Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wie juz ktos jak te cuda graja??

Skomentuj

Tonsil kontratakuje - http://www.protonsil.pl/?s=1&page=4&pid=277
      (Głośnik niskotonowy GDN 17/100 cena 129.99_PLN)
      :wink: :smile:
      Mam prośbę do kolegi który zaprojektował zwrotnice do
      GDN-18-130-8AKX+GDWK-10-200-8AKX, o zaprojektowanie
      alternatywnej wersji z filtrem trzeciego rzędu w torze wysokotonowym

Skomentuj

Zamieszczone przez funk19
        Mam prośbę do kolegi który zaprojektował zwrotnice do
        GDN-18-130-8AKX+GDWK-10-200-8AKX, o zaprojektowanie
        alternatywnej wersji z filtrem trzeciego rzędu w torze wysokotonowym
        po co ?

Skomentuj

Haj endowa to tylko cena tego tonsila bo charke to ma jak gory skaliste :)

Z filtrem 3-rzedu nie skladaly sie te stx-y.

Skomentuj

czy wiadomo już coś na temat daty "wydania" schematu zwrotnicy do 18AKX i jakiejś lepszej wysokotonówki?? bo czekam i czekam, a głośniki leżą i się kurzą :???:

Skomentuj

irek, a moze pare slow na temat brzmienia AKXow??

Skomentuj

no wlasnie moze juz ktos jest w stanie ocenic jak te nowe przetworniczki czy nowa 18 jest tak samo ok jak 15 albo lepsza i czy nowa 17 lepiej lezy obok SW :mrgreen:

Skomentuj

18akx jest wiekszy od 15AKX wiec ma lepszy bas a graly u mnie w tej samej budzie ok 15litow. Pasmo jest troche krotsze ale jak widac na tej samej zwrotce glosniki lacza sie dosc dobrze z wysokim AKX. Jest jeszcze druga wersja zwrotki z podniesiona gora i srednimi ktora uzyskuje plaska charke pod lekkim katem.

Skomentuj

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb troche przesadzili z moca :lol:

Skomentuj

nie no ale glosnik sie prezentuje ciekawie - ma spora efektywnosc, niby duza moc i pasmo takie ze moze nawet na 2-way od biedy by pasowal. dwa takie na kolumne i mamy 1kwat na strone :P

Skomentuj

Tylko że tą moc należy włożyć między bajki...a do 2-way estradowego nawet nie od biedy, tylko idealnie pasuje.

Skomentuj

500w przy 2' cewce to raczej niewykonalne, ale w muzie powinien tyle wytrzymać (może ) :P

Skomentuj

No wyglada nawet nawet... pod koniec lutego powinienem je miec to cos tam o nich napisze:P

Skomentuj

z Tonsilem 12 19 150 mógłby stworzyć naprawdę ciekawy zestaw...

No to czekamy już tylko na 18' subbas :P

Skomentuj

takero, z tym tonislem, to napewno nie :) chyba nie wiesz co mowisz :) Mimo wszystko trzeba go uciać na ok 2,5kH a tyle ten tonsil i nie pociagnie i nie wytrzyma mocowo. No czekamy, 15' tez miało jakies sie pojawic :)

Skomentuj

Ten tonsil co jedyne z czym był tego stxa łaczył, niczego droższego się dawać nie opłaca,a niz w cenie tonsila niżej się uciąć nie da...
                                  Eee ? 2k5 ? Myślę że spokojnie na 4 :P

Skomentuj

sadze ze w bardzo budzetowym "estradowym" sprzecie dolek na 3khz nie bedzie az tak dokuczliwy i ludziom czesto bardziej basu brakuje niz liniowosci srednicy... :P

Skomentuj

Jak to rozwiązać...a no w prosty sposób, dać dwa stx'y na kolumne, i do tego tani driver od seleniuma. Spokojnie wytrzyma podział na 2 kHz, a paczka nadal będzie opłacalna bo koszt drivera to tyle samo co dwa gdwt tonsila (przy okazji sie zaoszczędzi na narożnikach, kocyku, uchwytach i innych duperelach :P ). Również nie moge sie doczekać 18'stki...mam nadzieje że będzie miała dość dobry spl.

Caleb No idzie to jakoś połączyć...na osi może będzie nawet znośnie ale pod kątem będzie już tragedia...

Skomentuj

Shiver, gdzie widziałeś seleniuma za 80zł ?
                                        Nie ma sensu dawać dwóch tych stxów - to jeszcze bardziej pogłębia bezsensownośc takiej konstrukcji - estrada na stxie się nie kończy...
                                        Narazie nikt tego stxa nie słuchał, ale jakoś specjalnie bym się na niego nie napalał :P

Skomentuj

Z tego co ja widze gdwt kosztuje 75 pln, chyba że mam jakieś kiepskie źródło. Sens jest jak najbardziej dawania dwóch gdyż dla paczki na jednym totalnie nie opłacalne jest dawanie narożników uchwytów itp...a bez tego to nawet na amatorską estrade nie da rady. Po prostu cena obudowy dla dwóch sztuk jest lepsza, zawsze tak było i będzie, więc jest sens dawania dwóch sztuk zwłaszcza że głośniki nie są drogie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X