Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A może:
    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

xt25+ 18akx + 8137 ew. 2x 18akx

I żeby zrobić może 2,5 drogi co by nie filtrować 18-tek od dołu ( trochę obniży koszt zwrotki) i z 2x 18 basik mógłby wspomagać basowca - ciekawe kto by się podjął takiego wyzwania.

Kopia Grande Utopii jak malowana:)

Skomentuj

tylko ze te mivoci UKA juz ma
      a tego ushera czaroslaww testuje :P

Skomentuj

Usherek chyba bardziej pasuje chociażby materialem wykonania, że o kwestii estetycznej nie wspomnę:)

A ( jeśli już tak teoretyzować) co powiecie na ushera 9950 na góre?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          mor den siur, UKA wlasnie mysli o 3 drogach na XT25 + 18AKX + 2xXAW 210 :mrgreen:
          Musiał mnie wydać...zdrajca jeden :mrgreen:
          Rzeczywiście - ja już postanowiłem ten stx będzie u mnie w trzech drogach. tylko zanim ja kupie do tego napęd...

Skomentuj

takero a co myslisz o tym :
            http://www.loudspeakershop.eu/glosni...10-p-1134.html
            zawsze chwaliles tego usherka
            +
            http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
            18-130-8-AKX

[ Dodano: 2008-01-06, 23:48 ]
            czy lepiej ta Vifa DX25 ? :P

Skomentuj

Nie odbiegajmy za bardzo od tematu ;]

Zamieszczone przez dolphin123
              czy lepiej ta Vifa DX25 ? :P
              Lepiej DXa ;]

Skomentuj

Klony Grande Utopii na STX wciąż żywo tlą się w wyobraźni, ale może bardziej przyziemnie jakiś MTM na z 27tbfc/g lub szmacianą werjsą??
                Ich ceny są w polinku porównywalne do Vify.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  Ja go już z DXem lub XT25 widze :)
                  Pod koniec tygodnia powinien dostać moje DX25 więc może klika projektów nowych powstanie :)

Skomentuj

panowie jak robic juz 3way to po co na sredniego brac 18?:) (niektorzy zapytaja... i kto to mowi... ;p)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                      panowie jak robic juz 3way to po co na sredniego brac 18?
                      fakt no ale ...i kto to mówi :P

15AX o wiele lepiej w góre ciągnie i nie ma żadnych nieprzyjemnych rezonansów, wiec i aplikacja bedzie łatwiejsza.

Skomentuj

ale 18 bedzie lepsza jezeli sie zrobi cos podobnego do el diablo eza. zawsze mozna suba wylaczyc i sluchac bardziej naturalnie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          ale 18 bedzie lepsza jezeli sie zrobi cos podobnego do el diablo eza. zawsze mozna suba wylaczyc i sluchac bardziej naturalnie
                          Lepiej i taniej zrobić zwykłe 3way...
                          Taka idea Eza jest nieco bez sensu wg mnie i w dodatku droga oraz pełna kompromisów.

Skomentuj

Lepiej i taniej zrobić zwykłe 3way...
                            Od kiedy to lepiej i taniej idzie w parze?
                            panowie jak robic juz 3way to po co na sredniego brac 18?:) (niektorzy zapytaja... i kto to mowi... ;p)
                            Jeśli na dole mają grać dwa xaw210hc, to 15cm by wymiękł, zwłaszcza przy niskim podziale a taki ma być. Poza tym kształt kosza tej 15 stx mi nie pasuje :p

Skomentuj

no niski podzial to jeszcze jeszcze, tylko czy warto o to az tak walczyc. zawsze to spadek jakosci najwazniejszej srednicy... chociaz 18pewnie to zniesie lepiej. tylko pytanie... JAK GRA?

Skomentuj

jest juz chetna osoba do zakupu tych glosnikow wiec teraz poczekamy na odpowiedz irka czy je pomierzy i przetestuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                                  Jeśli na dole mają grać dwa xaw210hc, to 15cm by wymiękł, zwłaszcza przy niskim podziale a taki ma być.
                                  Niby dlaczego ma wymiekać, 15AX to midwoofer i zejscie ma wystarczające, efektywnosc też nie najniższa a do tego i tak BS dojdzie zreszto o jak niskim podziale myślisz 80 -100Hz?? Poza tym na takich dwuch niskotonowcach nie ma sensu robić 3way, no chyba ze z aktywnym dołem (tak jak u EZO), ale IMO zamiast pchać na siłe wiecej niskotonowców lepiej dać jeden, ale o klase lepszy. Idźmy w strone jakości, a nie ilości....

Troche dziwne macie koncepcje 3way

Skomentuj

Jeśli na dole mają grać dwa xaw210hc, to 15cm by wymiękł,
                                    czy ja wiem, to nie średniak wkońcu tylko niskośredniak, więc raczej o spl mógłbym się martwić jeśli już, pytanie ile te XAwy mają naprawdę.

Skomentuj

Może i dziwne podejście mam do 3-way, ale chcę żeby to było na prawdę mocne. Będzie to raczej zestaw 2 aktywne suby i 2 monitory zamknięte stojące na nich (wszystko jeszcze do przemyślenia) takero, co do efektywności, to mam niezalezne pomiary z Klang+Ton i Hobby HiFi i wychodzi nieco ponad 80dB dla 50Hz. Pozostałe parametry też sie praktycznie zgadzają. W każdym razie są głośniejsze od MDS-08.

Skomentuj

Ja bym wolał 3way mimo wszystko zrobić - konstrukcja mniej kompromisowa i tańsza - wystarczy jeden wzmak stereo do załatwienia sprawy napędzania :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                          wystarczy jeden wzmak stereo do załatwienia sprawy napędzania
                                          Dobry mocny wzmak stereo No ale to jeszcze zależy od tego co będzie grało na basie

...ale nie ma to jak 1way :P

Skomentuj

Czaruję...