Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jednemu wystarcz, innemu nie wystarczy... :wink: Czasem trzeba tez mała imprezke nagłośnić. zaoszczędziłem na głośnikach, więc mogę dołożyć do napędu. Co do wyboru głosnika, to celowo ma być 18, bo chcę uzyskać dobry wykop wysokiego basu w małej budzie zamkniętej i możecie wierzyć lub nie, ale 4 x mivoc w pokoju 20-40mkw. pod dobrym wzmakiem zrobią masakrę a i do jakości sie nie można przyczepić. Robie sobie wielka nadzieję co do tegho stx-a no i trzeba wspierać polski produkt :grin:
    Przy okazji: MivocXAW210HC vs. MDS08.

[ Dodano: 2008-01-07, 23:45 ]
    Zamieszczone przez ŁukaszN
    ..ale nie ma to jak 1way :P
    zależy do jakiej muzy...u mnie przy dnb lub psy-trance by szybko umarły, pozatym byłby jeden wielki przester. :twisted:

Skomentuj

No dobra to kto sypnie kasa i chce nowosci stx-a z moimi pomiarami i ok 15% nizsza cena? :)

Bede cos zamawial to sie zglaszac jak ktos chetny.

Bedzie trzeba zrobic porownanie nowego 8calowca do gdn20/80/2.

Skomentuj

Myślę że jedyna zauważalna różnica miedzy 3way klasycznym, a 2.2 to jakość średnich - na korzyśc pierwszego rozwiązania :)
        Dobry mocny wzmak stereo No ale to jeszcze zależy od tego co będzie grało na basie
        taniej zrobić jeden , nawet mocny, niż dwa czy trzy ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Myślę że jedyna zauważalna różnica miedzy 3way klasycznym, a 2.2 to jakość średnich - na korzyśc pierwszego rozwiązania :)
          Dlaczego tak myślisz?

Skomentuj

W prawdziwym 3way możesz dać głośnik bardziej ukierunkowany na średnicę, w sumie to można wogóle stricte średniaka dać, nie musisz się przejmować jego dołem.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
              bo chcę uzyskać dobry wykop wysokiego basu
              jak nic dalbym wyzej ciete basowce... zadna 18 nie da ci takigo kopa jak te nawet mivoci. po co sie ograniczac?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                zadna 18 nie da ci takigo kopa jak te nawet mivoci
                oj obawiam sie ze ten mivoc nienadaje sie do ciecia tak wysoko. to typowo subwooferowy glosnik. co innego MDS

Skomentuj

Wszyscy macie rację z tym, że takero, oraz mIKI, uogólniacie a Pawel S., wie o co mi chodzi, bo też słyszał te głośniki Co innego gdyby to był mds...ten głośnik gra zaskakująco dobrze w wyższych rejestrach i to nawet przy dużych poziomach głośności. Dlatego do Mivoc-a chcę dać coś większego.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Myślę że jedyna zauważalna różnica miedzy 3way klasycznym, a 2.2 to jakość średnich - na korzyśc pierwszego rozwiązania
                    Hehe no i w tym jest sedno sprawy Po co robć 2,5Way jeżeli w tej samej cenie można mieć 3way ?? Dzieki 3way mozemy zastosowac lepszego średnika, przesunąć punkt podziału poza przedział 3-5kHz, same plusy. A jeżli brakuje nam nadal basu, robimy suba na głośniku 15calowym i wiecej już nic nie trzeba

Zamieszczone przez UKA
                    Czasem trzeba tez mała imprezke nagłośnić
                    Jest taka złota zasada, jak coś jest do wszystkiego to jest do....

Skomentuj

ale samochodowka ?? do home audio ?? jeszcze w tak powaznej 3 droznej konstrukcji ??
                      nie lepiej dac cos co bardziej sie nadaje do obudowy zamknietej ??

Skomentuj

Zamieszczone przez piok
                        litosci... a co to BR gorsza?:P
                        samochodowka moze grac w domu jesli jest dobra nie ma problemu.
                        UKA, skoro mowisz ze ten mivoc kuleje na wyzszym, szybkim, kopiacym basie... przyemysl jeszcze raz czy warto robic wlasnie na min. - imo za duzo kompromisow... niestety.

Skomentuj

Jest taka złota zasada, jak coś jest do wszystkiego to jest do....
                          Zobaczymy co powiesz jak to usłyszysz,(jeśli do tego dojdzie :wink: ) bo gdybać każdy może...

Zamieszczone przez piok
                          ale samochodowka ?? do home audio ?? jeszcze w tak powaznej 3 droznej konstrukcji ??
                          A gdzie jest napisane, że to jest samochodówka???!!!

Zamieszczone przez mIKI
                          UKA, skoro mowisz ze ten mivoc kuleje na wyzszym, szybkim, kopiacym basie... przyemysl jeszcze raz czy warto robic wlasnie na min. - imo za duzo kompromisow... niestety.
                          Tego tez nie napisałem...stwierdziłem tylko, że głośnik bardziej nadaje sie do suba i że mds jest lepszy na wyższym basie. Kazdy ma swoje preferencje muzyczne i dla każdego kompromis lezy gdzie indziej. Nie interesuje mnie, że za ta kwote to mozna...itd, itp. :wink: To jest moja wizja i chcę ją zrealizowac, a jak sie okaże, że "to nie jest to.." wtedy zrobię inną, lepszą konstrukcję. To jest chyba istota DIY?

Oczywiście chętnie przeczytam Wasze opinie i rady na temat mojego pomysłu :grin:

Zamieszczone przez mIKI
                          piok napisał/a:
                          litosci... a co to BR gorsza?:P
                          piok chyba miał na myśli tego stx-a, który bedzie u mnie w Cl, a to ze wzgledu na pożądany mały rozmiar obudowy no i w sumie nie będzie potrzeby żeby grał mocnym basem, pozatym ten impuls...

Skomentuj

Dobra panowie bo od tematu odeszliscie:P

Co do nowych glosnikow stx'a, to ma byc w ofercie jeszcze:
                            14cm sredniak - podobno ma byc tani :P
                            12" 15" i 18" - estradowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                              14cm sredniak - podobno ma byc tani
                              byle tym razem to byl sredniak ;]
                              Zamieszczone przez Maxi
                              12" 15" i 18" - estradowe...
                              a to mnie nie interesuje :P

Skomentuj

a ja mam pytanko, moze troche z innej beczki ale odnosnie stx,
                                ich nowe logo na stronie, z prawej jest glosnik, bardzo ladny i wyglada ciekawie ale nie widze tak wygladajacoego glosnika w ich ofercie ciekawe czy takowy wyjdzie ??

Skomentuj

czy to nie jest przypadkiem 18AKX ?

Skomentuj

tak, tylko ze w negatywie

Skomentuj

niby tak, ale oslona przeciwpylowa jest wklesla, a nie wypukla:) dlatego sie pytam.

Skomentuj

co powiecie na to? :)

Skomentuj

no i jest sredniak

Skomentuj

Czaruję...
                                          X