wie juz ktos jak te cuda graja??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Tonsil kontratakuje - http://www.protonsil.pl/?s=1&page=4&pid=277
(Głośnik niskotonowy GDN 17/100 cena 129.99_PLN)
:wink: :smile:
Mam prośbę do kolegi który zaprojektował zwrotnice do
GDN-18-130-8AKX+GDWK-10-200-8AKX, o zaprojektowanie
alternatywnej wersji z filtrem trzeciego rzędu w torze wysokotonowym
Skomentuj
-
18akx jest wiekszy od 15AKX wiec ma lepszy bas a graly u mnie w tej samej budzie ok 15litow. Pasmo jest troche krotsze ale jak widac na tej samej zwrotce glosniki lacza sie dosc dobrze z wysokim AKX. Jest jeszcze druga wersja zwrotki z podniesiona gora i srednimi ktora uzyskuje plaska charke pod lekkim katem.
Skomentuj
-
Jak to rozwiązać...a no w prosty sposób, dać dwa stx'y na kolumne, i do tego tani driver od seleniuma. Spokojnie wytrzyma podział na 2 kHz, a paczka nadal będzie opłacalna bo koszt drivera to tyle samo co dwa gdwt tonsila (przy okazji sie zaoszczędzi na narożnikach, kocyku, uchwytach i innych duperelach :P ). Również nie moge sie doczekać 18'stki...mam nadzieje że będzie miała dość dobry spl.
Caleb No idzie to jakoś połączyć...na osi może będzie nawet znośnie ale pod kątem będzie już tragedia...
Skomentuj
-
Z tego co ja widze gdwt kosztuje 75 pln, chyba że mam jakieś kiepskie źródło. Sens jest jak najbardziej dawania dwóch gdyż dla paczki na jednym totalnie nie opłacalne jest dawanie narożników uchwytów itp...a bez tego to nawet na amatorską estrade nie da rady. Po prostu cena obudowy dla dwóch sztuk jest lepsza, zawsze tak było i będzie, więc jest sens dawania dwóch sztuk zwłaszcza że głośniki nie są drogie.
Skomentuj
Skomentuj