Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takero słyszałeś te 18akx + akx u Irka?? Mógłbyś nam napisać swoje wrażenia jak to grało..?? Może mógłbyś je odnieść do paru tanich popularnych głośników i do paru tych lepszych ( przy tym nie masakrycznie droższych )??

Skomentuj

IMO zawsze należy pisac że mi sie nie podoba a nie że głosnik ogolnie to syf. Bo ja nie słyszałem lepszego głośnika (no poza SS 9700) od kt27 (alu):) Dodatkowo stane w obronie seasów alu:) Ponieważ one potrzebują idelnie dopracowanych zwrotnic (niekoniecznie idealnie płaskiej charki). Podobnie było z tym seasem u mnie stękał ale kilka uwag Piotrka i gra bajka. To samo jest z KT 22 TAF

Panowie po egzaminie za kilka h będę w domu zobaczymy jak STXy wyglądają:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
        Panowie po egzaminie za kilka h będę w domu zobaczymy jak STXy wyglądają:)
        kopułki mają brzydkie
        Duży magnes , wygląda jak scan, szkoda że tak nie gra :P

Seasy słyszałem w paru configach, harpii, ale nie tylko i żaden nie grał dobrze, no chyba że ktos lubi cykające głośniki :)
        Co ciekawe uprzedzenia mam tylko do metalowch wysokotonowców, w średnim i niskim paśmie metalowce grają specyficznie, ciekawie, większość mniej lub bardziej ale mi się podoba.

Skomentuj

Sory za jakoś ale padłem z wrażenia (18 ma mega fajny wygląd:) )

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
            Sory za jakoś ale padłem z wrażenia (18 ma mega fajny wygląd:) )

Obrazek Obrazek
            Popieram, mnie też się niesamowicie podoba:-) Leży i czeka na odrobinę mojego serca i czasu... hehe :mrgreen:

Skomentuj

szkoda że membranę z kopułką lakierują po sklejeniu ręcznie i to widać niestety...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                szkoda że membranę z kopułką lakierują po sklejeniu ręcznie i to widać niestety...
                a no niestety widać i właśnie tego trochę nie kumam czemu tak robią :razz:

Skomentuj

jeszcze jeden nowy:

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

...z czarna membrana :wink:

Skomentuj

no tego to juz mogli moim skromnym zdaniem zrobic 4ohmowego dla urozmaicenia... ten to taki bardziej basowy, a tamten bardziej szerokopasmowy

Skomentuj

Na estrade standardowo sie robi głośniki 8 ohm :P

[ Dodano: 2008-02-12, 20:15 ]
                      Świeże info...w przyszłym tygodniu ma sie pojawić 15 cali (stalowy kosz, cewka 2 cale, pod koniec marca wersja z alu koszem), do końca lutego 18 cali (4 cale cewka!), a pod koniec kwietnia driver. Panowie szaleją :)

Skomentuj

no to panowie real foto zobaczylismy teraz jeszcze jakies konkrety by sie przydaly bedziemy wdzieczni za kazdy nowy komentarz i recenzje glosniczkow

Skomentuj

Rzeczywiście, jak na stx'a to świetnie wyglądają te głośniki, aż ślinka cieknie na ich widok. Za takie pieniądze chyba nie ma lepszych głośników na rynku.
                          Piszcie, piszcie jak najwięcej o nich. Może następna moja konstrukcja będzie właśnie na stx'ach??

Skomentuj

no wlasnie interesuje mnie opinia kogos konkretnego co je przetestuje z odpowiednimi zwrotkami zbliza sie akurat modernizacja frontu i tez mam taka nadzieje ze w tej cenie sa bez konkurencyjne bo wtedy juz bym wiedzial co bedzie siedzialo nowego :)

Skomentuj

ok ze to jest w ofie to sie mozna tez posmiac oto fotka nowego stx gwarantuje nikt takiego z nas nie ma no i ciezko by bylo oobudowe o strojeniu br nie wspomne ale moze irek wykreci wzmacniacz :P

Skomentuj

zeczywiscie wielki i jedyny w swoim rodzaju ale co to ma wspolnego z tym tematem ? :mrgreen:

coraz bardziej sie sklaniam ku budowie malych podlogowek na nowej 18 :P skoda ze tak malo porownan jest....

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                  co to ma wspolnego z tym tematem ?
                                  pewnie przywiezli czesci z chin :mrgreen:

Zamieszczone przez damiani
                                  skoda ze tak malo porownan jest....
                                  cierpliwosci - skrzynki juz sklejone

Skomentuj

a testował już ktos nową 17 stx? prosze napiszcie coś więcej o niej.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                      Seasy słyszałem w paru configach, harpii, ale nie tylko i żaden nie grał dobrze, no chyba że ktos lubi cykające głośniki
                                      Co ciekawe uprzedzenia mam tylko do metalowch wysokotonowców, w średnim i niskim paśmie metalowce grają specyficznie, ciekawie, większość mniej lub bardziej ale mi się podoba.
                                      Miałem okazje projektowa zwrotnicę pod metalowego seasa i to chyba 2x (nie pamietam modelu musiałbym odszukac pomiar) i osobiście głosnik mi się bardziej podoba niż np. XT19. XT własnie przy tym seasie to jest cykacz. Seas gra delikatnie i szczegółowo i z duzym poziomem lekkości. Po prostu metalowych kopułek nie wolno wypuszczac przed szereg bo zdominują całe brzmienie. Jak się odpowiednio dobierze ich poziom i filtracje to brzmią kapitalnie.

Skomentuj

27TBFC/G Panie Yoshi :smile:

Skomentuj

Aha , dzięki :) . Kurde czasem sie gubie juz w tych głośnikach. starosc w wieku 28 lat czy za duzo piwa?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X