie czekam razem z Toba, tez mam chec zamowic ale wole poznac pierw opinie :wink:

Skomentuj

Witam.
                                          Wymienione głośniki sa już sprzedawane odbiorcom hurtowym.
                                          Prezentacja na naszej stronie www w czwartek 20-03-2008.
                                          Możliwość zakupu detalicznego od 25-03-2008 (na 100
                                          Pozdrawiam
                                          S.A.
                                          STX

Mowa tu o estradowych 15' i 18' :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X